Evli bay bayanlar tecrübelerinizi alalım :)
İnsan evleneceği kişiyi gördüğünde hissedermi ? Bu işler basil olur varmı tecrübeliler aramızda his konusunda bizi bir aydınlatsanız. allah eşin olacak kişiyi kalbine hissettirir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBirini sevmek, aşık olmak çok değişik bir duygu. Daha insan, hislerini karşı tarafa açmadan onun hakkında birçok hayale kapılıyor. Peki hislerimiz bizi yanıltmıyorsa?
Allah eşin olacak kişiyi kalbine hissettirir mi?

allah ilk karşılaşmada eşin olacak kişiyi kalbine hissettirir mı İslam inancına göre her şey Allah'tan gelir. Ondan gelen şeyler de en doğrusu, en hayırlısı olarak kabul edilir. Hatta bazı şeylerde sen olumsuz görsen de ardında hayırlı olan bir şey olduğuna inanılır.
Allah eşin olacak kişiyi kalbine hissettirir mi soruna gelirsem, olabilir de olmayabilir de. Yukarıda da dediğim gibi hisler insana çok farklı hissettirir. Bunlar doğru hisler de olabilir, yanlış da. Bunu asla bilemezsin.
Ama İslam inancında sevdiğin insan hayırlı mı diye yapabileceğin birkaç şey var.
- Aklını ve mantığını kullanabilirsin. İslam'da aklın kullanılması öğütlenir. Bir insanın dini inancı, yaşam tarzı, ahlaki değerleri o insanın senin için hayırlı olup olmadığını gösterir.
- Yakın çevreye sorup, fikir almak. Aşk gözü kör edebiliyor. Bu yüzden, çevrendeki deneyimli insanlara sorup fikir alabilirsin.
- İstihare yapmak. İslam inancında, bir karar almadan önce ilahi bir işaret görmek için önce namaz kılınıp sonra dua edilerek bir uykuya yatılıyor. Rüyada görülen işaretler, o şeyin hayırlı mı, hayırsız mı onu bildiriyor.
- Dua etmek ve sabır göstermek. İslam'da her istek için dua edilebilir. Hayırlısını istemek de bu konuda yapılabilecek en iyi duadır.
Bunları yapan kişi, samimiyetle buna inanarak yapmalı. İçinde iman olmadan yapılan işlerin pek bir faydası yoktur. Bu konuda şöyle de bir video var, izlemeni öneririm.
https://www.youtube.com/embed/FxL8V442AvYSonuç olarak, Allah, insanın kalbine doğru kişiyi hissettirebilir. Ancak bu hislerin sahih olup, olmadığını bilemezsin. Yukarıda saydığım yöntemlerle biraz olsun hislerinden emin olabilirsin.
Allah eşin olacak kişiyi ilk karşılaşmada kalbine hissettirir mi açıklamaya çalıştım, umarım senin için faydalı olmuştur. Şimdiden mutluluklar ve hayırlı insanlar dilerim. :)
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben bu işte dedim, ama hala evlenmiş değilim, insanın içini isitıyor, en baştan mercek altına alıyorsun, hareketlerini izliyorsun konuşmasını her yerine bakıyorsun, bunu isteyerek değil ama, mesela ben onu çok izledim ve ara ara kendime geliyordum ve şunu diyordum oğlum manyakmısın kız fark edicek sapık zannedecek :D gerçi öylede oldu ya, ama onun bakışlarını da yakaladım görürken çaktırmadan yan yan bana bakıp inceliyordu, aslında ozaman samimi değildik ve espiriyi patlatacaktım ne o alıcan mı beni diğe, insan his ediyor aynı zamanda da çok korkuyor en azından ben çok korkmuştum
99 Yorumla
Soran+1 yılHissetmek dedigin hoslanti anlaminda demiyorum yani bu benim kaderimdeki insan diyormusun kadere inaniyorsan tabi her insanin evlenecegi onceden bellidir derler ya
- +1 yıl
İşte bende onu diyorum, gizli olsam başka biley de derdim de eh işte, his ettim onu, ha birde en baştan gözüme ne çarptı biliyor musun?
Solak iş arkadaşım var ve hiç anlaşamadığım biri idi, şimdi kardeş gibiyiz, o aklıma geldi kızı solak olduğunu görür görmez dedim ki kazan mübarek ola bu kız işte ama sürüm sürüm süründürecek dedim içimde, sonra bir sokuldu yanıma ama sımsıcak, aklımdan dedim ki Allah dualarını duydu, duymuş duymasına ama olan oldu kız beni maf etti, hislerim doğruymuş
Soran+1 yılBenimde arkadasimin abisi kiza hep sakasina derdim abine al beni diye sonra cocuk bizim uniteye gecis yapti ilkten hic bisi hissetmedim sonra cocuk ilgilendigini belli etti yine hissetmedim sonra bende hissetmeye basladim biranda nasil olduysa elim ayagima dolasti ve cocuga gittim resmen acildim cocukta grurmu yapti yoksa cidden hoslanmiyormu bilmiyorum olmaz dedi, ama bende cok buyuk bir sabir sipsevdi olmama ragmen vazgecmeden bekliyorum cocugu, artik kendi kendime lan dedim kaderimmi yoksa bu
Soran+1 yılSanki o cocuga kardesine dilim baglaniyor ve sevgim arttikca artiyor
Soran+1 yılTanimadan once abine al beni diye dalgasini geciyordum kizla, sonra abisi gecis yapti bizim universiteye, tanistik hicbisi yoktu birkac ay sonra durup dururken cocuk bana cok yakinlik gosterdi bende hoslandigini dusundum, ama ben birsey hissetmiyordum, sonra vebde hissetmeye basladim birseyler ve icimde tutamadim nasil olduysa anlamadim gittimcociga acildim, cocukta bana olunsuz konustu, gercekten hoslanmadigi icinmi yoksa basta yuzvermedim diye grur filanmi yapiyor bilmiyorum
Soran+1 yılCocuga acikirken bile naptim ben ya dedim okadar ani ve bilincsiz olduki sanki dilim cozuldu ona karsi, normalde cok sipsevdiyim ama vazgecemiyorum bu cocuktan ve asiri sabrediyorum sanki gelecekmis gibi bana bekliyorum bu ona yogun duygularim oldugu icinmi yoksa kaderimdeki insan o diyemi bilmiyorum
- +1 yıl
Karende ise kaçsada bazen hiç ummadığın yerde karşına çıkaracak, misal biyere gidiyorsun ve onu düşüniyorsun ve hop bir balmiştim karşında, bir başkası ile çıkacak diyosun vaz geçiyorsun ve bir bakmışın yine karşında, bir siteye üye oluyorsun farklı nikler filan birine derdini açıyorsun ve bir bakmışın yine ya o ya da yakın bir arkadaşı karşında, benim öyle oldu, ha bazı şeyler tesadüf değelim, bir kez beni çok kırmıştı ve Dedim ki ben buna en Aşalık biri ile ihanet edicem, aldım arabaya ors, ve tam
Biraz uzun yazıcam. Bunu yaşamayanlar için hep saçma gelen olaydır. Yaşayanlar içinde huzur verici. Bahsettiğim nişanlımla 12 yaşlarım da bir düğünde denk geldık yanı ilk tanışma diyebilirim. Çok geçmeden sen gel bana biri aracılığıyla tanışmak ıstediğini söle. O yaşlarda benım ne işim var aşkla meşkle ki olması gereken direk hayır cektım istemez filan hem kim bu dedim uzaktan gosterdi işte yok dedim istemiyorum filan. Neyse kız ayrıldı yanımdan. İstemsizce Fırata baktım adı Fırattı. Parmak arası bir terlik gıymıstı, Kareli diz altıı bir kapri ve üzerine açık renk bir tsort istemsizce onu süzerken yakaladım kendimi içimden geçirdiğim cümlede şöyle "Bi gün Fırata seni ilk gördüğümde ne giydiğini sölicem diyorum" Sonra birden silkeleniyorum. Hani insan kafasına dank eder kendıne gelır ya öyle. Neyse eve geliyorum akşam bişeler le ugrasırken birden aklıma fırat gelıyor ki bahsettigim kişiyi yüzünü bile tam olrak görmüş degldım. Ve o an içimden gene "Biz bir gün biraraya geleceğiz ben onunla evlenecem diyorum" Bakın tamamen his bunu bilinçli yapmıyorum hoslantı aşk sıfır olan birine bunları düşündüm. Ki o zamanlar uzaktan sevdıgım biri vardı ilk aşklar derler ya öyle onu görünce heyecanlanırdım filan neyse işte ona bunları hissetmiyorum da kalk sen yüzünü doğru dürüst görmediğin birine bunları hisset. O günden sonra zaten fırat aklımın ucundan hic gecmedi. Yıllar sonra liseye filan gecıyorum. Sen gel benim yanımdaki okula gır okullamız yanyanaydı. Bir gün durakta karsılastık bir an bole baktık birbirimize şunu net söyleyebilirim. "O an sankı onunla yıllardır berabermişizde araya mesafe gırmıs sonra tekrar karsılasmısızkı hanı yıllardır tanıyorum gibi onu kndime yakın hissettim.
224 Yorumla- +1 yıl
Sonra zaten onu düşünmeye başladım. Çünkü kimsede hisetmediklerimi onda hissetmıstım. Onu gördükten sonra sevgilim vardı onun yanına gectım aramız iyiydi onla dazaten oda ilk sevgilim di birden onu kndime yabancı hissettim ona bakaraktan içimden şunları geçirdim. "Ya sen napıyorsun ne işin var bunla ilerde bununla cıktıgına pısman olacaksın. şu an Fıratı aldatıyorsun diye cok sacma bı suçluluk duygusuna kapıldım. Okula filan geldm ama canım fena şekilde sıkılmış. Artık dıyorum kendine ne aldatması sen mal mısın fıratın sevgilisi var sen onu aldattıgını düşünüyorsun dedim. Ki o zamanlar fıratın kız arkdası vardı. Ama ben sevgilimden ayrıldım. Çünkü dediğim gıbı kötü hissediyordm. Neyse işte ben atamıyorum içimden naptıysamda Fıratı
- +1 yıl
bir gün bir arkadasm yanıma gelıyor. Biri var senden hoşlanmıs çıkın filan yapıyor. neyse kim dıyorum. Bahsettiği şahıs da Fıratın öz be öz kuzenı olur. O an gene içimden "Ya ben şimdi bunla çıksam ilerde fırat la sorun olur dıyorum kuzenı sonucta" Düşünmemle reddetmem bir oluyor. Günlerim aylarım onu sevmek ve dua etmekle gecmeye başladı artık çünkü paranoga başlamıştım. His işte ınsan atabilir mi kimseyı de hayatıma almadım hic. bir yıl sonra fırat la facebook üzerinden yazısmaya başladık. Oda bıse sormak ıcın dı ben dört köşe oldum sevinçten çünkü o an mucize gıbı gelmıstı bana. Çıkmaya başladık. Çok sevıyordum. Çok mutluydum hala da öyleyiz çok şükür bes yıl oldu birlikteliğimiz çok kavgalarımız oldu mesefe girdi araya ama hic ıkımızde birbirimizden baska kimseyi hayatımıza sokmadık. şu an onunla evlenmek benım için dünyada cennete kavusmaktır. Rabbim herkese nasıp etsin insallah. Küçüklüğümün hissi beni bizi bı araya getirdi. ❤
- +1 yıl
Merhaba sizinle ozelden konusabilir miyiz 😊
- +1 yıl
Sanki içimdeki derde değindin.. Sizinle konuşabilir miyiz bu konu hakkında özelden 🙏🏻
onunla tanisalo 2. sene oldu ben normalde oyle istekleri onaylayan bir insan da degilim ama onu o an neden onayladim hicbir fikrim yok sonra sevgili olduk 4 ay boyunca sevgili kaldik sonra o benden ayrildi ve 7 ay boyunca hicbir sekilde konusmadik beni istemedi ama 7 ay sonra tekrar konusmaya basladik ve Şu an yine konusmuyoruz ama icimden bir ses o kadar cok onun benim kaderim oldugunu onunla belki 5 sene sonra belki 10 sene sonra tekrar konusmaya basliyacakmis gibi hissediyorum ama bu his o kadar agir basiyoki ayrildigimiza inanamiyorum o kadar rahatimki cidden evlenicekmisiz gibi hissediyorum sizce bu normal mi insan kaderindeki kisiyi hissedebilir mi
100 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
Allahım hayırlı evlilik nasip eyle a. min
Rabbim hayırlı evlilik nasip eyle amin
Rabbim hayirli evlilik nasip eyle amin
Rabbim hayırlı evilik nasip eyle amin
Rabbim hayırli evlilik nasip eyle amin.
Rabbim hayırlı evlirik nasıl eyle amin
Rabbim hayırlı evlilik nasıp eyle amin
Rabbim hayırlı evlilik nasip eyle amin560 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılewet 1 2 saat konusup tanıstıgında tam aradıgım dersın
bana oyle oldu 10 tane kızla cıktım hıc bır sey hıssetmedım
hee sadece nasıl yere gıtsekde sex yapsaktan baska ..
fakat o kişi karsina geldiğinde sex düşünmüyorsun daha kutsal görünüyor
fakat ilerledikce ilişki tabi düşünmeye baslıyorsun sex i fakat ewlenelımde
baslayalım calışmalara diye :))103 Yorumla
Soran+1 yılYa soyke birsey suanda ben birinden hislaniyorum ciddi anlamda sanki onu yilkardir taniyormusym gibi hissediyorum ve sanki hep hayatinda olacakmis gibi bu hoskandigim icinmi yoksa benim kaderimdeki insanmi anliyamiyorum
Cevap sahibi+1 yılhoşlandığın için o
o da sana aynı şekilde bakması gerekli- 1 yıl
Bi de bunu utanmadan söylüyosun ırz düşmanı şere#siz
Senin bu kafa yapısıyla ve geçmişle evlenmeye hakkın yok bir kadınla
Onun da istemesi lazım ve istemezler senin gibi sapığı
Gizli Üye(30-35)+1 yılgerçekten çok güzel soru :) takip ediyorum bunu :) soruyu sorana da teşekkürler :)
51 Yorumla
Soran+1 yılBen tsk ederim :)
+1 yılHisler etkilenmeyle olur.Heyacan yaratır etkiler...gizemmmm...ama herşey bu değil.Bu anlatıklarım olmalı yoksa çekici gelmez.Bunun üstüne uyumlu olmak anlaşabilmek çok önemli
67 Yorumla
Soran+1 yılHos derken evlenecegim insan bu diye hissedermi anlaminda herkes ask evliligi yapmiyor nihayetinde kadere inanan biri olarak onsan kaderindeki kisiyi anlarmi demek istedim
- +1 yıl
Ben eşimi gordum 1 saat sohbet etık ben buna evlenırım dedım..evlendım
Soran+1 yılO an tutuldugun icin ya da cok uyumlu oldugu icin sana demedin heralde bunu kaderindeki insan oldugunumu hissettin yani
- +1 yıl
evet..ama ben hem etkilendim hemde uyumluyumuyuz diye dikkat ettim. hemen mal gıbı evlenme teklifi etmedim
Soran+1 yılSuanda birinden hislaniyorum, onu sanki yilkardir taniyorum, sanki hep hayatimda olacak gibi hissediyorum, cok sabirsiz biriyim eskiden birilerine birseyler hissettigimdede cok sabirsiz olsun tada bitsin derdim ama bunda cok sabirliyim bekliyorum ve hicbir alternatifi dusunmuyorum acaba duyirum kaderimdeki insan bumu normaldede cok sipsevdiydim bundan ne vazgeciyorum ne ilerleme var ama anlam veremedigim bir sabir var icimde
- +1 yıl
aşk baslasın yaşayarak hissederek karar ver..
evet hisseder=( bu istede buldum ve allah kaderime yazsın onu=(
83 Yorumla
Soran+1 yılsuanda ben birinden hislaniyorum ciddi anlamda sanki onu yilkardir taniyormusym gibi hissediyorum ve sanki hep hayatinda olacakmis gibi bu hoskandigim icinmi yoksa benim kaderimdeki insanmi anliyamiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 792 cevap paylaştı.
+1 yılEvli değilim ama, insan evleneceği gördüğü kişiyi hissetse, bunca bozuk aile yapısı olan bir ülke olmazdık.
40 Yorumla Bende öyle sanmıştım yaşım 16tıydı ama öyle değilmiş kader bu ya artık istemem öyle olsa bile yüzünü görmek bile istemiyorum:)
41 Yorumla
Soran+1 yıl16 yas bunu hissetmek icin cok erken bir yas sanki
- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılTanışmadan önce rüyamda görmüştüm. 5 yıl sürmüştü. Sonra ayrıldık.
20 Yorumla bende cok merak ediorum 7 senedir sevdigim birisi var ve onu ben kaderimmis gibi hissediyorum onun ismini duyim kalbim nasil hizli atiyor ben hissediyormuşum gibi bilmiyorum insallah nasibimdir AMİN😙😗😚😍
150 Yorumla
1 yılBen bi kişiye demiştim onunla da evli değilim hiç bişeyim değil çocuk istemedi doğru mu bilmiyorum bu kaderi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHissetmez ama düşünebilir
10 Yorumla
+1 yılgörücü usulu evlendim hala ısınamadım kadına
59 Yorumla
Soran+1 yılİlk gordugun anda ne hissettin nasil tamam dedin isinsmadigin birine
- +1 yıl
yaptık bir hata gece güzel geldi gözüme gün ışığında ayıktım ama geçti bolunun pazarı
Soran+1 yılNekadar oldu evleneli
- +1 yıl
6 ay 5 gün
Soran+1 yılCok yeni daha bence bir erkek kadini mutlu ederse kadin onu fazlasiyla mutlu etmeye calisiyor senin cabalarinka iyi olcaginia inaniyorum, ozel degilse isinmama sebebini merak ettim
- +1 yıl
çok utangaç ya benim hanım sanki flört ediyoz anasını satim bir açılamadı
Soran+1 yılYardimci ol ve anlayis goster konus onunla
2.kocam gördüğümde tamam Buda olur dedim
69 Yorumla
Soran+1 yılYa soyle birsey suanda ben birinden hoslaniyorum ciddi anlamda sanki onu yillardir taniyormusym gibi hissediyorum ve sanki hep hayatinda olacakmis gibi bu hoslandigim icinmi yoksa benim kaderimdeki insanmi anliyamiyorum
- +1 yıl
:D :D NafizReiz kendini keseriz :D Yakarsın biziiii :D
- +1 yıl
7 Kocalı Hürmüz Ne Kadarda Çok Balık Var Oltanda.
- +1 yıl
Allah mutlulugu artırsın
- +1 yıl
Tanrı Seni Korusun.
+1 yılhis oluyor ama gerçek midir bilmem:)
60 YorumlaÖyle erken yanılmışız:))ne yapalım ölelim mi:))
20 Yorumla
+1 yılBi çekim oluşur ve hissedilir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok.
00 Yorumla
+1 yılhisseder mi gercekten ben de merak ediyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılTecrübe Göbek Adım.
01 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem