Gerçekten utandığı için mi yoksa başka ne olabilir acaba fikri olan?

Gerektiginde demeyi uygun goruyorum. Gerektigi zaman ne zaman peki dersen? Gercekten insanin icinden, ruhundan, kalbinden gelerek soylenmesi gereken kelimelerdir. Mesela soyle bir ornek verelim. Iki sevgili mesajlasiyor ki bana gore bu mesaj olayida yanlis. Iki kelimelerinin basi askim, canim, cicim birde sacmaliklar var tabi askoooom, hayatooom, vs. İste buyuk anlami olan bu sozcukleri sanki kisinin gercek adiymis gibi surekli soyleyince, var olan gercek sevgide zamanla körelir. Ve bu sekilde sacma sapan anlamsiz yeni kelimeler ortaya cikar. Bunlarin yerine alternatif olarak sahiplenici kelimelerde soylenebilir. Mesela Sevgilinizin ya da eşinizin adi Ayşe dir. Ayşem diyebilirsiniz. Bence daha samimi ve gerçekçi olur. Ama kesinlikle insanin bu sözcükler kalbinden gele gele ruhu yana yana söylenmesi gereken sözcüklerdir. Sakiz gibi dilinize ikiye bir askim canim cicim. hayatim bebiskom kelimelerini dolarsaniz asla o kelimelerdeki gercek hissi alamazsiniz ve gercek tadina asla varamazsiniz.
benim sevgilim bu lafları söylüyodum o söylemiyodu bende neden diye sorduğumda sevmiyorum böyle lafları diyodu herkes ironik yani
benimki de bana demiyor 2 ay oldu sevgili olali ağzından bir canim kelimesini duyuyorum baska bir sey yok yani seven insan söyler bence utanmakla bir alakasi yok ya icinden gelmiyo ya da soyleyecek kadar bisey hissetmiyo
Yoo utanmıyo niye utansınki sevdiğine söylüyo sonuçta
Cevap
29Cevap
erkekler pek duygusal değildirler. ve bunu dışarı yansıtmalarını çok fazla yapamazlar. 1 + da Türk milleti deyince savaşçı insanlar akla gelir ya. şimdi erkekliğine yediremez kimse. aşkım cicim gibi lafları kolay kolay dışarı yansıtmaz yani benim şahsi görüşüm.
karakter meselesi oyle cocuklari sevin bee onu diyenden daha cok seviyodur seni ama soyleyemez bende oyleydim 2duble ictimmi anca basliyodum hemen anliyodu zaten sen bugun icmissin falan :)
:) tabi ki seviyorum ama insan bekliyor işte arada
hayır 😂
maço olduğunu sanıp o kelimelerin kendisini bozacagını sanır garippp
belki de
Ulan o kadar efor harcıyoruz alın teri akıtıyoruz bide konuşucazmı o haldeyken sizde uzanıp açın arayı bekleyin öyle ha? Nerde adalet
İnsanın aklı sadece orada çalışınca dediğimi anlamaması normal
Çok siradan oldu artik o kelimeler. Bir anlamı yok iki gunluk asklar yüzunden güzelim anlamlarını yok ettiler. Belki daha güzel kelimeler buluyorlardır
Bende söyleyemem saçma geliyor ama mutlu ediyor arada söylendiği zaman
heh işte aklı başında bir yorum. Helal kız sana :)
@ersoy_ulubey teşekkürler
bence söylemek istemiyordur yoksa utanmak cekinmekle alakalı değil
neden istemez ki sevgilin nede olsa karşındaki
kendimden biliyorum benim kendi görüşüm sadece bu birinden hoşlandım birlikteliğimiz oldu aşkım canım demek hiç içimden gelmiyordu çünkü aşkla bağlı değildim ama aşkla bağlı olduğum insana methiyeler diziyordum tabi sen sevdiğinden eminsen sorun etme kendine kelimelere takılma
anladım eminim ben :) sağol düşüncen için
utandıgı ıcın olabılır sevmedıgı ıcın olabılır. ama bı erkek HATUNUM dıyemıyosa eksık var
Aklı başkasında ise ve seni yeterince sevmıyorsa kullanmaz
Hoş değil. Mesela bana çok azgınca geliyor. Kuzu daha tatlı. Bak kuzuyu derim.
BENCE kisisine göre değişiyor benim sevgilimde arada hayatım diyordu niye aşkım filan demiyosun diye sordum yapmacık buluyorum dedi ::))
Onu bunu bosverde resimdeki erkek kadin ne kdr dadli. Pehh kim bize boyle bisey yapar
Benimki de kullanmıyor ve ben de kullanmasını istemiyorum zaten. O bana güzelim diyor ben ona kuzucuk diyorum 😄
Herkez kullandigi icin yapmacik geliyor olmasin. Icten bir canim yetmiyor mu?
ya olabilir ama canım kelimesi de bana içten gelmiyor pek bilemiyorum
Iste farkliliklar.. zenginlik.. bunlara tahammul yoksa Aşk ta yoktur.
Şahsen ben diyorum. Utanacak bişey yok daha zevkli oluyor kelimelerle süslemek :-)
Utanmaktan değildir, artık o kelimelerin sıradanlaştığını düşünüyordur
herkwz kolay kolay söyleyemez utanr duygularını kolay ifade edemez herseyi yapar ama söyleyemez
Ben bile igrenc buluyorum erkekleri anliyorum cok yapmacık ve vicik vicik bisey
Sanaldan konuşunca kendini rahat hisseder yüz yüze çekiniyor olabilir.
Bir atölye göreydi direk kütükle başlamasaydın ilişkiye :D
Evlenme kararı almışın ama aşkım diyememiş öyle mi? Sen 2 sefer düşün bence
Aksine ben akla hayale gelmedik kelimeler bulurum o sırada :)
İçinden gelmiyordur belki
bu kadar seven birinin neden içinden gelmesin
Çünkü seni motor olarak görüyor!
evlenme kararı aldık
Karakter meselesi bu yılışik tipler cok daha fazla kullanir mesela efendidir kullanmiosa
Hissediyorsa söylemeli
Yapı meselesi. Ben utanmak.
Daha Yeni olduğu için olabilir
1 sene olacak :/ telefonda herşey der yüzyüze olunca telefonda konuşunca birşey demez canımdan başka
inanmıyordur gerçek aşkı olduğuna
Bunlar normal şeyler neden utansın ki?
işte normal şeyler sorun da bu 😒
Ne kadar zaman oldu ilişkinizde?
1 sene olacak
söylettircek kız bulamamıştır :Das
söylettircek kız bulamasaydı bir seneden beri birlikte olmazdım ve evlenme kararı almazdık
gene dedıgım gibi söylettircek kız önemli
O kelimeyi sevmiyordur falan filan
Vıcık vıcık olduğundan belki.
baskasini seviyorsa diemez bazi erkekler..
Kullanan kullanıyor.
Kendini yalan söylemiş gibi hisseder
İçinden gelmıyordur
Demesin sevmem öyle
Aşık olmadığı için
Valla bende çekinirim önce kız desin
yalan söyleyemiyor demek
Sevmiyordur bence
Sevmiyodur
Öküzlüğünden
Demesinler
Başka bişey vardır