Bir yere gittiniz sipariş vereceksiniz ama erkek arkadaşınız ben varken sana söz hakkı doğmaz diyor. Ikimizin yerine ben soylerim diyor. Kızlar nasıl tepki verirsiniz? Beyler bu bir kural mı? Siparişi erkek mi verir?
Sevgiliniz ile bir mekana gittiğiniz zaman siparişi erkek mi verir?
Fark etmez bence bir önemi yok pekala seçimi kadın da yapabilir.. Hatta erkeğin cebinde para olmayabilir, ya da yeterli gelmeyebilir, bu gibi durumlarda kadın hesabı da ödeyebilir hayat müşterektir. Bu utanılacak bir durum değil ama sık sık oluyorsa kötü bir şey Toplumda kıza hesap ödeten tiplere farklı gözle bakıldığı için kız parayı erkeğe verir. Hesabı erkek ödüyormuş gibi olur...
ikinizde soz hakkina sahipsiniz kadin da erkekde. bizim restaurantimiz var cogu zaman kadinda erkekde kendi siparisini kendi verir. ama hic takilmamistim bu konuya sizde takilmayin ama bir erkek bana oyle diyorsa oturur dusunurum cunku sanki bayanlari alta goruyormus gibi.
gelen garson deneyimli ise erkeğe bakarak -ne alıyorsunuz beyefendi diye soracaktır muhtemelen bende şunu şunu derim ondan sonra karşımdaki kıza döner sen ne istiyorsun xx (hitap cümlesi) diye sorarım oda söyler ve gelen menüyü afiyetle yer, üstüne bir de soda içer günü tamamlarız
eğer 'erkek' olduğunu ispatlamaya çalışıyorsa bunun yerine garsona ''önce o'' diyerek yanındaki kadının siparişini almasını isteyebilir. ha ne kadar 'maço ve hödük' olduğunu ispatlamaya çalışıyorsa gayet makul.
Bir kere ben buradayken sana söz hakkı doğmaz diyen bir erkek arkadaşım oldu. Sen kimsin ki ağzımı mı kapatcan konuşacağım zaman senin konuşmanı mı bekleyeceğim demiştim sonra ayrıldık falan :D
ben garsonu çağırırım önce yanımdaki bayana döner ne istersin diye sorarım. kendisi siparişini verir sonra ben veririm. eğer bayan karar vermeden garson gelirse (ben seçsem bile) biz daha karar vermedik sizi çağırırız derim
Ne yiyelim icelim derim karar veririz sonra o istedigini söyler ben istediğimi sonrada teşekkür ederim gelince siparişler. Yani öyle biri olmalı onuda kiskanmasinlar bir zahmet.
Karşımdaki kişinin ne yiyeceeğine ya da ne içeceğine ben karışmam. O kendi siparişini verir ben kendi siparişimi. Ama hesabı hep ben ödüyorum ya. Onu çözemedim daha :)
Ben ona birakirim genelde sorarsa soylerim cokda farketmez sevgilimse zevkine guvenirim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öyle bir kural yok ama bence erkeğin vermesi daha uygun olur. zaten kız siparişi kendi verirse , sanırım o kızı son görüşüm olur laf anlayan kız. sinirlenir ve sen nasıl erkeksin der ama parayı ona kesinlikle ödetmem. 😊
Garsonu ben çağırırım ikimiz de istediğimizi söyleriz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
Bence çok itici bir hareket böyle birşeyin gğzellemesi olamaz. Bu tarz evli arkadaşlarım var garson gelince kocasının gözünün içine bakıyor sipariş vereyim mi vermeyim mi, bunu yiyim mi yemeyim mi diye onay bekliyor kendi başına konuşamıyor. Bu sindirilmekten, korkudan gelen bir davranış. Kadının özgüveni bitmiş resmen ben çok şaşırıyorum
En İyi Cevaplar