Erkeklerde yaygın olarak görülen venüstrafobiden bahsediyoruz. Güzel kadınların terk edebilme, aldatma, acı çektirme potansiyellerinin fazla olacağı düşüncesiyle bu kadınlarla tanışmaktan ve hatta onlarla konuşmaktan bile çekinme durumu. Sizde olduğunu düşündüğünüz bir fobi mi? Güzel kadınlar bu nedenlerle mi yalnız?
Erkekler güzel kadınlar tarafından beğenilmemekten korkuyor mu?
2 Cins'ki ister bayan yakışıklı erkek değil, ya da erkek yakışıklı bayan değil olsun, karşı cinsle ama ilk ama kaçıncı karşılaşmada denk gelinsede? karşısındaki insan veya 2'si birden bir birinden etkilendiyse? bunu ( beden dili ) ya da sözlü en kısa sürede belli etmeli...
Duygusunu açacak insana karşı cesaretlendirici hoş görü ve sıcak kanlı ve ön yargısız insan yansıması sunulmalı anlıyacağı tarzda..! Eğer etkileşim tek taraflı ise? ve bu yakışıklı olmayan veya olan insanda olsa? kalp kırmadan üsluba dikkatle olumsuz cevap verip o insan için iyi temennide bulunup duygularını açma nezaketi için teşekkür edip yolcu edilerek gelecekteki adım atma cesaretine olumsuz cevap alma riskide olsa? önceden kalp kırmadan olumsuz cevap aldım :( en kötü ihtimal kırmadan hayır der ve bende denemiş olurum içimde uhde kalmaz :) belkide nasip olur olumlu geçer diye uygulamada bulunur..!
Ancak yukarda bahsettiğimin aksi davranan insanlar'ki örneğin ;
Sima Ve Fiziki Güzelliği, Hatta Buna Kariyeri İle Maddi Ayrıcalığını'da Katıp Egosuyla Şişirip Kendine Bakan Yakışıklı Olmayan Veya Yakışıklı Olup İçine Sinmeyenlere'de şımarıklılığı vede kibirliliğiyle bakıp kendini tatmin ve karşısındaki için oltaya gelip bana bakıp birde teklif edecekmi şeytanlığında davranıp + duygusunu açmaya kalkanına tebessümle bakıp sonrası söz bitince hakaret eden ve aşşağlayıpta yollayan insan ve insanlar yüzünden vede bu vb. olayların sıkça duyulması sebebiyle ( Güzellere ) Yanaşan insanlar az ve nadir görülür..
Birde bazı kız ve erkek yakışıklı olsada ; Ortak bir konu ve yaşanmışlık üzeri muhattap olunca, ya da sıkça iş ve arkadaş ortamı veya kursta denkgelip bir birini görerek etkilenip sevebilir karşısındakini :)
Bu vb. çeşitli insanlar ile çelişkili yaşanmışlıkları ve uygulamaları üzeri duyumların anlatılması ile olaylara şahit olmalardan ötürü ayrışan insanlardan ;
İyi olan kötü olana 1-2 kez denk gelince hüsran dolu deneyimler artıyor ve paylaşılıyor sonuç hüsran..
Öyle bir çekincem ve fobim olmadı hiç. Hatırlıyorum, alımlı ve çekici kadınlara yaklaşımım daha cesurdu hep. Bence bir kadının yalnız kalmasındaki sebep, fiziksel güzelliğini hayatının merkezine koyması olabilir.
Evet. Sorun şu ki kadınlar kadar özguvenli değil çogu erkek. Hatta bir alanda, bir yerde, çok çekici bir kadınla aynı ortamda oldugunda, yanaşırsam bana yüz vermez korkusu altında strese giriyorlar. Sonu kalp hastalığına kadar giden bir stresmiş bu. Bunu dün bir makalede okumuştum :D oysa biz kadınlar hep güveniriz kendimize. Özgüvenim yok diyen bir kadın bence yalan söylüyordur. Veya kendini tam olarak tanımıyordur. Ne demek istedigimi anlamışlardır okuyan kızlar da.
