Facebookta biriyle konuşuyordum bana istanbulda olduğunu söyledi ama mesajlarında siirt bitlisten gönderildi diyor. Sordum telefonu ordan aldım ondan dolayı dedi. Böyle birşey mümkün mü? Konuyu saptırmayınn benim için önemli.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim başımdan da şöyle bir olay geçti. Ben tokattaydım bir süre, oradayken yerimi "Tokat"ta diye bildirmiştim. Aradan bir zaman geçti yaklaşık iki ay falan Samsuna geldim o ara. Mesaj yolladığımda Tokattan gönderildi diye göründü. Oysaki samsundayım o sırada. Eski belleği unutmamış yani facebook. Sonradan düzelttim tekrar Samsunda yaptım. Yani diyeceğim o ki bahsettiğin arkadaşın haklı olabilir, benim de başıma geldi. Hatta bir kere de Ankarada olduğum yazıyordu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılçok güldüm ya :D
hayır tabiki kardeş mümkün değil o kişi keklemeye çalışmış kendince ama başaramamış :D:DD00 Yorumla
+1 yılfacebook anlık iletilerde temel kaynak olarak mesajın atıldığı yer yani gsm operatörlerinin en yakın baz istasyonlarından alınan siyalleri kullanır.yani telefonun nerden alındığıyla alakaı bir durum yoktur.böyle bir şey çok saçma.o kişi sadece sizi kandırmaya çalışan iyi niyetinizi kullanmaya çalışan birisi dikkatli olun.tekrar önemli olan telefonun nerden alındığı ne oldugu değil önemli olan gsm sinyalinin nerden alıondığıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
illa onunla görüşüp arkadasmı olman gerekio kafanda soru işareti varsa hiç bulaşmadan yolu değiştir derim bnen
Akıllı telefonlar konum bildirimlerini üzerlerindeki GPS(Küresel Konumla Sistemi) üzerinden yaparlar.Dünya üzerinde ki konumu neredeyse kesinlikle oradadır.En fazla 1 veya 1,5 KM kadar yanılma payı vardır.(Yeni telefonlarda buda yok)Arkadaşın yanlışlıkla konum bildirimlerini açık unutmuş.Böylece sana olduğu yerin konumu geliyor.Daha zeki insanlar bulmalısın :D
23 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
45Cevap
Bu telefonlar ve oparetörler. Uzayda ki istasyonlar sinyal yollar öyle birilerini ararız ve iletişime geçeriz. Onun yaptığı tamamen amatör bir yalancılık durumu ve seni saf yerine koymuş. Büyük ihtimalle amacı . Sana seks veya tutarsa cinsellik yaşamak. Ama şunuda söyleyeyim. Adam daha mantıklı yalan söyleyemiyor. Yani olmayan bişeyi kendi şekillendirip söyleyemiyor bile bir hayır gelmez o krodan. :)
23 Yorumla
+1 yılyalana bak yalana buna kim inanır herkesi kendi gibi salak sanıyor galiba ya hemşom helal sana çabuk uyanmışsın
16 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle sanmış seni ama yemezler
- +1 yıl
helal sana hemşo
- +1 yıl
o teşekkür benden nedemek rica :))
Bir gönderi paylaşırken istediğiniz yerde olduğunuzu belirtebilirsiniz ancak mesajlarda böyle bir şey söz konusu değil.artı eksi 40 50 km yakınlardaki bir yerleri gösterir.Yani arkadaşınız muhtemelen bitliste
10 Yorumlakronun teki işte. vallaha yarıldım gülmekten. desteklide sallayamamış. yüzündeki ifadeyi de görmem lazımdı bu yalanı söylerken
01 Yorumla
+1 yılAdam muhtemelen aranizdaki kulturel farki sorun edebilme ihtimalinr karsilik boyle bir yalan soylemistir...sehir neden onemli..adam istedigin kisiyse devam et..
04 Yorumla- +1 yıl
Sakinlrs mario o kisi ben degilim:-) ..engellersn olur biter konusmaya bile degmez
- +1 yıl
Hayirdir niye sinirleneden..mario dememe mi.kizdn
ÖYle birşey yok telefonu nerden aldıysan diye istanbuldaysa İstanbul üzerinden konumlandırır sadece durum paylaşırken konumunu sen seçebilirsin yoksa gerisi Uydudan alınma birşeydir
00 YorumlaMesajlari nereden gonderildiyse oradadir. Yani senin anlicagin Istanbulda falan degil o.
01 Yorumlabir arkadaşım çok ilgisiz bir yerde görünüyordu, sordum ne yapıyorsun orada diye, alakası yok ben burdayım hayatımda gitmedim oaraya diye, üstelik bana yalan söyleyecek bir durum da yoktur ortada, gitse gittim der yani...
02 Yorumlaahahah onun aklı istanbulda kardeşim vücudu bitliste beş minare :D
010 YorumlaUfak atsında civcivler yesin :D :D resmen seni enayi yerine koymuş
01 Yorumla
+1 yılMuhtemelen seninkisi seni kekliyordur ama evet böyle bi' şey mümkün..
Hakkari'de askerlik yapıyordum ama Feysbuk paylaşımlarım beni ankara'da etiketliyordu..00 Yorumla
+1 yılyalan söylüyodur feysbuk anllık yer kontrolü yapıyor uygulaıy kurarken buna izin veriyorsun sendede telefon varsa gerçekten nerde olduğunu görebilirsin
00 YorumlaYa saçma sapan konuşmayın akıllı cihazlarda konum bildirme var zaten ben o keko seni yemeğe çalışıyor telefon nerdeyse orayı bildirim yapiyor zaten tabi mesajlarda yazan kısmı durumdan yer bildirimi yapmak farklı
00 Yorumla
+1 yılyalan söylemiş. eleman kompleksli biri anlaşılan. salla gitsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıltabikide oluyor benim tel de adanadan yazıyor :D seri bilgileri nereye kayıtlıysa orası olur..
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir hata olabileceğini sanmıyorum,yalana ne gerek duydu ki acep
00 Yorumla
+1 yılİki tuşla paris yakınlarında roma civarlarında olanlar var..
Bu bişey değil..10 Yorumla
+1 yıluydu telefonun gprs sinyalini nerden aliyorsa orayi gosteriyor yani boyle birsey mumkun degil nere yaziyorsa oradadir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılne alaka kardeşim deseydinnnn telefon şu anda olduğu yeri gösterir telefonun alındığı yeri değil bu kadar saf olmayın
00 Yorumla Külliyen yalan seni kekliyor ya da istanbula gittim geziyorum havası yaratıp artistlik yapıcaktı rezil oldu çok acı bir durum :)
02 Yorumla
+1 yılBazen oluyor böyle sorunlar. Benim dayımın kızında da vardı aynısı.
11 Yorumla
+1 yılnereden diye kayıt edersen oradan diye yazı gösterir
bende şuan Ankara olarak geçiyor02 Yorumla- +1 yıl
Bilemem belkide ylandır
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle oluyor bazen falan dese anlıcam da telefonu ordan aldım olayı çok salakça olmuş :))
Ordan ele vermiş zaten kendini.00 Yorumladün gece gördüm sorunu ama cevap veremeden uyuduydum :( eleman seni kandırıyor öyle şey olmaz nokta
01 Yorumlakendisi yazıyor bunu önceden hazırlıyor..
mesela ben istanbul'dayım
bazen yeri gediğinde (maimi) diye gösteriyorummm00 Yorumlayalan söylüyor tabikide siirt li bu konuştuğun İstanbul deyip yalan sölemiş
04 Yorumla
+1 yılbitliste 5 minare 2 filmini çevirmiş herif sana o.o
012 Yorumla- +1 yıl
hala face'ten kız düşüyo mu ya ben ona takıldım umut var mı biz de gelek bayer munihteyim ben de o.o
- +1 yıl
ben em azından bayer münihteyim derim kapalıçarşıda yakalanırım o.o hiç umut yok mu :)))
- +1 yıl
teh be peki napıcaz biz daş mı yiyecez o.o nasıl devam edecek neslimiz :))
- +1 yıl
ordada ev araba soruyolla emlakçı alayı anasını satim o.o
- +1 yıl
nicelik olarak yok da nitelik olarak kurudu :))
- +1 yıl
yok be ya takılıyom :))
Kesinlikle olmaz böyle bir şey :) Hem zaten telefona bakmaz, hatta bakar :) Hat bulunduğu şehrin baz istasyonundan sinyal alır ve demek ki bahsettiğin şahıs o sırada Siirtteymiş.
00 Yorumla
+1 yılyemiş seni :D nerden yazarsa orası cıkar söyle ona yer bildirimini kapatsın öyle yalan söylesin :D
00 Yorumla
+1 yılbaz istasyonundan çektiği için malesef ki seni kekliyo en yakın baz nerdeyse onu gösterr
02 Yorumla- +1 yıl
malesef
+1 yılFacebook'tan konuştuğun biri ne kadar ciddi olabilir ki...
04 Yorumla- +1 yıl
En büyük hatayı zaten burda yapmışsın... :(( Yaaa böyle yorumlar görünce çok garip oluyorum... Hep kendi kendime diyorum ki Aşk, Sevgi gerçekten bu kadar basit mi ki insanlar bu yüzden canlarını verirken :((
- +1 yıl
Hakkında Hayırlısı Olsun... Hayırlı Geceler...
a - yalan söylüyor
b - yalan söylüyor
c - yalan söylüyor
d - hepsi00 Yorumlaevet kardeşimde de aynı sorun vardı..eleman evden yazıyor bana eskişehirden geldi diyor mesajlar sdf
10 Yorumla
+1 yılseni kekliyor bir hata olabilir ama her paylaşımda siit yazıyorsa siirttedir
00 Yorumlait isn't impossible sis :) o nerdeyse öyle gösteriyor facede gps never lie, şu an yalan söylemeyen yok bir de wirtual aleminde believe me :)
00 YorumlaYalandir buyuk ihtimal tel yer bildiyapar nerdeyse artik
00 YorumlaHiç olurmu öyle şey ya :D Kanmadın umarım :)
06 Yorumlahayranların sana ulaşmak için her yolu deniyor
01 Yorumla
+1 yılResmen yalan söylüyor diye bağırmış telefon
00 Yorumla
+1 yılSeni dağa çıkaracak beybim ahahaha.
00 Yorumla
+1 yılhayır o an neredeyse oradan oluyor sakın inanma.!
01 Yorumlamümkün değil seni kandırmış..
02 Yorumlabal gibi de yalan konuşuyor.saf olma
02 Yorumla
+1 yılöyle bir şey mümkün değil tamamen seni kandırmış.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yalan söylüyor :D
00 Yorumlafacedeki bu lokasyon olayı sağlam değil zaten.
00 Yorumla
+1 yılHsahahahhahahahahaahahaa dua et irak yazmadi
00 Yorumlabazen böyle hatalar oluyor
00 Yorumla
+1 yıltelin alınığı yerle bir ilgisi olamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyalan soluyor..bıtlıste
00 Yorumlabes belli yalan söylemiş ona bundan bahset
00 Yorumlaahaha inanmaa!
00 Yorumlahacı senı ham yapmış
00 Yorumla
+1 yılYalan:)))))