Sebebi okumadan oy atmayın lütfen. Ben Hatay'da yaşıyorum. Burda Suriyeli çok. Bir tane komşu kız var gayet güzel daha 18 yaşında. TC vatandaşlığı da istiyor. Babasıyla görüştük. Evlenmek istiyorum 100 dolar başlık istedi. Ve tabi ki resmî nikah. Kız çat pat Türkçe de biliyor. Şimdiki Türk kızları çok havalı. Çok masraflı. Anca para ve itibar derdindeler. Bu sitedeki kız yorumları da erkeklerden farksız. Abime Türk kızı istemiştik bize altın listesi yollanmışlardı. Liste aşağıda. Kısacası Türk kızlarından soğudum. Hatta Nefret ettim. Sizce haksız mıyım? suriyeli ile evleneyim mi?
Bu altın isteme merakını da anlamıyorum. Hem başlık parası isteyince mal mıyız biz diyorlar hem de şunu alın bunu alın diyorlar. Sırf daha az masraflı diye, kız Türk vatandaşlığına geçmek istiyor diye onunla evlenmek olmaz. Evlenmek değil kullanmak, faydalanmak olur.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen de haklısın ama Türk kızının isteklerine baksana. Yok artık
Türk kızı diye genelleme. Elinde sadece sınırlı bir örneklem varken genelleme yapamazsın. Ben de bir Türk kızıyım. Ve bu beni kapsamıyor. Benim gibi birçok insanı kapsamıyor.
Altın listesi mi? Yok artık ömrümde ilk kez böyle bişey görüyorum. İnsanlar maddiyata bu kadar önem verdiği sürece mutlu olamazlar. Bence genelleme yapma türk kızları öyle böyle diye ama yine tercih senin o kıza karşı bişey hissetmiyosan da evlenme tabiki
simdi haci yanlis bu soylediklerin.. buranin kulturu bu ve bence kendi kulturunu bilen biri ile yuva kurmak daha kolay gelecektir.. Her kiz mal mulke altina duskun degildir.. kalbine duskunude vardir elbette... maddi durumun yoksa anlayisla karsinarsin...
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
30
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen bakmayın sayın erkekler artık şu Türk kızlarına ya sureyeli kızlarıda geçin burda süt gibi erkekler var sizin için hazır neden illa kızlar yani her türlü temizliği yemeği yaparız ederiz kızlardan daha güzel olanlarımız var trip yok biraz da gaylere bakın lütfen hem altında istemeyiz üstüne para bile veririz gerekirse evde oturun biz çalışıp size bakarız.
Begendiysen al ne diyelim hayat senin hayatin. belkide kismetin o kızdır. Burda hatayda cok artti suriyeli gelinler. iyiside var kötüsüde. umarim istedigin kiz iyidir.
Trollsün galiba :D 1- ne hikmetse herkeste de ayni liste var noktasindan yazi bicimine kadar tipatip ayni ;) 2- Türk kizlari para ve itibar derdindelerse, suriyeli kizin babasi senden hayrina mi baslik parasi istiyor?
Ya ne insanı allasen yaptıklarını görmüyorsan duy bari. Kaç kişiyi evlendireceğim diye soyup kaçtılar ayrıca Türk kızlarına kurban ol sen. Bana bakan Türk kızı yok demiyorsun da Suriye alayım diyorsun
Suriye seni soyunca gel bana iki üç kuruş veririm sana 👍🏻 kokan bir Suriye'yi mi kıskanacağım? Simsiyah olan birini? Kusura bakma ben Türk kızıyım ve bembeyaz tenliyim. Ve bir kız alıyorsan tabiki altın yapacaksın o fazla gelmişse insan gibi konuşur durumum kadar alırım elimden gelen bu dersin eğer anlamıyorsa bu onun derdi ama siz gidip köyden görücü usulüyle kız alırsanız tabiki böyle olur.
Bunun Allah'la ne ilgisi var ki yarattığını severim yaratandan ötürü ama gel gelelim insan sevemiyorum. Bizim Türk askerlerimiz ölürken buna çözğm bulmak yerine başka memleketten insan getirmeyi anlayamıyorum. Yarın bir gün benimde oğlum olursa korkuyorum. Çok zor büyürler ama hemen ölüverirler😞
kardeş buna parayı gömeceksin ama sonra başına iş çıkarmasın. geçen bir arkadaş evlendi suriyeliyle kız nikahtan sonra mavi resmen ekran vermiş. temizlik yemek sıfır. hiç bir bilgi yok. yeni nesil sorunlu belki de. eski jenerasyonda böyle sorun olmaz herhalde. hem suriyeliyle dil derdi var. hoş ona ihtiyacın yok gibi ama ahu ahu ahu ahu. Bence orta yaşlı bir türk al sen en iyisi. bakım gerektirebilir ama F/P açısından en iyisi. hem giriş ücreti de yok. ikinci el düşünmezsin heralde?
Türk kızlarından böyle istekler istemeyenler olsa da ailesi isteyecektir. Biz de böyle malesef. Kültür farkı çok yaşamayacağına inanıyorum zaten Hatay kültürü yakın diye biliyorum. Arap kadınlar çoğu Türk kadınına göre eşlerine daha sadık ve saygılı oluyorlar. Evlen gitsin
Allahin arabi sen git irakli suriyeli arap ile evlen Turklukle alakan yok zaten. Nasil bir tip varsa bir kasa altin istemisler kizi vermek icin :) Kibarca kizi vermiyoruz demisler hala anlamamis dsffd
18 yasinda kiza 100 dolar basip nikahima alirim zihniyeti, begenmedigin Turk kizlarinin zihniyetinden daha mi iyi? Davar mi aliyorsun, gerci siz araplarda isler boyle suruyor binlerce yildir.
Suriyeli kızın çatpat Türkçe konuşması büyük avantaj senin için. Sırf laf sokmak için sana Türkçe öğretecek seviyede dilimizi öğrenecektir ama o zamana kadar kafan rahat olur.
En azından çalışıyor :) abine öyle görgüsüz biri denk geldi diye herkese genellemen yanlış. Kaldı ki dinden hz muhammedden dem vurmuşsun millete, mehir denen bir olay var bilmem duydun mu. İslam aile hukukunda da kadın nasıl bir ailede yetiştiyse aynı şartları isteme hakkına sahip. Ha adamın gücü olmaz kabul etmek istemez o ayrı. O zaman suriyeliler devreye girsin
Daha önce de ben paylaştım. Bu ikinci oluyor. Liste elimde 😉Lütfen kendini kandırmayı bırak artık. Türk kızlarının totosu fazla havada 😄İtiraf et. Olsun bitsin. Niye kabul etmiyorsun?
En İyi Cevaplar