Kafam çok karışık biri yol göstersin lütfen?

Şimdi diyeceğim şey şu neredeyse herkesin yaşadığı sevgili meselelerini bende yaşıyorum ama benim yaşadığım sorunları yaşayan var mı bilmiyorum.Öncelikle benim ilk sevgilim 1.5 yıldır bir ilişkimiz var birbirimizi bulduğumuzu düşünüyoruz evlilik hayalleri kuruyoruz falan erkek arkadaşımın benden daha önce sevgilileri olmuş ama kızların hepsi malesef ki ilişkileri varken başka erkekler ile görüşüp sevgilimi aldatmışlar bu yüzden erkek arkadaşımda güven problemi var tam ben güven problemini hallettim diyorum erkekler ile uzaktan yakından alakam yoktur okuldan eve evden okula giderim dışarı çıkıp gezmem dolaşmam arkadaş çevrem vardır ama dışarı çıkacaksam sevgilimle ortak karar alırız öyle dışarı çıkarım ama yanımda erkek görsün (başbaşa değil) bana aldatıyormuş muamelesi yapıyor sende herkes gibisin diyor ve biz hep bu konu yüzünden birçok kez tartıştık en sonunda ayrıldık ayrıldıktan sonra tek duam şu oldu "Allah'ım benim için en doğrusu en hayırlısı neyse sen daha iyi bilirsin bana hayırlı bir eş ise yeniden konuşalım ama hayırlı değilse benden onu uzaklaştır" dedim 3 gün sonra yeniden konuşmaya başladık ama bana verdiği cevaplar hep çok kırıcı ağırıma gidiyor sürekli üzülüyorum ağlıyorum bir şey soruyorum ters cevap veriyor sorma diyor hep laf söylüyor hep sinirli diye üstüne gitmiyorum şu an birbirimizden bağımsız hayat yaşıyoruz ama bu da benim çok ağırıma gidiyor biz şimdi neyiz bilmiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum aklım hep onda o da beni düşünüp üzülüyor mudur bu sevgilimin bana verdiği bir ceza mı yoksa Allah tarafından sınanıyor muyum bilmiyorum ama hayırlısı dediğim zaman bana geri dönsün dediğim zaman 3 gün sonra konuşmaya başladık gerçekten hayırlı mı bana gerçek eşim o mu bilmiyorum biri bu konuda bir yol göstersin gerçekten kafam çok karışık ne yapmam ne demem gerektiği konusunda
Güncellemeler
+1 yıl
Gerçekten biri şu konuda yol gösterici bir şey desin herkes arafta kalmış
Kafam çok karışık biri yol göstersin lütfen?