Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin.
Evet hayat acimasiz gercekten o degil karsiliksizdi mail attim facede bakmiyordu bile yinede yazmadi biliyorum dedim karsiligi yok yinede hic bisey ve tesaduf is yerinde isim vardi yanlislikla onun old bolume yonlendirmisler salak gibi bide sira bekledim binbir terddutle girdim iceri megerse yanlislikla oraya yonlendirmisler beni ve onun iyice gotu kalkti bakamadim bile ama anladim yanima kimse gelmedi bile basta yaziklar olsun oysa onu melek gibi gordum saclarini anneme benzettim efendi akilli biri gibiydi
Tesadufler yoktur, inanmayin. Tesaduf denen sey aslinda insanlarin hayatta yaptigi secimlerdir. Mesela sen o kafeye biseyler icmeye gitmeseydin o kisiyi gormeyecektin. Bu su anlama gelir: Sen bir secim yapip o kafeye gittin, biseyler ictin ve onunla karsilastin. Kader veya tesadufluk bisey yok gordugunuz gibi. Secimler insanlarin hayatlarini ciddi sekilde etkiler ama tesaduf veya kader sadece batil inanclardir.
4 yaşındayken Çekmeköyden Beykoza taşındık. Burda okula başladım ve onu gördüm. Bizim mahallede oturuyor abimin arkadaşı. Ailem Beykoza taşınmayı planladı hemen hemen ilerisini biliyorlardı fakat benim onu o okul yolunda görüp aşık olup 11 yıl seviceğimi bilemezdi. Belki de orada kalıp orada ki okulda okuyabilirdim ve onunla hiç karşılaşmadım. Bence bu büyük tesadüf.
Olmayacağını düşündüğün bir olayın ya da olguların süreklilik olmaksızın, herhangi bir kişi ya da başka bir güç tarafından planlanmaksızıni ve çok nadir gerçekleşmesi olayına denir. Günümüzde, bunu planlayıp aaa tesadüfe bak ya diyen zekilerimiz ve buna kanan saflarımız da bulunur :D
Tesadüf hiç ummadığın anda hayatın seni ulaşılmamazık içerisinde yakalaması'dır. Beklemediğin anda onun tesadüfün kapını çalması senin için yeni bir maceranın keşfi olacaktır. Sen istemesende hayat o tesadüfü sana yapacaktır.
Tesadüf ü yanlış anlamışsın. Kader gibi bişey değil o. Tesadüf rastlantı demek. Etken bir durum değil. Olayı tarif etme biçimidir. Olay ise bazı insanlar için olasılık denklemi bazı insan için kaderdir.
tesadüf yoktur tevafuk vardır. Her hâdisenin altında bilmediğimiz nice hikmet ve maslahatlar varken buna tesaduf diyemeyiz cunku tesaduf başıbos demektir bizimde basımız boş olmadıgından tevafuk vardırr ve bu tabikide tevafuktur :)
Tesadüf değil 'Tevafuk' vardır. Tevafukun arkasında, tesadüfe ihtimal verilmeyen İlâhî bir kasıt vardır. "Hiç birşey tesadüf değildir. Allahın rızası dışında tek bir yaprak bile izinsiz düşmüyorsa işte bu tevafuktur."
Tesaduf 7 milyard insan icinde onu sevmekdir. Milyonlqrla sperma icinden birinin seni olusdurmasidir. tesaduf 208milyqrd hucrenin toplanarak beynini olusdurmasidir.10.000.000.000.000.0000.000.00 kadar (10ustu 22) hucrenin birleserek insani olusdurmasidir. tesaduf tuZlu suya yildirim duserek ilk hucreyi olusdurmasidir.
Tesadüfff... Yine aynı soru... Hayır tesadüf yokturr, sürekli sürekli karsılasıyorsan aynı durumla yasamalısın, yaşatmalısın kaçışın yok veya yaşıcaksın... Tesadüf bir olur iki olur eger üçüncü kez oluyorsa o artık tesadüf değildir.
Sen bir insana verebileceğin her şeyi verirsin , onun için ailenden , çevrenden vazgeçersin.. O da seni seviyordur belki , ama senin için fedakarlık yapamaz. Yalanlarını yakalarsın ve o an hayatın eskisinden daha yaşanmayacak hale gelmiştir
Kardeşim sana tam açıklamasını yapıyorum , sevdiğim kıza yanlışlıkla mesaj attım (baya önceden) ve bu şu anda onun buluşma teklifi etmesine sebep oldu :)
Şans eseri anlamına geldiğini düşünüyorum. Yani, tesadüfen karşılaşmak, aaa sende mi buradaydın derken ki ton, şansa bak ya nasıl karşılaşmak varmış gibi bir şey. :D
tesadüf diye birşey yoktur tevafuk vardır. Çünkü Allahın herşeyden haberi bilgisi vardır onunla katrşılaşmanı Allah istedi ve Allah zaten olacakları biliyorudu.
Tesadüf aşka inanmama sebep olmuştur.. yeri büyüktür bende.. " Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin." Demişsin ya hani aynen öyle
En İyi Cevaplar