Annem tekrardan evleniyor? İstemiyorum?

Merhaba.
Öncelikle profilime bakarsanız 22 yazıyor yaşımda. Hayır 22 falan değil. 18 yaşında biriyim. Aklımın başında olduğunu düşünüyorum ve tamamen ciddi bir biçimde bu soruyu soruyorum, troll olmadığına yemin ederim.

Ben henüz 4 yaşındayken, annem babam ile boşanmış ve ben annem ile kalıyorum. Annem şu an 42 yaşında. Babam 45. Konu geçimsizlik değil. Her şeyin güzel gideceği düşünülüyormuş. Babamın ailesi Kastamonu da annemin ailesi de Adapazarında yaşıyormuş. Ancak bir takım olaylar yaşanmış ve bu iki şehir farkı yüzünden ayrılmaları gerekmiş. Kavgalı değiller. Görüşüyorlar.

Ama son günlerde annem olup olmadık şeyler söylemeye başladı. Kardeşin olsun ister miydin? dedi, hayır dedim. İstemezdim. Neden? dedi bir hayli üzerine gitti. Bebekleri çok sevdiğini keşke ailemizde bir bebek olsun dediğini söyledi. İnternette evlenen bir tanıdığımız ile ilgili gelinliği hakkında "Acaba bana olur muydu?" falan dedi ve iyice bu olay içimde baskı yapa yapa beni buraya getirdi.

Annem gerçekten böyle bir şey düşünüyor ise ben bunun olmasını istemiyorum. Kesinlikle istemiyorum çünkü ben babam olmayan birine baba diyemem, annemin, babam olmayan birine kocam demesini yediremem ve başkasını sevmesini asla kabullenemem. Bunu nasıl engellerim? Anneme nasıl çok ciddi olduğumu söylerim? Annem ile yaşıyorum ve babamı yılda 10-11 kere falan görüyorumdur maksimum. Ayda bir kere ziyarete gelir. Babamın evlenmesi bile beni 2-3 hafta kadar delirtmiş defalarca ortalığı dağıtmama sebep olmuşken ve üvey annemi her gördüğümde sinirden tüylerim diken diken olurken, ben bunu kabullenemem. Mümkünatı yok. Böyle bir kişinin eve her gün gelmesini asla ama asla kabullenemem.

Sizce gerçekten bana böyle bir mesaj mı vermek istiyor?
Ben mi paranoyaklaşıyorum?
Eğer birinci soru evet, ikincisi hayır ise;
Nasıl düşündüklerimi açıkça anneme söyleyebilirim.
Nasıl bunu engellerim.

Lütfen sadece soruları cevaplayın, evlenmesinin hakkı olduğunu falan söylemeyin. Hakkı ama ben bunu kabullenmeyi reddediyorum...
Annem tekrardan evleniyor? İstemiyorum?