Arkadaşlar lütfen dürüst ve samimi cevaplar verin günümüzün türbanlı kızlarının kılık kıyafetleri sizce dine uygun mu?parklarda hep dikat etiyseniz bu türbanlı genç kızların erkeklerin kucaklarında gezmeleri sizcede normalmı?diyceksinizki sanane kendi özelleri ama bunlar nereye kadar böyle sürecekki?baksanıza başörtüsü kutsaldır hiç bir kitapda yazmıyorki işte başınızı deve hörgücü gibi kapatın altınıza daracık bütün avret yerlerini belirliycek şekilde giynin ve üzerinide dar bir tishort veya bady giynin diye,altınıza tahrik edici ayakabilarla gezin diye,süratinızda bir kilo boya sürün erkekleri tahrik edin diye yazmıyo hiçbiyerde.bide anlamadığım bu tip kadın ve kızları koluna takıpta türbanlı diye gezdiren erkekler nasıl allaha hesap vereceklerki?samimice cevap lütfen arkadaşlar ya insanın sınırı bozuluyo bu nasıl islam ve din anlayışı artık ya?bide bu yetmiyor gibi chatlerde koca avınada çıkmışlar başları kapalı abdestliyim diyo orda ne geziyo sizcede normalmı bunlar ya allah rızası için dürüstçe saygılıca yorum lütfen saygılarımla...
Cevabın nedir?
başı açık oLan için normaL mi kucakta gezmekte ? sanKi türbanLı gezemez başı açık gezer gibi bir tavır sergiLemişsin..
1. bunu YargıLamak bizLere düŞmez..
2. bir kaç kişiden yoLa çıkıp geneLLeme yapmak hoş değiL..
3. Din ALLAHLa insanın kendi arasındadır 3.kişi giremez..
4. o kaDar Kur'an da yazan şeyLerden bahsedip geneLLeme yapman ya da türbanLıLar hakkında konuşman pek normaL geLmedi açıkçası bana.. çeLişkiLi hareketLer.
Türban konusuna geLince eveT başında Türbanı oLup yoLda saçma sapan hareketLer yapan ya da yoLda svgiLisiyle uygunsuz davranışLar sergiLeyen var ... geL geLeLim ki diNimiz Bize Kapanmayı emrediYor.. bu gerçeğin önüne geÇiLmez... ve Bu davranışLar açık insanLarDa da yadırganacak davranışLardır.. sadece kApaLı oLDuğun için yapamazsın diye bir tavır sergiLemek komikLikten öteye gidemez... o kapanmayı seçti... ALLAh'ın emrine uydu... yaptıkLarı ALLAH katında değerLendiriLir.. doğruysa mükaFatLandırıLır... yanLışsa cezasını çeker...
KAPaLıLara " böyLe kapanmak mı oLur ? " dyenLeri kapanmaya davet ediYorum ve nasıL kapaLı oLunur göstermeLerini istiyorum :) ( bunu senin için demedim bu şekiLde diyen çok o yüzden dedim..) :)
SaygıLar :)22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHz. Aişe anlatır . Bır gün Hz Ebu Bekirin kızı Esma ince bır elbise ile Resulullah'in (s.a.s) huzuruna girmişti , Hz. peygamber ondan yüz çevirdi ve söyle buyurdu: "Ey Esma ! Kadın ergenlik çağına ulaşınca onun su yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helal değildir." diye buyurmustur Diğer bır hadiste de "Allah Teala ergenlik çağına girmiş bır kadının namazını başörtüsüz kabul etmez". Allahhu Teala yine söyle buyurmustur :"Ey Adem oğulları! sakin şeytan ilk anne babanız Havva ile Adem'e yaptığı gıbı (Haram şeyleri Şuleyerek)sizi de fitneye düşürmesin.Şeytan onların ayıp yerlerini göstermek ıçın elbiselerini çıkartıp cennetten çıkmalarina sebep oldu." "Ey AdemOğulları! sizin ıçın çirkin yerlerinizi örtecek ve giyip süslenecegınız elbiseler yarattık.(Onlarla örtünün.Sunu da unutmayın kı) Takva elbisesi daha hayırlıdır" "Kadın örtülmesi gereken bır varlıktır. kadın dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker (onu günaha nasıl alet edeceğini hesap eder)" "Kadınlar süslerini (yabancı erkeklere) açmasınlar" Umarım okursunuz .
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz." (Nur, 24/31)
Rasûlullah (s.a.s.), hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen kadınlara “Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar” buyurmuştur (Süyûtî, Tenvîru’l-Havâlif, c. 3, s. 103).
Örtünmenin emri Allah'ın bahsettiği yerleri kapamak ve vücut hatlarını belli etmiyecek şeyler giymek.Kafası örtülü olup diğer şeyleri meydanda gezenleri Peygamber yukarıdaki hadiste açıklamış...211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDediğinden bir sonuç çıkaramadım ne demek istedin..
- +1 yıl
bak güzeL kardeşim ne güzeL ayet paylaşmışsın .. yaLnız bu ayeti payLaşırken sanırım okumamışsın... “Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler” mealindeki bu ayette geçen “humur” kelimesi, başörtüsü manasına gelen “hımar” kelimesinin çoğuludur...bu zaTen dinde Kapanmanın oLduğunun ispatıdır ... :)
ve Hz. Peygamber zamanından bu güne kadar “hımar”a bu mana verilmiş ve uygulama da bu manaya göre olmuştur.. - +1 yıl
sen vücut hatlarını belli etmeyecek şeyler giymektir kapanmadan kasıt demişsin ama asLa bu şekiLde çarpıtıLmamaLı bu konu. ve diğer kişiLere yanLş biLgi veriYorsun..
hZ Hafsa(r.a) Resulallah' a sorar : Kız kardeşim sordu: ‘Ya Resulallah! Örtü bulamadığımız zaman dışarıya örtüsüz çıksak bunun mahzuru var mıdır?’ Allah Resulu: ‘Arkadaşı örtüsünü ona versin de, o da hayırlı işine öyle çıksın!’ der... yani dinimizde öRTünmek vardır... yok deyip insanları yanLşa iTMeyiniz..
Cevap sahibi+1 yılÖrtünmenin emri Allah'ın bahsettiği yerleri kapamak ve vücut hatlarını belli etmiyecek şeyler giymek.Kafası örtülü olup diğer şeyleri meydanda gezenleri Peygamber yukarıdaki hadiste açıklamış...
Sen yazdığım şu yorumu gözlüksüz mü okudun acaba..- +1 yıl
Osmanlı zamanında bir kadın varmış ve bu kadının çocuğu olmuyormuş. Kadın allaha devamlı dua ediyormuş ve bir dua sırasında * "ALlahım çocuğum olursa 3 erkekle zina yapacağım" * demiş... Daha sonra bu dua eden hanımın çocuğu olmuş duaları kabul olmuş . Sonra kadın ben bu yemini nasıl yerine getireceğim böyle bir şeyi nasıl yapacağım diye hayıflanmış durmuş. Bir hocaya danışmış ve hoca demiş'ki " görünür bir yere 3 tel saçını koy o saç tellerini gören erkeklerle zaten zina yapmış olursun ..
Cevap sahibi+1 yılYukarıdaki ayeti ben neden yazdım ve aşağıdaki (Allah'ın bahsettiği yerleri kapamak) yorumu neden yaptım bunu neden anlamıyorsunda arasından çıkarıp ben sadece hatları belli etmiyecek şeyleri yazmışım gibi konuşuyorsun...Bir şeyi bütün olarak okumayı neden bilmiyorsunuz arkadaş...
Cevap sahibi+1 yılKuran'ı okuyup sapıtanlar işte bundan dolayı sapıtıyor.Bütün halinde okuyamadıkları ve göremedikleri için..Dikkatli olmak gerek...
Önemli değil..:)- +1 yıl
en ıyı cevap seçilse de herkese ıbret olsa . . .
Samimi cevabım şu..
Kadın saçlarını dilediği gibi kapatabilir.
Fakat beynini kapatamaz..
Yani gördüğün olaylarda Özne baş örtüsü dediğimiz bez parçası değil.
Baş örtüsünü takan kişidir.
Yaptıkları kesinlikle örtüyle alakasızdır.
HAA.. Örtü kutsalmıdır. Takın denmişmidir. Niye takılır.. Bi erkek bir kadının saçlarını görse nekadar tahrik olur... Tartışılır..
Fakat şahsi düşüncem şu... Türban Siyasi bir simge olmuştur artık. Ve moda'nın bir dalı olarak dolanıyor piyasada.. Türbanlı modası diye birşey çıktı. Eskiden anadoluda analarımızın bacılarımızın başlarına bağladığı şeyle şimdiki türban birbirinin tersi..
Amaçlar da uymuyor.
Ve ayrıca Hiç bir şeklde gözümde namus timsali değillerdir kapalı hatunlar.
Dini kurallara uygunmu değil mi bilemem.. Öyle geniş bilgiye sahip değilim.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
22Cevap
+1 yılöncelikle şu sebep olabilecek bir etken ; aile baskısı.. bir çok aile kızlarının ergenliğe girdikten sonra kapanma taraftadır.. ( bazıları güzelce, bazıları ise baskıyla anlatır bu konuyu)...
tek sebep bu değil tabiki de.. ewt bazıları da zevk için yapıyor.. modaymış.. güzel görünmekmiş vs. gibi..
Hemen sana örnek vereyim; ben de kapalıyım. Ewt kapalıyım.. ewt bnde yeri geldimi pantolon giyiniyorum ama adabına göre... özellikle de abilerimin görüş açıları benim için çok önemlidir..
Örnek; " o sana yakışmıyor.. giyme!.. derler.. bende giymem neden mi ? Şu düşünce için eğer abim (bir erkek olarak) bana bunu yakıştırmıyor ise mutlaka dışarıda ki bir çok insan da bana bunu yakıştırmayacaktır.. ve laf (kötü anlamda) söz edilebilir diye..
Sordugun soru gerçekten çok güzel.. ama inan herkez (benm gibi) ya da (bizim gibi) düşünmüyor.. amaç çoğu zaman.. sadece dışarıda ki erkek gözlerinin üzerinde olması çağırışımıdır.. Bu benm yorumum elbette kimseyi kınamıyor ve genel konuşuyorum ...30 Yorumla
+1 yılGizli kullanıcı bir arkadaş Nur suresinden alıntı ile bu konuyu gayet güzel açıklamış bunun dışında olanlar gerçek inanan değildir, iki yüzlülük ve münafıktırlar , evet günümüzde türban maalesef siyasi bir simge ve bir bağlama şekline göre bir ayrımcılık olmuştur. İçi başka dışı başka olmak insanları değil kendini kandırmaktır. Ama kapalı bir kadın gazetecimiz bir TV açık oturumunda kadın kapanmalı ve kadının hatları ve özelliklerini giyimi ile duruşu ile öne çıkarmalıdır demişti işte gerçek inananlar bun yapmazlar yapanlar denilen gibi " Rasûlullah (s.a.s.), hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen kadınlara “Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar” buyurmuştur (Süyûtî, Tenvîru’l-Havâlif, c. 3, s. 103). ler .
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. . Çarşaf giyenleri hor görüyorlar ama onlar cennetin en güzel köşesinde olacaklar kimsenin haberi yok .
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ben bu yazdıklarını açık kapalı diye ayırmam ve bunun da çok ayıp bir şey olduğunu düşünüyorum ve böyle ayrım yapmanı kınıyorum. Bunu aklı başında ve ahlaklı olan hiçbir insanın yapmaması gerekir. Buradaki kadın kız ayrımının da yanlış olduğunu düşünüyorum. İki cinsiyet vardırç Biri erkek ve biri de kadındır. Kız diye bir cinsiyet yoktur. Erkeklerin yaptığı bir şeyi yapan karşı cinsi etikletlemek için kullanılan negatif ayrımcılığın doruğa ulaştığının bir kanıtıdır bu. Sen önce kendi görüşlerim konusunda bir özeleştiri yap ve objektif ol. Sonra daha üsluplu şekilde sor bu soruyu. Çünkü basit mantıkla bile çok farklı anlamlar çıkıyor bu sorudan.
22 Yorumla
+1 yılkitapta "avret yerlerinizi kapatın" yazıyor. bir arap için saç avret yeri olabilir ama soyu türk olan biri için saç avret yeri olamaz. bir türk bunu kendisine hakaret sayabilir bile. görmemiş arap tabiiki örtünsün. ama biz arap değiliz. türküz. tarihte türklerde kadın erkeğinin yanında savaşır. arap kendi kadınını mal gibi görebilir. ama bir türk kadınını eşi olarak görür. eş nedemek, aynı demek. saçını örtmesine gerek yoktur. saçın cinsel çağrışım yaptığı bir toplumun erkeği de bence çarşaflara girsin. belli mi olur arap tuttuğunu s...r
25 Yorumla- +1 yıl
senin ettigin o küfür seni cennete götürecek dimi karşımda olsa tir tir titreyecek ödlekler böyle küfrediyo ya. eziksin ve korkaksın.
- +1 yıl
ulan bız de türküz senın dinin ne onu söyle bana. Ne kadar cahilsın işte bız çehaletten bu hale geldik sizin gıbı cahiller yüzünden.soruyu cevaplayan sana diyorum
- +1 yıl
sana gülüyorum :) çünkü görecez . . . Keşke arap olsaydım daha ıyı olurdu . Yazık diyorum başka birşey demiyorum sana Allah bildiği gıbı yapsın ınşallah
+1 yılTürbanlı kızları cami yerine koymak bence yanlış sonuçta oda her insan gibi hayatı eğrisiyle doğrusuyla yaşar bir şeyin tamamı yapılamıyor diye tamamen terk etme anlayışına katılmıyorum bazı cemaatler erkeklerin kısa donuna bile karışıyor bilen bilir isim vermeyecem 20 yıl önce babam hac dönüşü sakal bırakmıştı sokakta dondurma yemesine bile göze batıyordu en son lunaparka gitmiştik sakalından dolayı tuhaf bakışlardan sıkılıp sakalı kesti böyle mı olmalı bir hevesle başını örtmüş bir genç kız makyaj yaptı diye heves kırmakmı lazım
10 Yorumla
+1 yılbak simdi konuyu ayiralim senin gözüne türbanlilar takilmis,sana göre basi aciklara hersey serbest ama türbanlilara degil.yanlismi algiladim?islam dini kapali acik farketmez nikahli olmayan herkese yasak iliskileri haram kilar,üstelik sen acik oldugundan türbanliya bakarak dahada günahkarsin,cünkü islam dini kadina sacinin bir telini dahi göstermeyi haram kilmistir,onla bunla ister kapali ister acik kim veriyor size flört hakkini?zaten yaptiklariniz bastan sona günah deposu,tabiki basi kapalilarda iki misli ceza cekecektir,sebebi hem müslümanim diyor hem kötü örnek oluyor.lütfen tek tarafli örtbas etmeyin,islam dini tüm insanliga gelmistir,inanmayanlar zaten ebedi cehennemliktir,ama inananlarinda yapmasi gereken sorumluluklari var yapmazlarsa onlarda cezasini cekecektir.bakiyoruz sevgilim dostum adi altinda akla hayale gelmedik iliski icindeler,siz bunlar serbestmi?külliyen tamami zina kapsamina giriyor zina ise büyük günahlardandir.eh ben yazdim yorumlar okuyucalara aittir
13 Yorumla- +1 yıl
Açık olsun kapalı olsun adam gıbı kapanmadıgı sürece günahkardır .
Artık türban dinin inançtan dolayı değilde, siyasi bir simge olarak, bir işe girmek veya anne-baba zoruyla takılan bir kumaş parçası halini aldı. Kumaş parçası dememdeki amaçta dinimizin emrettiği şekilde takılmaması sebebi ile. Eğer gerçekten örtünen birisi için başörtüsüdür, yoksa onun haricinde boyuna asılan fulardan bir farklılığı yoktur.
O şekilde giyinen insanlarının çoğunun dinimizdeki kapanın emrinin doğru anladığını sanmıyorum, ya da işlerine gelmiyor. Dinimizde örtünmenin amacı vücut hatlarının belli olmaması. Ama şimdi bir bakıyorsunuz altda taytlar, üstde badi. Her taraf meydanda.
Bir insan kapanacaksa bunun hakkını vermeli. Saçı açık olupta bu tür türbanlılardan çok daha kapalı insanlar mevcut.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 889 cevap paylaştı. Açık- kapalı ayrımı yapmak doğru değil. Bunu im yaparsa yapsın, yanlştır. Müslümansak hepimiz için geçerlidir nasıl bir duruş sergileyeceğimiz. Aynı zamanda bu bahs ettikleriniz bilinçli örtünmeyenlerdir ve ''örtüyü'' hakkı ile taşıyanlardan bağımsızdır.
54 Yorumla- +1 yıl
hangi ayetle sabitmiş göster bakiyim o sabit ayeti. lütfen saçla ilgili olsun ama, özellikle o ayette saç geçmezse, din sömürüsü yaptığın kanaatine varacağım. öyle bir ayet olacak ki muhakkak saç kelimesi geçecek
Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. neden sadece kızlarla ilgili kısmı toplanıyor ayetlerin hadislerin mantık işi değil.
erkekler içinde hadisler var.na mahrem gören gözü öte yana çevirin deniyor.şimdi bizim yaptıgımız dine uygunmu ?
herhangi bir dine mensup her koyun kendi bacagından asılır.takma bunları.20 Yorumla
+1 yılHELAL OLSUN KARDEŞIM BI TEK BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM SANIYORDUM BÖYLE BI SORU SORMAN ÇOK IYI OLDU . DINI KITABI ACIP HIÇ BAKMAMIŞLAR O KIZLAR SADECE SÜS IÇIN KAPANMIŞLAR NE DIYEBILIRIM KI ALLAH HIDAYET VERSIN DOĞRU YOLA YÖNLENDIRSIN TÜM DIN KARDEŞLERImızi BENDE ÇOK ÜZÜLUYORUM ÖYLE INSANLARI GÖRÜNCE KENDIMDEN UTANIYORUM . . .
13 Yorumla- +1 yıl
müslüman olabilirsin, arapsever de olabilirsin. ama türk olamayacak kadar salaksın sen! türk bir tarafını örtmeden de ahlak sahibi olabilir. ama senin gibi bir arap tohumu hiç bir sikim olamaz
- +1 yıl
çok az zamanınız kaldı, er ya da geç soyunuzu sopunuzu temizleyeceğiz bu ülkeden. dönmemek üzere voltanızı alıp gideceksiniz. aynı sizden önce gidenler gibi.
- +1 yıl
göreceğiz kimin soyu tükeniyor .
öncelikle kadınların türban giymesinin sebebi dinimize göre vucut haklarının hiç bir şekilde belli olmaması emredildigi için artı her kafası kapalı türbanlı diye parkta bahcede kucakta görüpde hepsini bir keseye koymayın lütfen o kişiler gerek aileleri gereç cevresi yetiştirilme tarzından ötürü o şekilde giyinip bir fırsatını bulduğundada içindeki bastırılmış gizli duyguları gün yüzüne vuruyo bence o yüzden herkez allah'a hesabını kendisi vericek zaten sen üzme tatlı canını ...
10 YorumlaSen kendine bakacaksın o anlattıkların gerçekten Allah'tan korksaydı onların hiçbirini yapamazdı, kaldiki senin bu yazıyı paylaşma amacın da belli, din düşmanlığı başka birşey değil yani tabi işine gelirdi senin o solcu zihniyetinin zamanındaki gibi olsun kimse okula gidemesin zulüm görsün işte iğrenç zihniyet diye buna derim malesef insanlıkla uzaktan yakından alakanız yok
00 YorumlaVerebilecek en iyi cevap sen giy daha iyisini yap. Birde Kardeş şimdi türban tesettürle uyuşmuyor bunlar Armine gibi zındıkların modası amaçları insanları erkekleri tahrik ettirmek bu tamamen bir algı operasyonudur. Ve bir kadının avret yerlerini kapatmak Farzdır bununda çaresi. Çarşafı şerifdir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet kocaları dışında kimse için boya sürüp çıkmamaları,hatları belli edicek şeyler giymememleri lazım. hatta renkli veya desenli yani ilgi çekici elbise,kıyafet,ayakkabı giymemeleri lazım başörtüsüde bunun için geçerli kadının saçı siyah mesela sarı desenli bir başörtüsü giymesi daha fazla dikkat çekmesine neden olur.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılsöylediklerine katılıyorum ekstra söyliyebileceğim bir şey bırakmamışsın kişiler türban takıp takmamakta özgürler dinimizce uygun olan kapanmak fakat bu tarz kişilerin üzerinde ailevi ya da toplumsal baskı oluştuğu için bastırılmış duygular ön plana çıkıyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Valla açıklamayı okumaya üşendiğim için başlığa hitaben yazıyorum.
Şu an milletin başındaki örtü, damgadan başka bir şey değil. Avret yerini örtmekmiş, tahrik edici zart zurt bilmem neymiş. Geçiniz onları efenim.
Yarın bir gün iktidara Johnny Sins geçse, tangayla dolaşacak insanlar onlar. Herşeyleri satılıktır ve amaçları, çıkarları uğruna herşeylerini satacak insanlardır onlar.00 Yorumla
+1 yılal işte bir adet daha; dini hiç bir kitap okumadığı halde, sadece konudan komşudan duyduğu ile 3-5 bilgi edinen ve bu kıt bildisi ile değerlendirme yapan, türk tipi...
canın çok istiyorsa sen de verirsin olur biter, vernler üzerinden dini değerlendirmek senin kalitesizliğini gösterir.
onların ahalsksızlığına vurgu yapacağına, sen ahlak abidesi olursun, seni görenler ahlak öğrenirler...bunu yapmak zor değil mi? çamur atmanın hafifliğine sapmak işten bile değil...01 Yorumla- +1 yıl
siktir git gavat senden akilmi alcam
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazi yerlerde haklisinda... koca arayisindaysa normal ne var bunda
ve yinede büyük konusmamak gerek belkide ailesi zorluyor ama oda 'bu zamandaki kizlar' gibi normal iste erkek arkadasiyla gezmek elele tutusmak öpüsmek istiyor... dar giyim orasi burasi acik falan haklisin ama belki dedigim gibi zorladir bilemeyizki00 Yorumla
+1 yılEL-Cevap: Bacım bir kere yazının tamamında yok öyle yapıyor yok böyle yapıyorlar diyorsun ya sen o kapalıları eleştirmek yerine örnek olsana Ördek olmak yerine
10 Yorumlagenellemeleri sevmem, herkesin kendi görüşü der geçerim her türbanlı böyle değil her açık insanın öyle olmayacağı gibi. böyle olanlardan bahsediyorsak da, insanlık iyiye gitmiyor diyecek bir şeyim yok.
00 Yorumlakendilerini baglar. insanlar nasıl bir hayat tercih ediyorlarsa ona göre yasıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBence uygun değil. Dap dar tahtlar pantolonlar kısa etekler giyip makyaj yapmak örtünmek olmuyor süs oluyor
00 Yorumla
+1 yılÇoğunun kesinlikle uygun değil ve açıklardan daha fazla günaha yaklaşıyorlar. Ama şu kesinki hiç kimsenin kılık kıyafetine karışamayız
00 Yorumla
+1 yıltamamen görmek istedklerini görüyorsun.. kocaman bir saçmalıksın
20 Yorumla
+1 yılBu durumlardan kurtulmak için önce kendimizi düzeltmemiz gerekir. Erkek gözünü kapatır o tip kişilerle yakın ilişkide bulunmazsa yavaş yavaş düzelebilir
00 Yorumla
+1 yılTürbanlıların çoğu bu devrin insanı yani olay din falan değil
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Günümüzün türbanlı kızlarının kılık kıyafetleri sizce dine uygun mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler