Hiç farketmedim ailesi de çok bağlı birisi dinine ramazan bayramında felan oruç tutmuyordu çok dikkat etmedim öyle olacağına bu hafta izinliydi geçmiş cuma günü hadi evdesin madem kalk bir namaza git dedim yok mok dedi niye dedim anlattı olayı.2 senelik evliyiz hiç farketmedim ben evde arada kuran okurum evin içine felan sure asarım korusun diye onlara birşey deniyor benim dinime saygı duyuyor ama onun da müslüman olmasını istiyorum. Sağlayamazmıyım?
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu videoyu izlemesini sağla..!
https://www.youtube.com/watch?v=7YcXUAxTvAg
Ayrıca bu alimin bir çok videosu var vede : Ateist'in Allaha inanmasına vesile oluyor cevapları ile, vede hristiyan olanında müslüman olmasına vesile.. Birde kuran'da 20 hata buldum diyen adamada cevaplarıyla hatasını gösteriyor vb.03 Yorumla- +1 yıl
@Sürsil
Sence öyle.. Bence değil..
En İyi Cevaplar
Allah Yardım Et Ona Allah'ın Varlığını İnandırman lazım. Kuran'dan örnekler falan verebilirsin sana çok zor sorular soracaktır. Onları cevaplayabilirsen olabilir
23 Yorumla
Soran+1 yılo zaman benimde iyice okuman lazım
+1 yılonu dine yaklastirmaya çalış.. bu süre zarfında da onun için bol bol dua et.. allah yardimcin olsn.. esin de ins doğru yola yönelir
20 Yorumla
Hayır adamı rahat bırak o senin ateist olman için çalışıyor mu? Sende onun müslüman olması için çabalama. Saygı duy👍
100 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
27Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılO senin ateist olmanla uğraşmadığına göre bence adamı rahat bırakmalısın. 2 yıldır da evli olduğunuza göre evliliğinizde de bir problem olmamış. Böyle şeylere takılma. Yani kalıplarla kısıtlama kendini. Eğer buna takılırsan, senden sır saklar, seninle huzurlu olamaz. Onu sevip sevmediğine odaklan sadece.
437 Yorumla- +1 yıl
Allaha inanmıyan biriyle evlilik doğrumu? Ayrıca ateist olduğunu saklıyarak evlenecek kadarda basit bir insansa bu kişi?
- +1 yıl
@realsanalvefa İnanç, insanın maneviyatıdır. Kimseyi ilgilendirmez. Evlilik, iki kişi arasında olur. Şeriat kanunundaki 4 kadına kadar mübah kavramı da saçmadır. Dindar geçinip, karısını döven, çalıştırıp parasını yiyenler ne kadar serbest ve doğru ise, işinde gücünde, evi ile ilgilenen ve kendi sorgulamaları neticesinde mantıklı bulmayan bir ateist de oldukça normaldir. Hatta doğru seçimdir. Boşandığında bilmem kaç yerinden çocukları önünde bıçaklanmış kadın haberlerini de gördük. Müslüman olduğu için doğru mudur yani? Ya da bıçaklamayan ve karısına, inancına değer verip saygı duyan mı doğrudur? Muhtemelen anlattıklarımı anlamayacaksın ve savunma yapacaksın. Umarım anlayan olur.
- +1 yıl
Ateist bir erkekle veya bayanla evlenmek islam dininde yok..!
https://www.youtube.com/watch?v=VwwPEUwjgEg
Ayrıca hadi evlenildi ;
Çocuğun inancı ne olacak? Çocuğun iradesi olsada? çelişkide kalma ihtimali var ve inançsızlık hatasına yönelirse? 2 cihanlık yaşamıda zehir olur..
Verdiğin diğer örneklere cevabım :
İslam dini kusursuzdur, Müslümanlar değil..!
İslam dininde ; 4 kadına izin verilmesinin ''şartları var''
https://www.youtube.com/watch?v=Le1ywY56V3U - +1 yıl
@realsanalvefa Hadi zakir bir nebzede ne kadar gereksiz adam varsa paylaşmışsın. Evlilik veya doğru eş tercihi yapılırken İslam efendi bir zahmet işine gücüne baksın. Milletin kuracağı hayata hiçbir faydası olmayan islam, bir de özel hayatlarına burnunu sokmamalı.
Doğru olan sadece yapacakları çocuk için değil, reşit hale gelene kadar hiçbir çocuğa din vasfı yüklenmemeli ve dinini kendisi seçmelidir. Her yeni doğan çocuğun kimliğine damızlık inek gibi islam yazılıp geçiliyor.
Çocuk inançsızlık hatasına düşerse diyorsun, senin ne düşündüğün önemli değil, bu bir hata da değil.
Yani şu islamı yatağınıza kadar sokuyorsunuz, kendinizi yönetmekten bu kadar da aciz olmayın.
Bir tanrıya var diyorsan ve kendisine tapılmasını bekliyorsa, özgür irade vermeyecek. Tanrıda hata olmamalıdır. Özgür irade verir ve kendisini göstermezse, doğadaki elmaya bak, armuta bak diyerek de inanmamızı bekleyemez. Kısacası dinler gereksizdir, insanların özel hayatına salça edilmemelidir. - +1 yıl
Dr. Zakir NAİK ;
Yukarda paylaştığım videosunu dinleme ayrıcalığına, aksi yönde düşünceler içinde kalmana bakmadan izlersen? O zaman ;
Ateistlik İle Agnostik İnancı Arasında Biriyim Diyerek , Bana Son Yolladığın Tepki Ve Sorularına Cevabını Bulacağın Ve Tatmin Olacağın Açıklamalar Mevcut..!
Ayrıca : Bu alim vesilesi ve verdiği cevaplar ile Ateist'ken Allaha inanan, Hrıstiyanken müslüman olanlar var..!
Ancak bu vb. tarzda Alim Nadir Çıkıyor..! Alimin bilgisi kafi olsada? Cevaplarında anlaşılır örnek ve benzetmeler yapmadan bazılarının idrak etmesi çok zor..!
İnsanlar inançlı veya inançsız olsada kendilerini bağlar..! ama bu yönlerini gizleyipte evlenmeleri ve çocuk sahibi olup inanç kısmına gelince çocukları ve eşlerini riske ve zora sıkıntıya düşürmelerinin hiç bir haklı gerekçeside olamaz..!
Gitsin kendisi gibi ateist ile evlensin..! İnançlı ülkede bahsettiğin sözler ve Ateist olmasını gizleyipte müslümanla evlenip onu zora sokan birine saygı göstermek sana yakışandır..! - +1 yıl
@realsanalvefa Hala aynı kafasın, şu bunu demiş bu şuna inanmış falan. Bize ne arkadaşım? Hem elalemin evliliği seni neden ilgilendiriyor ki? Ya da arapçı efendileri... Mutlu bir evliliğe sırf din nedeni ile yanlış diyorsan dinde sorun vardır evlenenlerde değil.
- +1 yıl
İşin özünü anlayamıyorsun..! Dini geç ;
Kuralsız dünya olursa ne olur? güçlü zayıfı ezer ve gücü yeten yettiğine neler yapar? Gücü yeten ve çoğunluğun dediği ve istediği her şey uygulanır doğru ve yanlışına ve yansımalarına bakmaksızın.. Sonrası toplum bu denklikte etkilenir ve ona göre şekillenir..!
Dinde : İçki içmek yasak, uyuşturucu kullanmak yasak, evlenmeden ilişki yasak, adaletsizlik yasak vb.
Ama bunlara karşı durup yanlış diyenlere ne demek lazım? içkili şöför seni veya eşin ya da kızını ezip öldürsünde o zaman anlamı demek gerek? sen haklısın ben hatalıyım deyip meydanı onlaramı bırakmak gerek? esas doğruları değilde herkesin işine geldiği gibi doğrusunamı inanmak ve kabullenmek gerek?
Dinlere inanlar : Boşuna inanmıyor ve delilleri ve yaşanılmış olaylar var olup yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor..! din ve Allah putu elle yapıp ondan medet bekleme inanışı değil..!
Bu gerçekleri görmek istemeyende ölüm anına dek uyanmaz ama o an anlar ama çok geç.. - +1 yıl
Cevabını ver, sonrası konuyu kapatalım.. hatta istersen özel mesaj at burayı meşgul etmiyelim ve konu kapansın.. iyi geceler.
- +1 yıl
@realsanalvefa film izlediğim için yüzeysel okuyabilirim. Aksine uzun yazmışsın. Birazdan cevaplayacağım.
- +1 yıl
Neyse film bitmiş.
Kuralları koyanlar yine insanlar. Kolluk kuvvetlerinin olmadığı bir ülke dediğin gibi güçlünün zayıfı ezdiği bir ülke olur. Devletler keza aynı şekilde. Dinlere mensup ülkeler, diğer ülkeleri hunharca katlediyor. Adalat ise göreceli bir kavramdır.
İçkide doğada yer alan maddelerle yapılır, yiyeceklerde. İkisininde belirli başlı faydaları ve zararları vardır. Evlenmeden ilişkinin yasak olması diye bir şey söz konusu olamaz. Buna hiçbir din veya hiçbir insan karışamaz. Doğamızda cinsellik bir ihtiyaçtır ve buna karışmak kimsenin haddi değildir. Uyuşturucunun kötü bir şey olduğunu anlamak için de illaki dinlere gerek yoktur. Sebep sonuç ilişkisi ile çok rahat tespit edilebilecek bir durum. Din bunu söyledi diye dinler doğrudur diyemeyiz. Aksini söylese zaten kitle toplayamaz.
Allah dediğin de bana göre bir put. Kabeye gidip taşın etrafında dönüyorsunuz. Taşı taşlıyorsunuz. Üzerine de para ödüyorsunuz. Putlar ne ise allah da o dur. - +1 yıl
Eyvallah..
Ölüm anın geldiği zaman ( o zaman ya haklı çıkacak ve yok olacaksın? ya da Allah ve islam dininin olduğunu anlayıp sonsuza dek azap edilerek yaşamına devam ediceksin..! 2. dediğim olur ise? O zaman haklı olduğumu anlayıp hak ettiğin iğrenç ve acıklı azapla yan umrumda olmazsın..! Aksi çıkarsa? bende kaybolup gitmiş olurum ve zararı yok bana yaşarken dini inanca uymamın.. :). Ben 2 türlü sonucada hazırlıklı olarak yaşıyorum.. sen ise tek :).
Hayat senin hayatın.. - +1 yıl
@realsanalvefa Bazen özgüven cesaret ister. Ya varsa? diyerek tek seferlik ömür hakkımı da boşa harcamayacağım elbette. Çıkar ve menfaat amaçlı inanıyor görünmekten iyidir. Bir tanrı olduğunu varsayalım ve özgür irademden ötürü yanmamı gerek görüyorsa yaksın. Ondan korkan onun gibi olsun. Karakterimde minnet ve kulluk yok.
Hakettiğin iğrenç ve acıklı azap demişsin, neye göre hakediyorum? :) Ailenden birine şiddet mi uyguladım ya da hakkını mı gasp ettim veya geleceğini mi kararttım? Bu gibi sadist düşüncelerle inananların yanında olmak yerine, inanmamak huzur veriyor. Sadist sözde tanrının sadist kulları. - +1 yıl
Bahane üretmek kolay + aklına gelen her türlü sorunun bir kısmını sorup tatmin edici cevap alıpta bunla yetinmeyip haklı çıkarım ve diğer cevabını aldığım şeyi ve onu diyeni bastırırım ve yeni soruma cevap veremez mutlu olup kendimi haklı görüp sonra sorularıma cevap aramadan önceden aldıklarımıda sallayıp başka sorularıma ise cevap alamadım diyerek yaşayıp + ( kanunları aşmadan'ki ) aşıp yakalanacağını ve ceza alınacağını bilindiği için uyup, aksi olsa onuda yapayım arzusuyla yaşamak elbet tatlıdır ve inançsız biri için terkedilmesi zor bir durumdur dini kanunlara kıyasla genellemesiz..!
Dr. Zakir NAİK Ateist ve ogonist arasındayım diyen kişinin sorularıda seninde bahsettiğin sadist ve inanmıyana azap ve cehenneme gidecek insanlar neden yanıyor ve tanrı bunu biliyor vb. sorup tatmin edici cevap aldı ama sen Bana söyleyip bastırmaya çalışıyorsun..! Ama videoya bakmaya bile tenezzülün ve tahammülün yok.. Çünki Allaha dine inanmak kısıtlanmak ve hoşuna gidenleri terketme riskidir..! - +1 yıl
@realsanalvefa Her önüne gelen bu videoyu attığı için pek ilgimi çektiğini söyleyemem. Neden her ateiste bunu izletme gereği hissediyorsunuz ki?
Ayrıca ilk paragrafına gelirsek, hayatımda okuduğum en saçma cümleler öbeğiydi. Bir önceki yazdıklarıma madden karşılık gelen herhangi bir içerik ne yazık ki yok. - +1 yıl
Bak ;
Senin inanıp inanmaman kendini bağlar ve bana bir fayda ve zararın yok..
İyi niyetle uyarıyorum ve bencil değilim vede senle bu nedenle muhattap olup sana zamanımı ayırıyorum Tüm Allaha ve dinimize hakaretlerine rağmen hepsi bu..!
Dr. Laurance BROVN Ateist doktordu ve Amerikada askerdi şüpheci dua etti ve anında ölümcül hastalığı olup yoğun bakımdaki kızı kurtuldu ve Allaha inandı dinleri araştırdı ve müslüman oldu..!
https://www.youtube.com/watch?v=VvyI65UA5EY
Dr. Zakir NAİK Ateistin Allaha inanıp islamı seçmesine, ve hristiyanın müslüman olmasına vb. vesile oldu..! Ama sen bu insanlar kadar olaylar yaşamamış ve araştırmalarda bulunmamış, bulunmuş olsanda örneklemeler ile anlaşılır anlatan alimlere denk gelmemiş ve eksik bilgili ya da kulaktan duyma cevap verenler üzeri inançsızlığa devam etmişsin..!
Diğer videolarada objektif bak ve aklına takılan çoğu sorunun anlatımı delilleri ve bire bir mucize yaşanışlar ile araştır.
- +1 yıl
Her video atan ne niyetle atıyor? bir çok doktora çıkıp ileşemediğimiz olur ama bir doktor çok tecrübeli ve ince düşünceli ve detaycı olupta bunun sonucu ileşmeyi sağlayabilir..
Bu alim nadir bulunan ve dinin yanında anlaşılır örnekler verip birebir karşıt görüşlü insanla muhattap olur etrafta ve ekran karşısındaki insanların önünde bunu yapar ve ne kazanır..!
İnsanları hatasından döndürmeyi hepsi bu..! Videoya rica ediyorum Bak..!
Başkada bir sözüm yok. Müsadenle.. - +1 yıl
@realsanalvefa Hayat hep böyle toz pembe olsa. Mümkünse video atma. Bir çok mecrayı takip ediyorum. İlk defa gördüğüm videolar değil. Zakir'in denk geldiğim videolarını izledim. Söyleşilerini objektif olarak değerlendirdim. Sorulan sorulara yaklaşımını ve cevaplarını da objektif olarak dinledim. Ancak inançlı bir insana hitap edebilir. Ben de herhangi bir değişim yaratmadı. Kabullenme ve kabullenmeme iki ana madde esasında yürüyor. Bana hitap etmiyor.
- +1 yıl
Tamam. O zaman hayatının biteceği anda esas gerçeği görmen ve sonucu ne çıkarsa geriye dönüşü olmadan kabullenmekten başka zerre kadar seçeneğin ve çaren kalmamış demektir kendi düşüncen ve bana elinle yazdığın cevapla buna kesin eminim..
şu an itibariyle senle muhattap olmam ve vaktimi boşa harcayamam. - +1 yıl
@realsanalvefa Sen vakti boşa harcamak dersin, ben sohbet derim. Sana değer verip sohbet ettiğim için teşekkür etmelisin. Siz dindarların bu kibrini anlamak da güç. Çok mühim bir şeyler başarmış gibi halleriniz. Neyse bana ne.
- +1 yıl
Allaha ve inancıma hakaret eden bir insana sabırla ve iyi niyetle yardımcı olmaya ve muhattap olmaya çalıştım..!
Ancak cevaplarında hakaret devam etti ve benle muhattap olup vakit ayırdın diye teşekkür etmedin ve teşekkürünü almak içinde uğraşmadım..! Ayrıca önceden bu alimi dinledim demedin, sonrası bir önceki cevabında bunu belirtip beni boşuna yordun..!
Ayrıca bir önceki mesajımda ; Rabbimize Ve İnancımıza HAKARETİN OLDU o zaman sende şöylesin böylesin böyle olda gör gününü vb. cevabım oldumu?
Şahsıma hakaretin ile Rabbim ve inancıma hakaretin arasında fark var ve kendi nefsim ve şahsım adına senle muhattaplığım bitiyor demedim ve hakarette etmedim..!
Son mesajında ise :
Sen vakti boşa harcamak dersin, ben sohbet derim. Sana değer verip sohbet ettiğim için teşekkür etmelisin. Siz dindarların bu kibrini anlamak da güç. Çok mühim bir şeyler başarmış gibi halleriniz. Neyse bana ne.
Diyerek kendi hatalı bakışın ve analizin ve iddianla laf sokup birde centilmenlik yapmışsın :). - +1 yıl
@realsanalvefa Cümlemi iyi düşüncelerle noktaladım. Dediğin gibi bir çelişki görmedim. Ayrıca ilk video paylaşımlarında "zakir bir nebze" diyerek izlediğimi yansıtmıştım.
İnançlı olduğun için sana hakaret gibi gelen imalar inançsız biri için sert bir yorumdan ibaret olabilir. Herkesin kendin gibi düşünmesini bekleyemezsin. Farkında isen ben sana ateizmi dayatmıyorum, tebliğ görevine karşın cevap veriyorum. İşin kısası laf ebeliği ile bir yere varılmaz. O nedenle ben de keyif almadığım halde sohbete devam ettim. Sen hakettiğin şekilde yan, acı çek falan da demedim. Centilmen de sen oluyorsun bu durumda değil mi? :)
- +1 yıl
Aynen haklısın :) zerre kadar kendinde ve cavaplarında hata yok :) Sorana cevabında Kendininde inançsız olduğunu belirtmeden öneri sunman ne kadar doğru ve yapıcı yönlendirme oluyor? üstelik kadın inançlı bir bayan. Laf ebeliği yapacak cehalet ve tecrübesizlikte olsam vb. bunca konuşma ve video sunma niyeti vb. ile uğraşmazdım ve ilgimi çeken bir konuda laf ebeliği yapar ve lezzet alırdım..!
Bu cevabım üzeri ;
Allaha inanmıyan biriyle evlilik doğrumu? Ayrıca ateist olduğunu saklıyarak evlenecek kadarda basit bir insansa bu kişi? KONUŞMAMIZ başladı ve seninde inançsız olduğunuda bilmiyordum.. ayrıca eşi evlenmeden neden söylemedi Ateistim diye ve evlendi? bu başlangıcı destekliyen biri olan sana cevap vermek bile yanlış olur ama anlarsın sandım en azından gizli Ateist olup sevdiğini elde etmek için sinsilikle evlenilmesi yanlış dersin sandım ama boşuna..
İnançlı insanın inançsızla evlenmesi yasak ve bunu bilen bayanda şuanki Ateist eşiyle evlenmezdi ama kandırıldı yazık be..! - +1 yıl
@realsanalvefa Benim hayat görüşüme göre mi değişiyor yani doğruların? Ben inançlı da olabilirdim farketmez ki? Aklın yolu birdir ve konuştuğumuz konu, inançlı ve inançsız birinin evliliği. Ki bize düşmez.
Buraya sorduğu için fikir beyan ediyoruz ve ne benim inançsızlığıma ne de senin inançlı olmana göre değişebilecek bir doğru yok ortada. - +1 yıl
Sen inançsızsın olabilir.
Ancak karşıdaki insan inançlı ve inancında başka dinden olan insanla bile ancak ( Müslüman ) olması şartıyla evlenebilir şartı varken'ki inançsız olan ile asla evlenme izni verilmezken..!
Sevdiği kişinin inançsız veya başka dine mensup vb. olabilir diye düşünememiş çünki kendisi müslüman ve müslüman bir ülkede yaşıyor ve karşısındakide Ateist olduğunu demeden sevdiğini elde etmek için rol yapıyor..! Hatta soran bayan ne dedi açıklamasında ;
Hiç farketmedim ailesi de çok bağlı birisi dinine ramazan bayramında felan oruç tutmuyordu çok dikkat etmedim öyle olacağına bu hafta izinliydi geçmiş cuma günü hadi evdesin madem kalk bir namaza git dedim yok mok dedi niye dedim anlattı olayı
İşte bunlara rağmen sen kalkmış bize düşmez evliliğine karışmak önemli olan sevgi diyorsun..!
Sanki adamı ateist olduğunu demesine rağmen kabul edip sonra caymış kız gibi..! Dinimizce boşanması şart..! Müslüman olmazsa eşi.. Senin hoşuna gitmesede oluru bunlardan biri..!
- +1 yıl
@realsanalvefa Dediğin gibi rol yapıyor olsaydı, zaten ateist olduğu açığa çıkmazdı. Gider camide taklit yapardı.
Benim saçmalık olarak gördüğüm kısım ise aklı selimin olmamasıdır.
Yani ortada bir evlilik var, mutlu olunmuş ki sürüyor ve sırf dini sebeplerle bitsin demek akla mantığa uygun değildir. Bunu kimseye anlatamazsın. Bağnaz insanlar anlayabilir seni. Dinde ne söylediğinin de akla uygun olmaması durumunda hiçbir önemi yoktur. - +1 yıl
Kısacası ;
Bir ateist için müslüman kızla veya başka dine mensup kızla evlenmenin ve onun ibadet edip etmemesinin önemi olabilir kendince..
Lakin ;
Müslüman bir bayan, aynen ateistte olduğu kibi kendince haklıdır ve inancı gereği evlenmemesi gerektiği aşikar olup buna uyar, eş adayının ateist olduğunu bilse? ( asla ) evlenmezdi.. Yani sevgilisi ateistliğini gizleyerek eşini ve ailesini kandırdı ve kızın ailesi bunu duysa hemen boşan der..! kızda boşanmalı ancak müslüman olması için uğraşıyor sevdiği için..!
Eğer inançsızlıkta ısrar ederse erkek? kız boşanmak zorunda yoksa kendide dinen azaba uğrar..
Sonuç ;
Erkek kandıran ve kızı evlenip elde eden yalancı ve sahtekar, kızda evlendiği için mağdur ve boşanması gereken bir insan vede maddi manevi yıkılcak ve adı boşanmışa çıkacak vede aileside nasıl dikkat etmedin ya da bize söylemedin diye haklı olarak kızacak ve Ateist eş pişkin olarak boşanmayı kabul edecek..! ya da inanç sahibi olacak. Uzatmanın mantığı varmı? - +1 yıl
@realsanalvefa :) Bu kurallar ne için?
Din de zorlama yoktur ama sevdiğin kadınla evlenebilmen için müslüman olman gerekiyor. Kusura bakma da arkadaşım, dinin de görüşlerin de oldukça saçma. İki insan birbirini seviyorsa ve doğru karakterli kişilerse buna Tanrı da karışamaz, başkaları da. - +1 yıl
@FantasticBlue Sıkılmadın mı papağandan :)
- +1 yıl
@kripton94 Ben sıkıldım da o sıkılmıyor :D
- +1 yıl
( @kripton94 + @FantasticBlue )
Papağan benzetmeniz için teşekkür ederim :) ( Kişi kendinden bilirmiş ne yapalım )..
Sizin gibi ( 2 ) insanı tanımış oldum bu son kendi aranızdaki tebessümlü cevaplaşmanızla :)
Müsadenizle uzayayım aranızdan :) Sizi ; ( Kendi üstün zekanız ve insanlığınızla baş başa bırakayım ).. - +1 yıl
@kripton94 ;
Bir çok Ateist, Deist, Hristiyan Bay Ve Bayanlarla Muhattaplığım Oldu.. Genellemesiz ;
Amaçları bir çok değişik ve bir biriyle bağlantısı ve alakası olmayan konuda'ki uzmanlık ve bilgi gerektiren ve detaylı cevaplar + anlaşılacak mantıklı örnekler ile olmak şartı üzeri beklentileri olan insanlardı..
Bazı konulara cevaplarım karşısında cevap veremediler, tamam deyip yukarda bahsettiğim sistem ve tarzda soruları ile muhalefet ve polimik üzeri muhattaplığımız devam etti..!
Elbette bilgim dışında'ki illa dini konu değil, bilim, astroloji, fizik evrenin yaratılışı vb. soruları oldu ve cevap veremedim.. Aynı bazı konular üzeri araştırma yaptım ve uzmanına sordum..! sonra muhattap olduğum ve yeni karşılaştığım bu kişilere sorusunun azda olsa cevap tanımı sordum + Neden Allah ve dinlere inananlar olmuştur,1450 Yıl öncesinden günümüze yaşanan ve yaşanacak olanları vb. yazan Kuran-ı Kerim nasıl haklı çıktı vb. açıklama rica ettim..! 1 kişi bile cevap veremedi..!
- +1 yıl
Anladım'ki ;
Bire bir kendi inanç ve inançsızlıkları üzeri olan insanların doğruyu bulma olayları'ki Dr. Laurance BROWN.
Alim Olarakta : Zakir NAİK + Allah inancı ve din ile ( bilim, astroloji, fizik ) + anlaşılabilinir ve mantıklı örneklemeli cevapları olan vede bire bir Ateist, Hrıstiyan, Deist olan insanlarla karşı karşıya muhattaplıkları ve Allah inancı ile din inancı üzeri ikna olanlar olduğu için Kaynak sunuyorum..!
Aksi ; Kendini yormak, hakarete ve aşşağılamaya uğramak, boşuna vakit harcamak, bazı bilgim olmayan konular'ki kendi dinim üzeri olanlarda dahil :( cevap verememek veya yanlış ya da eksik bilgi verip o insanın belki ciddi arayışına olumsuz etki etmek vb. olumsuzluklara kalmamak için kaynak sunuyorum..!
Bencil değilim, inanmasına vesile olduğum insan kendisi kazançlı ben değil.
Ayrıca Ölüm anına'dek inanan ve inanmıyanların vakti var..!
Allah ve din yok ise? Kaybolup gider inananlar, var ise? inanmıyanlar cehennemlik olur, doğrusu inanmak risk almamak..! - +1 yıl
@realsanalvefa cennet cehennem için inanılmaz Allah için inanılir
Ben cennet olucam sen inanmazsan cehennemi olacaksın diye bir inanç zaten saçmadır
İnanıyor isen sadece Allah için inanırsın onun kurallarına uygun yaşarsın gerisi onun hesabıdır - +1 yıl
@kripton94
Esas ;
Allah sevgisi onun dediklerine uymak ve yasakladığını yapmamak ile Allahı hoşnut etmek üzeri niyetle yapılması en doğrusudur..
Cennet arzusu insanlara ödüldür ve motive eder, cehennem korkusuda korkutur ve nefis ile şeytana uyulmasını engeller..!
Sonuçta emir ve yasaklar insanların iyiliği içindir..!
Ancak ;
Cehenneme gidilip gidilmeyeceği tabikide Allahın kararına bağlı..! Ancak insanda tedbirli olmalı ve cehenneme gidecek hatalardan sakınıp mümkün mertebe hata yapmamalı yapsada hatadan dönmeli.
Zaten ölen her müslüman cennete gidecek garantisi yok + hayattaki en ince detaya kadar hesaba çekilecek, sonrası Allahın merhameti ile affedilenler olucak buna peygamberimize verdiği şefaat hakkıda var ve günahı büyük olanlarada merhamet var :) Cehennemde yanıp çıkacakta var..
Ancak her konuda esas doğrular baz alınmalı, kendi doğrumuz esas doğru değilse olmaz..! Kimi insan hakkıyla çalışıp yaşar, kimisi çalar kanunsuz işler yapıp yaşar.. - +1 yıl
İnançsız olanlar ;
Detaylı araştırmalı insanlar nasıl ve hangi yaşanmışlıklar ve delilleri üzeri Allaha ve sırasıyla 4 hak dine ve peygamberlere inandı? Neden ilk ve son din arasında hala farklı inançlarda durulmakta? dini kitaplar nasıl oluyorda geçmiş ve gelecekteki olan ve olacak olanları haber veriyor ve dedikleri doğru çıkıyor vb?
Dünya geçici ve yaşam kısa..! ölüm anı belli değil.
Cevapların ve güzel üslubun için teşekkür ederim vede saygılarımla.. - 1 yıl
@realsanalvefa Pardon da şu an siz müslümanların dediği olmuyor mu?
+1 yılMusluman olmayan biriyle nikah oolmaz, Iki senedir zina yaptiginizi daha yeni ogrendiniz yani?
Evlenirken en onemli sey olan dini hic onemsemediniz ve evlendiniz burada suc kimin hanimefendi?
Hidayet Allahin elindedir bir kisiyi musluman etmek cok zordur. Hele musluman dogmusda yoldan cikmis birini.02 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Adam senin din ile olan herhangi bir eylemine bir bakış bile atmamış. Gayette saygılı birisi. Evine ve ailesinede bağlı. Sorun nedir? Sende ona onun gibi davranacaksın.
40 Yorumla
+1 yılyok burda mal mal yorumlar atmislar. Eğer kocani seviyorsan kurtar dogru yolu goster. dinine bagli müslüman bir kadinin kafir biriyle kalmaso dogru degil. gelmisler bana yobaz diyorlar hayırdır ya dogru birsey diyorum. git netten bak hocalara sor.
40 YorumlaBuarada yazılan safsatalara kulak asma. Kocanı seviyorsan mutlu olmaya çalış. Bunları bahane edip huzurunu kaçırma. Bu tür şeyler aranıza soğukluk sokar.
00 Yorumla
+1 yılKendi dinini iyice öğrenip onun soracagi sorulari sabırla cevaplayarak bir ihtimal müslüman yapabilirsin.. baktın olmuyor sana saygi duyuyorsa sorun yok demektir
03 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duyuyor sağolsun anlamadım bile 2 senedir aynı evdeyiz adam Kocam
Soran+1 yılbu hafta öğrendim
- +1 yıl
Dediklerimi dene bakalim olmuyorsa zorlama tabi
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. sağlayamazsınız inanç kişinin tekelinde olan bir kavram siz bunu destekleyebilir ama eşinizi kalben dine yaklaştıramazsınız
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılSağlarsın
Çok dua etmen gerekiyor yenge
Allah'a ulaşmayı denedinmi hiç
Nefs tezkiyeni al Allah'a bağlan
Zikir çek Allah er ya da geç yardım edecektir merak etme00 Yorumla
+1 yılCihada çık... Hukuk var gerçi. Dur hukuk askıya alınsın sonra
00 YorumlaAbi adam senin dinine karışmıyor sen niye adama karışıyosun. Dayatmacılıktan vazgeçin herkesin dini kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar şanslısın. Ona söyle de anlatsın sana neyin ne olduğunu.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,1b cevap paylaştı.
+1 yılDini nikah gecersiz olabilir ve yaptigin her seks zina olur gecersizse
10 Yorumla
+1 yılne guzel senin inancına saygı duyuyor sende onun inançsızlığına saygı göstermelisin (ateistim)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı. Sana karismiyorsrsa bisey olmaz her koyun kendi bacagindan asilir
00 Yorumlaallahını terketmiş seni mi terketmeyecek ayrıl ondan uğraşma
23 Yorumla
Soran+1 yılne alaka?
Soran+1 yılöyle olsa evin içinde bana karışırdı çok saygı gösterir din konularına
Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Müslüman yapılmaz din kul ile Allah arasındadır.
00 Yorumla
+1 yılİçinden gelmesi lazım ne yapsanız boş
00 Yorumla
+1 yılislam doğru din ise ispatla
00 Yorumla
+1 yıladam doğru yolu bulmuş
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılİmam nikahınız da yok ozaman?
10 Yorumla 2 senede farketmedin demek. Cool story.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılbugun benim delirme gunum galiba, gecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılsende ateist ol mutlu mesut yaşarsınız
10 Yorumla
+1 yılKuranı arapça okuyorsun anladığım kadarıyla :D
00 Yorumla
+1 yılTebliği birkere yap uzatma
10 YorumlaO istemeden sağlayamazssın...
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun kardes
10 YorumlaAsıl sorun senin sürekli zina halinde olman.
23 Yorumla
Soran+1 yılevliyiz biz onunla
- +1 yıl
aynen kardeşim.
+1 yılsaygı duy
30 Yorumla
+1 yılateistse ne olmuş.
110 Yorumla- +1 yıl
bir kadinin musluman olmayan erkekle evlenmesi iyi birsey değil. hele de bu kadin muslumansa.
- +1 yıl
abuk subuk seyler söylüyorsun
- +1 yıl
@SevilmeyenAdamm önce üslübunu düzelt. insan olmayı öğren önce dindar geçineceğine
Soran+1 yıl@SevilmeyenAdamm iyi birşey değil ne alaka? O hiç karışmıyor benim ibadetime saygı gösteriyor ağzını bile açmamış adam bilmiyordum
- +1 yıl
uslubummu hahahahah :D uslubum öylemi kahkaha atasim geldi. kotu bir kelime kullandığımı sanmiyorum kendini uste cekmeye cabalama :).
- +1 yıl
@SevilmeyenAdamm sen tam bir yobazsın daha fazla yorum yapıp kirletme burayı
- +1 yıl
yav abi gidin bakin netten. musluman bir kadinin baska dinden. biri ile evlenmesi olur birsey degil.
- +1 yıl
@callysns sende kendini belli etmişsin.
Sağlansın
10 Yorumla
+1 yılBoşanabilirsin
00 Yorumlanolmuş yani
00 Yorumla
+1 yılYapamassin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnancina saygi duy
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzücü