Kalben helal etmedıgım Hakkım Helal olmuş mudur?

ayrılıgın 4. yılı. içim sogumadı.. bir kere aradıgında 4 yıl önce arayıp helallik istediğinde, onun benımle barısmak ıstedıgını herseyı duzeltecegını pişman oldugunu dusunup helal etmıstım hakkımı ve helal etmeden oncede içimden gelmemesıne ragmen kendımı cok zorlayıp helal etmstım ama baktımki helallik aldıktan sonra langur lungur davranıslar yapıyor gevşeklık gösterıyor içi rahat ettı, ne benı nede onca cektıgım acıları ıdrak edemedıgını anlayınca onu arayıp dedimki sana hakkımı helal etmiştim ama içime hiç sinmedi bu durum bukadar acılar çektim bunu yapamam sen acılarımı dındıremezsın dedım. Helallık ettıgım halde vazgecmıstım çunku kalbım affetmedı. şimdi ayrılıgın 4. yılı ona olan askım bıttı ama kalp kırıklıgım hiç gecmedı hakkımı ıcımden hıcbır zaman helal edemedım. Şimdi dıyanet yazılarında da dıyorkı bır kere hakkınızı helal ettıysenız agızdan helal etmıs sayılırsınız bılmıyorum ama kalbım yıllar gecmesıne ragmen cok kırgın anlatamam bunu... şimdi hakkımı helal etmış mı oluyorum?
Kalben helal etmedıgım Hakkım Helal olmuş mudur?