Gaslighting, narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler tarafından kullanılan psikolojik bir işkence yöntemi. Genellikle narsistik kişiliğe sahip olan kişiler, sevgililerine karşı bu yöntemi farkında olmadan uyguluyorlarmış. Karşı tarafı manipüle edip, onun kendisini suçlu hissetmesine sebep oluyor yani. Özgüvenini falan alıyor.
Gaslighting hakkında ekşisözlük`ten bir alıntı; Gaslighting hakkında detaylı bilgi, nedir ne değildir okuyun:
Sevgilim degil ama narsist olan biri var cevremde. Psikolojik tedavi alıyor. Acıkcası cekilcek dert degil. Bazen onu alıp asagı fırlatasım ya da kafasını kesesim geliyor. Ama sonra gelip beni tek sen anlıyorsun diyor. Canım kankam ya. Pis psikopat 😂
Eşya saklama hariç her şey uyuyor. Ablamın böyle bir şeyi bilerek yapacağına inanmıyorum ama şu an şok geçirdim. Sizce bu yazıyı ona göstermeli miyim? Ona neden bana böyle davranıyosun dediğimde bilmiyorum diyo.
Narsist işte. Ben de yaşadım çünkü kabullenmiyorlar. Hatalı olduğunu söylesen bile hatalı değilim diyecektir. Seni suçlayacaktır. Göstersen bile bir şey değişmeyecek. Etkilenmeyecektir eğer ablan da böyleyse...
Var galiba tam emin degilim ama aynen anlattiginiz gibi. Mecbur birlikte oldugum biri oldugu icin o ne derse desin umursamayip haklisin filan derdim ama bunun sebebinin psikopatlik oldugunu hic dusunmemistim gicikligina yapiyo saniyodum
Sevgilim narsist bir oc ama boyle şeyler yapmaz hic bilakis ne bok yersem yiyim moralimi kaybetmeme izin vermez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çok enteresan ve daha önce hiç duymadığım bir rahatsızlık şekli.. bana tanıdık gelen tarafları oldu, buda benş ürküttü. Hem uzun süre hayatımı paylaştığım kişi hem de şu an hayatımda olan kişi de bu gaslighting olayını görebiliyorum.:((
Hiç böylebir şeye maruz kalmadım ama eğer kalsaydım benden hokkalı bir tokat yerdi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gaslighting denen olayı psikoloğum benim insanlara karşı yaptığımı söyledi.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sadece narsistlerde değil, sosyopar, psikopat ve antisosyal kişilik bozukluğuna sahip kişilerde de var. Üstelik her zaman farkında olmadan değil farkında olarak da yapılıyor.
En İyi Cevaplar