**Kızlar sizi istemeye gelen damat adayı, herkesin önünde yaptığınız kahveye "hayır sağol ben içmiyorum " dese, tepkiniz ne ve nasıl olurdu?**
**Ve erkekler size tuzlu acı ya da eksi vs. Kahve gelse ne yaparsınız nasil tepki verirsiniz?**
kahve tuzlu geldiğine göre evleneceğin kişi sevdiğin bu arada ona göre yazalım :-) nede olsa tanımadığın kişiye gitmiş olsan tuzlu kahve getirmez sana ;-) Şimdiye kadar hep bir tuzlu kahve hikayesi duyduk, kız istemeye giden nice yiğitlerin tuzlu kahveyle imtihanlarını, şekilden şekle girmelerine tanık olduk. Öyle kanıksadık ki tuzlu kahve geleneğini, neden yaptığımızı düşünmeden o kahveye tuzu dayadık. Hatta bazılarımız kendini tutamayıp içine karabiber, pul biber de koydu. Erkekler bu işe ne diyor !
Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.
Güncellemeler
+1 yıl
:-)
Kızlar sizi istemeye gelen damat adayı ve erkekler tuzlu kahve !!! TUZLU KAHVE FACİASI?
Bu kadar buyutmeye gerek yok bence, bazi arkadaslar cok abartmis, bir yudum tuzlu kahve kimseyi öldürmez.. Yarin basima gelirse icerim, aci da konabilir, bu kadar buyutmeye gerek yok...
Kiza bir partide rastlamisti.. Harika birseydi. O gun pesinde o kadar delikanli vardi ki.. Partinin sonunda kizi kahve icmeye davet etti. Kiz parti boyu dikkatini cekmeyen oglanin davetine sasirdi, ama tam bir kibarlik gosterisi yaparak kabul etti. Hemen kosedeki sirin kafeye oturdular. Delikanli oyle heyecanliydi ki, kalbinin carpmasindan konusamiyordu. Onun bu hali kizin da huzurunu kacirdi... "Ben artik gideyim" demeye hazirlanirken, delikanli birden garsonu cagirdi...
"Bana biraz tuz getirir misiniz" dedi.. "Kahveme koymak icin.."
Yan masalardan bile saskin yuzler delikanliya bakti... Kahveye tuz!.. Delikanli kipkirmizi oldu utanctan, ama tuzu kahvesine doktu ve icmeye basladi. Kiz, merakla "Garip bir agiz tadiniz var" dedi..
Delikanli anlatti:
"Cocukken deniz kenarinda yasardik. Hep deniz kenarinda ve denizde oynardim.
Denizin tuzlu suyunun tadi agzimdan hic eksilmedi. Bu tatla buyudum ben.. Bu tadi cok sevdim. Kahveme tuz koymam bundan. Ne zaman o tuzlu tadi dilimde hissetsem, cocuklugumu, deniz kenarindaki evimizi ve mutlu ailemi hatirliyorum. . Annemle babam hala o deniz kenarinda oturuyorlar... Onlari ve evimi oyle ozluyorum ki.."
Bunlari soylerken gozleri nemlenmisti delikanlinin... Kiz dinlediklerinden cok duygulanmisti. Icini bu kadar samimi doken, evini, ailesini bu kadar ozleyen bir adam, evi, aileyi seven biri olmaliydi. Evini dusunen, evini arayan, evini sakinan biri... Ev duyusu olan biri... Kiz da konusmaya basladi... Onun da evi uzaklardaydi.. Cocuklugu gibi... O da ailesini anlatti. Cok sirin bir sohbet olmustu... Tatli ve sicak...
Ve de bu sohbet oykumuzun harikulade guzel baslangici olmustu tabii... Bulusmaya devam ettiler ve her guzel oykude oldugu gibi, prenses, prensle
evlendi. Ve de sonuna kadar cok mutlu yasadilar. Prenses ne zaman kahve yapsa prensine icine bir kasik tuz koydu, hayat boyu... Onun boyle sevdigini biliyordu cunku...
40 yil sonra, adam dunyaya veda etti. "Olumumden sonra ac" diye bir mektup birakmisti sevgili karisina... Soyle diyordu, satirlarinda...
"Sevgilim, bir tanem... Lutfen beni affet. Butun hayatimizi bir yalan uzerine kurdugum icin beni affet. Sana hayatimda bir tek kere yalan soyledim... Tuzlu kahvede... Ilk bulustugumuz gunu hatirliyor musun? Oyle heyecanli ve gergindim ki, seker diyecekken 'Tuz' cikti agzimdan... Sen ve herkes bana bakarken, degistirmeye o kadar utandim ki, yalanla devam ettim. Bu yalanin bizim iliskimizin temeli olacagi hic aklima gelmemisti. Sana gercegi anlatmayi defalarca dusundum. Ama her defasinda korkudan vazgectim. Simdi oluyorum ve artik korkmam icin hicbir sebep yok...
Iste gercek... Ben tuzlu kahve sevmem. O garip ve rezil bir tat.. Ama seni tanidigim andan itibaren bu rezil kahveyi ictim. Hem de zerre pismanlik duymadan. Seninle olmak hayatimin en buyuk mutlulugu idi ve ben bu mutlulugu tuzlu kahveye borcluydum.
Dunyaya bir daha gelsem, herseyi yeniden yasamak, seni yeniden tanimak ve butun hayatimi yeniden seninle gecirmek isterim, ikinci bir hayat boyu daha tuzlu kahve icmek zorunda kalsam da.."
Yasli kadinin gozyaslari mektubu sirilsiklam islatti. Lafi acildiginda, birgun biri kadina "Tuzlu kahve nasil bir sey" diye soracak oldu...
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
saçma sapan bir adet kimden nerden kalmış desen bissürü hikaye uydurmaya hazırdır kızlar. Anası ablası öyle yaptı diye oda yapmak ister. Ben kendime yaptırmadım. baştan uyardım içmem dedim. ne saçma ya onu içinde sadık mı oluyosun nedir yani neyi ispatlamış oluyosun?
Bu gelenek meselesidir ve her gerçek Türk bu geleneği dikkate almalı ve korumalıdır diyorum. Ayrıca Türkiye'den bir kız veya erkekle evlenen herkes bu geleneği dikkate almalı ve sürdürmelidir. Mesela ben Romanyalıyım, Türkiye'den bir eş arıyorum ve bu yüzden şimdiden haftada bir veya en az ayda bir tuzlu kahve içmeye başladım.
Beni istemeye gelen damat " hayir bn icmiyorum diyemez " ;) . Onceden zaten bana kullanmistir o kelimeyi " tuzlu kahvene raziyim " kelimesi ve guzellikle icer :))
ben yaptıysam ve kahveyi ona veriyorsam eşşek gibi içecek başka çaresi yok. ama ben tuzlu kahve yapıp içirmeye kıyamam o yüzden evlenceğim adam rahat olsun
bol karabiberli ve bol tuzlu çok sıcakdı. su da yokdu. 35 kişi gözümün içine aynı anda bakıyodu. yarısından fazlasını içmek zorunda kaldım. kan ter içinde. rezil bir durum.
En İyi Cevaplar