Doğru bulmuyorum dinende biriyle aynı evde evli çift gibi yaşamak zina. Yabancılardan görüp bizim insanlar onlara özeniyorlar. Evt diyen insanlar benim gözümden ahlaksız bunun ilerisinde olacakları düşünmeyen insanlar. Bunlar çoğalırsa ne mi olacak? Bir kere bir insan her sevgili olduğu insanla ilişkiye girecek ve hepsinden de çocuk sahibi olacak. Çocukların babaların kim olduklarını bilemeyecekler. Öyle iğrenç insan olacaklar kimin kimle beraber olduğu anlaşılmayacak olacak. Kıyamet alametlerinde biri de zinanın çoğalacağını söylüyor şu an günümüzde hayvana, bebeğe, kadına, cansız mankene bile tecavüz edilen ülkede yaşıyoruz. Bundan daha da kötü hale gelecek. şu an zaten kötünün de daha kötüsü o zamanı düşünmek dahi istemiyorum. Eskiden insanlar birbirine bakamazlardı utanırlardı şimdikiler ilk buluşmada hemen öpüşüyorlar. Keşke şu zamanda değilde geçmişte aşkın gerçek halini yaşamak isterdim. Birinin beni her dahim sevecek olması. Beni bedenim için değil beni ben yapan iç güzelliğim için seven birini isterdim. Günümüzde insanların ahlak yapısını saçma sapan aşk dizileri, evlilik programları, yabancı dizi ve filmler. Ve internetteki ahlaksız videolar insanların ahlak yapısını bozuyor. Küçücük çocuklar bunlara özeniyorlar. İşte bu yüzden kötü. Adam gibi evlenip mutlu olmak varken evlenmeden eve çıkıp birlikte olmanın neresi iyi. Bunu kabul eden kişi zaten sevdiğinden değil ilişkiyi girmek için yapıyordur gerçek seven evlenmeden istemez
türkiyede doğmuş olmasaydım gerçekleştirmek isterdim ama yetiştirilme tarzımdan dolayı sıcak bakamıyorum. aslında bunu yapmamk mantıksız ama biz her şeye namus gözüyle baktığımızdan ve kişi kendinden bilir işi doğrultusunda direk kafada sanki her sevgili birlikte yaşayıp gang bang yapıyor gibi bir algı var. sevdiğin evlenmeyi düşündüğün kişiyle aynı evi paylaşmak güzel birşey. illa sevişmek gerekmiyor. o da olabilir eğer karşındakinden eminsen. ben dinibunlardan ibaret görmüyorum. bir çocuk okutmak veya bir hayvana yemek vermek senden farklı kafada bir insana gülümsemek namus bekçilerinden çok daha insanca dindar duygular içerir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Provada değilde birbirini tanımak desek daha doğru olur. Evlenenler söylesin, sevgiliniz evlenmeden önce ki hali ile evlendikten sonraki hali nasıl? %90 oranın da değişiklik gösterir :) İnsanlar sürekli rollar içindeler, sürekli karşısındakinin isteğine göre çekillendirirler, köprüye kadar ayıya dayı deme meselesi :) köprüyü geçtikten sonra keyif kebap rahat tabi. Gidemez de, hop kendi karakterine geri dönüyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum. O karakteri değişenlerin %90'ı mutsuz. (Bazı anları mutludur, anlaştıkları ortak noktaları vardır illa)
Ama birirken mutsuzluklar daha buyuk problemere sebebiyet verecektir mutlaka. Benim bir kere ilişkim oldu, Evlilik hayali kurduğum insanın, eve çıktıktan sonra aylar sonra arkamdan iş çevirici, yalancı, kumpascı, aldatıcı olduğu öğrendim. Çünkü yaşadım birebir. (5-6 aylık sevgili döneminde anlamadım boyle olduğunu.)
