Günümüzde çok yaygınlaşan bir durum. Şahsen ben uygun bulmuyorum ama yaşayana saygım sonsuz beni ilgilendirmez.
Sizin de ne düşündüğünüzü merak ettim.
Sizin de ne düşündüğünüzü merak ettim.
Evet kesinlikle doğru değil haramdır. Yabancı bir kadınla bir erkek aynı odada halvet edemez, yalnız kalamaz. Yalnız kalmaları haramdır. Şeytan bunları rahat bırakmaz. İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Bir erkekle bir kadın yalnız kalınca, aralarına şeytan girer.) [Taberani]
(Bir erkekle bir kadın halvet ederse, [yalnız kalırlarsa] üçüncüleri şeytan olur.) [Tirmizi]
Kadınla erkek, iki zıt varlıktır. Ateşle barut gibidir. Ne kadar masum olurlarsa olsunlar, barut ateşe yaklaşırsa yanar. Ateşle suya da benzer. Ateş suyun içine girerse söner. Aç kurtla kınalı kuzuya da benzer. Ormanda taze otlar var diye kuzuyu götürür. Sonra kuzunun canına okur. Ateistler, feministler, (aynı odada kalsalar ne olur) diyebilirler, yani onlar için bu normaldir ama Müslüman bir kızla Müslüman bir erkek için normal değildir, yani dinimize aykırıdır. Dinimize aykırı bir husus için de niyetimiz iyi demek doğru değildir. Haram bir iş, iyi niyetle de yapılsa haramlıktan çıkmaz. İçki içen, zina eden veya her türlü haramı işleyen de, iyi niyetle yapıyorum diyebilir. Böyle iyi niyet insanı kurtarmaz. Hadis-i şerifte, (Cehennem iyi niyetlilerle doludur) buyuruluyor. Bir kimse, iyi niyetle işlediği harama alışır, sonra bunu dinin emri zanneder. Hazret-i Ömer, (Dininizi doğru öğrenip, buna uygun yaşayın. Yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz) buyuruyor. İyi ve halis niyete bir örnek verelim:
Odunların arasına ayağı sıkışan bir ayıyı adamın biri kurtarır. Ayı da, adam uyurken, benim de ona bir iyiliğim dokunsun diye, yüzüne konan sinekleri öldürmek ister. Kocaman taşı, adamın yüzündeki sineklere vurur. Evet, ayı iyi niyetiyle sinekleri öldürmüşse de, adamın başını da ezmiş oldu. Görüldüğü gibi tek başına iyi niyet insanı kurtarmıyor, ilim de şarttır. Ayının ilmi olsaydı, sineğe vurduğu taşın adamı öldüreceğini bilirdi. Bir kadınla bir erkek halvet edince, halvetin günahı ve zararı bilinirse, elbette halvetten, nikâhsız görüşmekten uzak durulur.
ben yaşıyorum. eğer ciddi düşündüğünüz bir ilişkiniz varsa ve çok güveniyorsanız evlenmeden önce birbirinizi tanımanız açısından iyi olur. ama bayanlar temizdir kendi adıma konuşayım temizim dağınıklığı sevmem. aşırı ilgi alaka kahvaltı hazırlamak ev işlerinde yardım etmek gibi şeyler beklerim. erkek arkadaşım maalesef kanepede oturup oyun oynamak dışında bir şey yapmıyor. eleştirdiğimde de beni suçluyor abartıyorsun diyor. şunu yap bunu yap demeyi sevmem kendi görüp hissedip isteyip yapmalı ama yapmıyor ve bu sinirimiz bozuyor. ilgi de sıfır. geçen seneye kadar gözüm kapalı evlenelim derdim. ama artık tereddütteyim. Maddi açıdan benden güçlü benim durumum yok ev kiralarını ve faturaları o ödüyor o olmasaydı üniversiteye okumaya dahi gidemezdim. tabiki çok minnettarım çok seviyorum ama bunlar sadece kurtarmıyor maalesef
ev faturalarını ve kirayı sevgilin ödüyormuş bir de ev işleri ve kahvaltı vs hazırlamasını mı bekliyorsun sana? bence çok şey istiyorsun umarım çocuk kurtulur senin gibi beleşçi birinden. ben bir kadın olarak bu söylediklerinden utandım okey maddi durumun olmayabilir çok normal ama evlenmediğiniz halde çocuk sana yaşam sunmuş resmen bunu kendin de diyorsun bir kahvaltı hazırlamak zor gelmemeli biraz eşit olunmalıdır. kadını erkeği yok bu işin o senin için bir şeyler yapıyorsa sende aynısını yapmalısın
Açıkçası ben bunu istemezdim. Sevgilimle aynı evde yaşamak istemezdim.
Peki ne isterdim? Ayrı yaşamak isterdim. Ara sıra bende kalmasını isterdim.
Aslında asıl söylemek istediğim sevgililerin aynı evde kalmasından neden bu kadar rahatsızlık duyuyorsunuz anlamış değilim. Seks yapabilirler diye mi? Yahu arkadaşlar tavla oynamak için mi sevgili oluyoruz. Tabii ki çatır çatır sevişmek, orgazmdan orgazma koşmak için sevgili oluyoruz.
Ey yükselen yeni neslin ergen erkekleri sözüm sizedir. Kadınların sosyalleşme ihtiyacını karşılamak için sizi kullanmasına izin vermeyin. Sizinle sevişmeyen, sevişmeyi erkeğe sunulan bir armağan olarak gören kadınların popona tekmeyi vurun gitsin. Ama siz öylesine abazasınız ki o götü boklu kadınların tüm afra tavrasını çekmek için sıraya girersiniz. Şu yoksulluğu üzerinizden atın artık. Unutmayın hem cinslerim: Muhtaç olduğunuz kudret taşaklarınızdaki asil dölde mevcuttur.
Sevişmeyecekseniz ne diye sevgili oluyorsunuz birlikte sinemaya gitmek için mi? Şaka yapıyor olmalısınız.
Ben Amerikada yasayan biri olarak Turk insaninin boyle gayri muslimlere benzedigini gordukce ve duydukca kahroluyorum. Ayni evde yasamak isteyen erkeklere soruyorum lutfen erkekce soyleyin bacinizinda ya da yarin kiziniz olunca onlarinda bir erkekle kari koca gibi yasamasini istermisiniz? Burada amerikada ve Kanadada evlenmek kalkdi. Artik hic resmi olarak evlenen yok. Herkesin cocugu kiz arkadasindan cocugu var. Calistigim yerde hemen hemen herkes en az bir kere bosanmis ya da cocuklari olan kiz arkadasindan ayrilmis durumda. Bazi kadinlar goruyorum mesela dort cocugu var biri cinli, biri meksikali, biri ingiliz oteki zenci kadin herkesden bir cocuk peydahlamis. Bazen cocuklarin babalari bile belli degil.
Hatta kardes kardese evlenenler gun gectikce artiyor. Cunku kimin seyi kimin cebinde belli degil.
Çok üzücü gercekten
@KarmaSutraa Muslumanlarda senin.
Cevap
65Cevap
Doğru değildir. Ateşle barut yanyana asla durmaz. Akşam burda öğrenci evinde kalan dayı ile yeğeninin yakınlaşması gibi bir durumla ilgili soru vardı. Kaldı ki sevgili ile aynı evde yaşamak. Hem madem aynı evde yaşayacaksınız evlenin o zaman. Hiç kimse bir şey olmaz demesin bal gibide oluyor. Benim arkadaşım yapmaz dediğim arkadaşım yaptı. Benimde üniversitede sevgilim vardı. Ve biz ciddi düşünüyorken bile ailelerimiz bildiği halde aynı evde yaşamadık. Ben asla istemedim. İyikide istememişim olmadı işte ilişkimiz bitti. Yanlış her şeyi ile aynı evde yaşamak nikahsız.
Dinen kesinlikle uygun değil buna karşı çıkan olmaz sanırım ama evli gibi yaşayarak birbirlerini daha iyi tanımak adına doğru sonuçta sen onunla gelecek düşünmüşsün ki aynı evde yaşıyorsun tabi aynı evde yaşamadan önce belli bir süre geçmesi ve ciddi bir ilişki olması lazım evli ablalarım hep ne kadar aşık olursan ol evlendikten sonra aynı eve girdiğinde o aşk bitiyor der yani sana evin içinde baş başa kaldığınız da da dışarda ne bileyim bir cafede davrandığı gibi davranamaz o yüzden uygun bence
Evli olmayan iki kişinin aynı evde yaşamasını bırak yan yana gelmeleri Bile dinen yasak rabbimin yasaklandığını ben nasıl doğru bulabilirim müslüman değiller ise istedikleri gibi yaşasınlar saygı duyarım ama ben Müslümanım diyen bu kurala uymalı bari en azından mecburiyeti sadece yan yana gelmek olmalı ondan ötesi zinaya açık
Üniversite sonrası, sevgiliyle aynı evde yaşamak kadar doğru veya yanlıştır. Muhtemelen yanlış çünkü karşına çıkacak biri muhtemelen yanlıştır. O herif, hiç mi senin yanlış anlayacağını düşünmeksizin ortak bir evde oturmayı teklif etti? Çooooook şüphelen, başına böyle bir şey gelirse.
3 sene yaşadım evet doğru değil dini açıdan ama şunuda diyorum iyiki yaşamışım şimdi cinsellik falan düşünen olur illa ben saygı duydum bu konuda ona. Ama güzel tarafları yok değil güne sevdiğin insanla başlamak kadar güzel bişey yok bence bide evlilik provası olarak görebilirsiniz bunu elbette bir evlilik kadar değil hiçbirşey ama ne bileyim güzel oluyor. Karşındakini her haliyle sevmesini öğreniyorsun. Daha iyi tanıyorsun
Kaldim. Sevistim. Dogrudur. Kimsenin de skinde olamaz. Bir gun birisi de cikip siz ayni evde kalamazsiniz demedi. Biraz got ister o. Mk kontrat benim ustume. Kirasini oduyorum. Ev sahibinin haberi var. Komsular sikayetci degil. Bir avuc anadolu comarinin lafiyla mi hareket edicez. Skerler oyle isi.
Dogru bence... bir insani en iyi sekilde onunla birlikte yasarken tanirsin... ama tabi her onune cikan sevgiliyle birlikte yasanmaz :) once bir ciddi iliski uzun sureli bir iliskiniz olmasi gerek daha sonra birlikte yasarsiniz dha sonra da evlenirsiniz
@kırmızı55 evet tanimak... yrica ayni evi pylasipta cinsellik yasamayan bir cok cift var... :) daha iyi tanimak derken bir hayati paylasirken kisinin bazi konularda olan tepkileri ne bileyim sabah kalktiginda moreli nasil suratsizmi neseli mi... ev islerinde yardim edermi ne bileyim tartisirken masa sandalye mi kirar yoksa sadece bagirmakla mi kalir hani ne bileyim en ince ayrintisina kadar ogrenebilirsin... "evlendikten sonra huyu degisti" dememek icin :)
kızlardan iki kişi olabilir demiş birini eleştirmişler diğeri de gizli yorum yapmış zaten...
1 seneye yakın bir kızla aynı yatağı paylaştım hiç birbirimize temas etmedik... çünkü sevgili değildik. diğer taraftanda azgın bir kızla çıkmaya başladığım gün parkta neler neler yaşadık...
mevzu aynı evi paylaşmak değil aynı ruhu paylaşıp bedeni paylaşmaya niyeti olmaktır nokta
Kızlı erkekli diyorsun yani?
Kıbrısta okuyanlar yıllardır öyle kalıyorlar ki :)
İsteyen istediği gibi yaşayabilir.
Bence sakıncası yok😎
Ha ilerde baba olursam ve kızıma herşeyı bizzat ben anlatırım konuşurum en yakın arkadaşı olurum.
Ve sonrasında onun kararlarına da saygı duyarım :)
sonuçta birbirinizi tanımanız lazım bence doğru ancak bir çok kesim buna yanlış diyicektir kararı senin vermen lazım
ileride evlendikten sonra tanrım nasıl biriyle evlenmişim ben demektense önceden deneyimlemek daha mantıklı bence
her ay yeni sevgili yapan biri sevgilisiyle kalirsa uygun bulmam tabi., ama mesela ben ve sevgilim 5 yildir birlikteyiz. böyle birşeye hazırız ve sorumluluk sahibi olabilecek yaştayız. o yüzden bu tarz çiftler bence kalabilir uygundur.
@doanylmz dinlere inanmiyorum. ayrica ayni evde kalinca illa aklindan geçeni yapacak degil çiftler. nice ogrenciler var kizli erkekli kaliyorlar hicbisey de olmuyor aralarinda. demek ki insan kendini tutmak isterse tutar. evlilige etkisini bilemem ama karşındakini sevenin aşkı her gün yeniden alevlenir zaten. öyle birlikte yasayinca alışıp sıkılmak evliligi etkilemesi vs vs bana bunlar mantıksız geliyor.
@doanylmz yarım? tayyibin yolundansın anlasilan. benden uzak dur kirli zihniyetini de al ve git.
@kırmızı55 kadın kendi bedenine neyapacagina kendisi karar verebilir ister kürtaj yapar ister evlenmeden doğurur bu sizi ne ilgilendiriyor? yüzde yüz eminim ikiniz de şu mübarek dediğiniz ramazan ayında türlü ahlaksızlıklar yapiyorsunuzdur. ama burada sanal alemde ahlak bekçisi kesiliyorsunuz. üzerinize vazife olmayan şeylere bulaşmayin.
Bence cok guzel bir sey. Tamam bir noktadan sonra sie git demek istiyorsun icinden ama yemegiydi bulasigiydi ne bileyim temizligiydi kitledigin zaman her sey cok guzel geliyor...
Yaşayana da saygım yok. Onun bunun çocukları bizi buluyor sonra :d babası belli olmayan çocukla doluyo memleket :d
Nefis ister. Ancak haramdır.
Yanlıştır. Zehirli bal gibi mideyi yakar.
Kesinlikle doğru değil sırf bu yüzden sevgilim ile aynı şehirde okumak istemedm biz aynı eve çıkmayda düşünmuyrdk il dışında bile benim için uygun değil
@doanylmz mantıklı düşünmeye çalıştım sadece sonuçta ne olacağı belli olmuyor sevgili olarak gidip yabancı olarak birbirimizi görebilirdk ayrılsak aynı okul kötü olurdu bide özel yurtda kalackdi illa ki gel git diyecek ateş ile barut olur mu
Yani böyle düşünmen düşünebilmen iradene hakim olabildiğini gösteriyor ama gel git mevzusunun olabileceğini istenilebileceğini düşünmek sevgilinden bunu isteme ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğüne getirir ben şahsen sevgilimle aynı şehirde okumak isterdim ama asla dışarıda normal cafe gibi halka açık ortamlar dışında asla görüşmezdim bunu istemezdim bana uymayan şeyler bunlar nefis şeytan ister önemli olan benim iradem o konuda da iradeliyim Allah a şükür
@doanylmz ya tabi ki bende sevmem kalablik ortami o hiç sevmez ama insan nefsine sahip çıkamıyor bazen ne kadar iradeliymde desen :(
Ben kendimi bildiğim için söyledim bunu sizi seni onu bilemem tabi ki yani erkek arkadaşının zaafı varsa sen haklısın yaptığın da doğru ya da sen kendinden emin değilsen dicem ama iki kişiden biri iradeli ise zaten o iş olmaz hele ki kız net ise duruşu netse erkek olduğu yerde kalır sadece
Eger adi konmussa veya konulcaksa ciddi bir seyse aileler tarafindan yanlis bisey degil diye dusunuyorum
2 sene yaşadim pişman degilim, değilsemde sakinca yoktur benim için
Bende bir kadinim ve sevgilimle eve cikicam 3 hafta sonra. Uni 2 deyim sence mantiksizmi yaptigim
Aynen.. yaşayanın kendi hayatı kendini ilgilendirir sonuçlarına da kendi katlanır
Isteyen yasayabilir. Iliskiler vicik vicik olmadigi surece bir sorun gormuyorum yetiskin insanlar sonucta
Bizler hem müslüman hem de Türküz nereden gelip nereye gittiğimizi unutmalıyız. Ters bunlar
O ilişki uzun süreli olmayacağı için kesinlikle sıkıntılı olur.
Yaşanır ya, evliliğe bir adım. Ne evlilikler bitiyor insanlar birbirini anlamadan evlendikleri için.
Üniversiteye gidiyimde kime ne ister sevgilimle kalirim ister anam babamla :) canim ne isterse o
Ne hale geldi toplum artık.. Şeytanın dans zamanı..
Benim de çoğu arkadaşım yaşıyor da pek umrumda değil bana göre de normal değil ama aradaki samimiyet veya mezhebe bağlı hacı mezhep genişse yapcak bısey yok
Şahsen bende kesinlikle bu durumu tasvip etmiyorum ama yine de ister istemez saygı duymak zorundayız
İki insanın da aklı başındaysa sorun değil. Ama insanlar bağnaz.
Ahlaksızlık gelecekteki eşine saygısızlık.
Olabilir ya. Bence evlenmeden once biraz birlikte yasanmali. Oyle seylere girmeden tabi
zor iş, kavgası ayrılığı var bu işin, evlilik düzeyine gelmeden yanlış bence
Benim isime gelir, baska kizlardan not isteme bahanesi de olmaz 😏
Karsi cinsle yasamak eglenceli ama sevgiliyle hayir ya karsiyim.
@kemalim13 Kaliyorum Şu an sorun yasamadim hic. Sevgiliyle yasayamam diye dusunuyorum sadece.
@kemalim13 Sevgili olabilecegim insanlar degiller
Yobazlar karsi cikar anca
Gayet normal buluyorum sevgiliyle birlikte yasamayi
Evlenmeden önce onu dudaklarından bile öpmeyeceğim için sorun yok kalırım.
Benim onları düşüncek vaktim yok seni düşünmekle meşgulüm yov ye
Herkes istediğini yapmakta özgür
Herkes kendinden sorumludur
Bunu yapan kızlar erkeğin bedavaya ihtiyacını gideriyorlar üni bitincede tekmeyi yiyorlar genellikle çok azda olsa ilişkiye girmeyenlerde var
3 sene yaşadım kızın hem etinden hem sütünden faydalandım her türlü ihtiyacını giderdi
Korunsunlar kesin, daha fazla oc istemiyos.
Bence de uygun değil
cok yanlis fazla yanlis
Evcilik oynamaya gerek yok
Ben saygı duymuyorum.
İlişkiye bağlı olarak doğru. .
sevgilim olsa yaşamak isterdim
Bence dogru değil ama herkes özgür isteyen yaşar
yanlış çünkü işin ambiansı kaçıyor.
ben yasadım cok da mutlu oldum.
Kesinlikle doğru değil
Ablacim. yapma hamile kalirsin
bu resmen kardeşim luk bir durum
Ben doğru bulmuyorum.
Bence de pek uygun değil.
Hayir tabiikide dogru degil
erkeklere güven olmaz kendimden biliyorum :D
Yakışıksız gereksiz hoş degil
Ben yaşamam yaşayan yaşasın
Caiz değil ama buna pek takacağını sanmıyorum.
sakıncalı bir durum 3 biri olabilir araznıda
değil ya nasıl uygun olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar