Hangisi daha az sorunlu?
Tek aile cocuguyla evlenmek daha mi iyi yoksa kalabalik aileye karismak mi?
Tek aile cocuguyla evlenmek daha mi iyi yoksa kalabalik aileye karismak mi?
Aslında her şey senin elinde. Sen istemediğin sürece kimse senin huzurunu kaçıramaz. Ayrıca evlendiğin insan ya da evlenmek üzere olduğun insan seni her şeyin üstünde tutuyorsa, seni her koşulda herkese karşı koruyabiliyorsa inan bunun bir önemi olmaz. Önemli olan doğru insanı seçebilmek. Ayrıca ikisinin de artı ve eksileri var. Diyelim ki tek aile çocuğuyla evlendin. Bunun artısı nedir? Kafan rahat, karışan yok eden yok. Rekabet yok, kıskançlık yok. Ama bunun eksisi de var. Çevrende yardım isteyeceğn akrabaların olmayack. Yalnız kalacaksın. İnsan, insana ihtiyaç duyuyor sonuçta.
Kalabalık bir ailenin gelini olmayı seçtin diyelim. Bunun artısı ndr? Yalnız dğlsn. Yardımına koşan akrabalarn var. Ama eksisi artısndn daha çok emin ol. benim üç tane eltm var ve üçüyle de komşuyum.7 tane yiğenimiz var. Her bayrm köye gdyrz. Bir bakıma güzel oluyor. Ama zorlukları daha çok. Birbirimizi kıskanıyoruz. Kayınbiraderlerm bile kıskanıyorlar düşün kardeş olmalarına rağmen. Kayınbabam onlara ev aldı. Bize ev alındığı zaman benim bşm çok ağrıdı. Çok karıştılar. Neticede benim istediğm oldu. Ben istediğm evde otrdm. Kayınbabam, kayınvalidm gizli gizli para veriyor bize. Ne yapsınlar? Buna kimse karışamaz çünkü. Mesela bn eltilerime yakın oturuyrm ama mesafeliym hepsine. İki haftada bir grşyrz. Ama tabi tek çocuklu bir adamla evlenmek en güzeli. Şunu söyleyim ki;önemli olan seveceğin, mutlu olacağn bir adamla evlenmen. Gerisi boş. Geri kalan her şeyi kendin halledersin. Mesafeli olarak, hayatına kimseyi karıştırmzsn kalabalık bir ailede bile olsn mutlu olursn.
Ayy ablam yerin de olmak istemezdim ya allah kolaylik versin size zor mus gercekten... Vakit ayirip guzelce anlattigin icin cook saol ;)
Rica ederim ne demek
evleneceğin adamın ailesine bakarak mı evleniyosun önce adama baksana :D
Koca bulduda
@Nicholasgarcia aynen :P
ikisininde belli sıkıntıları var tek çocuk olursa kaynana derdinden kurtulamazsın hem o tek erkek çocuk çoğu zaman ana kuzusu olur ve annesinin sözünden çıkmaz kaynanan herşeyine karışır. Kalabalık aile daha iyi bence bana göre insanlarla birlikte olmayı kalabalığı seviyorum ben. O zamanda biraz curcuna olur heleki çocuklar olunca birlikte oturmak baya bir zahmetli iş olur.
tek aile çocuğuyla evlenilirse , genelde tek oldukları için ailesi tarafından rahat büyütülmüş oluyorlar, bu evlendiği eşine de yansıyacaktır diye düşünüyorum. bence kalabalık ailesi olan bir erkekle evlenmek daha mantıklı. en azından daha fazla olaylara bakış açıları oluyor bence tabi.
Cevap
7Cevap
Tek çocuğum bende sahiplenici özelliğim ağır basıyor önemsemeyi seviyorum bu özellikleri olan tek çocuk olan biri ile evlenmelisin en önemlisi de bilinenin aksine paylaşımcılardır herşeyi paylaşabilirsin konuşabilirsin aslında.
Ben tek aile isterim cunku acayip kalabalik bir sulalem var ana tarafim baba tarafim komple bir sehir kadar nerye gidersem herkes akraba yani oyle diyim boyle tek cocuk az insan daha rahat
Maşallah
Tek çocuk olarak söylüyorum, kesinlikle tek çocuklu aile
Çok kalabalık bir aile istemezdim şahsen ama kısmet.
Ahlaklı ve seni kabullenecek aileye gitmek en uygunu.
Kalabalık çok sıkıntı. Bunu evlendikten sonra anlarsın.
Tek gelin olunca butun yük sana kaliyor
Nerede çokluk orada b*kluk derler
Ben ailemin tek cocuguyum benle evlenen yasadı
kalabalık aile daha iyi tabi
kalabalık aile isterdim
Kabile gbi
@Nicholasgarcia evet severim kalabalığı benim ailemde kalabalık zaten
Masallahiniz varmis sizinde
@Nicholasgarcia aynen öyle
Hay mübarek
Kalabalığa karışma hiç ya
Tek aile çocuğu.