Siz inanıyor musunuz böyle şeylere? #Örneğin: Mutlu evliliğin 10 altın kuralı! Gibi şeyler...Modası hiç geçmeyen kurum; evlilik... Ancak aynı zamanda sorunları hiç bitmeyen de o. Bekarlar evlenmek, evlenenler de boşanmak istiyor. Peki yanlışlık nerede? Her şeyin suçlusu evlilik mi yoksa bir yerlerde hata yapan biz miyiz?
Aşkın, evliliğin, uzun ömürlü olması i̇çin bir sırrınız var mı?
Şimdi 10 kuralı geç kardeşim birkere evlenen çift artık aile olduğunu kendi ailelerinden önce bir evi eşi olduğu unutmuycak. eşiyle her kavgada zırt pırt ağlayıp ailesini aramıycak. Sonra eşiyle barışıp unutuyor ama aile unutmuyor damadın değeri saygısı düşüyor. Kız veya erkek ailesi eve geldiğinde o evin düzeni değişmiycek. kocaya erkek gibi davranıp babayiğitlik taslamıycak misal sen bana vuramazsın sen kimsin sen erkek misin gibi her kavgada evi terkeden kadınlar zaten size kötü koca denk gelmez ah siz benim elime gelceksiniz neyse devam ediyoruz. dışarı çıktığında saatlerce süslenip evinde paspal karı olmıycan eşinin getirdiği fazla ise şükür edeceksin az ise kanat edeceksin. rızık vereninde eşin değil Allah olduğunu bileceksin. rızık konusunda endişen olmayacak eşinin arkasında önünde Hayır konuşcaksın eşinin ailesini mesleğini maaşını küçümsemiyceksin. Erkek kardeşlerim size tavsiyem şudur. eşlerinizi Allahın emaneti olarak aldığınızı unutmayın sizin en hayırlınız hanımlarınıza karşı iyi davranandır buyuruyor peygamberimiz. Namaz kılmak nasıl bir emirse hanımına iyi davranmanda islami emridir. Karına karşı kadın gibi değil adam gibi olacaksın namusunu koruycaksın çalışıp o eve para getirceksin eşini güzel görmek istiyorsan para verip evde nasıl giyinmesini istiyorsan sana karşı onu almasını söyliyceksin senin ailen nasıl senin için değerliyse aynı şekilde sende onun ailesine öyle olcaksın hele sen varya sen o boşanma lafını ağzına almıycaksın. Şunu unutma sen eşine nekadar değer verirsen ailen ve etrafında o değeri verecek. eşine kibar olcaksın hanzo değil. Yeri geldiğinde çiçek bir hediye veya yemeğe götürme bunlar kadınları mutlu eder. öyLe sevgili günü tanışma günü evlilik günü ya bugünlere takılmayın arayın normal birgün akşam yemeğe gidelim de bak senden değerlisi var mı kuran okunmayan ev kabir gibidir. evinizi kuranla namazla şenlendirin dünyalık tasa olmasın evinizde gündeminiz kuran olsun. eve gelip tv karşısında yatmayın.
@Marjinalmen Allah razı olsun kardeş hayat tecrübesi daha yazıcaktım sığmadı. Allah herkese hayırlı eşler versin. güzelliğine yakışıklılığına takılmayın.
Bak simdi bu tam bir sosyolojik bir konu. Baslayalim. Zamani evlilikler neden kisa suruyor? Bu soru basligi altinda ilerleyelim. Bundan 30 40 sene oncesine kadar bosanma durumlari cok azdi. Etrafimizdada 40 yasinin ustunde bosanmis insan biraz nadir goruruz. Sebebi bence kesinlikle kadın. Yani sorumuzun cevabı kadın. Bu da şöyle oluyor; kadın 21. Yuzyildan itibaren turkiyede kimligini bulmaya ve istihdama katilmaya basladi. Kadinlar daha fazla universite okuyup daha fazla bilinc sahibi olmaya basladilar. Bu da kadinlari evde soz sahibi yapmaya basladi. Kadin kendininde bir birey oldugunu ifade etmeye basladi. Ama bizim ataerkil kafa yapisi tabi uygun degil. dusunsene evlilik hayali kurarken mutfak dizme isini bile sen yapiyosun. Bu ataerkil yapi senin bile aklina girmis. Eee dogal olarak erkek bunu cogunlukla kendine yediremiyor yani kadinin soz sahibi olmasini ve kavgalar tartismalar basliyor bu da evliligin bitmesine giden yol oluyor. Eskiden erkek kadini dovse dahi kadin o evden gitmezdi gidemezdi. Kendi ekonomik ozgurlugu yoktu, ailesinin ve toplumun baskisini goruyordu. Dusunun hala dul kadin diyince neler geliyor akliniza. Ama simdi durum farkli. Kadin ipleri eline alip bende varim demeye basladi. Helal olsun diyor ve destekledigimi belirterek soru varsa bekliyorum 😌
yaşlı bir çift uzun evliliğin puf noktasını açıklamıştı bir ara. "Biz gün içinde kavgada etsek her gece birbirimize sarılmadan uyumazdık" demişlerdi. Çok doğru aslında... Şimdi en ufak kavgada yataklar ayrılıyor, ya da birbirlerinden ilgi görmediklerinde ihtiyaçları olan şeyleri dışardan karşılamaya çalışıyorlar. Ya da çoğu insan kendini hazır hissetmeden evleniyor. Bunlarda kötü sonuçlara yol açıyor. Hata evlilikte değil bizlerde.. Uzun tutmak bizim elimizde. Her iki tarafta birbiri için uğraşmalı diye düşünüyorum.
@MUHAMMEDGOKCE kesinlikle öyle. Evlilik bir oyun değil... Ama çoğu bunun farkında değil ne yazık ki.. Boşanmalar çok arttı ve bizlerde evlenmeye korkar olduk bu yüzden..
Yanlislik, evlenmis olmak icin evlenenlerde, kolay herkesle sevgili olabilenlerin evlendikten sonra heyecanlarini kaybetmelerinde.. Sirf kolay rahat seks yapabilmek icin evlenip, hayatin sadece seks olmadigini anlayanlarda..
Bir insan gercekten asik olup sevdigi insanla evlenirse ölünceye kadar evli kalir, kolay kolay ayrilmazlar.. Ama zamanimizdaki birliktelikler, cok rahat, kolay, bugün sevgilim o, yarin öbürü, sIkIlirsam baskasini bulurum egosuna bagli, onun icinde bosanmalarin REKOR kirdigi bir zamanda yasiyoruz..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Instagram`da okumustum sanirim. Yasli bir dedenin birine mutlu ve uzun evliliginin formülünü sormuslar. Dedenin verdigi cevap su:
"Gün icerisinde ne yasamis olursaniz olun, aksam yattiginizda sarilarak uyuyun."
@HayatKısaKşlrUçyr her yorumdan sonra gelen takip isteklerini önleyebilmek adına böyle bir yöntem bulmuştum, artık farkında olmadan "gizli kullanıcı ol" butonuna tıklıyorum 😊
öncelikle en tecrübeli olduğum konulardan birisidir bu ikili ilişkiler aşk evlilik vs. Yani. Şimdi size şöyle anlayayım uzun süreli ilişkim oldu evet 3-4 yıl kadar beraberliğimiz vardı kavga da ediyoduk seviyoduk da vs ama uzun sürmesi için genelde bir tarafın alttan alması gerekiyor karşı taraf baskında bir nevi daha çok sevmek fedakarlık gibiydi şahsen ben her dediğini yapıp alttan alıyodum bu ilişki sadece benim çabamla yürüyordu aslında niye bu kadar çabaladığımı da anlayamıyorum sadece beni üzmüş hepsi bu burçlarımız da uyumsuzdu ben koç kadınıyım o boğa erkeğiydi kavga ederken nerdeyse kan çıkacak duruma kadar geliyorduk ben alttan almasam ayrılacak gibi oluyoduk ve uzun sürede insan sevmese bile alışkanlık
gibi bişey oluyor ayrıldık 10 ay geçti ona karşı içimde hiçbişey yok şu an ama bir boşluk oluyor bidaha kimseye güvenmemek vs. neyse bunları boşverin ama size önerim erkeklere hemen bağlanmayın yüz vermeyin kendinizi ağırdan satın aranızdaki uyum önemli uzun sürmesi içinde anlayış hoşgörü kesinlikle lazım kıskançlıkta dozunu ayarlayın gibi gibi öneriler...
Aynen çok kötü ve benim sağlık sorunlarımda vardı o zamanlar yanımda tek o vardı bir nevi ondan bağımlı da olmıştum ama Allaha şükür kurtuldum👆🏼hep bana üzüntü veriyodu neyseki bitti yani
Birisivçok güzel sarma yaptığında sen ona sorarsın püf noktası nedir verebilir misin diye. Ve tarifi alır yaparsın. Ama bir bakmışsın aynı tadı alamıyorsun. Evlilik de öyle birşeydir. Tamamen senin el emeğine bağlı bu. Örnek alırsın evet ama aynı şeyi bekleyemezsin
Belli aralıklarla ilişkiye ya da evliliğe kısa süreliğine ara vermek bir süre ayrı takılmak uzak kalmak çiftlerin birbirine karşı özlem duymasını özlemesini ve ilişkinin uzun ömürlü olmasında etkili olur.. karşılıklı saygı sevgi ve özveri ilişkileri ayakta tutar
Saygıyı; çerçevesinden dışarıya çıkarmadan, Sevgiyi; çok pişirip yakmadan, az pişirip çiğ bırakmadan ve çok sevildiğimizi anlayınca coşmadan yaşayabilirsek daha uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca "Disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır"
Tabiki var Birincisi üçüncü şahısları ve eski ilişkileri araya sokmayacaksın. Karşılıklı sadakat olacak ki sevgiyi aşka dönüştürebilsin. Ve birbirinize dürüst ve güven dolu olacaksınız. Bunlar yoksa saplantı veya takındı oluyor aşk'ın adı.. Saygılarla
Sadakat, anlayış ve saygı olduktan sonra o evlilikteki sorunlar kolaylıkla aşılır. Evliliğin 3 altın ve temel kuralı budur. Ötesi ıvır zıvır. Sevgi, cinsellik vs zamanla yön değiştirebilir. Arta bilir ya da azabilir. Ama arada o 3 şeye dikkat ediliyorsa o evlilik sonsuza kadar gidebilir..
İnsanın doğasında evlilik yok. Ancak gerçekten akıllı iki birey birbiriyle evlenmek isterse evliliği nasıl kontrol etmeleri gerektiği konusunda kurallaştıracaklarını ben zannetmiyorum. Ortaya çıkan problemlere tekil değil sinerji ile yaklaşıp daha iyi bir çözüm yolu bulabilirler. O zaman belki devamlılığını sağlamış olurlar.
Saygıdan uzak evlilik uzun ömürlü olmaz. Anlayış ve hoşgörüden uzak evlilik uzun ömürlü olmaz. İnanç ve ortak kültürel değerlerden uzak evlilik uzun ömürlü olmaz. Evlilik kurumunun temeli erdem, iffet, haya gibi değerlerden uzaksa artık aranan huzur olur ki evliliğin devamını sağlayacak olan ki bu da zor. Kıymeti bilinen herşey güzeldir. Hata yapılıyor evet bu bir gerçek.
Sosyalleşmek lazım bence. Birbirinize kısıtlama koymak yerine herşeyi yan yana yapmak lazım. Arkadaş ortamına beraber gitmek lazım. Hafta sonlarını sinemaya tiyatroya gezmeye arkadaşlarla beraber bir aktivite yapmaya harcamak lazım. Monoton olmamalı bence bir ilişki. İster evli olunsun ister sevgili olunsun. Ortak yön olmali aranizda ve birazda üretken olmak lazım.
Ahirette de beraber olmayı düşünürseniz ve bunu çalışmasını beraber yaparsanız nikah ahirette devdevam eder.. Eeee ölümde ölüyor orda, sonsuza kadar beraberlik işte sana. aradığımız da bu değik mi zaten. Allah (C. C) benim gibi bekarlara niyetine uygun hayırlı eş nasip etsin.(amin)
Bence kişilerin kendine has kafalarındaki birtakım ölçütler doğrultusunda olmalatına inanıyorum mesela ben kendime diyorumki birdefa kız beni dizgine getirmesi gereken gülmeyi çok seven çünkü ben hayatı dolu dolu yaşıyorum bu gibi bir kız diye madde koyarlar onun dışında fasa fiso
Biz aşkı yaşamayıda sevmeyi de beceremiyoruz değer vermeyi bilmiyoruz. Ya çıkarlar uğruna seviyoruz ya da güzellik yakışılılık fizik uğruna seviyoruz bir gün onları kaybetti mi pişman oluyoruz oysa ki biz bizi sevdiği için sevmeliyiz karşımızdakini karşılıksız sevmek gerek o yüzden suç bizde ;)
Aşk bir tutkudur. Zaman geçtikçe bu tutku azalır ve yerini sevgiye bırakır. Birine çok asık olabilirsin ama onunla bir Ömür geçirebilir misin? İşte bu soruyu soranlar çok az maalesef. Anlaşmak önemli. Hayattan beklediğimiz şeylerin ne kadar örtüştüğü önemli. Devamlılık isteyen bir ilişki içim bunlara dikkat edilmeli bence.
Tabikide bizleriz. İnsanlar neyi istediğini bilmeden evleniyorlar Ben onu çok seviyorum evlenicem. Sonra bir aksilik cıkıyor küçük nedenler büyütülmeyecek nedenler. Evlilikte maddi durum cinsel performas sorunu gibi saçma sapan nedenler ile boşanılıyor. İnsanlar evlilik önçesi birbirlerini net olarak tanıtmıyorlar ve bu yapmacık ilişki kağıt üstünde evlilik ve aynı ortamda yaşayarak insanlar birbirlerini net barizliklerini görüyorlar. Sonra ben onu böyle tanımadım bilmem ne bilmem ne.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Önce haram aşkları oluyo herşeye doyuyolar sonra hemen birbirlerinden sıkiyolar ve bitiyo oysaki helalini bekleseler Allahin sadece tek bir kişi için verdigi manevi organlari öldürmeseler ve helal dairesinin geniş olduğunu ve keyfe kâfi oldugunu bilseler zaten haram aşklara bulasmazlar
Aşkın sonsuz olduğuna inanıyorum. Günümüzde Aşkı yok eden aşkı yaşadığını iddia edenlerdir genelde. Halbuki aşık olduğu kişiye en ufak tahammülü bile gosteremiyorlar. En ufak hatada "sen benim icin bittin", "seni tadigim güne lanet olsun" v. b kelimeler kullanacak boyuta geliyorlar. Aşık olmak insanı kusurlarıyla birlikte kabul etmektir.
Önce aşık olmalı insan Saygı duymalı Anlayışlı olmalı İnce ruhlu olmalı Güçlü olmalı İyi tanımalı karşıdakini herseyini ezberlemeli Sen ben dememeli Tutkulu arzulu olmalı Nerede durması gerektiğini bilmeli Sevmeli ilgi göstermeli zaman ayırmalı Eksiğini tamamlamali..
Bence kesinlikle kör kütük bir güven olması lazım. Aşk sevgi fasa fiso. Güven yoksa bunlaın hiçbiri yoktur. Güven bir ilişkinin en alt tabakasıdır, temelidir. Aşk, sevgi ve mutlulukta bu binanın üst katlarıdır. Eğer güven yoksa o bina çöker ve ilişki biter. Saygılar ^^
İnsanlar sadece aşkla evlilik yürütebileceklerini sanıyorlar evlenince ikiye katlanan sorumluluklari hesaba katmiyorlar hep öyle bmutlu olucaklar saniyolar evleniyolar tahmin ettikleri gibi olmuyo bas edemeyip bosaniyorlar
insanlar artik evlenmek için evleniyorlar evleniyorsan karşındaki insanı her türlü mutlu etmesini bileceksin mutlu aile tablosu oynamaya gerek yok mutlu evliliğin kuralı tatlı dilli olmaktır 10 kural falan hikaye anlayışlı olmak gerekir .
Bence insanların sürekli mızmızlanıp elindekilerin kıymetini bilmemesinden kaynaklanıyor bence evlilik güzel bir şey ben bekarım tabi de iki tarafta anlayış hoş görü birbirine saygı olduktan sonra bence hiç bir sorun çıkmaz bundan eminim ben
Karşılıklı saygı kesinlikle. Ama bu saygı aman küfür etme vs anlamında değil. Tabi ki saygılı konuşmak da var ama kişiler birbirlerinin hayatlarına özel alanlarına arkadaşlıklarına her anlamda saygı duymalılar ve güvenmeliler.
Evet püf noktası 20-30 sene sonra bile ilk tanıştığın zamanlardaki gibi "hassas ve saygılı" davranmak bence. Çünkü insan tişört degil ki ilk zamanlar guzel kullanılıp sonra yer bezi olsun, atılsın. Evli degilim ama gözlemim bu.
Sevgi Saygı Sadakat Bu üçgen dışına çıkıldığında ne türlü bir ilişki olursa olsun çok çok kısa ömürlüdür. Ben buna 3s kuralı diyorum kendimce.. bunun olmadığı birşey de arkadaşlık ilişkisi bile kuramam
Iki trafli dusunmek lazim genis capli empati kurmayi bilmek anlyis lazım biraz ne cok vermeli nr az hersey yerinde ve dengeli olmalı olumlu ilimli destek çıkarak :)
Evliliğin suçu yok. Suç evliliği beceremeyecek olanların evliliğe adım atmasından kaynaklanıyor. Her şey sevgi değil, paylaşmak, sevgi, saygı, fedakarlık da önemlidir.
evlilik bir sorumluluktur. öyle her canın sıkıldığında boşanacaksan ohoo... anlayışlılığı sadece karşı taraftan beklememek gerek, farklılıklara yeri geldiğinde katlanmayı bilmeli.
Her zaman hata yapan bizleriz evlenip ayrılıp insanların elbette bir nedeni vardır kimse durduk yere mutluluğunu bozmaz sevdiği adam veya kadın bunu yapamaz hata yapmamız gerek
Her iki taraf kendine saygi sevgi ask bekler bazen bitek kendimizi dusunuruz ver gulum ver oluruz al gulum al olmak unutu verilir.. budurumda zor beklersin mutlu yuva
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1) karşılıklı anlayış 2) düzenli seks hayatı 3) sadakat ve güven
Evlilik bir kaleye benzer, icerdekiler disari cikmak ister, disardakiler de acaba icerde ne var diye iceri girmek ister... bence evlilik hayati paylasmaktan ibarettir... iyiyi, kotuyu, zenginligi, fakirligi, aciyi sevinci... bende bilmiyorum evlenmek iyi olur mu diye
Var tabi ki. Mesela saygı ve sevgiyi koruyun gerisi bir şekilde yürür ama şu kesin bişey saygı olmadan bırak evliliği sevgilinle bile yan yana duramazsın
Kişiden kişiye değişecek şeyler bunlar. Hayatı bu kadar kurallarla domine etmeye gerek yok bence. Yaşayın gitsin. Sonra neden yalnız hissediyorum diyor insan.
Anlayış, saygı ötesi yok bence. Aynı evi paylaşıyorsunuz sonuçta mutlaka çatışmalar olacaktır fakat uzatmamak ve yapıcı olmak gerek.. tabi bu tek taraflı olamaz her iki tarafın da bu tutumu sergilemesi gerektiğini düşünüyorum. İşte o zaman sağlıklı ve mutlu evliliğiniz olmuş olur.
herkez mutlu olacağı insanla evlenemiyor. o yüzden sorun çıkıyor. ben mutlu olacağım insanla evlensem ne sorun çıkacak zaten anlaşıyoruz? ufak defek anlaşmazlık çıkar onlarda saygı sevgi ile idare edilir.
Sevgi bittiğinde onu sevdiğini unutmak bence. Onu bir zamanlar sevdiğini değer verdiğini hatırlamali ve deger vermek için sevmekten ziyade insan olduğunu hatırlamak gerek. Kısaca saygıyı unutuyoruz.
Kurallar kişilere göre değişiklik gösterir bence ama aşk evliliğin ömrünü uzatır. Aşık olduğun bir insana değer verirsin üzmek istemezsin tüm bunları yapınca da evliliğin de iyi gider diye düşünüyorum.
En İyi Cevaplar