Erkeklerin güzeli cirkini de gec begenilmemekten ve reddedilmekten her zaman korkar. O yuzden kimseye kolay kolay gidip açılamaz. Biz kizlarda oldugumuz yerde sayariz.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
260
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanlar kendilerini olduklarının fevkinde görüyorlar. Biraz güzel oldu mu, çok güzel olduklarını zannediyor ve kolay kolay kimseyi beğenmiyor. Ekseriyeti servet ve kariyer sahibi erkekleri kendilerine layık görüyorlar. Böyle erkekler de çok güzel kızlara sahip oluyor. Çok güzel olmadığı halde güzel olduğunu zanneden kızlar da istediği erkeklere kavuşamadıkları ve daha aşağısını da beğenmedikleri için yalnız kalıyorlar. İşin doğrusu budur. Bu sitede güzel olduğu iddiasında kızlar gördüm. Güzel değillerdi. Ama kendilerini bu yalana inandırmışlar. Buna etrafın gereksiz övgüleri sebep oluyor. Erkekler hep güzelin peşinde koşarlar. Bir güzelin peşinden koşmuyorsa tercih edilmeyeceğini düşündüğü için olabilir. Ama bu doğrudur. Yukarıda da dediğim gibi güzel kızlar servet ve kariyer sahibi erkekleri tercih eder. Bir erkekte bunlar yoksa haklı bir çekincesi olur. Evlendirme programlarına bak. Güzel kızlara, kadınlara ne biçim erkekler talip oluyor. Kıza yakıştırmıyorsun. Ama o kendine yakıştırıyor. Özetle güzel kızların yalnız kalmalarının sebebi kendileri olduklarından güzel zannetmeleri ve erkekten yüksek beklentiler içerisinde olmalarıdır. O beklentileri karşılayabilecek erkek Türkiye'de az bulunmaktadır. Bizim ülkemizin ekonomik durumu pek iyi değil. Aranılan zenginlikte erkek az. Avrupa'da ekonomi daha iyi ve insanlar daha zengin. O yüzden bu tür sorunlarla orada bu kadar karşılaşılmıyor. Ayrıca oranın kültürü gereği kızların kriterleri de Türkiye'deki gibi pek yüksek olmuyor. Türk kızları dizilerde rol alan erkekler gibisini istiyor ama o diziler Türkiye gerçeğine uymuyor. Çok küçük bir kitleyi yansıtıyor.
Benimki adatılma korsusu değil, çok kısakanıyorum, bu yüzden çoook güzel hatunu tercih etmem, zamanında ünlü olmayan bir mankenle çıkmışlığım var, kız harbiden denemelik oldu, birlikteliğimiz sadece beş gün sürdü, kıza olduğu gibi söyledim, ben kıskanç biriyim seni yanımda bu şekilde gezdirirsem günü birinde katil olurum, arabadan iniyo bütün gözler onun üzerinde ama, en sevmediğim şey bir insanı olduğu karakterden başka bir şeye dönüştürülmesidir, benim gibileri başından önlem alıyor diye düşünüyorum
Erkeklerde daha çok "bu kadın bana bakmaz" veya "ben bu kadını tatmin edemem" düşüncesi oluyor çok güzel kadınlara karşı.
Taş gibi kızların yalnız kalma sebebi de çoğunlukla budur. Kendisine yeterince güvenen erkek rastlamıyor onlara. Bir kere kadın ne kadar güzelse, erkek de o kadar zengin olmalı anlayışı bilinçaltımıza ince ince işlenmiş. Haliyle kendisini ekonomik açıdan güçlü göremeyen erkek, bu kadınların beklentilerini karşılayamayacağını, haklı olarak, düşünebilir.
güzel ve zengin kadını tatmin edemezsin ekonomik durumun yoksa. hadi diyelim karakterinle bişeyler oldu ee bunun ilerisi ne olacak? ki bu durum herkes içinde aynı kız erkek farketmiyor
@GizliAşkum Zaten bu yüzden güzel ve zengin olup da tek eşli yaşayan kadın bulamazsın. Erkek de bulamazsın. İnsan bulabileceğinin en iyisini daima ister ve gücü her şeye yetiyorsa, o zaman her şeyi ister.
