Bir erkek, bir bayana nasil davranmali?
Yani Kizlar ne gibi davranis beklersiniz?
Veya Erkekler nasil davranirsiniz?
Yani Kizlar ne gibi davranis beklersiniz?
Veya Erkekler nasil davranirsiniz?
Bunun farkında olup saygılı olsunlar yeter.
www.erdalerdogdu.com/.../kadin.jpg
Peygamberimiz Hz Muhammed (S. A. V), İslamiyet'te kadına karşı hoşgörü ve saygıyı anlatan hadisleri...
“Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”
“Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!.. Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."
Cok guzel bir paylasim ve yorum.. sen cok harika bir kadinsin.
En güzel örmek erkeklere peygamberdir ayrıca..
O peygamber ki aişe validemize dizlerini basamak yapıp deveye binmesinde yardımcı olurdu,
Ev işlerinde ona ortak olur kendi işini kendi görürdü
Öyle duygusal bir Resul ki,
Yağmura eteğini açıp onun kendinden önce Allah ile buluşmasını yağmursa hissetmek isteyen..
Aşk-ı onda - sevgiyi ondan örnek alabilir erkekler..
@Gerekyisme Kesinlikle.
Moduma göre degisiyor ama genel olarak saygili sadik ilgili olmali kadin oldugumu hissettirmeli. Kiskanc ve daralatmamali
Kiskanclik icin insan incitilmemelidir, inanmak kafi.
Aynen. :-)
Rica ederim. :-)
Buralardaysan buyur gel. :-)
Sorun degil. ;-)
Bir bayana karşı saygıli , sevgili , hoşgörülü ve ilgili olunmalı. Erkek adam annesini nasıl sevip değer gösteriyorsa sevgilisine de aynı değeri vermeli. Sonucta onlarda gelecegin anneleri olacagi icin onlarda saygiyi ve sevgiye sonuna kadar hakediyorlar. Bayanlar , peygamber efendimizin veda hutbesinde dediği gibi bizlere emanettir. Bu yüzden ben çok sever sahip çıkardım...
Kaliteli ve karsi dusunce ile.
Cevap
5Cevap
Biraz dini yaklaşıcam sanırım konuya ama, biz size Allah'ın en güzel emanetiyiz, bir erkeğe anne, kardeş, eş oluyoruz çocuklarınızı doğuruyoruz bundan daha güzel birşey var mı, halbu ki erkekler kadına layık olduğu değeri verse kadınlarda aynı şekilde tabiki, daha huzurlu olunmaz mı, sen benden üstünsün yok ben senden üstünüm Savaşlarıyla ne evlilik nede ilişki yürümez, öyle bir devirdeyiz ki millet kim önce yuları elime alırım derdinde, ya biz insanız ne yuları, insan gibi davranalım bana yeter fazlasında gözüm yok, inşallah herkes iyi insanlarla karşılaşsın çok amin
Anliyorum haklisiniz.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
bir erkek bir kadına Allah ın emaneti gözüyle bakmalı.
o şekilde bazı zaman gözünden bile sakınmalı
Ne güzel dedin..
Cok haklisiniz. Maalesef imani yonden bakan pek az kisi var.
Maço olmalı ben ne dersem o ama benim görüşüme de önem vermeli, sen otur oturduğun yerde ben giderim yaparım demeli mesela, sahiplenmeli, kıskanç olmalı, saygılı olmalı... Bu benim görüşüm tabi ama bunlar ruh haline göre de değişebiliyo. Biraz zor kızları memnun etmek 😁
Kibar ve nazik, konuşma sekli ve birlikte yapilacak seylerle ilgili fikrini almakta öyle :) dusunceli olunmali bir kadina karsi. Hoyrat kaba ve adagilayici degil.
Haklisiniz. :)
Fikrime katildiginiz icin tesekkur ederim.
Farklı bir beklenti olmaz.
Normal yani genel kurallari bilip insanlara davrandığı gibi davransa yeter
Haklisiniz.
Bunun cvbı ortaktır arkadasım..
Klasiktir ama Can damardır SADAKAT
Onu besler en güzel şekilde güzel söz VE İLTİFAT
Tekrarı olmayan her salisenin tadını çıkartmaktır birlikte
O zaman ne hüzün kalır ortada, ne mutsuzluk..
Herseyden önce karşılıklı saygı ve hoşgörü olması gerekir. Bunun dışında asla argo sözler küfür hakaret kadına yoneltilmemeli. Tüm sorunlarda bile erkek olgunlugunu koruyup saygı çerçevesini aşmadan konuşmalı.
En önce güven vermeli, sahiplenmeli, kadınını korumalı kollamalı. Sevdiğini hissettirmeli ve söylemekten de göstermekten de çekinmemeli.
Her zamanki gibi. Oldugum gibiyim, boyle oDun gibi. Farkli davranmiyorum
Kadın erkeğe saygı duymalı erkek de sevgi göstermeli
Maço sahiplenici arada fedakar (yılışık ya da sadakatli sevmiyorlar )
Saygılı davransın yeter.
kibar ama bir o kadar maço
ellerini bağlamalısına
Bence saygılı olmalı
Saygi ve anlayis.
Kuran cercevesinde.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar