Eşim ailemi küçük görüp dalga geçiyor, ne yapmalı?

Kimseyle paylaşamadığım için burdan sormak istedim.

Ben yaklaşık 4 yıldır evliyim. Eşim efendi ve saygılı biridir, aileme karşı da öyle. Kendi ailesine aşırı düşkündür. Genelde çok iyi anlaşıyoruz ama şimdiye kadar tartışmalarımız hep ailesi yüzünden olmuştur.

Kaynanamın bir süredir rahatsızlığı var (durumu ciddi) bu yüzden doğal olarak düşkünlüğü daha da arttı. Ve ben sesimi çıkartmıyorum. Hatta yeni doğum yapmış olmama rağmen, başka şehirde hastaneye gitmesi gerekiyordu annesinin ve ben eşime istiyorsa yanında gidebileceğini söyledim içi rahat etsin diye (halbuki kayınbabam kayınım da var, ama eşim hiç düşünmeden kabul etti ve 10 gün gittiler)

Şimdi gelelim asıl konuya. Döndüğünde beni ailemin yanından almaya geldi. Eve dönerken telefonundan iş arkadaşına mesaj göndermemi istedi. Telefonunu asla kurcalamam ama gözüme amcasıyla yaptığı konuşma takıldı çünkü babamın ismi geçiyordu. Resmen babamla alay ediyorlar arkasından konuşuyorlar. Halbuki hep babamın nasıl iyi bir insan olduğunu söyler, kardeşlerime kızar babamı bazen üzdükleri için, böyle bir adam üzülür mü diye.

O an sanki kafamdan kaynar su boşaldı. Bu olay dün yaşandı ve hala bişey belli etmedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aklıma geldikçe deliriyorum. Unutmak görmemezlikten gelmek istedim, evliliğimin sağlığı açısından ama olmuyor. Hep ailenin öneminden bahseder, kendi yaptığına bak. Hiç böyle bişey beklemiyordum. Güvenim yerle bir oldu. Başka neler konuşuyorlardır Allah bilir.

Siz olsanız ne yapardınız? Bunu nasıl bir şekilde dile getirirdiniz? Şeytan diyor al çoçuklarını (1,5 yaşında ve 2 aylık 2 çocuğumuz var) git ailenin yanına aklı başına gelsin. Ama ailemin üzülmesini istemiyorum, çoçuklar etkilensin istemiyorum, ve haftaya kaynanamın kemo terapisi başlayacak, yine de kendime yakıştıramıyorum bu zamanda büyük olay çıkartmayı. Çok kanıma dokundu, sanki kocam bir yabancıymış gibi geliyor.
Eşim ailemi küçük görüp dalga geçiyor, ne yapmalı?