Anlamayan birine laf anlatmaya çalışmak , uzun?

1.5 senelik bir sevgilim var cok uzun süredir gel git yaşıyoruz. zamanında yaptığım bazı yanlışlar oldu bunları kabul ediyorum ama onun anladığı gibi değil.Örneğin benden ayrıldın beni yarı yolda bıraktın diyor buraya kadar ben suçluyum ayrıldım evet ama şöylede birşey var sevmediğimden değildi çok zıttık birbirimize o yüzden beni hep deli ediyordu anlamıyordu karşısına geçip 3 saat anlat yine kendi bildiğini okurdu bende ayrılırsam belki aklı başına gelir hatalarını görür diye ayrıldım. Ayrılınca baktım hemen sosyal medya hesaplarını açmış ben akıllansın diye ayrıldım onun bu yaptıgını gorunce o da dunden razıymıs bosuna kavga etmıyomusuz diyerek sildim herseyını sonra sildigimi görünce o da ben dunden razıymısım gibi gördü şu ana kadar hep kendini haklı gördüğü için ayrıldığımda aslında tam tersi etki yapmış o da inat ugruna açmış bide ben silince vay halime tam burda koptuk zaten. Bu gibi konular işte o hep kendini haklı gördüğünden dolayı ben ne yaparsam yapayım anlamıyor hep kendi tarafından bakıyor bunun gibi çok olay yaşadık ve hep sanki bir tek o üzülmüş gibi bir tek o acı cekmis gibi davrandı birde üstüne sanki bende onun oldugundan farklı bir yerdeymişim gibi gönlümü alacağına beni kıskandırmaya calisip onun degerini anlayımda daha cok üstüne düseyim diye yapmadıgı sey kalmadı ki bu yaptıgı seylerde cok damarıma basan seyler sonra ben kafayı yiyip tekrar ayrılıncada üstüne düşmek yaptıgı aptallıkları alttan almak yerine ayrılmayı sectigim icin yine ben suclu oldum istiyorki olumlu bakayım kabul edeyim beni test ediyor ben bunlara gelemeyıncede ben sucluyum. Şu ana kadar böyle davrandığında neyse diyip hep adım attıgım icin yaptıgı yönteminde işe yaradıgını sanıyor halbuki ben görmezden gelip barısalım dıye ugrasıyordum. deliricem cidden artık en sonunda hattımı kırdım tutmus kendini vazgecilmez sanan herkesden vazgectim diye durum atmıs ya bu neyın kafası :D sevgisinden eminim ama inada bindi olay artık Hic sizin basınıza geldimi? ne yapmam gerek?
Anlamayan birine laf anlatmaya çalışmak , uzun?