Eğer maddi durumumuz el vermiyorsa tamam, düğün yapmayalım, evde sadece en yakınlarımızın bulunduğu nikah da olur, nikah salonunda nikah da olur, nasıl isterse. Ama eğer maddi durumumuz el verdiği halde, sevgilim düğün istemiyorsa bence onu yeterince etkileyememişim demektir, beni sevmiyor demektir. Neden mi böyle söylüyorum? Çünkü bir erkek bir kadının hemen hemen en büyük hayallerinden birinin-evlenmek istesin istemesin, bunun gerçekleşeceğini düşünsün düşünmesin-düğün yapmak olduğunu bilir ve karşısındaki kadının bu hayalini bile dikkate almayacak kadar odunsa karşısındaki kadını sevmiyor demektir. Yani şöyle de desteklerim bunu, diyelim bir adamın en büyük hayali Mila Kunis ile evlenmek ve bu hayalinin gerçekleşmesine de çok az kalmış. Mila Kunis bu adamla evlenmeyi kabul etmiş. Adam maddi durumu varsa-hatta yoksa bile-Mila Kunis'e dönüp:"Hayatım, biz düğün yapmasak mı?"der mi?:) Demez. E karşındaki insana "Düğün yapmayalım."diyebiliyorsan demek ki hayalindeki kadınla evlenmiyorsun, demek ki o kadar sevmiyorsun. O yüzden evleneceğim adam bana düğün yapmamayı teklif ettiği an (maddi durumu olduğu halde) diyeceğim şey:"Tamam, yapmayalım. Yarın gidip imzaları atarız o zaman."Yani nikah töreni gibi bir şey yapmaya da gerek yok. Bunu ceza olarak da görmeye gerek yok. Onun bana verdiği değer buysa, ben de haddimi bilirim daha fazlasını istemeye gerek yok. Ailelerimize haber veririz, sadece ikimiz gider imzaları atıp geliriz. Sonuçta ben o adamla evlenme kararı aldıysam o beni sevdiği için değil ben onu sevdiğim için almışımdır o kararı. O yüzden de ondan bir şey beklemek ona haksızlık olur. Benim durumlardan bağımsız fikrimse düğün yapmaktan yana. Öyle abartılı, acayip paranın harcandığı bir şey de değil. El emeğiyle yapılmış, konseptli bir düğün. -Gecen bol olsun.-
düğün ya da nikah farketmez ama fazla kalabalık olmayan, özellikle sadece sevdiğim davetlilerden oluşan bir düğün, az kişi bile olsa farketmez, kötü göz nazar nemelazım
ne güldüm buradaki yazılanlara yaa. Tam komediydi gerçekten.. Eskiden iyi bir Turizmci olduğumdan ünlü bir Otelin havuz başında 100 - 110 kişilik düğün yapmıştım Her yuvarlak masada 8 - 10 kişi gibi.. Hatta acımadım Havuzun ortasına da kocaman çiçek demeti koydurdum.. Her masaya açık büfe içki koyuldu çeşit çeşit viskisinden export rakısına - şarabına - şampanyasına kadar.. Banquet yapan müdürler bile mesaiye kaldı gece orada.. Ne mi oldu? :) :) :) Millet sapıttı havuza düşen atlayan :) çiftetelli esnasında kusan :) :) Milleti memnun edicem diye masa masa dolaşıp her masada bana rakı içiren 5 - 6 bardak rakı içmişimdir kesin.. Ve ağzıma yemekten bir lokma sokamadım.. Her beş dakikada bir W:C. kusmaca ve Sert expresso içiyordum.. neyse ki yağmur gece saat 2 de başladı hemde haziran ayı.. ertesi gün söylenenler şuydu yemekleri beğenmemişler yani solmon balıklı - etler - tavuk - parfe - ve birsürü adını hatırlamadığım çok zengin bir menüydü.. İNSANLARI ne yapsanız memnun edemezsiniz. Mutlaka bir kulp bulurlar.. Çok yazık harcanan ve dağıtılan bahşişlere.. En güzel düğün Gelin ve Damat ailesi ve gelin ve damat arkadaşlarıyla olur.. Yani maximum 25 kişi.. Ve daha çok eğlenirsiniz o zaman.. Şu anki parayla 100 - 150 bin Tl harcadıktan sonra bu parayı bir eve yatırmak daha mantıklı.. Veya gidin yurtdışına balayına arslanlar gibi yiyin o parayı daha çok eğlenirsiniz.. Önce Siz eğlenin - gönlünüzce yaşayın o anı ; milleti değil...
ben açıkcası sade düğüncülerdenim. hani ünlüler yapıyorya. 30 kişilik misal. aile büyükleri sadece. düğünün amacı nedir. bak bu karı benim haberiniz ola. artık bu hatun evli kocası benim der erkek topluma. kızda tersini. adı konsun herkes bilsin. yoksa zaten işin rezmiyeti nikahtır. bence çok çatafata gerk yok masraf yani. ama zengin olsam tabi derim kac kere evlenicez ya. bekarlıga veda partisi de olsun. balayıda olsun. yurtdısıda olsun. pokunu cıkaralım. 40gün 40 gece dugunolsun alem dugun gorsun. ama maafih gelgelelim zengin değilim. yazık yani bir düğün nerden baksan 30 40 milyar min. o parayı baska yere yatırırız sevgili karımla. düğün bir gece yani. farklı sekıllerde degerlendırırız. lcd tv alırız kocaman. vs vs. neyse artık. sonuc olarak gereksiz bence. yakın zamanda da bence kaybolacak. cunku bizim nesil akraba ilişkilerinden muaf. komsuluk kalmadı. kimi cagırıcan. mütevazi düğün modası geliyor diye düşünüyorum ve kaybolcak bu genelenek neyse benım fikrim gerek yok seklınde. ama gelinler ister illa nedense.
bir kere evleniyoruz be bütün erkekler sade nikah demiş de yani geneliniz tabikide para gitsin istemezsiniz ki açıklamışsınız akıllı kadın düğün yaptırmaz o parayla ev alır falan ulan tamam evde önemli ama yıllar sonra fotograflara bakıp nasıl eglendiğimizi görmek varken ne diye düğün yapmayım çocuklarınıza ileride ne anlatacaksınız anne/baba sizin düğününüz nasıldı diyince ne diyeceksiniz ben annemlere soruyorum hiç bişey diyemiyolar çünkü yapmamışlar. evin maddi bir değeri var ama o düğünün fotografların manevi bir değeri var ayrıcaa düğün bizim yıllardan beri süregelen güzel bir gelenegimiz neden bunu kaybetmeye çalışmak istiyoruz ?
👏👏👏👏👏 azından bal damlıyor kardeşik çok güzel açıklamışsın, gavur özentisinden kendi kültürünü hiç sayıp unutmaya yeltenmiş bir nesil var malesef, emperyalist amerikanın işi kolaylaştırmak bu resmen, insanların kültürünü yok edip sömürüp kendine bağlı yapmak istiyorlar ki kısmen de başarılı olmuşlar.
Teşekkür ederim beybiii... Ben bu sitede görüyorum sadece bu kadar düğün yapmak istemeyeni bunlar istemiyor ama genelde yapıyorlar bizim yörede kaçıp gelen bir kıza bile yapılır düğün, bu arada beni eksileyen kız allah seni kahretmesin (hadi kahretmesin diyim yine) 😁
Bu site bana garip geliyor, bazen siyasi görüşlerde bile haksızlık yapıladığına şahit oldum, bence hiç objektif bir site değil ve sanki bütün vatan hainleri, gavur özentisileri buraya toplanmış gibi bazen. Moderatörler tabi ki taraf tutabilir yanliş bişey bence normal insanların müdahale etmesi, otomatik olsaydı keşke.
Valla kesinlikle haklısın bencede bütün gavurlar burda toplanmış gibi kimsenin görüşünü ciddiye almamak gerek bir soruya 40 görüş geliyorsa içinden en fazla 2 tane adam gibi yorum geliyor sadece @Pineapplepiie
sade bir nikah yeterli he illeki eğlenecekseniz kına gecesinde güzel uygun fiyatlı bir yer tutarsınız orada deliler gibi eğlenirsiniz. Düğün salonları fırsatçılardan öte değildir. Tamam doğru bir kere mi evleniyoruz diyeceksiniz fakat salonun parasını ödemek içinde bütün takılarınızı feda edebilirsiniz. bir iki saatlik eğlence için 10 bin 25 bin tl bence değmez. O parayı kendimiz için harcarız en azından bazı şeylerin ödemesini gerçekleştirmiş olursun. Kirada oturacak isen bir iki senelik kira masrafın ortada olmaz. ya da kenara atarsın zor durumda kaldığın bir zamanda o parayı kullanırsın.
çok görüş var burada ve çok uzunlar :D erkeklerde görüşü yine ben yapayım da beğenirsen seçersin :D :D ben düğün sevmiyorum aslında :D düğün istemeyen bir bayan ile karşılaşırsam ne mutlu bana :D ama aklımda şöyle de bir şey var... piknik gibi bir düğün :D sadece benim ve eşim olacak kişinin en yakınlarının katılacağı bir mangallı salatalı piknik :D :D tabi düğün gibi olacak :D :D cici olur bence :D kalabalık ve samimiyetsiz düğün yapacağıma az kişi ile tatlı bir ortamda böyle bir düğün yaparım daha iyi :D :D
Nikah yeterli de yeterli olmasına. Bu zamanda halden anlayan bir kadın olursa yeterli oldugunu anlar. Aklını çalıştıran evlenecek kadın kocasına 40-50 bin liralık düğün masfrafı çıkartacagına üstüne katıp ev alalım vs der. Bunu düşünebilecek kadın lazım
Düğün yaptiginiza anca salon sahibi sevinir. Elin salon sahibine niye o kadar para verilsin ki. Seven kisi sade nikahlada mutlu olur. Yeterki sevdigiyle evlenmis olsun. O salona verilecek parayla eve esya alinir veya gelecekte olacak olan cocuga masraf yaparsiniz o parayla. Uc bes akraba gobek atacak diye o kadar masrafa gerek yok. Seven her turlu mutlu olur.
sadece bir nikah yeter bence... ne o öyle biz yeni bir hayata başlicaz sevdiceğimle die hiç tanımadıım el alem bile gelip oynasın die mi evlencez... gelinliğe de karşıyım ben hem.. artı o gelinliklere takılan kırmızı açılış töreni şeklindeki kurdaleyi bulana da burdan selamlarımı ileteyim... nasıl o kadar saçma şeyi bulmayı akıl ettiyse... biz evlenicez yahu 😊 yakın bir iki arkadaşımız aikemiz yeter yani eğleniriz evleniriz olur biter..
İnsan ömründe çok kez evlenebilir.. o eskidendi! Ben bir kere düğün yaptım basım göğe etmedi.. çok huzursuz bir ortamdır.. sade bir nikah ve ardından çok çok takın bir çevre ile çalgılı cengili yemeli içmeli bir eğlence çok çok daha iyidir.. kah sohbet et herkesle, kah oyna herkesle..
Aslında sadelik güzeldir, ama yapılan etkinlik düğüne de benzemelidir kesinlikle. Sanırım şık bir tören, şık bir müzik ve yemekle nezih bir ortamda her bir ferdin oturup rahat edip günün tadını çıkartabileceği bir düğün en güzelidir; Allah nasip eder inşAllah.
Gerçekten gerek yok çok büyük maliyet hakkıyla yapsan en az 15 bin tl. o parayla tatil yapsan 1 ay tatil yapılır 4 saatte harcanmasındansa 30 gün çarpı 24 saat eşittir 720 saat boyunca eşimle eğlenirim. Ama kızın hevesi varsa yapılmalı kimsenin hevesin kırmaya da gerek yok.
Sade bir nikah değil de, güzel organize edilmiş zarif bir nikahı tercih ederim ben.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben çok utangaç olduğum için herkesin önünde kendi düğünümde bile oynayamam. Ayrıca düğünlerde aile büyüklerinin ; özellikle amca, dayı vs. kişilerin kendilerini müziğe kaptırıp, eğlenmek için yaptıkları rezaletler berbat ötesi. Onun için düğüne hiç gerek yok. Sade nikah en güzeli.
Düğün geleneğimizdir evet. Ama günümüda kapital sistemin oyunu olmaya başladı. Düğün sevdiklerimizle eğleneceğimiz yerden çok sidik yarıştırıp, kim kime ne taktı dedikodularının donduğu bir rezillege dönüştü.
sade bir nikahtan yanayım, belki yemekli filan bir şeyler olabilir ama bunlar tek başına alınabilecek kararlar değil elbet :) düğün çok masraflı bir olay, 2-3 saatlik bir mevzu için borca girmek bana fazlasıyla saçma geliyor.
Düğünleri hiç sevmem ama Külhanbeyi ve Katibe konsepti ile yapıabilecek bir kır düğünene hayır diyemeyebilirim. https://i.hizliresim.com/R1RV3Y.jpg Tabi halay vb oyunlar olmaması kaidesi ile
Düğünsüz tabii ki olmaz kızız netice de bizim hakkımız. Şu sade nikah taraftarı olanlar bu düşüncedeki biriyle evlenirlerse görürüm o düğün istemiyorum diyenleri. Hatırlasınlar lütfen bu yazdıklarını :D
Tatlı nişan düğün masraflarına harcayacagimiz parayla eşimle dünya turuna çıkarım ya da yatırım yaparım daha iyi bir günlüğüne sırf insanları eglendirecez diye neyin masrafı bu çok saçma
Bence sade bir nikah yeterli, pek hoşlanmam düğünlerden. En yakın olduğun kişilerle yemeğe çıkarsın küçük bir kutlama yaparsın nikahın ardından okadar.
Düğün resmen ekonomiye can vermek için yapılmış bir şey :) Salon sahibi, aşçı, garson, kuyumcu v. s. herkes kazanıyor. Kazanamayan sadece gelin ve damat. Düğün masrafını altınlarla çıkarsınlar yeter :D
Genelde erkekler düğünü istemez, kadınlar da ister. :D Tam tersi yani durumlar. Masraf yönüne bakar erkekler, bir de sevmezler fazla şamatayı. Nikâh yeterli bize göre. Ama kadınlar da onu istiyor işte, düğün şart. :D
düğün şart kardeşim çünkü nikah olur tamam eyvallah ama yarın birgün bir akrabana yolda yürürken görünürsen uzaktan dan yakından fark etmez sevgili sanar isteği kadar yüzük olsun gören kişi '' siz ne ara evlendiniz ya der '' ama düğün olupta gören kişi ''' ... '' bulamadım mk der işte bir şey düğün şart hacı
Düğün sevmiyorum. Sebebi daha once 1 defa evlenmis olmamdan değil. Ben abartiyi ve fazla gösterisi sevmeyen biriyim. Sevdigim insanla, ve en yakinlarimin olduğu sade bir nikah yeterli 😇
Türkiyenin en zor isini basarmisiz. Bir kadini tavlamisiz ve daha da zorunu basarmisiz; evlilige kadar gelmisiz. Ben o gün koparim aga. Cilginlar gibi bir dugun yaparim. :D
Düğün sevmiyorum, sadece nikah yeterli. Zaten oynamayı da pek sevdiğim söylenemez. Yani sonuç olarak bizim bu özel günümüzde yalnız bırakmayan dostlarımız ile bir nikah yeterlidir.
Düğün kına gecesi altın takma vb şeyleri hep kadınlar çıkarmış nerede insanı uğraştıracak bir yandanda bir sürü masrafa sokacak şeyler ah kızlar öperim sizleri :)
nikah kıyar eşimle görmek istediğim italya vb.. gibi bir ülkeye gezmee giderim düğün yapacagıma kına gecesi damat bohcası vb.. şeyler pek sevmiyorum açıkcası
Düğün eğlence şart diyen biriyle evlenmek mi hayır kalsın millet göbek atsin diye 2 saat için bir sürü para vermemi isteyen kadın mantıklı kadın değildir o parayı gider çocuklara dagitirim daha iyi
Sadece sevdiklerimin davet edildiği belkide onların bir kaç arkadaşı, tabii ki de kocam olacak kişi için de aynısı, artık sayısı 10 mu 100 mü 1000 mi orasını bilemem 😁 Mutlaka gelinlik giydiğim bir şey ismi ne olursa olsun ne fark eder önemli olan olay ona takılan isim değil. Bide seçimler saçma olmuş kusura bakma 😅
Hayır soru ne içeriyorsa onu yazmışım. İkiden fazla seçenek var. Hangisini yazabilirim? Düğün olsun ama az insan olsun diyen de var, nikah olsun ama gelinlik giyeyim diyen de. Ben iki seçeneği sordum, ikisini yazdım. Herkesin fikrini isleyemeyiz :D
Ne yazık ki kızlarımız olayın maddi açısını hiçbir zaman düşünmedikleri için düğündü carttı curttu masraftı masraf. Hep bunu düşünürler. Ama ben sadece nikah taraftarıyım ^^ Düğüne harcayacağım parayla kral bir balayı yapabilirim ^^
bu arada benim eig diye yorum yaptıklarımı seçmeyeceksen '' seçmiyorum bunu '' gibi bir şey yaz da yorum saçma kalmasın orada :D görüş sahipleri içlerinden '' ne diyor bu salak '' diye geçirmesinler :D
Sade bir imza toreni yeter.. dugun parasini balayinda yemek daha keyifli olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence nikah yeterlidir sonuçta kimse hafta sonları düğünlerd canı gönülden sevinerek gitmiyor insanların haftada 1 pazarı var zaten bırakın dinlensinler
En İyi Cevaplar