Tesadüflere inanır mısınız ?Tesadüf nedir varmıdır ? Yoksa öyle olmasını istediğimiz olaylara tesadif mü diyoruz?
Cevabın nedir?
Tesadef değil olasılıklara inanırım ben.Bir insanın doğma ihtimali milyonda birdir.Ama şu vardır ,annenin babanında doğma ihitimali milyonda birdir,yani senin doğman için onların olasılıklarının da gerkçekleşmesi(doğması) gerekir.Bunun içine dedeler nineler atalar girince sayılamıcak değerlere ulaşır .Örneğin sayısal lotoyu bir milyar kere üstüste tutturmak gibi bu da yaşıyan her insanı süper şanşlı kılar.Biz süper şanslıların hayatımız boyunca bir kere bile sayısal lotoyu tutturamayışımız ise oldukça ironik.
01 Yorumla- +1 yıl
a*mk şeftalisi
En İyi Cevaplar
+1 yıltevafuk a inanırım
02 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler ederım :)
- +1 yıl
bende:)
ben tesadüflere diğil kadere inanırım
dualarımla yalvarırım doğru yolu bulamadığımda bazıları gibi hemen gidip burç yorumlarına bakmam Allaha dua ederim.00 Yorumla
+1 yıltesadüf dedinde aklıma ''aşk tesadüfleri sever'' geldi.. bitirdi beni o film.bende 1 pkt servis peceteyi:)
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
41Cevap
Evrende Tesadüf diye bir şey asla ve asla yoktur.evrendeki insan, hayvan ve bitki alemlerinde akıllara durgunluk veren bir intizam ve nizam hüküm sürmektedir.Uzaydaki milyarlarca galakside ve bu milyarlarca galaksinin her birindeki milyarlarda gezegende öyle müthiş, öyle ahenkli bir düzen üstelikte milyarlarca yıldır sürüp gitmektedir.Hemde aksamadan, sekteye uğramadan.
Yani tesadüf değil yaşadıklarımız önceden bize takdir görülen yazılandır...23 Yorumla- +1 yıl
öyleyse cok mutlu oldum ben :)
tesekkurler ''Yani tesadüf değil yaşadıklarımız önceden bize takdir görülen yazılandır...'' bunun için :) - +1 yıl
Herşey kader ile belirlenmiştir. bizler kazalarını yaşarız direksiyon cüzi irademizle bizim elimizde.
önceden biz takdir görülen yazılandır diyemezsin.
Adam bunalıam girer intihar eder o yazulan değildir. yanlış yönlendiriyorsun çocuğu.
Külli irade cüzi irade meslesini öğrenmeli. kader i öğrenmeli kazalar nedir onalrı öğrenmeli de burası yeri değil.
Kafasına dank edince, araştıurır öğrenir tesadüf saçmalığı neymiş tevafuk neymiş... buralarda olmadık dolduruşa gelerek öğrenir böle zihniyet.
Dünyanın kaderi bile yazılmış Kıyamet belirlenmiş. Senin ne zaman öleceğin belli. hayat içinde kendi iradene göre yön verebilyorsun cüzi irade ile hayatın içi tesadüf olur mu ?
Tevafuk tur denk gelme dediğimiz. Hem islam inancı olan tesadüfen oldu saçmalığını benimsemez.
hiçkimse kimse ile tesadüfen karışaşmaz. dünyanın şehrin içnideyiz herşey tevafuk kaderin içindeyiz. koca üniversite bitiren insanlar hala ahmak ça zihniyete sahip oluyor ya pes diyorum05 Yorumla- +1 yıl
neden aşşalıyorsunuz ki sadece sordum yani bilmiyorum belki
- +1 yıl
bak birincisi hiç kimsenin yazmış bulunduğu kitaba 'mal' dyemezsin ikincisi tevafukun anlamını gerçekten bilmiyordum soruyu sorarak öğrenmiş oldum
- +1 yıl
yaa bak tevafuk kelimesini bile burda f-duyudm dıyporum of valla bak başım çok kötü ağrıyor uğraşamicam
yaaa of ben ki,tap felanda oıkumuyorum inmir etmee beni bee
tesadüf diye bişey yoktur.. eski kız arkadaşımla doğum günlerimizi (gün ve ay) topladığımızda çıkmaya başladığımız gün çıkıyo... du.. çıkıyodu.. yani tesadüfe inanmam. herşeyin bi sebebi vardır ve ne yaparsan yap seçimlerin başka şeyleri tetikleyecektir... bu kitabı oku ''The Secret'' ve bu kitap '' Şimdinin Gücü'' .. ne demek istediğimi çok rahat anlarsın...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. 13 Yorumla- +1 yıl
bu da ne :)
- +1 yıl
güzelmiş :)
tesadüf yoktur tevafuk vardır.yani kader birleştiriyor.
10 Yorumla
+1 yılallahın takdirinden başka bir şey yoktur. Her şey onun izniyle gerçekleşir. Tevafuk denir güzel karşılaşmalara :)
01 Yorumla- +1 yıl
tevafuk'u biraz acarmısınız acaba?
Tesadüflere kesinlikle inanırım. Başıma bu yüzden iyi olaylar geldi. Fakat kötü olaylar daha çok geldi.
00 Yorumla
+1 yıllink :)
00 Yorumla
+1 yılIki karsit goruslu film önereyim
The adjustment bureau
Digeri
Sliding doors
Izlemediysen ust uste izle01 Yorumla- +1 yıl
ikisinide izlememişim tesekkurler
Tesadüflere bende inanmıyorum , kaderede pek inanmam , yaşanılcak olayları kendi tercihime göre seçerim sadece
03 Yorumla- +1 yıl
ben orada o zaman karşılaşmayı seçmemiştim oysa ama adı her neyse kader şans tesadüf farketmez yani
- +1 yıl
olabilir aslında doğru anlattın
tesadüf diye bir şey yoktur... tevafık vardır yani allhın rastgetirdiği olaylardır
00 Yorumla
+1 yılTesadüflere nasıl inanırım? Karşıma hiç ummadığım yerde ve zamanda birisi çıkarsa inanabilirim.
00 Yorumlageç oldu uykum geldi ve bu çok derin bir konu yarın etraflıca aydınlatırım seni iyi geceler..
013 Yorumla- +1 yıl
iyi geceler :) saat 22:18
- +1 yıl
tesadüf hem vardır hem yoktur olayları makro ve mikro boyutta irdelemek lazım misal bir savaşın planları ince elenip sık dokunarak hazırlanır ve galibiyet amaçlanır fakat en iyi hazırlanmış planların bile başarıya ulaşması binlerce tesadüfün ardı ardına gerçekleşmesine bağlıdır olayların gidişatını bir mikrop dahi değiştirebilir kimileri ise bütün yaşamın kaderdeki yazgıdan ibaret sayar ki bu da sağlıksız bir düşünce
- +1 yıl
sorunun ikinci kısmına gelirsek öyle olmasını istediğimiz olaylara tesadüf mü diyoruz? evet aslında olmasını istediğimiz ki daha çok olmasından korktuğumuz korktuğumuz olaylar kendi üzerimizi çekiyoruz çünkü evren maddedir ve madde düşünceler tepki vermektedir bu dürümde :) düşünce en saf enerji hali diyebiliriz yersen ;))
- +1 yıl
örnek verecek olursak yere çizdiğimiz 10 cm kalınlığında ki bir çizginin üzerinde rahatlıkla yürüyebiliriz fakat bunu yerden 2 metre yukarda yapmaya kalkarsak düşme olasılığımız çok fazla çünkü şiddetli bir şekilde düşmekten korkuyor olacağız ki bu çok güçlü bir düşüncedir... bu örnek deki olayı genişleterek bütün hayatımıza bakarsak ekseriyetle olmasına korktuğumuz olayların başımıza geldiğini herhalde herkes görecektir ...
ayrıca bknz ikinci yorum için link - +1 yıl
çok tesekkru eederımama bu seeferde benım uykum var :) ama ukucam bir ara tesekkurler
- +1 yıl
hala okumadım :(
- +1 yıl
tamam bak şimdi başlıyorum okumaya tekrar sağol :)
Milyonlarca sperm arasından bir yumurtayı dölleyebilecek kadar şanslı olmak ilahi bir tesadüf olabilir
00 Yorumlahayır inanmam, o tesadüf dedinklerimiz oluşması içinde zemini biz hazırlıyoruz çünkü
00 YorumlaNeredeyse bütün tesadüfler insan çok sevdiğinde oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
sanırım :)
+1 yılTesadüflere inanmam . Kaderimizdeki olacak şeyler olur zaten.
04 Yorumla- +1 yıl
belki tesadüfen oluyodur mu?
- +1 yıl
Tesadüf diye bir şey yoktur bana göre. Ama şansa inanırım :)
- +1 yıl
evet evet bende inanırım şansa
- +1 yıl
:)
+1 yılöyle olmasını istediğimiz olaylara tesadüf diyoruz.
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şeyin tesadüf olmaması tesadüf olurdu
evren zaten bir tesadüfler silsilesi bence00 YorumlaBir zamanlar inanırdım artık inancım yok. Tesadüf diye birşey yok hayvanlık var eşşeklik var
00 Yorumla
+1 yılkainatta hiç birşey tesadüfün eseri değil tesadüf yok tevafuk var...
04 Yorumla- +1 yıl
olur olmadık yerde ve zamanda olurolmadık kişilerle karşılaşmak nedir?
- +1 yıl
bu tesadüf değil kainat programı içinde mükemmel işleyen bir düzenin sonucu...
- +1 yıl
adı her neyse artık ama güzel bişey :)
- +1 yıl
elbette kader çizgisi içinde bütün olaylar gerçekleşir:)
Her şey hayatın bir parçası. Olma ihtimali olduğu kadar olmama ihtimalide vardır. Bunu hayat denilen en karmaşık olan olgu belirler.
00 Yorumlavar tabi, mesela chatte bir kızla tanıştım 4 saat boyunca sohbet ettim sonunda ne mi oldu kız kuzenim çıktı :S peki anlamadın mı diyeceksiniz ama kuzen ismini farklı söyledi
00 Yorumlakaderinde neyse o tesadüfler vardır meselauzun zamandır görmediğiniszs bi arkinizle başka bir
şehirde karşlışmak tesadür değilmi024 Yorumla- +1 yıl
ben inanırım zaten :)
- +1 yıl
canımsın
- +1 yıl
ne oldu kı
- +1 yıl
ben hala anlamadım :(
- +1 yıl
:(((
- +1 yıl
sana
- +1 yıl
yalan mı söylücem
- +1 yıl
yok yok ben daha uğraşmıyım anlamam
- +1 yıl
hahaaa :)
- +1 yıl
iyisin biliyorum :(
- +1 yıl
iyi geceler efendim :(
- +1 yıl
yok artık :)
+1 yıltesadüflere inanmam.İnanmasanız sizin için de iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılolabilir de olmayabilir de ya da bence ikisindende biraz biraz
00 Yorumla
+1 yıltesadüf dizilerde sinemalarda olur ona inanırım obur turlu asla
00 Yorumla
+1 yılhayata hiç birşey tesadüf değildir tıpkı dünyanın yaratılması gibi
00 YorumlaGöksel'in dediği gibi " Ben artık tesadüflere inanmıyorum "
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 784 cevap paylaştı.
+1 yıltesadüflerden cok kadere inananlardanim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılTesadüf yoktur, inanmam.
00 Yorumla
+1 yılTesadüfmü onu bana sorun siz :'(
00 Yorumla
+1 yılherşey tevafuk tur...
03 Yorumla- +1 yıl
o nedir;?
- +1 yıl
googleye bak, ben yazsam belki kafanda farklı anlamlar oluşur...
- +1 yıl
yi bakalım
- Aşk İlişkileri konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yıltesadüfe inanmam ama kadere inanırım
014 Yorumla- +1 yıl
çoçuk çok tatlıymış :)
- +1 yıl
evet yaa manyak bişeyy :)
- +1 yıl
internetten mı sen mı çektin :)
- +1 yıl
yaa facede bir arkadaşım yüklemişti bende aldım profil resmi yaptım
çok hoşuma gittii bu bebecik çok masum duruyor :) - +1 yıl
yanakları çok güzel ya ayy öpmek istedim :)
- +1 yıl
keşke olsada öpsek zannedersem velet ya çindedir ya japonyada:)
- +1 yıl
uu süper ama ya bende gider komsunun veledini öpreim onla idare edicez artık :)
- +1 yıl
çok çocuk gördüm ama böylesi az valla keşke benim oğlum böyle bişey olsa yaa hiç depresyona girmem :)
- +1 yıl
aynen ya insanın sıkıntılarını alır bunlar
senın cocuğun nasıl tatlı bunun gibi :) - +1 yıl
benim çocuğum yok yani evli de değilim ama birgün evlenmeye karar verirsem böyle bişey isterim :)
- +1 yıl
aman inşallah sana daha da güzelini verir Allah'ım :)
banadaa ama :) bende isterim :) - +1 yıl
allah sana da nasip etsin inşallah
- +1 yıl
Amin inşallah sanada :)
- +1 yıl
sağol :)
öh şimdi ben yazdım böyle bi soru. :D
00 Yorumla
+1 yılHiç sevmiyor beni tesadüfler..
01 Yorumla- +1 yıl
hadi ya :( tüh bilmiyordum ki
Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı. kimse beni tesadüfe inandıramassss :ı
126 Yorumla- +1 yıl
nedenmiş?
- +1 yıl
ne demk şimdiki bu kafam karıstı
- +1 yıl
kader midir olur olmadık zamanlarda olur olmadık kişilerle karşılaşmak çözemedim yoksa tesadufmudur
- +1 yıl
tesadüfen karşılaştık oysa:((
- +1 yıl
kaderse sevındım şimdi bak :)
- +1 yıl
senle aha şurda tesadüf işte ben geçerken sen geçiyodun öyle oldu işte
- +1 yıl
hiç güzel bişeymiş adını henuz bulamadım ama guzel yanı :)
- +1 yıl
yok yok daha da güzel şeyler de var ama oda guzel :)
- +1 yıl
biliyorum dınlersın ama tesekkurler :))
- +1 yıl
ne yiyorum bıl bakalım o zaman :)
- +1 yıl
2 hakkın kaldı
- +1 yıl
yaa vallaha bu gece cok guldum ister inan ister inanma :)
bildin kurabıye yıyom :) kolayla beraber - +1 yıl
yaptım zaten :((
- +1 yıl
teşekkurlerrr :))
tesadüf yoktur ama bize tesadüf gibi gelir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. tesadüf dıye bısey yok herseyın bı sebebı vardır.
00 Yorumlahayır hiç bişi tesadüf değildir olması gerekiyodur
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey tesadüf değildir.
00 Yorumla
+1 yıltesadüf vardır bide denk getirme vardır
00 Yorumla
+1 yıltesadüflere inanmam tesadüf diye bişiy yoktur
00 Yorumlaevrende tesadüfe tesadüf etmek imkansızdır
00 Yorumlabazen inandığım anlar oldu
00 Yorumlaİnancı zayıf bir insanım, tesadüf felan cıks.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. tesadüflere inanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSansa tesaduflere inanmam.
00 Yorumlaİnanmıyorum.
00 YorumlaOlasılıklar vardır.
10 Yorumla
+1 yılyok be gülüm
00 Yorumla
+1 yılya şeftalisi
00 Yorumla
+1 yılinanırım
00 Yorumla
+1 yılbence yok
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Tesadüf nedir, tesadüf var mıdır? Tesadüflere inanır mısınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler