En yakın arkadaşımı sevgilisinden kıskanıyorum, ne yapmalıyım?

En yakın arkadaşımın cinsiyeti kız ve kesinlikle ona aşık değilim.
Arkadaşım şu anki sevgilisiyle çıkmaya başlamadan önce ben aralarında bir şey olacağını sezdim ve onunla konuştum. Konuşma şu şekilde gerçekleşti;
BEN : X'cim bak, bir sevgilin olursa bana davranış şeklin değişmez değil mi?
X : Hayır, saçmalama.
BEN : Tamam, ama bak bana karşı soğursan gerçekten çok üzülürüm.
Neyse ki X'in bana karşı davranışları değişmedi ancak sevgilisinden hazetmiyorum çünkü arkadaşıma şimdiye kadar çok fazla yalan söyledi ve sürekli kendini kabullendirmek için işgüzarlık yapıyor.
Örneğin arkadaşım bir şeyi sevdiğini söylüyor hemen sevgilisi de işte bende severim ben küçükken hep böyle yapardım falan diye yalanlar söylemeye başlıyor. Böyle söylüyorum çünkü artık yalan söylediği o kadar belli ki çıldıracak gibi oluyorum.
Bu yaşadığım en en en küçük örnek arkadaşlar, sevgilisi normal hayatta iyi bir insan olabilir ama ben onun arkadaşımı gerçekten sevdiğine inanmıyorum, daha çok arkadaşıma karşı bir saplantısı olduğunu düşünüyorum.
Hah! Bir örnek daha geldi aklıma, yahu insan ilişkinin 2-3. ayında sevgilisinin adını koluna dövme yaptırır mı ya gerçekten beynimden vurulmuşa döndüm gördüğüm gün.
Evet arkadaşlar biliyorum biraz uzun bir soru oldu ama durum bu.
Lütfen bana yardımcı olun, en yakın arkadaşımı sevgilisinden ayırmak istiyorum ama bu onu üzer, çok üzer ama onun üzüntüsünde yanında olacak kişi benim ve eğer ayrılırlarsa gerçekten arkadaşımı iyileştirebileceğime inanıyorum.
Arkadaşımı sevgilinden nasıl ayırabilirim? Ya da ayırmalı mıyım? Lütfen görüş belirtin.

En yakın arkadaşımı sevgilisinden kıskanıyorum, ne yapmalıyım?