"En azından dürüstüm" diye de kendini savunan insandır.. Vicdanıyla baş edemeyen insandır.. Sözde Sevgilisini önemsiyordur ki dürüst olmak gerekliliğini hissetmiştir içinde. Ayrılığı, binlerce laneti, binlerce hakareti yemeyi göze almıştır.. Cesurdur evet ama bu onu doğru biri yapmayacaktır.. Yinede tekmeyi yiyecektir.Peki itiraf ettiğine pişman olan var mı? Cezada indirim? Hadi dürüst olun. #İtiraf
Aldattığını itiraf eder misin? Bunu itiraf eden sevgiliniz/eşinizi affeder misiniz?
Hiç görüşmediğim sanaldan tanıştığım ve 3 yıl birlikte olduğum bir sevgilim vardı ve onu aldatmıştım. Tabii ki doğru bir şey değil. Bahane değil tabii ama 15 yaşında filandım onu tanıdığım zaman ve zaten melankolik bir insanım ama o zaman ciddi ciddi kafayı sıyırdığım bir dönemdi. Şimdi olsa asla yapmam. O da beni aldattı. Ben onu affettim ama ona söylemeye cesaretim yoktu, ayrıldıktan sonra kendisi öğrendi aldattığımı. Ama hiç bunu üstüne konuşmadık, konuşamadık. Aldatmama rağmen deli seviyordum. Bir daha birlikte olma şansımız yok, olsa da istemem zaten, o da istemez büyük ihtimal. Ama başka şekilde tanışmış olsaydık belki her şey daha farklı olurdu. Yine de bunun bir önemi yok çünkü buradan biriyle tanıştım 3 sene önce ve 1,5-2 yıllık da sevgilimdi geçen haftalara kadar. Onu hiç aldatmadım ama o aldattığımı düşünüyor ve sanıyor. O, beni aldattı mı emin değilim ama aldatmış da olsa affederdim eğer beni seviyor olsaydı. İlk sevgilime duyduğum biraz hastalıklı bir sevgiydi ve takıntıydı aslında. Çok iyi birisi ama buradan tanıştığım eski sevgilime olan sevgimi kimseye karşı hissetmedim. Saf sevgiden bahsediyorum. Takıntım olan, bağımlılığım olan insanlardan değil. Cezada indirim olacak bir şey değil aldatmak. Ama ben, beni seveni affedebileceğimi düşünüyorum ama bana kendisinin söylemesi gerek. Çünkü ben zaten bunu söyleyebileceği kadar anlayışlı biriyim. Ben sanaldan tanışıp hiç görüşmediğim eski sevgilimi aldattım ama bir daha asla kimseyi aldatmam. Zaten artık aldatabileceğim biri de olmayacak hayatımda:) -Gecen bol olsun.-
Aldatmam. aldatmak şahsiyetsizliktir gelip itiraf etse nolur, ortaya çıkar korkusuyla itiraf eder zaten, hani bir ihtimal benden duysunda belki affeder diyordur. aldatılırsamda duymak istemem adam olsun çeksin gitsin diye düşünürüm
Aldatacaksan? o zaman sevgiliden, nişanlından, eşinden ayrılır sonrası yeni bir sayfa açar ve başkasıyla muhattaplık için yol alırsın..
Aldatmak veya aldatılmak için haklı bir sebeb var ise? bunun üzeri üsluba uygunca konuşulur sorun çözülmeye çalışılır..! Ancak sorun çözülemezse? o zaman ayrılınır.. Aldatma ve aldatılma olmaz..!
Eşini benle ;
Duygusal ve cinsel anlamda aldatmak isteyen bir bayanla muhattap oldum'ki ilk zaman başka bir konu üzeri muhattaplığımız oldu hatası için uyardım ve olumlu tavsiyelerim oldu..
Ancak eşiyle arasındaki sorunları detaylıca anlattı. Sonrası seni takip ediyorum ve paylaşımların ile fikirlerin vede duruşun ile güvenirliliğin kendinle çelişmeyişin ön yargısız muhattaplığın empatin vede vefalı oluşun beni etkiledi dedi..
Sonrası cinsel anlamda arzuladığını ve yanına gitmem durumunda karşı koymayıp kendini sunacağını + seni hayal edip kendimi tatmin ettim vb. dedi..
Ancak olumlu yönlendirmeler, ilerde benle yetinmeyeceği ve riskler ile günah boyutunu ve düzeninin bozulacağını vb. belirttim. Çocuğa niyet kur, psikoloğa git, doktorada git eşinin sorunu için dedim ve uyguladı vede erkek çocuğu oldu :)
Allah seni benle imtahan etti dedi ve bana teşekkür etti şimdi eşiyle mutlu..
Aldatılmak asla hazmedemeyeceğim, affetmeyeceğim tek şey! 'Seven adam aldatmaz. Aldatıyorsa, sevmiyor demektir' demiş Can Yücel... Aldatmak basitliktir. Basit bir adamla hayatımı sürdüremem. Gerçi beni aldatan bana 'artık beni tatmin edemiyorsun. Seninle olmak istemiyorum. Bak bu aldattığım kadın beni senden daha çok önemsiyor daha tatmin ediyor, ve en mühimi ne biliyor musun? Artık seni sevmiyorum' demiş oluyor. Böyle bir adamı affetmek gurursuzluktur. Aşkta gurur olmaz ama gurursuz da olunmaz :)
Yine de, affetmemelidir kadın bunu görüp... Hani diyecek: ''Ayy, çok üzülmüş be. Söylüyor adam gibi bana, vallahi affederim ben bunu. Hem yapmaz bir daha, baksana haline!'' diye düşünüp, affeden kadınlar vardır eminim. Kendini acındırır erkek, o da yerse affeder... Ben aldatmam zaten. Bu mümkün değil ki, mantıklı birisiyimdir. Sevgilimden soğumuşsam, sevmiyorsam artık, ayrılırım biter. Genelde sevmediği, soğuduğu için kişiler aldatır. E be insan, önce ayrıl, sonra ne halt yersen ye... Elinde tutuyor onu da, ne yüzsüzler.
Aldatan erkeğin annesi genelevde çalışıyordur , kadın ise ya ucuz eskorttur ya da babası pezevenktir. Asla affetmem , gözümün önünde intihara kalkışırsa belki bir nebze. Fakat o zamanda bensiz dışarı çıkamaz , asla sosyal paylaşım platformu kullandırtmam ve benim dısında hiç bir kimse ile konuşamaz
Aldatmam, aldatanı da affetmem. Bunu kendisinin söylemesinin iki sebebi vardır. Ya biri tarafından bana söyleneceği derdine kapılmış, benden duysun belki affettiririm düşüncesi vardır. Ya da vicdan yapmıştır. Sebebi ne olursa olsun bende affı yoktur. İhanet ayrılığı gerektirir bende. Geri dönüşü olmayan ölümden sonraki tek şeydir.
aldatmam, affetmem... hee aldatildimmi evet, itiraf etti mi hayir hemdd konusmalari elimdeydi :) ona ragmen o benim arkadasim insan arkadasina "askimmmm seni cok ozledim, gecen bulusmamizda yasadiklarimiz hosuna gitti mi? " dermi... koydum kapinin onune ve yuzsuz bir sekilde aldatmadim diyebiliyo ya!
Yemin ederim ne zaman itiraf etsem yalnız kaldım, kadınlara dürüst olmanın bir öneminin olmadığı anladım ama biraz geç anladım. Günümüzün kadınları; Onları mutlu edecek, güldürecek ve karda yürüyüp izini belli etmeyen erkeklerden hoşlanıyor, hepimiz insanız bazen hatalar yapabiliriz önemli olan bunu paylaşmaktır bir insanı aptal yerine koymaktansa adam gibi söylemeyi tercih edenlerdendim fakat en doğrusu hiç yapmamak...
Allah korusun ama başka biriyle aldatsam, değil itiraf etmek yüzüne bile bakamam ki. Öğrense ve affettiğini söylese daha da kötü olur benim için, pişmanlığım daha da artar ve ezilirim. Onunla aynı yastığa baş koyacak yüzüm de kalmaz. Tek çare uzaklaşmak olur.
benim her zaman söylediğim seydi bu baska bir sekilde baska yerden duyacagıma o haltı yiyecek cesareti gösterdiğin gibi söyleme cesaretinde olsun o da dürüst davrandı söyledi ve uzun bir süreden sonra affettim bu herkes için gecerli bisey değil ama ben onun gerceketen anlık birsey olduguna inandıgım ve kızı bildigim için affettm Şu an da da eşim oldu zt beni de hiç pişman etmedi affettiğime yani kişiden kişiye değişir bu
Böyle bir itiraf için bunu yapabilmek gerek ama ben böyle birisi değilim. Bırak aldatmayı neredeyse mecburi olmadıkça karşı cinsin yüzüne bakmam. Bana dünyaları verseler bunu yapanı affedip hiçbir şey olmamış gibi davranmam. Aldatmayı hak edecek birisi değilim. Gözü dışarıda olan insanlar biraz insan olsunda insanların duygularıyla oynamadan yaşamayı başarsın.
ben itiraf ettim açk açk syledm ilk tepkisi bagrp küfrrtti astı kesti sonra sustu bir ay sonra tekrar varsmak istedi bende gercekten beni sevdğni sandm kabul ettm ve onu sevmeye basladm belliki intikam almaya calstı bana oldğndan daha cok sevgi gösterdi daha cok sevdi ama birseyler eskisi gibi deildi sanki anlamstm zaten patlağı sonradan verdi itiraf etti aman hadi ordan et 😒
Tanıdığım nişanlı bir çiftin ayrılık sebebi geldi aklıma. Erkek demiş kıza ' evlenince ben seni aldatabilirim' diye. Bunun üzerine tartışıp ayrılmışlar.
Aldatsaydım ve bunu söylemek isteseydim ona karşı tüm duygulatımın bitmiş olması gerekirdi ve ayrılık için bahane olarak kullanırdım.
Aldatılırsam bunu ondan duymak isterim. Sonucu değiştirmez ama ihanetin üstüne bir de beni aptal yerine koymayı seçmediği için nezaket çerçevesinde bir veda yaşayabiliriz..
Aldatmam. O aldatirsa da asla affetmem. İtiraf etse bile. Ki zaten sevgilimle aramda sonsuz bir sevgi saygı olduğuna inanıyorum. Guvenimiz tam. Zaten gerçekten aşık olan çiftler düşünceyle bile aldatmaz
itiraf etmesi önemli değil ki aldatmış bir kere sadece dürüst olduğu çin teşekkür eder hakkını helal et der giderim itiraf etmesi sadece hafifletici suçtur ama bu suç olduğu gerçeğini değiştirmez. :)
Aldatmam aldatırsamda madem bu boku yemişim ozamanda itiraf ederim niye etmiyim yapmışım yapacamı zaten inkar etmekle elime birşey geçmeyecek oyüzden dürstüm ne olursa olsun dürüstlükten vaz geçmem ölüm pahasınada olursa olsun
İtiraf eden bir tanesine sahip oldum. Daha fazla aptal yerine koymadığın için teşekkür ederim dedim. Bu kadar mı dedi? Hee bu kadar, sevgilim bekliyor diyip gittim.
SEvgi ve saygının olmadığı bir yerde her şey olağandır bunun nedenleri ve niçinlerini tartışmak boştur.. İnsanın doğası her zaman yasakları yapmaya meyyal oluşunda yatmakta kim ne derse desin.
Evet, söylerim. Nedenini de bizzat açıklarım. Benim onu aldatmamdaki amaç onunla yapamadıklarım olmalıdır. Affetmem, çünkü gerekli bir açıklaması olamaz bunun o yüzden de yoktur konu aldatma olarak.
Affetmem. Aldattığını söylemeden vicdan azabı çekip kendinden soğutup ayrılan varsa en doğrusu da yüzüne söylerseniz çok koyar ya insana o yüzden yapmışsınız bir halt bari söyleyip daha çok üzmeyin
aldatmak yapıma ters kınuşurum sorun neyse çözmeye çalışırım. ama aldaatılırsam dürüstlük her zaman benim için tercih sebebi ne yaparım bilmiyorum Allah yaşatmasın
Hayir affetmem cunku aklimda onun attigi her adima karsi bir tereddut olur beraber zaman gecurdigimizde mutlulugum degil de aklima benimle ne zaman ayrilacak gibi dusunceler ususur
itiraf etmem. bidaha onunla da asla olmam yüzüne bile bakmam çünkü beni manevi olarak aç bırakarak bu yanlışa o itmiştir. ne onu ne kendimi asla affetmem beni o hale düşürdüğü için.
Aldatmam aldatanı da affetmem birlikte olduğum kadınlara her zaman şunu söyledim ; ilişki iki tarafın isteğiyle olur beni istemezsen mutlaka söyle bu işler zorla olmaz ve beni istemeyeni ben asla istemem
Baktım bütün kanıtlar aleyhime, çırpındıkça daha da batıyorum fazla zorlamanın lüzumu yok uygun bir dille söylerim ve onu ayrılmama konusunda ikna etmeye çalışırım
En İyi Cevaplar