Öfke problemi olan sevgiliyi (belki eski sevgili bilmiyorum) napmalı?

Çok feci sözler söylediği bir tartışma sonucunda konuşmuyoruz. benim tek bir tane feci söz söylediğim bir tartışma (ama okkalı bir söz, onun söyledikleri gibi hakaret sözcükleri değil ama). İyiyken ondan iyisi yok ama öfke kontrolü yok denebilir ağzından çıkanı kulağı duymuyor sinirlendiğinde veya kırıldığında. bir başladı mı saydırmaya duramıyor sanki. bunu kırıldığında yapıyor biliyorum ama kırıldığını belli etmenin en en kötü yolu bu bence, kötü söze daha kötü sözlerle karşılık vermek yanlışa daha büyük yanlışlarla karşılık vermek. hani insan bir anlık ilk tepkisinde kendisinin de söylemek istemeyeceği bir söz çıkarabilir ağzından ama ilk sözü söyleyince yahu ben ne diyorum karşımdaki insan benim sevdiğim insan diyip kendini toparlamaya çalışmaz mı? Bundan sonra napmalı? bizden olmaz deyip unutmalı mı yoksa öfkesini kontrol etmeyi zamanla benim anlayışımla sabrımla yapıcı konuşmalarımla öğrenir umudunu korumalı mı? Gerçi bu güne kadar hep iyi olacak her şey yoluna girecek diye umut ettik de noldu.
Güncellemeler
+1 yıl
dün akşam biz tartıştıktan sonra o sinirin üzerine evde de sinirine hakim olamayıp kötü bir olay yaşamış. o olaydan sonra başka can sıkıcı şeyler oldu mu ne haldedir haberim yok. onun üzülmesini istemiyorum iyi olduğunu bilmek istiyorum ama ben de hak etmediğim şekilde muamele görmek istemiyorum. o nasıl hassas olduğu konulara benim özen göstermemi bekliyorsa ben de benim hassas olduğum konulara onun özen göstermesini bekliyorum. özen göstermediğini gördüğüm anda da ilk tepkim ona ağır gelebilio
Öfke problemi olan sevgiliyi (belki eski sevgili bilmiyorum) napmalı?