Kız arkadaşıma erkek arkadaşı bu şekilde hitap ettiği için tartışmışlar. Arkadaşıma göre kaba bir tabirmiş.

Hatun kelimesi eski Türklerde hakanın (kralın) eşine denirdi. Hakan olmadığı zaman ülkeyi hatun yönetirdi. Bizzat anlaşmalarda onun imzası da olurdu ve onun imzası olmadan hiçbir yasa yürürlüğe girmezdi. Dini törenlere katılır ve elçiler kabul ederdi. Emir verme yetkisine sahipti. Kurultayda olmazsa olmaz idi.
Siz kaba bir kelime oluşundan bahsediyorsunuz. Bırak Allahsen. Esasen böylesine asil bir kelimenin günümüz kezbanlarına söylenmesine karşıyım !
@bllrbia Köfteni sinirlendiriyorlar :D
Valla haklısın o kelimeyi bile çürüttüler artık.
Bence güzel bir kelime. Eski Türk Devletlerinde bile kadına hatun denir çünkü hatunun kelime anlamı o zamanlar kraliçe olarak kullanılırmış orhun yazıtlarında var bu. Ki bence hatun kelimesi çok sahiplenici bir söz ya ben derim sevgilime hatunum diye
👏👍
Esasında kelimenin anlamında sorun olmasa da, bağcılar kekoları tarafından söylene söylene tiksinti oluşturdu bende. Zaten gelemiyorum öyle meleğimli çiçeğimli şeylere lafta değil faali göstersinler sevgilerini
Kafayi mi arkadasin? Hatun
Kelimesi askim dan guzel
Bencede 👍
Cevap
42Cevap
Peki ne demesini istermiş? Yadırgamıyorum arkadaşını bazı insanlar her kelimeleri beğenmez doğrudur olabilir yani, anneme, anacuğum dediğimde terliği güdümlü füze gibi atardı :D Babama peder diyince o gün başka birşeyi bahane edip kızardı :D Anlıyorum yani durumu :D
Kadınlar gerçekten ilgincler. Karı kelimesine de gıcık oluyorlar ama nikah memurunun sizi kari koca ilan ediyorum lafını söylemesi için de can atıyorlar. Sanki küfür etmiş hatun diyerek. Bu kızlar ne kadar da abartıyor her şeyi.
Böyle kızları bende sevmiyorum. Ufacik birşeyi abartmaya gerek yok. Sanki hakaret etmiş bu kelimeyi kullanarak
Sizde sevmeyin o kızları.
Anlamıyorum zaten çok mu arıyorsunuz onları
Bazıları seviyor, bazıları sevmiyor ne var bunda? Bence en iyisi sevgililerimize ismi ile hitap etmek.. Problemde kalmaz böylece.. gerçi onlar bunada ateş püskürürler ya neyse..
Sadece kücuk bir kelime abartılacak bir şey olmamasina ragmen kavga etmeleri sacma geldi sadece. Yoksa beğenip begenmemesi beni ilgilendirmez
Aynen.
Sağol yorumun için 😊
Hatun dediğim kız sırf bu yüzden benimle tartışıcaksa zaten direk ayrılırım
Hatun gibi güzel bir kelime var mı, ne anlar o kezban iltifatan
Ahaha 😂
Birincisi bana göre kaba değil. İkincisi arkadaşın kaba bulabilir, doğaldır ancak tartışma çok gereksiz?
Bencede kavga etmeleri çok yersizdi
Nesi kaba. Sevgilim olacak kisiye hatunum derim kabadan ziyade sahiplendiğimden. Tartışmaya bahane ariyorlar aslinda.
Bencede 😊
Arkadasın sacmalamış hatun hatunum cok hoş bence sahiplenici gibi geliyo bana
Banada
Dünya üzerinde kadınlar için kullanılan en hoş kelimelerden birisi. Sonuçta karı demekten iyidir. Bir nevi sahiplenme sözcüğü.
Kesinlikle
Hayır bence tam aksi , en azından benim için öyle değil.. 😊
En sevdiğim hitap şeklidir. Rahmetli eşimde çok sever oda koca derdi
Allah rahmet eylesin 😕
kiz arkadasinmi tartismis sevgilisiyle hatun dedi diye.
