Çalışan veya okuyan birinin (uykusu olduğu halde) uykudan "fedakarlık" etmesi bana saçma geliyor. Zinde bir zihin için yeterli uyku almak yerine, telefonda uyuklamak ne kadar mantıklı? :D Gün içinde konuşmak mümkün olmuyorsa ayrı tabii.
Uyumak yerine sevgili ile konuşmak "fekadarlık" mıdır, yoksa "aptallık" mı?
İlişkim olsa da olmasa da bazen sabahlara kadar oturduğum oluyor ve işe giderken "eşşek kadar adamsın hangi akla hizmet sabahın 5inde ayaktasın sen dingil herif " diye kendime kızıyorum. Fedakarlık/aptallık, insanın uykusundan fedakarlık etmesi uzun vade de aptallık olabilir. Şöyle bir açı daha var bu olayda, o da karşı tarafın uyumayan tarafa uygulaması gereken yaptırım. "Senin sabah işin/okulun yok mu? , hadi yatıyoruz/kapatıp uyur musun lütfen? " gibi laflar söyleyeyip telefonu kapatmalı.
Eninde sonunda bitecek bir iliski icin degmez hele bu zamanda bu yeni baslyan ilk zamnlrda hep boyle olur bakin bakalim 1 yil sonra gece uykusundan ya da utkunuzdan feragat edecek bir iliski var mi ortada. Eger varsa bunu hak ediyorsa birbiriniz bulmussunuzdur demektir degerini bilin derim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgiliyken sürekli yaptığım bir aptallık sonunda terk etti boşuna uykunuzdan olmayın
Sevgilisi olmayan ya da olupta gece yazışmayan, konuşmayan aptallık diyecekyir tabi, ama sevgilisi olupta onu mutlu etmeye çalışanlarsa, benim gibi fedakarlık decektir, ben her gün saat 02:00 ı görüyorum artık uyuyayım deyip uyuyorum, arada bir üçü dörtüde buluyo, sabah en geç yedide kalkıyorum ve hiiiç halimden şikayetçi değilim, mutlu olunca gayette dinç güne hazır olarak kalkıyorum
Aptallıktır, neden? Çünkü tüm gün zaten konuşuyoruz, ne gerek var ki gecede konuşmaya? Yatıp uyuyalım, işlerimiz var. Bu kadar da olmasınlar yahu, bu gençlik hep böyle. 7/24 konuşsalar, doymuyorlar... Haydi gün içinde konuşamıyorsunuz, iş, okul var diyelim. Akşam gelince eve, birkaç saat konuşun yeter işte...
konuşulacak konu önemliyse tabi ki konuşulmalı. lakin ben olaya diğer açıdan bakıyorum. uykusu olab değil de tel. de konuşmak isteyen açısından. o zaten karşısındaki kişinin uykusu varsa sevdiğine kıyamaz uyumasını ister. aksi halde yaptığı bencillik olur. asıl fedakarlığı o kişi yapmalıdır. konuşmayı çok istese bile sevdiğinin uykusuz kalmaması için sabretmelidir. asıl bu fedakarlıktır.
Fedakarlik tır... Ama sevgi ve aşk varsa, bunu doğal olarak yapar insan. "ben onun için uykumdan oluyorum" "bunu yapmak zorunda mıyım"?" ben aptal mıyım"? Gibi şeyler düşünmeden. Eğer bunları düşünüyorsa, ya karşısındakine ya da ilişkiye tam olarak güven duymuyor, demektir.
Normal şartlarda tarafımca aptallık. İnsan akıl ve mantığı bu tür konularda ayırt etmeyi bilmeli. Ondan sonra iki tarafta konu kalmadı ne konuşsak ne yapsak gibi tutumlara girip kavga ediyorlar. Sonrası ayrılık. İki tarafta kendini rahat bırakmalı. Sürekli konuşulmalı diye bir kaide yok. Bırak her iki tarafta rahat olduklarında birbirleri ile konuşsun.
Uzaklık var ve hasret dayanılmaz olmuş ise anlaşılabilir. Yoksa bir anlamı yok. Ha yaptım mı yaptım geçmişte ama dediğim gibi şimdiki aklım olsa yapmam :)
Tüm gündüz konuşamadıysak fedakarlık sayılabilir. Ama gün içinde iletişim olduğu halde, akşam uyku durumu olmasına rağmen konuşmayı istemek bir tarafın bencilliği olur.
bazen uykun vardır uyumakta istiyorsundur ama konunun ortasında hadi iyi geceler diyemessin ve istemeye istemeye konuşursun bana bu oluyor genelde. bitsede gitsek diye diye zorla :D yoksa öbür türlü durum uyumaya müsaitse hiç uzatmam yatarım.
Fedakarlık da değildir aptallık da değildir. Sadece konuşmak istiyordur. İki kişi birbirini seviyorsa zaten uyku tutmaz konuşmak isterler. Heleki uzaklarsa bide. Fedakarlık yapılacak birşey yok ortada. Sevmek aptallık da değildir.
insan sevdigi ile olmak istiyor demekki o an is guc okul uyku uykusuzluk degil gozu sadece sevdigini sevdigiyle vakit gecirmeyi goruyor sevdigin seyleri yapan bir insan olarak da gayet normal bu
Uykun varken sevgilinle konuşursan da 10-15 dakika daha durursun. Bu verdiğim süre de gerçekten önemli birşey konuşuluyorsa geçerli. Zaten fazlasına gerek yok diye düşünüyorum.
sımdı bu bıde karsı tarafın anlayıslı olup olmamasıyla alakalı eger gercekten sevıyorsa zaten onun ertesı gun uyku sorunu cekmesını ıstemez ha ama degılse orasını bılemem uykumdan tavız vermem nett tabı cok sevmedıgım surece
sevgıye yatırımdır bu.. ne aptallık ne fedakarlık.. gecenın ucunde aklına dustugunde aramayanda aradıgında somurtanda aska layık insan degıldır, gıdıp odun kessınler ormanda!
ona sen karar verirsin ancak sonuçta o kişiyi tanıyan sensin ve aynı fedakarlığı senin için yapacak biriyse konuş derim yoksa ne diye uykundan olasin..
ben uyurum sabah zombi gibi kalkmaktansa sevgilimle bir saat konusiyim yeter ki zaten karsimdakinin bunu kendi düşünmesi lazim dusunmuyosa onun umursamazligidir.
O zaman bisey demem ne diyim İcinde olmadigin bir duyguyu bilemessin daha dogrusu yasamadigin Cok uykusuz gittim ise ve hicte gocunmadim Ayrildim yine gocunmadim
Niye aptallık olsun sevgilin sonuçta. Silah zoruyla uykusuz bırakmıyorlar bizleri istesem uyurum benimde içimden onunla konuşmak geliyor ki konuşurum. 😄
Gece konuşmanın zevki bir başka gündüz sadece mesajlaşırım gecede 2 saat felan konuşuruz yani uyku önemli tabikide ama benim için günlük uyku miktarım 4 saat fazlası baş agrısı yapıyo
Çok iyi anlaştıgım keyifli ve kaliteli zaman geçiridiğim insanla sabaha kadar güler eğlenirim. uyku aklımın ucundan bile geçmez. ama buldugum konuları sürdürmekten dahi aciz bir kızla ne konuşucam be yatar uyurum...
eğer gün boyunca görüşülemediyse veya konuşulamadıysa uyumayıp konuşmak fedakarlıktır. fakat görüşüp konuştuktan sonra bide uykundan oluyorsan aptallıktır bence.. :-)
Benim için onunla konuşmak zevktir fedakarlık olsun diye konuşmuyorum zaten😂😂 uykumuz olduğu zaman direk yatıyoruz uykuya yenik düşüyoruz ikimiz de 😂😂😂
En İyi Cevaplar