Bazen mutlu bir ilişkide bile yalanlarla karşılaşabiliyoruz. Yalan kadar canımızı hiç birşey acıtmaz helede sevdiğiniz kişi tarafındansa daha fazla canımızı yakar.
Benim tahammül edemeyeceğim tek şey yalandır büyüğü küçüğü pembesi olmaz.
Peki siz size sevgiliniz tarafından söylenen yalanı affedebilir misiniz?
Yalan söylemek başlı başına "güvensizlik" sebebidir benim bünyemde. Temel karşılığı lügatımda "kaypaklıktır." Haliye yalan söyleyen insanı affetmek şurada kalsın hayatımdan kapı dışarı ederim. Renklerine ayırıyorlar yalanı çok masumca bir şey göstermek için. Yalanın rengi falan olmaz niteliği; karşındaki kişiyi aptal konumuna düşürmek, duygularıyla, haysiyetiyle ve bilimum kişiliğiyle oynamaktır. Onur kırıcıdır telafisi yoktur. Sevgilim değil kim olursa olsun yalanı affedemem samimiyet kayboluyor neticede. Yalan sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmaz kanımca.
Yalana tahammül edemiyorum, bazen annemde yalana başvuruyor ve laf sokmadan duramıyorum öfkeleniyorum. Güven çok önemli bir şey onsuz bir ilişki neye yarar?
Konu ne olursa olsun yalan söylüyorsa o kişiden korkarım. Bugün önemsiz bir konuda yalan söyleyen yarın önemli ve ciddi bir konuda da söyleyebilir. Yalan söyleyen insan her hatayı yapabilecek karakterdedir. Yalan seven insan kesinlikle aldatma eğilimi taşır. Birini affetmek ikinci şansı vermek ona ilkinde az söyledin 2. de gel daha çok yalan söyle demektir.
Defalarca ettim, etmez olaydım, sonrasında yalan hayatının bir parçası oldu, olmadık şeylere, gereksiz şeylere dahi yalan söylemeye başladı, e ona göre de muamele gördü ;)
En nefret ettiğim şey yalan ne olursa olsun dürüstlükten yanayım ha tabii ki ailesel beni ilgilendirmeyen durumlarda yalan söylerse sıkıntı etmem ama beni ilgilendiren konularda yalan söylerse gözünün yaşına bakmam ayrılırım
İnsan karşısında ki kişinin 1 tane yalanını yakalayınca , kalan tüm doğrularını sorgular. Ve sürekli şüphecilik başlar. O yüzden affetsem bile eskisi gibi olmaz.
Yalandan korkarım ben, bana öyle gelen sevgiliyi ne yapayım, ilk yalanını emin olun yakalarım zaten, zaten de öyle bir şeylerle uğraşam çocuktur, ya da beyin yaşı küçüktür.
Benim için, yalanın ne maksatla söylendiği son derece önemlidir... Eğer, bir doğruyu, doğru çizgi üzerinde tutabilmek için yalan söylenmişse affedebilirim...
En İyi Cevaplar