Evet 😳
bana göre erkeğin sevdiğine söylediği en güzel, en samimi sözdür
Her kızın hoşuna gitmez. Bence gayet sahiplenici ve güzel bir kelime.
çok özenti ve yapmacık bir kelime gibi geliyor bana.
bence güzel kelime..
belki de kabayımdır bilmiyorum..
Kişiden kişiye göre değişir. Benim hoşuma gider hatun kelimesi mesela. Ama avrat ya da karı dese bozulurum :D
Bende sevmem hatun kelimesini ama kabada değil bana söylenmesin yeter
Askitom dese daha mı kibar olacak mış.. Hatun kelimesini severim
yoo sahsen benim cok hosuma giden bir kelime bana cok samimi geliyor
Hay ya birde neymiş hatunun her kıza söylenmez. Hadi lan ordan onun koynundan onun koynuna geçiyorsunuz sonra yok efendim hatunum özel bir lafmış.
Pardon?
Açık yazdım anlamayadın mı?
Benim milletin koynundan koynuna olduğumu çikardın. Bir kız yüzünden tüm kızları aynı kefeye koymayın
Sana demedim genel dedim. Hatunum kelimesini insan sadece eşine demeli.
Anladım peki
kaba olur ya da olmaz ona pek girmemde ama istemiyorsa dememesi lazım onunda
Hayır çok güzel. O statüye erişebilen kadın mükemmeldir.
Bir erkek ancak bunu Karı sına söylemeli. Diye düşünüyorum.
Hayır yerine göre güzel bence 😄
Aynen kuzumm 😄
Tartışma yaratacak bir durum yok ama bende sevmiyorum şahsen hatunum falan kıromsu geliyo ha sevdiğimden duyarsam hosuma gidermi bilemem tabi
Türk deildir ozman ondan anlamamıstır.. hatun kişi devlet yönetir.. hatun dediğin devlet kurcak nesli yetiştirir manası bilmiyosa Türk deildir o kız
Dünyadaki en güzel kelime benim icin sevdiği kadini cok guzel benimseme şekli
Ben severek kullanıyorum
Neresi kaba hatun ne demek'ki?
Kaba'sı ne olsun
Hatun diye hitap edilmesini ben çok severim😊
Hayır değil neden olsun?
hayır kaba bir tabir değil
Bir sahiplenis cumlesi gibi
bence sahiplenme biçimi
%100 haklı. Denmemeli.
Bence kaba değil benim çok hoşuma gidiyor :)
Gayet güzel daha ne olacak?
Arkadaşın tartışma çıkarmaya bahane bulmuş
Bence de kaba. Sevmiyorum
Sosyeteler hakaret sayar
Severek kullanacağıma eminim ;)
Aşırı samimiyet varsa ortada değil bence
Bende sevmiyorum o kelimeyi
arkadasin, ya fazla "modern" ya da sey...
Ya da ney?
aklı kıt diyeyim ben...
Aklı kıttan ziyade renkler ve zevkler tartışilmaz diye bir söz var. Bu kelimeyi sevmiyor diye böyle bir yakıştırma yapmak pek doğru değil
hatun kelimesine kaba diyen bir kiz var ortada. kari dememis ki. kaldi ki karı dememis sey dememis. bu zevk meselesi degil. özenti gibime geliyor.
senin kız arkadaşın saçmalamış
Hayır değil bence güzel
Gayet normal bir tabir bence
Bence gayet samimi kullanılması taraftarıyım.
Yoo değil benim hoşuma gidiyor☺
Arkadaşın mal bence çok gzl bir kelime
hoş kelime bahane arıyor ayrılmak için. s
Bence güzel 😊
Ben sevmem o sözü
Beğenmiyorum ben
tam tersıne bır çok kelımeden daha değeli
Haklı bence
Abartmış ya
arkadaşın mal bence :D
Niyet önemli, Sorunu çözdüysek mesaj atar mısın.
Bence atmamam daha iyi
Zorlayamam.
Bence guzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar