Eşiyle yeri gelince çocuk gibi oynamayı da bilir..
Eşine "Yâ Aişe konuş benimle, ferahlayım.." diyerek çok kıymet verdiğini de gösterir..
Ama sürekli "seni seviyorum" demek kıymetini düşürür..

Güzel bir soru soru olmuş bu.
Yazıma başlamadan önce, hobisel alanlarımdan biri olan dil bilimle ilgili birkaç şey paylaşayım. Romantizm yani İngilizcedeki "romance" kelimesi eski Fransızcadan gelir. Fransızca'ya da Latin dilinden gelmiştir. Romant kelimesi yani Romalı erkeklerin davranışları üzerine gelen bir kelimeye karşılık gelmektedir. Fakat kelimeler belirli dillere geçerken, anlamları kaybolur, değişebiliyor. Romalılar daha çok bu sözcüğü kahramanlık, yiğitlik gibi anlama gelecek şekilde kullanmışlardır. Yani daha resmi bir anlamla kullanmışlardır. Fakat eski Fransızcaya geçtiğinde olaylar biraz değişmiş. Kahramanları konu olan aşk öykü, masal ve hikayelerinde anlamı farklılaşmamış olsa da, ona yüklenen anlam zamanla değişmiş. Eski Fransızcadan İngilizce'ye geçerken de bu anlam kaybedilmemiş.
Şimdi bunu neden anlattım? Romantik kavramanın içinde kahramanlık, yiğitlik olduğu gibi sevgisini belli eden insan anlamı da yatar. Bir erkek elbette eşini, çocuğunu, annesini, babasını, kardeşini korur, kollar. Fakat aynı zamanda onlara sevgisini de gösterir. Bir tane çiçek alması veya güzel söz söylemesi eşine karşı, erkekliğinin o korumacı, kollamacı özelliğinden ödün vermesini gerektirmez. Gerektirmemeli de zaten.
Ben bu yüzden romantiklik diyorum.
Saygılarımla.
Kadın saçmalıkları vol 479237560148.. İşlerine geldiği yönetmeye çalışıyorlar. Sen onu korumaya çalışırsın o beni korumana ihtiyacım yok der kırar bir bakarsın zor bir durumla karşı karşıyadır korumanı ister. Bir bakarsın romantiklik ister onun için romantik olmaya çalışırsın burada onun için çabaladığını fark etmez tam istediği gibi olmaz olmuyor der yine kalbini kırar. Örnekler çoğaltılabilir... Her ne olursa olsun birinden hoşlanıyorsanız veya seviyorsanız onu değiştirmeye çalışmayın. Cinsiyet fark etmiyor insanları olduğu gibi kabul edin. Aksi halinde yapmacık olur bu da hoş olmaz. Samimi olmayan duygular güzel değildir...
abi şimdi şöyle ki; romantizm sevgi duygusunu dışa vurmaktır. erkek sever ama tabi ki de sevgisini dışa vurmak zorunda değildir. ama biz kızlar beni ne kadar seviyor diye fark etmek isteriz. bu yüzdendir ısrarımız.
hiç bir erkek romantik olmak zorunda değil. zaten zorunlu yaptırılan romantizm kabak tadı verir. erkeğin içinden geliyorsa zaten seve seve de yapar.
şayet bana soracak olursan ben çok romantik, sürekli aşk sözcükleri sarf eden erkek sevmem. yerine göre romantik yerine göre ormantik olacak. elini masaya vurmasını da bilecek dilini kalbime vurmasını da..
Elbette erkek kalpsizdir demiyorum..
Eşini, evladını Allah'ın emaneti bilen ince ruhludur zaten.. ;)
Seni köpek şu son cümleni beğendim vurmalı olan @bllrbia 👏🏻 Sen gizli gizli altın günlerinde annenleri mi dinliyosun bakim 😬
Niye erkekler iki isi birden yapamiyorlar mi? Hem kadini koruyup kollayip ayrica onun ruhuna hitap edemiyorlar mi?
Cevap
73Cevap
Erkek gördüğünden kadin duyduklarindan etkilenir. Bu cok dogru bir yargidir. Siz nasil bakimli bayan istiyorsanız kadinlarinda kendini mutlu güzel hissettiren iyi seyler söyleyen bir erkek istemesi cok dogal. A ikisininde abartilmamasi sartiysa hedefi cok asiri yuksek tutmayın ki hayal kirikligi yasamayin kadinlar vicik vicik asiri romantik bir adamla olmaz erkekler sizde adriana lima beklemeyin acikcasi.😄 Herkesin kendinde bulunan hos özellikleri guzellikleri iyi yonleri vardir. Iki cinste bu iyi yönleri farketmeye calismasi en mantiklisi.
Arkadaş. Asıl romantiklikten kasıt nedir biliyor musun? Sevdiğini hoş tutma. Çünkü kadınlar narin, nazik yaratıklardır. Onlara karşı hassas olmak gerekir. Ha sen şimdi bazı abartılı şeyleri de işin içine katarak düşünüyorsun. Romantiklik tek tip olmak zorunda değil.
Ha mesela, evlilik teklifi.. Özgün olsun yeter o kız eğer doğru kişiyse zaten daha bile sevinir. Yüzük mesela, tek taş olmak zorunda değil ; içinden gelen bişi olsun mesela. Bişi yaptığın zaman bir anlamı varsa eğer, bir anlam yüklüyorsan illa ki çok hoşuna gider.
Bak mesela ; erkekler ağlamaz diye yetiştiriliyorsunuz , ağlar arkadaş siz de insansınız çünkü. Tamam duygusal olmayın bizim kadar zaten olamazsınız ama duygusuzmuş gibi de yapmayın. Siz de insansınız.
Eski dönemleri düşün, erkekler neler yaparmış mesela hanımını hoş tutmak için. Aslında sevdiğini düşündüğünü, önemsediğini gösteren herşey, ona yapılan her jest zaten romantikliktir. Sizin fazla gözünüz korkmuş o kadar..
çerçeveyi gören biri tebrikler 👏
Romantiklik, sürekli yapıldığında anlam kaybeden, genelde beklenmedik anlarda yapılan beklenmedik sürprizlerle olur. Bu sürprizlerin hediye olması gerekmez, tek bir kelime bile yeterlidir ve bu kelime de sevgi sözcüğü olmak zorunda değil. İşin aslı düşünceli olmakta. Sonuç olarak bir erkeğin romantik olmasını hiç beklemedim ve hep itici buldum. Kişilerin ince düşünen bir yapıya sahip olması daha önemli. Mesela erkek arkadaşım kalbimi kırdığında bana bir gül almasındansa bir kakaolu süt almasını tercih ederim. Ve o da bunu tercih edeceğimi bilir. Bu güzel bir ruha sahip olduğunu gösteriyor ve bu kilit nokta.
Ben çok duygusal, romantik ve anı zamanda eşimi halter gibi kaldırabilecek kadar güçlü, koruyucu, çok şeftali, yeri geldiğinde sert, çoğu zaman naif, her bayanın kabullenebileceği kadar kıskanç biriyim, ama sevgilim hala bana romantik değilsin, kimseden Allah hariç hiç birşeyden korkmamama ve bunuda bildiği halde korkak, sözümün eri olduğum halde, he he icraati göreyim deyip duruyor, bu nedeir ya, Mecnun, Kerem, Ferhat timsali bir aşkım var ama bana dediklerine çok kırılıyorum, kadınlar bence çok çok çok fazla şey bekliyorlar bizden, derken kölesi olsan yine memnun olmazlar, hadi buyurun bakalım
İnsana tek bir sıfatı yüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Bir yemeği ele alalım tek bir malzemeden yapılan çorba olabilir mi en iyimser durumda suya bir şeyler katmak gerekir sonra ateşte pişirmek ya da bekletmek.
Bir meyveyi ele alalım, meyveye meyve tadını veren bir çok tat araması şeker, tuz ve benzeri organik ve inorganik madde ya da besin içerir aksi durumda meyve nitelik kazanmaz, meye olmaz.
İnsan da böyledir, ruhunu eşsiz kılan bir çok özelliği barındır. Saf iyi nedir ya da saf kötü? Birisi saf iyilik barındırsa içinde başka hiç bir olguya yer olmasa onu tanımlayabilir miydik ya da seve bilir miydik?