Bilmiyorum, bizim ortamda ortamın en güzeli diyebileceğimiz kız karşıda görünüşe en az önem veren kızdı, en kötü olan da en fazla önem veren. Kızın düşüncelerinin güzellikle pek alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü aşırı güzel olan birisi kendini çirkin bulabiliyor. Asıl mesele hemcinslerimizin güzel kızlara bakış açısı, hayallarinde ona fazlaca yer vermesi, bir de yan yana durunca acaba yanına yakışmaz mıyım düşüncesi. Bu kadının güzelliğinden değil erkekeğin kendini yetersiz bulmasından kaynaklanıyor
Zaten, o ihtimaller zinciri akla gelince bir çok kişi bir kaç adım geri atıyor.
Bunun sebebi, o kadına çok büyük bir hedefmiş gözüyle bakma, onu gözde büyütme, ona yetememekten korkma vb... sebeplerden kaynaklı korkulardır.
Korkular yüzünden erkekler güzel kadınlara adım atmaya daha da çekinir. Böyle kadınlara daha ziyade olgun, tecrübeli, deneyimli veya artı olarak ekonomik olarak durumu iyi erkekler daha net ve iyi bir etki yapabiliyor.
İnsan, daima en iyisini arar. Hele imkanları bol ise, olabilecek en iyi olanı arar, ama nedense onlar hep geç kalırlar =)
20 yas = ben prensesim 25 yas = ne oluyor? sungu mu dusursem? 30 yas = eyyyyyyvahhhhhhh...
20'li yaslarin basinda olan guzellik maalesef kizlar ucun uzun surmuyor. O donemde de kendini prenses sanan ve guzelliginin degeri = erkegin maddi gucu olarak dusunen kizlarin yalniz olmasi cok dogal. Bir baska deyisla, kizlar mevsimlik cicek gibidir, yaza dogru acar ve sonbahara gelmeden soner. Bu yuzden erkek olmak dunyanin her ulkesinde cok avantajli. Aklinizi kullanin ve en guzel birkac yilinizda erkegin parasina degil egitimine ve meslegine ( ya da ileri de sececegi meslege) bakarak karar verin. Parasi olmayabilir ama ileride mutlaka olur. O yillar da da kusura bakmayin ama evlenmemisse bakacagi yas grubu yine 20'li yaslarin basi olacaktir. Son olarak kabul ediyorum biz erkekler cok adiyiz. Tum dunyanin kurali bu. Tarih boyu da boyleydi.
Bir de şu açıdan yazayım; Kadınların eş seçiminde hipergami denen bir unsur vardır. Nedir; Kadın seçeceği erkeğin kendisinden en az bir tık üstün olmasını ister. Bunu da kendi değerlendirme kriterleri ile yapar. Böylece insan ileriye doğru evrimleşebilir. Yani doğa bu yükü kadınlara vermiştir.
Erkek de aynı mantıkla kendinden daha yüksek skor alabilecek olan bir kıza karşı bilinç altından engel oluşturur.
Aldatılma olayına gelince; Zaten böyle bir durumda hipergamiden tik alamayacağınız bir kadını "tavlayarak" ilk aldatan siz oluyorsunuz. Zamanla foyanız ortaya çıktıkça kadın kendine başka sığınak arıyor efenim. Kendini 300 liraya ayfon almış gibi hissediyor. Gözü ister istemez dışarıya kayıyor.
Öncelikle çirkin kadın yoktur az bakımlı kadın vardır demek istiyorum ve kendine yeterince bakan ve bu doğrultuda özgüvenini oturtan kadının kaprisleri ve nazları biz sıradan erkekler için çekilmesi kolay şeyler değildir. Bunuda aştık diyelim güzel kızlarımızın her zaman bir sevgilisi vardır diye düşündüğümüzden bir çok kızcağızımızın turşusu kurulmaktadır. Eminim ki kızlarımız kendini prenses gibi görmekten öte bir birey olduklarının farkında olsalar ve kendilerini net bir şekilde ifade edebilseler böyle soruncuklar ortadan kalkacaktır.
aslinda guzel kizlarin bu durumdan dolayi havali bir yerleri kalkik olmasi ve karsi cinsleri genelde ezik olarak gormesiyle alakali biraz bendede var aslinda guzel kizlara pek yanasmiyorum cunku herkes bakar eder oda zaten guzelim diye her erkegi elde ederim istedigimle cikarim istedigimi red ederim diye bir mantik bir hava oldugu icin cogu erkek boyle kizlarla pek ugrasmak istemez..
son sorunun cevabı evet. hatta en basta yazdıkların ozellıklerede bu yaklasımdan dolayı sahıp oluyorlar ''Güzel kadınların terk edebilme, aldatma, acı çektirme potansiyellerinin'' olusu.
erkeklerde gercekten yaklasmıyor askın b... ada konabılecegını unutuyoruz. :)
şahsen mimiği düzgün karakteri düzgün oturaklı bir güzel tanımadım. evet güzeller insana çok uzak gelir bakmaz diye vs ama birçoğuda zaten burnu havada geziyor bunu inkar edemez kimse. şahsım adına düzgün efendi konuşmasını bilen bir güzel bayanla elbette gecikmeden tanışırım arkadaş olarak veya farklı olarak farketmez illa bişi olcak değil. ama günümüz nesil malum
valla şimdi kendimi şey etmiş gibi olmım valla allah herkese güzellik versin inşallahta. genelde özgüvenim yüksektir. neryee gitsem dış görünüşüme iltifatta bulunurlar. o yüzden korkmuyorum valla :D ama benı beğenenlere olumsuz cevap vermekten korkuyorum
belli bir zamandan sonra güzellik farketmiyor artık herşey göreceli kalıyor mühim olan iç güzellik birde anlaşma tabi hayata bakış açısı Vs Haa şu güzel kadın kendine güvenir eğer biraz karakteri bozuk sa herşeyi yapabilir ama şu var çok güzel olup ta hayatı çileye dönen çok güzel bayan gördüm
Terkedilmek sevilmemek alıştığını kaybetmek her insanın korkusudur. Niye durumu sadece erkeklere indirgediniz anlamadım. Kadın erkeğe acı çektirebiliyorsa tam tersi de olabiliyor hayat bu. Ayrıca birini sevmek zaten bu acıya hazır olmayı gerektirmez mi? soruyu tuhaf buldum
Günümüzde kadınların güzellik işini 'genellikle' makyaj hallettiğinden bu düşünce ortadan kalkmıştır, en azından kalkmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Dış görünüş tamamiyle önemsiz diyemem ama en fazla 15-20 sene daha (o da sürekli bakımla anca) duracak bir şey için ne biriyle konuşmaktan çekinirim ne de sırf onun için ilişkiye başlamayı düşünürüm.
Çekinme durumu tartışılır.. tanımadan karar vermemek lazım ama yinede bir ego söz konusu oluyor , o nedenle çok güzel kadınlara yaklaşılmıyor olabilir..
Ego potansiyeli gibi nedenlerden çekinebilir belki insan ama , kadın kadın'dır sonuçta , böyle bir korkuya gerek görmüyorum , kişiliğine bakarsın karar verirsin..
Sadece güzel oldukları için. Milyonlarca ortam yaşayıp bir kişi ile evlilik ya da en fazla 2 günden fazla ilişki sürdüremeyen kadınlardan ve onların yalan dünyasından bıktı kaçıyo erkekler. Rus kızları oyle degil kalpleri var milyondan fazla da ilişki yasasalar birini sevdigi zaman sahıpleniyo eş aile görüyo
O korkulara sahip olan kişiler saçmalıyor. Çirkinde terkeder aldatır acı çektirir süründürür üstüne çay içer. Güzel insanın etrafında bir sürü sinek oalbilir, hepsi vız vız şiir yazabilir, sen gelir destan yazarsın o kişiye , sineklerde raaaiiiidddd diyerek kaçar.
Bana bakmaz demiyorumda bunun peşinde ne zengin adamlar vardır bize gelene kadar akşam olur diyorum. Kadınların %95 i paraya önem verdiği için her zaman daha iyi ya da yakışıklı olan değil daha zengin olan kazanır. Senin yapmayı hayal ettiğin süprizleri yapıp tipsiz ve evlenilecek biri olmasa bile senden bir adım öne geçer. Çünkü kadınların abartısı %95 i için güç para ve gösterişten ibarettir
Materyalist zihniyet insanların aklında bu kadar baskın olduğu sürece gerçek mutluluk hayal. Tek bir noktaya odaklanılarak başlanan ilişki ve kitabın kapağının önemi kadar içeriğinin ötelenmesi bir ilişkiyi tatmin etmez.
Benim için her zaman tatlı ve güleryüzlü kız 80 adım önde olmuştur. Güzel ve suratsız kız görmek midemi bulandırıyor.
Şimdi türkiyeedeki her ortalama 3 yıldızlı bir türk kızı bile 5 yıldızlı erkek istediğine göre böyle bir kızın neler isteyeceğini sen hesap et :)) Nasıl yakışıklı ve zengin bir erkek tek kişiyle yetinmiyorsa böyle kızlarda tek kişiyle yetinmeyeceğinden insanlar ben ayağımı yorganıma göre uzatayım diyor haliyle.
Güzel kadınların genelde kaderi güzel olmuyor yanlış insana baglaniyorlar sonra da herkesi yanlış mi diye yargiliyorlar ve değer vermeleri gerekene yeterince değer vermeyip kaçırıyorlar. O dediginden de yok şükür
Evet, bazı erkeklerde deli cesareti var. Güzel çirkin farketmez nefes alsın yeter felsefesi ile yaklaşır. Ama bazı erkekler beyefendidir, efendidir. Ve kadının güzelliğini taşıyabilir miyim korkusu yaşar.
Kadınların tamamına kapalıyım. 21'inci yüzyılda cinsiyetçilik ile beraber insanlar gittikçe daha çok yalnızlığa yaslanıyorlar ve vapur (erkek) limandan (kadın) ayrılıyor. Mesafelerimiz açılıyor ve artık kimse kimseye güvenmiyorum.
Doğru diyorsun dosutum ama bende tam herşeyden vazgeçtiğim anda buldum şimdiki sevgilimi, tam bugün sekiz ay oldu söz taktık, imkanlarımız el verdiğinde evleneceğiz inşaAllah, neden anşattığımı bildin dimi, umudunu yitirme, mutlaka biryerde, kıyıda köşede, belkide gözünün önündedir aradığın, Allah gönlünden geçenleri versin inşaAllah
@fmg77 Allah sizi birbirinize bağışlasın ama ben kadından nefret etmiyorum ancak nefrete yakın bir yerde duruyorum. Umutsuz değilim, bilakis Allah'tan kalbimden sevgi ve merhamet duygusunu yok etmesini mantıklı bir insan olarak yaşayıp ölmeyi niyaz ediyorum. Kadınla aynı evde yapamıyorum.
@fmg77 Aşıktım. Evlenme tarihini bile belirledik. Sıkıntılarımız yok değildi ama sadece erkek olarak değil bir öğretmen gibi yaklaşıp özellikle ilişkide altın kuralın iletişim olduğunu aklına sokmaya çalıştım. O her defasında tamam dedi ama yine de içine kapandı. Birgün telefon ile aradım, telefonu kapanmıştı. Sonra ki zamanlarda da aradım yine kapalıydı. 800 km gidilirdi ama böyle habersiz giden biri için 1 m dahi gitmezdim, gidemezdim. Çok şey vardı yaşadığım, aptal yerine konulmak ise bendeki en büyük acıydı. Bu zaman sonra sosyal medyadan ulaşabilmiştim. Sorduğum her şeyon cevabı "bla bla bla"ydı. Bir daha da onunla iletişime geçmedim. Ve bu kadar aşıkken insan bu kadar nefrete dönüşebildiğini kendimde gördüm. Allah içimdeki sevgi ve merhameti alırsa ve zaten bende de güven eksikliği ile bir daha kadına yaklaşmayacağımı düşünüyorum. Psikolojik olarak çöküntü içinde değilim, olmadım da ama en büyük yaram aptal yerine konulmak oldu.
Evet zor bir durum bir benzerinide ben yaşadım, umudum yoktu, dağlara çıkacam dedim ve çıktımda, sonra kader bizi birleştirdi, şimdi gerye dönük hiç bişey olmamış gibiyim, bu kız herşeyi unutturdu, bir yerden yine bişe çıkar, sen kapını tamamen kapatma, biraz aralık bırak, hayatına gir ek isteyene kalbini aç ama temkinli ol, ona kızıp kendini cezalandırma
@fmg77 Tek duam var Allah'tan ailem hariç kadından uzak ve onlara karşı hissiz yaşamak. Çünkü her seven erkek duygularını yok ettikçe o canlılar bizden daha fazla depresyona girip daha acı çekiyorlar. Bunu görmek bana mutluluk veriyor. Narsist ve sadist biri oldum, farkındayım ama böyle daha mutluyum.
Tabiki fakir olduğum zamanlar böyle güzel arzuladığım evlenmek istediğim kızlar oldu ama hep olumsuz yanıt aldım şimdi paramda var ama hiç hevesim yok aynı şeyleri tekrar yaşamaktansa parasıyla sevgili bulurum... en azından ümidim kırılmaz
o kişiden kişiye değişir güzel kadın olduğu için değil' de güzel kadın olup havalı biri olabimeyi başarmışsa ben onunla çıkmazdım çünkü havalı insanlar elbet seni bir gün seni terk edecektir ve sen yine bir gün yalnız kalacaksındır
Çoğu erkek inkar etse bile eğer ona göre güzel ( herkese göre değişen bir sey güzellik ) ise niyeyse insanda onun dikkatini çekmek isteme gibi duygular oluşuyor ya da acaba benim görünüşüm hakkimda nasıl düşünüyor diye çoğu erkek düşünüyordur.
hiç alakası yok erkeğin özgüven eksikliğinden kaynaklanır bu :) en çirkin (özür dileyerek söylüyorum çirkin hatun yoktur, bakımsız hatun vardır) hatunla bile gidip konuşmaya cesaret edemeyen tanıdıklarım var çevremde ;)
güzel bir kadın tarafından beğenilmemekten ziyade ki her güzel kadının beğenmesi gibi bir beklenti zaten deli saçması olur sevdiğin kadın tarafından beğenilmemekten korkmak daha doğru olur diye düşünüyorum
guzel kadinlarin biraz capkin olacagi dusuncesi var ama beni bir guzel kadin begense özguvenim tavan yapar o kadar yakisikli adamlar icinde beni begenmesi hos birsey olurdu ;) ve genelde hanimlarin secimleri uzun vadede tiple alakali degil
Ben de oyle bir fobi yok ama gel gelelim ben de bir Kenan bir Kıvanç degilim yani haddimi bilirim :) Zaten bir hatuna yurumek için onun gozlerindeki mesaj onemlidir benim için, ne kadar guzel olsa da o mesaj yoksa bana yeltenmem hic ;)
Şöyle bir düşünce olmalı erkeklerde. Bu kıza layık mıyım? Kriterlerine uyuyor muyum? Güzel kıza da layık erkek nadir olur. Dolayısıyla erkeklerin böyle bir fobi yaşaması doğaldır.
Vardır tabi pek çoğunda olan bişey bu. Yazık erkeklere 😂Halbuki gereksizdir yani ben olsam kadının ahlakına bakardım. Ahlaksız olunca güzel ya da çirkin farketmiyo aldatıyolar 😊
"Bu kadin bana bakmaz" düsüncesi var cogu erkekte. Özgüvenlerinin düsük oldugunu gösterir. Zaten bu tip erkekler yaklasmasin güzel kizlara. Kendine güvenen gelsin
Erkeklerin önyargısı bence, bir kadın ne kadar güzel olursa olsun karakteri yerine oturmuşsa bu özelliğini böyle çocukça şeyler için kullanmaz ve bir erkekte bunu bilir zaten
Güzel kadın dedim, kahpelik etti, Güzel kadın dedim, götū havaya kalktı Güzel kadım dedim, kendini bî bok sandı Güzel kadın dedim, pezevéngin birine kaçtı
Olabilir, bu nedenden dolayı kısıtlamalara yektendiklerini düşünüyorum. Öz güven eksikliklerini, böyle kamufle ediyorlar sanırım. Tabi kişiden kişiye değişiyor. O ayrı mevzu. 😏
Bencede öyle hemcinslerim bile arkadaş olduktan sonra ben seni ilk gördüğümde havalı sanıyordum demişti birçok kişiden duymuştum bunu dış görünüşe bakmamak lazım
Bu alemde fobi cıkartmaya ne kadar meraklı :) ben böyle olduğunu düşünmüyorum ki nedense çok güzel kadınların yanında hep hiç beklemediğimiz tipler olur ( tipsizler diyip saygısızlık etmek istemedim )
onun için bir taraflarımı yırttıysam ve gözünde aranmıyorsam korkarım neden olmasın. asıl sorun beğenilmemek değil aslında tipimiyim değilmiyim meselesi benim için
Klişe bisey bu güzel kadınların etrafında daima ilgi çeken erkekler olur sadece güzellikleri için ama onları inandiririlar seninle iç güzelliğin için beraberinde diye bu olmuş biseydir ve daima olacaktır..
Elde edilemez bir kadın olduğunu düşünmüyorum. İnsan gerçekten isterse ve şartlar müsaitse istediğini alır. Yeter ki istesin.. Kendine güvenen erkek dağı deler geçer
ben bir erkek olarak hangi kız olursa olsun mutlaka bir konuşma fırsatı yaratabilceğimi düşünüp uygulayan biriyim üst üste 1 kızda hayır dese hevesim kırılmayıp 11. ciye giderim kader derim 11. daha iyi olur daha mutlu olur diye düşünür giderim tecrübedir sonuçta bunlar 5. cide yaptığın hatayı 6. da düzeltebilirsin mesela böyle böyle oluyo yani :D
17 yaşındayım ve 17 yıl boyunca sonsuza kadar seveceğim kişiyi aradım. İstediğim güzellik değil, para değil sadece aşktı en sonunda herşeyimden vazgeçmiştim ama o beni buldu ve sonsuza kadar birlikte yaşayacağız :) Ve evet beğenilmemekten veya terkedilmekten korkuyorum çünkü onun için yaşıyorum hayatımın başka bir anlamı yok ölmek istiyordum artık Ama erkekten erkeğe değişir bu yüzden gerçek aşkı arayın derim ;)
Aslında Tam tersi bir durum bana göre özgüven meselesi tamamen aldatılma, çirkin insanlar tarafından aldatılmak komik bir durum bana göre hatta baya alçaltıcı bir durum sen zaten o haliyle ona bir şans vermişssin hayatında hem de normal şartlarda ulaşamıycağı bir şans o haliyle bir de gidip seni aldatmaya çalışması çok komik. tam tersi güzel bir kadının beni aldatması korkutmaz daha çok hırslandırır beni
Öyle bir korkum yok ve zaten kadın güzelim diye aldatıyorsa bu da onun o biçim bir kadın olduğunu gösterir onun içinde o kadın herkese gerisini sen anla işte 😉
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güzel kadınların terk edebilme, aldatma, acı çektirme potansiyellerinden değil reddedilme potansiyellerinden kaynaklı benimki. Çoğunluk bana hak verir. (erkek çoğunluğu) Türümün dişisi güzelse ve Türkiye'de yaşıyorsa beklentisi çok yüksek oluyor. Beğenmiyor. Neden onun bir taraflarını kaldırayım ki? Aynısının Rus olanı candır ama. Sevelim onları.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Güzele sahip olmanın bir bedeli olur Güzel kadın diğer erkeklerinde dikkatini üzerine çeker erkekler bu durumdan rahatsız olur çevresinde bu kadar göz olması onu rahatsız eder ya bir başkasını severse düşüncesi yer bitirir o yüzden az çirkin olsun benim olsun mantığı güderler
En İyi Cevaplar