İlk ilişkimde bunları gördüm, nasıl bir travma yaratmıştır bende sen düşün! 1 sene içerisinde ömrümden 10 sene gitti. Allaha şükür evlenmemişim böyle bir insanla. Sevgiliyken göremicektim bu hallerini kimbilir... Zaten o gün bugündür ilişkiden uzak duruyorum. Yalnız daha mutluyum. :)
Genel itibari ile yanlıştır. Beraber oturulup kalkılır, birbirini tanırsın ama evli gibi yaşamak bütün heyecanı öldürür. Ayrıca insanoğlu ırkı sosyal bir varlıktır. Sosyal varlıklar toplumsal-kültürel normlara (kurallara) uymalıdır. He ben yaşamak istiyorum derse git yaşa kardeşim. Ben birşey demem ama "toplum" kızar. Eee ben topluma göre yaşamak zorunda mıyım? diyenler olur şimdi. Toplum kültürü oluşturur, kültürüne uygun olmayan biri; toplumsal normlarla çatışır. Yani buna evet diyen bir kişi kusura bakmasınlar kültürel asimilasyona uğramış kişilerdir...
Buna olumlu görüp doğru buluyorum diyenlerin yarın kızlarını başka bir erkeğin evine evlenmeden gönderecekler mi? Çok merak ediyorum. ya da aynı evde yaşamayı doğru bulduğu kişinin kendisinden önce kim bilir kaç kişiyle aynı evde kaldığını araştıracak mı mesela?
Üniversiteye göndereceğim kızımın asla başka bir erkekle (sevgilisi dahi olsa) aynı evde kalmasını istemezdim dolayısıyla ben de sevgilimle aynı evde kalmayı istemem onun da annesi babası var. O benim küçücüğüm herşeyim olacak. Bırakın da o masumiyet evlilikle taçlansın.
varsın bana yobaz desinler kardeşim dinimizde evlenmeden aynı evde yaşamak birlikte olmak günah, diğeri zinaya kaçıyor bu kadar mı günahkar aciz kullarız biz? Millet biz müslüman ülkesinde yaşıyoruz ve elhamdülillah müslümanız
Kesilikle doğru bulmuyorum, sevgiliyle aynı evde kalmak bütün masumiyetin ve doğallığın yitip gitmesine, ilişkinin sıradanlaşmasına ve hem erkeğin hem kadının içinde şehvani duyguların alevlenmesine sebep olur. Gerekirse her gün buluşalım, birlikte vakit geçirelim ama akşam olduğunda mutlaka evine ya da kaldığı yere gitsin. O güzellik evliliğe kalsın.
cok buyuk bir sacmalik ne demek ayni evde yasamak ya... sonra niye beni kullanip birakti evlenmeden once boyle seyler yaptiginiza gore duzgun kiz degildir deyip sizi kullaniyolar ama kizlar bunun farkinda bile degil seviyor sanmaya devam edin 1-2 sene kullanip birakiyolar iste... ciddi olarak beraber olduktan sonra kac kisi evlendi cidden 1000 de 1-2
Saçma buluyorum. Ve evet belki de evlilik heyecanını azaltıyor olarak da düşünüyor olabilirim. Herşeyin hayatın her anın her günün bir ayrıcalığı var. Sevgililik demek her dk ayni ortamda olablmek degl bana göre. Azıcık görüşme çabası olcak azıcık uğraşlı olcakki degerli olsun. Aynı ev demek bu aşamalari atlayip hoop rahata konmak demek. Ne blyim.
"D" dedim ama aslında şöyle,"Kesin olarak yaşamam."demem ama yaşamayı tercih etmem çünkü heyecanı öldürmese de ben ilklerimi evliliğimde yaşamak istiyorum. Arada bende kalabilir;ben, onda kalabilirim ama sürekli aynı evin içinde olmak istemem evlenmeden. Dini açıdan karşı cinsle aynı evde kalınması zaten doğru değil ama ben bunu ahlaksızca bulmuyorum. Yine de dini açıdan da düşündüğümde, pek tercih etmem aynı evde kalmayı, en azından sürekli olarak. -Gecen bol olsun.-
Faydalı olduğunu düşünüyorum. Ancak akıllı uslu iki yetişkin insanın birbirini tanımak amacıyla yapması şartıyla. Eğlence için yapılırsa mağdur olan kadın olur. Her şeyden önce bu ilişki türü kadına evliliğin tanıdığı hiçbir hakkı tanımaz. Bu yüzden kadının birtakım riskleri göze almış olması gerekiyor.
Doğru bulmuyorum. Evlenmeden ayni evde yasamak demek bazi şeylerin kesinlikle yaşanacağı anlamına gelir. Bende evlenmeden zamansız seylerin olmasina karşıyım. Ama kalana karşı da bir on yargı barindirmam herkes kendi hayatini yaşıyor. Herkesin hayatına kimse garışamaz
Evlenmeden birliktelik yaşa ayrıl yaşa ayrıl ne kadar normal acaba.. erkek olsam o karıyla evlenmem elden elden dolaşmış karılarla hangi erkek evlenir. onun gibiler evlenir anca mutlu da olamazlar.. öyle erkekle de işim olmazz
Aynı evde yaşayabilirler yani ne var bunda sonuçta evlenincede aynı şey evlenmeyincede. alt tarafı bir imza. not: ayrıca bunun genişlikle hiçbir alakası yok aklı yerinde mantıklı insan zaten böyle düşünür.
@Muricy ben ablamadim ne dediğinizi yani benim görüşümde size paralel olarak gidiyor zatrn yorumumu tekrar okursanız bana nasip bir gönderme yaptığınızı anlayamadim
Bu benim görüşüm. bundan sizene siz öyle düşünebilirsiz anlıyorum sizi yaşadığınız yer türkiye burda böyle şeyler hoş karşılanmıyor. ama siz bir din hocası 3-4 tane eşi olduğu zaman kötü karşılamıyorsunuz. ikisini seven birlikte olmak isteyen iki insanın birlikte yaşamasına karşı çıkıyorsunuz
Bencede küçük bir yanlislik oldu @muricy size gelince @dilanpt sizin görüşünüze bişey diyen olmadı zaten bende görüşumu belirtirken onu soyledim kimsenin fikrine karismadigimi ancak sizde şunu unutmayın ben hocaların 2 3 tanr eşi olduğunu doğru bulmuyorum ama en azından aralarında dini nikah var o beraber yaşayan sevgili olarak yasayanlarinda dini nikahı var mı acaba ki ben tekrar söylüyorum herkesin hayatı kendine sadece Allahin yasakladığı bazı şeyleri söyleyim günahı benden gitsin yoksa umurumda değil emin olabilirsiniz
Anne babalarımız teknolojiden uzak bir evlilik yaşamışlar, uzun süreli evliliğin sırrı bence özlemektir... sevgide aşkta bir yere kadar... bu yüzden evliliğin özel bir oda olduğunu ve ritüeller neyse onun olması kanaatindeyim... ha bu kadınlar için daha iyi bir durum çünkü terkedilen hep onlar oluyor..
ne var bunda çok arkadasım beraber yasayıp evlendi gayet mutlular da hiç bişeyi öldürdüğü yok çiftler birbirini sevdikten sonra herşey olumlu olur sıkılmazlar hatta daha da çok bağlanırlar
Evlenmeden önce yapılmayan bir o kaldı zaten.. Evlilik aynı evde yaşamaktan ibaret değil. Prova yapacaklarsa işin o kısmıyla değil karakter konusunda yapsınlar. Evlenmeden ayni evde kalanlara saygı maygı duymuyorum uzak dursunlar yeter
Prova gibi olmaz cunku esin degil sevgilin olarak baktigin icin ve hemen terk edilme tehlikesine karsi gercek seni ortaya cikarmazsin diye dusunuyorum. Oynarsin surekli. Bir de heycani öldürür.
İki sevgilinin Birlikte rahatca yapabilecegi seyleri düşününce evlenme istegi artiyor. Ama birlikte yasadigi zaman herseyi tüketir ve evlenmeyi basit bir imza olarak gorup erteleye bildigi kadar erteleyebilme gibi bir sorun ortaya cikabilir.
Bir evi beraber paylaşabilecek mi o çiftler önceden provası olması daha iyidir. Evlenip huylarını öğrendikten sonra ayrılmak yerine böylesi daha çok aklıma yatıyor.
Sorsan kadınlar burada hiç bir şeyi ciddiye almaz hatta tanışalım desek borosuuuu sosyal modyooo cididye olmoyoozzz falan filan ama yorumlar da sırf ahlak duyarı kasmak için nerdeyse makale yazan yazana peeehhhhhh
Yaklaşık 4000 kişi ankete katılmış ya, 200 yorum var. :D Yani bu kadar kitle varmış demek burada. :D Fena bir soru olmuş 14 saatte bu ne popülerlik. :D Bence sorun teşkil etmez. Yani heyecan falan hiç kaçmaz. Sevdiğinle aynı evde uyumak güzeldir.
B ve D seçeneklerinin fazla seçilmesi utanç verici. Özelikle B seçeneğini seçenlerin çok fazla ahlaki çöküş içerisinde olduklarını düşünürsek durum kötü.
@BilinmeyenYabanci bu konuda herkesin doğrusu diye bir şey olamaz. Doğru bir tanedir. Ahlaklı nasıl olunur aklı başında olan insan bilir. Senin görüşünden farklı bir yorum yazmış olabilirim. Sen de beni eleştirme hakkına sahip olamazsın o zaman aynı şekilde. Ya da eğer ben eleştiri yapıyorsam saygı göstermelisin. Sen de herkesin görüşüne karışmamayı öğrenmelisin kardeşim. B seçeneğindeki insanların rahatlığının yanlış olduğunu tekrarlayabilirim.
sana göre yanlış onlara göre doğru bu kişiye kalmış bir şey kişisel bir olay topluma açık bir şey değil kimse bir başkasına karışma hakkına sahip değil. Hele evinin içine hiç karışmaya hakkı yok
Tabiki çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu sayede çiftler ileride doğabilecek sorunlara karşı bilinç ve olgunluk kazanacak. Ve bu sayede ileride ufacık problemler yüzünden boşanma tehditleri yaşanmayacak.
Doğru buluyorum ama evlilik provası olarak değil. Evliliğin gereksiz olduğunu düşündüğüm için ciddi bir ilişkim olsa sadece birlikte yaşamayı tercih ederim.
aslında mantıklı geliyor çünkü ev içinde uyum nasıl olacak , anlaşmazlık olacak mı diye ama öyle bir şey yapmam ve bu durum bizim topluma biraz ağır gelir :D babam öldürür beni önce :D
Ayrı evdeyken evilik provasından ziyade insanlar birbirlerini dahada fazla tanıyor ve bazen anlaşmazlıklar çıkıp yok yakınken evlilikten vaz geçilebiliyor.
Saçmalık insanlara ne anlatırsan anlat anlamıcaklar o zaman kimse evlenmesin herkes dost hayatı yaşasın isteyen istediğine versin falan filan çok saçma nasıl bir müslümanlık anlayışı bu dinimizde öyle buyurmuyor maalesef yazık o insanlara acıyorum
ben yaşadım ve şunu gördüm. evlilikte şu zamanda 1-2 sene güzel takılırsın sonra çocuk var diye katlanırsın. çok az insan ömrünün sonuna kadar mutlu oluyor hele günümüzde.
Yaşayabilirim. İnsanlar gerçekten değişiyor. İnsanı değiştiren atılan imza değil aynı ortamda sürekli bulunmak ve herşeyine yakından tanık olmak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru buluyorum ve yasıyorum da ha bu dini düşünmediğim anlamına gelmiyor dinen zina olup günah olmaması icin dini nikah var resmi nikah ta okul bitince insallah 😊
İstediği kadar tanışmasınlar, evlenince heyecan gider. Sevgili olarak yaşamak daha iyidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Avrupada ztn cogu bu durumda , özelikle iskandinav ülkelerinde. Orda ayni evde yasamadan evlenmek tuhaf geliyo hatta erkekler bakire kadin bile istemiyo
En İyi Cevaplar