Bu sorum erkeklere. Eşinizin her konuda ilki olduğunuzu bilmek size kendinizi özel hissettirir miydi? Biraz daha açayım konuyu. Şimdi siz evleneceksiniz diyelim ki. Ve eşiniz daha önce kimseyle öpüşmemiş, cinsel anlamda bir birliktelik yaşamamış. İlkinin de sonunun da sizle olmasını istemiş. Bu sizin için ne ifade ederdi? Evleneceğiniz kadına olan saygınız artarmıydı yoksa umurunuzda olmazmıydı?
Eşinizin ilki olmak size kendinizi özel hissettirir miydi?
Erkek ve ya kız her ikisi de bu şekilde olursa karşılıklı olarak tabi bence bu duygu anlatılmaz. Ben kendi hür irademe bağlı kalarak bu dediklerinizi düşündüğüm için şayet evlenirsem ki evlendiğim zamana kadar beklemeyi ve bu zamana kadar her hangi birşeyi yapmamayı tercih ettim. Bu konu da kararlıyım yok bilmiyor alay eder falan yok böyle birşey aklıma gelmedi asıl önemli olan bu tür şeyleri özel olan şeyleri yani ilkin olan insan ile tatmak ve yapmak önemlidir. Ben bunu esas alıyorum. Bunun dini açıdan ya da toplumsal açıdan da beni bağlayan bir yönü yok. Kendim istediğim için bu şekilde davranıyorum. Hem zaten bu tür özel şeyleri beş dakikalık heveslere harcamak da istemiyorum. Harcayanlara saygı duyuyorum kendi istekleri sonuçta ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Herşey ilk olmalı ve ilkinle olmalı gerisi boş bana göre...
ÖLÜRÜM LAN BEN ÖYLE BİR KIZ İÇİN AYAĞINA PASPAS OLURUM YOLUNA HALI OLURUM ayakkabısını çorabını pijamasını ben giydirirm çıakrtırım ağdasını bile yaparım ahyatımı ona adarım elini sıcak sudan soğuk suya değdirmem
kusura bakma ama namusu bacak arasında aramaktır bu. sadece bir et parçası ile yüceltileceksem varsın yüceltilmeyeyim. erkek her haltı yiyecek gelecek sana ve sen de el değmemiş kuzu gibi kendini ona ödül olarak sunacaksın. bu mantıkla hareket etmemeli kadın dediğin. çok güzel kendisini koruması bunca zaman ama düşüncesi vay efendim evlendiğim adama karşı alnım ak olsun değil kendi bedenine saygısı olduğu için bunu yapmalı. ötesi boş.
1. "kusura bakma ama namusu bacak arasında aramaktır bu." insanın bir kutsalı var, kutsalı muhafaza eden biri için bacak arası önemli olur tabi 2. "erkek her haltı yiyecek gelecek sana ve sen de el değmemiş kuzu gibi kendini ona ödül olarak sunacaksın." halt yemeyen erkekler için ne düşündüğünü bilmek isterdim 3. "bu mantıkla hareket etmemeli kadın dediğin" nasıl hareket etmeli peki? 4. "çok güzel kendisini koruması bunca zaman ama düşüncesi vay efendim evlendiğim adama karşı alnım ak olsun değil kendi bedenine saygısı olduğu için bunu yapmalı" bedene saygı ne demektir?
@uzaklaragitsem 1- insanın özeli vardır ona lafım yok ama kalkıp da bekaretini bir erkeğe sunmak kutsallık falan değil kadını sadece o küçücük şeyle sınıflandırmaktır. 2- o haltı yemeyen her erkeğe saygım vardır ki dinimizde zina denen kavram sadece kadın için geçerli değil. erkek de bekareti belli edecek bir parça yok diye evlenmeden her istediğini yaşama hakkına sahip değildir. 3- kadın dediğin kendisini erkeğin gözüne girmek için korumamalı. sevgi dediğin bekarete bağlı değildir fikrmce. 4- ve evet bedenine saygısı olduğu için kendisini korumalı. bir erkeğe evlendiği gece kendisini temiz olarak adlandırıp sunmak ve o erkeğin gözünde birkaç damla ile bunu kanıtlamak için değil. kadının vücudu bir erkeğe ödül olacak bir şey değildir.
şimdi erkek veya kadın gitsin sevdim diyip birileriyle yatsın kalksın sonra gitsin eşine bunlarla yattım ama seninle evlenmek istiyorum desin, bana çok mantıklı gelmiyor
@uzaklaragitsem ben burda evlenmeden yapılan birlikteliği savunmadım farkındaysanız ikinci madde de zina kelimesinin her iki cinside ilgilendiren bir kavram olduğunu vurguladım. benim demek istediğim kişinin kendisini korumasının ödül olarak birilerine sunmak için değil, kendisine saygısı olduğu için olmalı diyorum. ayrıca kişilerin ne yaşadıkları başkalarını ilgilendirmez. herkesin kendi kararıdır. ve evet sevgiyi ölçebilecek bir şey de değildir bana kalırsa bekaret.
@uzaklaragitsem mesaj atabiliyor olsaydım emin ol enine boyuna yazardım bu konuyu ama maalesef xper az olduğu için yazamıyorum. şu kadarını söyleyeyim, her bedene kendini sunmak konusunda diyorum kişinin bedenine saygısı olmalı diye. hem kadın hem erkek için geçerli bu sözüm.
@uzaklaragitsem aynı şeyi konuşuyoruz ama farklı yollardan her neyse sizin görüşünüze saygım var ama tekrar diyorum ki kadın bedeni erkeğe evlendikleri gün sunulacak bir ödül değildir.
@uzaklaragitsem ben asla öyle bir şey söylemedim. ama toplumumuz ataerkil bir yapıya sahip olduğu için bekaret konularında maalesef ki erkek tarafı ne hikmetse istediğini yaşayıp el değmemiş kız aradığı için kadın bedeni daha çok ödül olarak öne çıkıyor. tekrar söylüyorum erkek de istediği şeyin aynısını bünyesinde barındırıyorsa elbette hakkıdır bunu istemek. ama kendisi daldan dala konmuşken bunu istiyorsa kimse kusura bakmasın. ki zaten Allah dağına göre kar verecektir.
bunu soruyor olamazsınız gerçekten de. elbette ki kadına da erkeğe de o kişiye dokunan ilk kişi olmak kendini dünyanın en şanslı, en mutlu insanı hissettirir.
Benim için de aynı tabiki. Ama çevremdeki bazı insanlar benim bu düşüncemi çok saçma buluyorlar. Eşin öpüşmeyi bile bilmediğin için senle dalga geçer vs. tarzında şeyler söylüyorlar. Sormak istedim o yüzden.
En İyi Cevaplar