Biraz romantik biraz kavvam biraz ondan biraz bundan olmalı ki insanında ayırıcı bir araması olsun onu sevilebilir kılsın onu diğerlerinden ayırsın.
eşi onun için süslendiğinde dilinden, çok güzelsin gibi sözler dökemiyorsa o, kavvam değil öküzdür. kusura bakmayın da.
her kadın özel ve değerli hissetmek ister. sen bunu kadına hissettiremiyorsan ondan bakımlı olmasını bekleme. çünkü daha eşi tarafından farkedilmeyen kadın, gittikçe paspallaşır.
Bana böyle ay çiçeğiyle gelen erkekle evlenirim ama tohumları olgunlaşmış olacak. Orkideler güller ne işe yarıyor? Hiç değilse oturur çiğ çekirdek çitleriz. Akıllı adam gereksiz harcama yapmazdı ve gönlümü feth ederdi zaten :/
Romantizm midemi bulandırıyor.
Ahahaha çok iyi ya😂 mantıkdan oluşan hatun verdim şukunu 😊
😂😂😂 "yanlız" yazan tek benim sanıyordum. mutlu oldum naan😍😂😂
tamam inanmadım 😃 ilk nickim yanlız şeklindeydi yemediğim laf kalmamıştı 😅
Koruyup kollasin yaklaşımına kesinlikle karşıyım. Mal mıyım yahu ben? Kimsenin beni koruyup kollamasina sahip çıkmasına gerek yok. Kendi ayaklarim üzerinde dururum. Düşsem de kalkarım. Nedir bu algi anlamıyorum. Kadın namussumuzdur koruyalım. Kadın kimsenin malı mülkü namussu değildir.
Romantik erkek istememizin sebebi de bir erkegin bedenimizden önce ruhumuza dokunmasını istememizdendir. Hisli varliklariz neticede. İd ego kavramlarına gore daha kopmlex kaliyoruz.
Koruyup kollamakla mallıgın ne alakası var? Siz kadınlar bebeginizi koruyorsunuz altını degiştriyorsun bebekler malmı peki?
Romantik erkekleri sevmem; hep bir iltifat, hep bir hediye, canımlı cicimli, aşk sözleri bence çok gereksiz hemde çok. Erkeklere yakışan ağır başlı olmak, yeri geldiğinde eğelenmesini bilmeli ama cozutmamalı, durduk yere de hep romantiklik yapmamalı ne o öyle ya
romantiklik sürekli seni seviyorum demek değildir ki hrkese göre ayrı bir kavramdır. ayrıcalıklı dir Yani bunu kadını erkeği de yoktur içinden geliyorsa yapacaksın gelmiyorsa zorunlu değildir kimse he karsindaki insan yakinabilir ama yapcak birşey yoktur ..
Kimse istemediği şeyi yapmak ya da olmadığı biri gibi davranmak zorunda değil. Ne kadın ne erkek. Bazı erkekler var romantikliğin kitabını yazmış. Kimse onu zorlamamış içinden geldiği için yapmış. Erkeği değil hiçbir insanı birşeylere zorlamamak gerek.
Kadinlardaki fitnenin yanar donerin onda biri bizde yok.
Erkek hata yapsada acik secik yapar. Kadin gibi bu islere akli pek calismaz. Gerekte yoktur.
Ama erkek hicbir zaman basit degildir. Bu karsi cinsin egosunu kabartmak icin uydurulmus bir yalandir.
Çocuklar adı üstünde "Roman - tik"
Roman gibi olsun aşkımız, düşlerde yaşayalım, götümüz bulutlardan inmesin falan feşmeken
Ula bir de bakmış, götü yere çakmış aşk kırıntıları kalakalmışlar.
Çocuklar, ne kadar az yüksekten uçarsanız, düştüğünüzde o kadar az canınız acır.
Roman gibi aşklar değil, adam gibi aşklar yaşamanız dileği ile.
#Penguenci
Romantiklik kavramını sadece erkeğe dayatmak pek doğru değil , kadına merhamet erkeğe güç verilmiştir..
Bu yüzden annelik bizlere , koruyup kollamak sizlere denk düşmüş..(istisnalar var tabiki )
Romantik erkekten ziyade ailesine karşı duygusal demek benim içim daha yerinde bir istek gibi,
Herşeyi müşterek yasamayı kabullenen ben,
Romantik kavramını tek taraflı yakıştırmıyorum🤗
Romantiklikte, kavvamlıkta ortak olmalı🤗
bravo çok güzel bir soru.. hayir yalniz erkekler olmak zorunda degil kadınlarda romantik olmalı ama erkeğe yoğunlaşmış çinko kadın doğası gereği zaten kibar zarif ve duygusaldır ama erkekler odun maço serttir o yüzden kadına ağır gelir o özellikleri taşıyan üstüne birde romantik olmayan erkekler.. o yüzden olmak zorundalar bir nevi 😌😌😌
Gerektiği yerde gerektiği gibi davranan erkek. Bir yıldönümünde hatırlayip romantik olmasını da bilmeli yerinde çocuk bakıp eşine evde yardım etmesini de bilmeli. Ben ikisi olabilecegime inanıyorum. O da olabilir fazla bir şey istemiyorum nazik saygılı biri zaten nerde ne yapacağını bilir
Herseyden önce beni koruyup sahiplenmesini isterim yaninda kendimi güvende ve huzurlu hissedeyim... Beni sevdigini söylemesi cicek vs. almasi tabiki cok güzel birsey ama sürekli gerekmiyor onun ortasini bulmak gerek.
Sonucta beni sevdigini bilirim hissederim =)
Yok öyle erkekte sırıtır demek. Her gün her saat romantik olun demiyoruz ki arada iki romantiklik güzel olur. Biz duygusal canlılarız. Duygulara hitap önemli. Seven erkek kıskanır korur kollar zaten bu fıtratınızda var. O yüzden arada romantiklik şart
Bü ülkede erkek herşey olmak zorunda çalışıp evine para getirmek zorunda eve gelinnce romantik olmak zorunda akşam yatakta eşini doyurmak zorunda çocuklarıyla ilgilenmek zorun da bu liste böyle uzar gider zorunda da zorunda ama sonuç ne ne yaparsan yap kadınları tam anlamıyla mutlu edemezsin kadında her şeye bir kulp bahane bulmak zorunda tabi
aslinda bu konuda erkeklere hak veriyorum hep romantikligi onlardan bekliyoruz biz kendimiz kizlar olarak romantiklik adina birşey yapmiyoruz
👏👏
İyi de romantiklik bir çiçek alma, ortamı süsleme, hediyeler, sürprizler vs değil ki. İçten yaptığı her şey romantikliktir. Bazen bir bakışı bazen söylediği basit bir söz sizinde dediğiniz gibi kollaması vs bunlarda romantikliktir. Sevginin yansıttıktan sonra ne yaptığı önemli değil bence ki romantiklik sadece erkeğe özgü bir şey değil. Kadın da romantik olmalıdır ne kadar erkeğe giydirilmiş olsa da.
Her gün elinde çiçekle gelmesin tabi romantik erkek cok sıkıcıdır bence ya da ben eşimin odunluguna alıştım :)) seviyor beni ilgileniyor beraber çok güzel vakit geçiyoruz ne gerek var romantikliğe vıcık vıcıklığa
Yeri geldiğinde romantik yeri geldiğinde kavvam olmalı. Her şeyin yeri zamanı ve ölçüsü var.
Eşini evladını Allah'ın emaneti bilen, ince ruhludur zaten.. ;)
Bazen oturup tozpembe hayaller de kurmalı 😊
Yapar.. ;)
"Hanımınızla şakalaşın.." hadisi var ;)
Fazla romantiklik bir süre sonra sıkar karşı tarafı ki zaten nerdeyse tüm türk erkeklerinden romantik olması isteniyor ama o kadar yakışmıyor o kadar yapamıyorlar ki itinayla isteniyor😂 ama bizimde istediğimiz bir demet çiçek vs
Tabi romantik olmaya çalışıp sırıtacağına beni koruyup kollamasını tercih ederim👍
Karşındaki varlığı anlamak gibi düşün. Sevimli bir kedicige erkek gibi muamele etmeyiz mesela. onunla oynamaya çalışır, onun haleti ruhuyesine göre iletişim kurariz. Olması gereken bu değil midir? Karşında yaratık olsa bu sefer, baş etmek zorundaysan gaddar olmak zorundasin gibi gibi...
İlk kez doğru soru sorup doğru detay vermişsin, şukumu verip gidiyorum..
Diğerleri saçma mıydı? 🙄
Bence ilk once soruları cinsiyetsizce sormak lazım kadın erkek diye ayırdıkça bir bok olmaz bizden kadin neden romantik degil erkek neden degil yerine bizim insanlarimiz neden romantik degil demek lazim...
Zorunda değil tabi ki. Ama kadınlar ilgiyi sever romantik bir sevgili ya da eş ister. Erkekler de bazen bunu isteyebilir. Yani kadına özgü bişey değil ama yine de romantikliği abartmadan yapanı severim :D
Romantizmin de bir adabı, usulü, samimiyeti vardır. Romantik olmak için romantizm yapılmaz. İçten gelir. Sevimli ve sıcaktır. Erkeği kadını da olmaz üstelik. Romantizm değer verdiğini göstermenin en çarpıcı yoludur.
Romantiklik dediğin; kadınların ucuz kibirlerini okşama oyunudur.. Özel olduğunu hissettirmek, tek olduğunu hissettirmek için erkekten beklenen rezil bir olgudur.. Romantiklik bekleyen de, bunu veren de aşağılıktır..
Katılıyorum fakat bir ara bunları yapmak gerekiyor galiba entel-dantel şeyleri ne kadar seversen sev ona rağmen bile yürümesi için mihenk taşıdır, şahsımca ömür boyu böyle olamam maço kendi halinde olmak varken..
Güzel anlatmışsınız. Gerçekten bir kalıba girdikleri zaman yakışmıyor sırıtıyor yani içinden gelmediği müddetçe öyle. Tabi ki her zaman korumacı ve kollayıcı erkek en iyisidir sevgi ve saygıyla yaklaştığı zaman ondan iyisi olmaz.
Eyvallah
Bence romantik olmakla ince ruhlu olmak arasinda ince bir cizgi var.
İllaki..
Erkek kalpsiz değil..
Hanımını hoşnut etmeyi bilir..
Ama buna zorunlu değildir..
Bencede saçma en başından nerden çıktığı belli olmayan şeylerden biride bu erkek romantik olur erkek sunu yapar erkek bunu yapar kadinlarin öyle birşeyi yok kim uydurmuş bunlari erkeğin yapmasi gerektiğini
Bence illa erkekler romantik olacak diye bir şey yok. İlişkide aşkı daha tutkulu kılacağı ve sevgiyi güçlendireceği için her iki taraf da romantik olmalı. Eğer buna gerek duymuyorlarsa veya önem vermiyorlarsa da romantiklik lazım değil
Romantiklikten kasıt ellerinde oynatabilcekleri oyuncak gibi bir erkekse ki bazılarının istediği tam olarak bu fitrata ters ama bayan sevildiğini hissetmek ister biz erkeklerde cokda önemli değil bu :)
Romantik olmak zorunda değil ama bazen sevdiğini belli etmeyi unutuyor ya. Bu kadarcık olsun bari sonra biz kendi kendimize seviyoruz kendi kendimize ilişki yaşıyoruz gibi hissediyoruz.
Eşine özel olmasi sırıtır mı? Bence yanlis dusunuyorsun abi.
Eşini Allah'ın emaneti bilen ince ruhludur zaten..
Mesele onu bilip başının tacı yapıp en güzel romantikligi başının tacina yapmakta ya zateb...
İçinden gelirse yapar..
Yapmadığı için "odunsun" "hiç romantik değilsin" ithamlarına maruz kalamaz..
Icinden gelmesini mi bekleyecegiz? :)
İçinden gelmezse zaten yapmacık olur.. ;)
Caniniz sagolsun. Bizim de icimizden gelirse artik o zaman ;)
Ne kadar vericiysen o kadar alici olursun.
Peki
Centilmen olacaz adam olacaz nazik olacaz yakisikli olacaz zengin olacaz guclu olacaz romantik olacaz! Olalim olmasinada sen acaba ne olacaksin demezlermi kadina!
romantik olmak zorunda degil bence seven erkege sorun bir romantik olmak için ugraşıyor muymuş?
seven ve ince düşünen erkek sadece içinden geleni yapar.
çokk güzel yazmışsın ağzına ve eline sağlık seninle aynı görüşe sahibim :)
Eyvallah
Bence yeri gelince romantik yeri gelince maço olmali
Hatta öyle maço olmalı ki arada sırada romantiklik yaparak kendine bir kez daha aşık edebilmeli 💙
👏👏
😇💙
Erkek tatlı bir otoriter olmalı , güçlü olmalı sahiplenici olmalı dışarda ciddi ağır evde eşine eğlenceli olmalı romantiiklik de abartı bana yapmacık geliyo ve hiç hazetmiyorum
Hayırlı sabahlar
Bence kimsenin bir zorunluluğu yok. Kimseyi bir şekle sokmaya çalışmayıp olduğu gibi sevmek, kabullenmek gerekiyor.
Sizce bir insan ne kadar istemediği biri gibi davranabilir ki?
Olmak zorunda değilsiniz? Kimse zorlamadı beni mesela :D
Erkek romantik olmamamakta bayan da o erkegi degerlendirmemekte ozgurdur.
Bu resimleri baz alarak kavvam erkek
diyorum.
Asilnda zorunlu degil kisiye kalmis bise ama her bayan ozel oldugunu ve sevildigini duymak ister... İltifatlari severiz dostum
İçinden gelmesi lazım.
Ayrıca erkeklere özel değil ki bu durum. Bende romantik olurum. Kızlar genel itibariyle romantik oldukları için karşılıklı ilgi beklerler.
Kadınların ruhu daima sevgiye açtır yaş vs fark etmez... Ve haklılar da... Erkek de karnı açtır yaş vs değişmez malesef...
Romantiklik bu aralar parayla ölçülür oldu.
Bu kalıba sokanlar kapitalistçiler zaten.
Güllerle serili yollar, pahalı hediyeler, 500.000$ lık kolyeler vs. vs.
Zorunda değilsiniz kadını karşına alıp ben senden de beni sevdiğine dair romantik şeyler görmek istiyorum dersen yaparlar bir şeyler sanırım seve seve
romantiklik nedir bunu herkes cicek bocek yemege cikarma gibi algiliyo ama öyle degil iste
romantiklik birlikte keyifli vakit gecirmek demek
kadınlar değer verilmesini isterler. değer verildiğini en büyük kanıtı ise onu şımartmaktır. romantizm de kadını en çok şımartan seçenektir. istediğini almak için her yolu mübarek gören erkek de bu çilelere katlanır
Romantik erkekler var ben onları tercih ederim.
Asıl sorun romantik olmayan bir erkekle birlikte olup onu romantik olmaya zorlamak.
Güldüm😂 Kalıba sokmak yanlıştır deyip, başka bir kalıba sokmaya çalışmak. İyi misin?😂
Başka kalıba sokmak?
Serbest bırakın diyorum..
"Hiç romantik değilsin.." "Odunsun" gibi lafları bırakın..
Adamın fıtratı o.. Sana odunluk gelmesin..
çünkü kadınlar ilgiden hoslaniyor deger verdiklerini hissetmek istiyor. kadinlar bazen cok şey istiyor.
Sorma be usta bunu sorma :) yaz yaz bitmez erkekler neden romantik olmak zorunda yazdıktan sonra iki nokta koy kadın yaz budur işte kısa cevap :)
romantik öyle daha çok seviyorum çok hoşuma gidiyor
Romantiklik cicek hediye almasi degil bana en icten sekilde sarilip opmesi ilgilenmesi ya da mesela beni birseyden korumasi bir isimi halletmesi bana deger verdigini hissettirmesidir bunlarla daha mutlu olurum:) ama tabi arada cicek de iyi olur
kavvam erkek ayrıca romantikte olmalı biz kızlar ne kadar çok şey istiyoruz😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar