Bazen sevgilimiz olsa dahi sosyal ağlardan tanımadığımız kişilerle konuşabiliyoruz. Birçoğu tanışma maksatlı da oluyor aslında :)
Şahsen ben bunu flörtleşme ve aldatma olarak görürdüm. Peki sizin sevgiliniz, sosyal ağlardan tanımadığı karşı cinsler ile sohbet edebilir mi? Aldatma olarak görür müsünüz?
Sosyal medyada karşı cinsle iletişimi aldatma olarak görüyor musun?
Tanımadığım kişilerle belli bir mesafede konuşurum, o mesafeyi aşmam. Çok ısrar oluyor ama bu bana göre değil. Bir ilişkim olduğu için değil sadece, normalde de sosyal ağdan arkadaş edinmeyi kendim için doğru bulmam. Biriyle yazışırken bile flörtleşmek hiç doğru değil tabi ki böyle davranılırsa aldatmaya girer. Mesafeyi korumak, tanımadığın insanlara insanın kendi özelini çok paylaşmaması gerek. Gizli veya değil önemi yoktur. Sevdiğim insanın böyle chatleşmesi düşünülür gibi değil, kendime yapılmasını istemediğimi karşımdakine yapmam
Linkedin’den iş amaçlı profesyonel bir kişiye mesaj yazmakla instagram’dan tanımadığın birine yazmak arasında dağlar kadar fark var. Belirleyici olan amaç ve üslup. Hayatında biri varken başkasına ilgi gösterip sonra “onlar sanal sen gerçeksin aşkom” diyen veya sizi kıskanç eski kafalı olmakla itham eden saygısızları hayatınızdan defedin.
Sınırlarını biliyorsa bu sayfa için yani KS da bir konuda tartışabilir yorum yapabilir konuşabilir merak ettiklerini sorabilir. Taşkınlık yapmadan ve haz ettirmeden gizli olarak cinsel bir soruda sorabilir.
Ama bilerek cinsel konulara girip taşkınlık yapması kendisine haz duyulması küfür yemesi özelden sanal s€ks yapması kabul edilemez Aldatma sınıfına girer
Diğer sosyal ve kişisel platformlarda Facebook Twitter WhatsApp gibi sayfalarda sadece tanıdıkları ve arkadaşları ile konuşması iyi olur en uyugunu budur
Edebilir, bu aldatmak değildir. Ama nasıl değildir? Seviye önemli. Şimdi erkek ile kadın zor arkadaş olur. Yani muhtemelen karşıdaki erkek bir şeyler diyecek sevdiğim kadına sapıkça, samimice... O zaman engellemesi gerekir hemen onu. Yani bu beni sevdiğini gösterir. Yoksa karşı cinsten arkadaşı olamaz, konuşamaz diyemem, hakkım yok. Sadece seviyeyi bilsin, normal konuşsun.
Kendi arkadaşların, erkeklerle konuşmak ne kadar doğalsa, kızlarla da öyledir... Çünkü eşitsin, sevdiğin var. Onu seviyorsun, birisi sana sulanırsa, engeli yer. Bu kadar basit yani. Güveneceksin seviyorsan.
Eğer flört etmiyorsa, sosyalleşmesi önce onun sonra sizin yararınıza. Eğer sosyalleştikçe adam çığrından çıkıyorsa, bu zaten onun niteliksizliğidir. Flört ediyorsa zaten, bunu sanalda yapan gerçek hayatta da yapar ve böyle bir ilişkiyi yürütmeye çalışmak zor iş.
birisi ile tanışıyorsan aldatma degildir.. kültürel sohbet yapar bir konuda tartışmak başka onunla özel hayatını anlatmak başka ince bir cizgi var tamamen evet ya da tamamen hayır diyemem
Konuşmak - adı üzerinde sadece konuşmak maksatlı ise, sorun yok. Yani iki insanın konuşup sohbet etmesi gayet normal. Sevgilisi veya flört ettiği biri olsa bile. Ama bu konuşma, sonrasında maksadını aşmaya başlaraa içine cinsellik, özel çok özzel hayata dair sorular sorulmaya başlarsa, ya da hafiften sarkma belirtileri, konuşma orda sonlamdırılmalıdır ve karşı taraf engellenmelidir.
tabiki sevgilim öyle bisey yapamaz bende yapmam bence aldatmadir bu. karşındaki insanin istemedigi herhangi bisey bence aldatmaya girer. Örneğin benim sevgilim normal bir erkek arkadasimla bir yere gitmemi istemiyorsa ve ben onu hice sayarak gidiyorsam bu da bir aldatma cesitidir
Aldatma her türlü aldatma oluyor. Sanal gerçek farketmez. Tanışma amaçlı birilerine istek gönderip sohbet etmek bence de aldatmadır. Tanıdığınız kişiler ile iletişimi böyle görmüyorum. Çünkü onları zaten tanıyosunuz ve gerçek hayatta olmayan şey sosyal alemde olmaz diye düşünüyorum
sohbet içeriğine bağlı birazcık da. Sonuçta günlük arkadaşları gibi bir muhabbet içindeyse ve tabiki bağımlılık haline gelmediyse sıkıntı olmaz ama bağımlılık olduysa konşmadan duramıyorsa bu işin yarını da olur. Öyle bir durumda aldatma olarak görürdüm. Açıkçası benden gizleyeceği bir muhabbeti yoksa sıkıntı olmaz sanki
@Tolga171717 hadi ya emin misin :D benim hiç olmadı öyle bir durumum. en fazla 10 mesaj atarım sonra konuşma sonlanır zaten sanalda. Yani benim için. genelleme yapma o açıdan :D
Açıkcası Bn izin vermem, niyet arkadaşlık dahi olsa Bn sevgilimi herseyden kıskanırken tanımadığım biri ile muhabbetine izin vermem.. Bn onun için bütün kızlardan uzak dururum o da benim için duracak..
Kesinlikle buda bir aldatmadır benim için. İnsanın sevgili varken arkadaş amaçlı konuşmak dışında kimseyle sanal veya başka bir ortam farketmez flört tarzı konuşmalar kesinlikle başından geçemez geçerse silerim.
Aldatmak için buluşup görüşmek gerektiğini düşünmüyorum. Bu beyinde kalpte olan bsey. Ben eğer birini gerçekten tüm kalbimle seviyosam neden başka birilerini tanımak istiyim? İnsan sevdiği insanla yetinebilmeli.
Yakın erkek arkadaşlarımla dostlarımla konuşmamı bile istemeyen bir sevgilim varken tanımadığımla konuşma lüksüm olamaz zaten :D İstemem de zaten. Vicdanım da elvermez. O da yapamaz tabi bu da ayrı bir mesele.
yaptigin muhabbete gore degisir aslinda. standart bir muhabbet veya konu uzerine konusuluyorsa arkadascadir ve aldatma sayilmaz. ama cinsel konular konusulup surekli yazisiliyorsa kesinlikle aldatmistir derim.
Ben istemem sanalda ya da gerçekte bir kızla muhabbet etmesini. Her zaman mesafeyi korumalı. Gerekmedikçe muhabbete girmemeli. Sadece normal şekilde sohbet etmesini aldatma olarak görmezdim. Ama konuşmasını da istemem açıkçası.
Önceden konuşuyordum. Kendimden büyüklerle, küçüklerle vs hiç farketmez tanışıp sohbet ediyordum ve hiç sorun yaşamadım. Şimdi sevgilim var ve sınırlar belirledim. Özelden kimseyle sohbet etmem nazikçe reddedirim.
Kesinlikle sayılır. Ve asla müsaade etmem. Yapmam da. İnsan da az utanma olur, karşı taraf aldatınca küfür etmeyi bilenler kendileri aynı şeyi yapıca aynı lafları kendilerine söylemeliler.
Kesinlikle ihanet olarak görürüm... Ben hayatındayken sosyal medyada reel hayatındaki arkadaşlarının dışındaki yabancılarla görüşmesi hiç hoş bir davranış değil. Ağzına tükürürüm yani
Kanka ayagina enseye tokat popoya saplak iliskiler icinde olan carpik insanlarin sosyal agda striptiz yapmasi bile masumanedir gozumde. Gerci her ikiside qancikliktir baska birsey degil. Acik ve net.
Kesinlikle aldatmadır. Veya en azından aldatmaya teşebbüstür. Amacı sadece sohbet edip vakit öldürmek olan kişi gitsin kendi cinsinden birileriyle konuşsun. Karşı cinsle değil.
Sevgilim mi ikimizin arkadaşı dışındaki kişilerle sohbet edecek şüphe duyarım kendi arkadaşlarımı kalmamış aldatma sayılmasada aldatma gibi görebilmek mümkün 😀😀
Niyetinize bağlı bir meseledir... Arkadaş olmak veya yardımcı olmak gibi sebeplerle yapılıyorsa elbette aldatma olmaz... Fakat içten içe flört etme arzusu taşınıyorsa aldatma olur...
Evet cünkü o masum görünen sohbetler en ufak bir elektrikle ciddiyete binebilir. Sevgilim benle kavga eder, ona icini döker derken hoop bir bakmissin artik onunla
Açıkçası görürüm şu zamanda yok ben arkadaş olma amaçlı konuşuyorum falan yalan herkes beğendiğine yazıyor , tipini beğenip arkadaş olanda da çok hayır gelirdi ya , net gorurumde.
En İyi Cevaplar