SEKİZİNCİ BÖLÜM:AİLE DÜZENİNE KARŞI SUÇLAR
BİRDEN ÇOK EVLİLİK, HİLELİ EVLENME, DİNSEL TÖREN
Madde 230 - (1) Evli olmasına rağmen, başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Kendisi evli olmamakla birlikte, evli olduğunu bildiği bir kimse ile evlilik işlemi yaptıran kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
(3) Gerçek kimliğini saklamak suretiyle bir başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçlardan dolayı zamanaşımı, evlenmenin iptali kararının kesinleştiği tarihten itibaren işlemeye başlar.
MADDE 230.– Maddenin birinci fıkrası, birden çok evlenme fiilini suç hâline getirmiştir. Suçun faili kadın veya erkek olabilir.
Bu fiilin suç olarak tanımlanmasıyla, aile düzeninin korunması amaçlanmıştır.
Suçun oluşması için, evli olan kimsenin kanuna ve usulüne uygun olarak ikinci bir nikâh işlemi yaptırmış bulunması gerekir. Birinci evliliğin Türkiye’de veya yabancı bir ülkede yapılmış olmasının önemi yoktur. Birinci evlilik ölüm, boşanma veya iptal suretiyle ortadan kalkmadığı sürece ikinci evlilik suç teşkil edecektir. Birinci evliliğin iptalinin olanaklı bulunması hâlinde de iptal hükmü kesinleşmediği sürece ikinci evlilik, suç teşkil edecektir. Suçun oluşabilmesi için, kişinin kasten hareket etmesi gerekir. Taksirle ikinci evliliğin gerçekleşmiş bulunması hâlinde fiil suç olmaz.
İkinci fıkraya göre, evli olduğu hâlde ikinci defa evlenen kişinin durumunu bilerek onunla evlenen kimse de birinci fıkra gereğince cezalandırılacaktır. Bu hâlde suçun oluşması için failin, kendisinin evli olması gerekmez ve fakat evlendiği kişinin esasen evli bulunduğunu bilmesi yeterlidir. Taksir, suçun oluşması için yeterli değildir. Birinci evlenme yurt dışında yapılmış olsa da suç oluşacaktır.01 Yorumla- +1 yıl
Maddenin üçüncü fıkrasında, gerçek kişiliğin saklanması suretiyle başkasıyla evlenme işlemi yaptırılması cezalandırılmaktadır. Suç, failin ger¬çek kimliğini saklayarak kendisini bir başka kimse gibi göstermesi ve bu suretle evlenme işlemlerinin yapılması ile oluşur.
Dördüncü fıkrada, yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçlardan dolayı zamanaşımının evlenmenin iptali kararının kesinleştiği tarihten itibaren başlayacağı hükmü getirilmiştir. İptal davası uzun sürebileceğinden, burada zamanaşımının başlangıcını özel biçimde belirleyen bir hükmün getirilmesi yerinde görülmüştür.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNasıl olsa kendi başına yaşamayı, hayattaki zorluklarla mücadeleyi,
ticareti, bir çok şeyi öğrenmişsin.
Çocukların da küçük değil. Kendi başlarının çaresine bakar.
Kocadan sana hayır gelmez.
Bırak gitsin.
Şimdi onun kalbi pır pır atıyordur.
Sadece kalbi değil sıkıntıdan başka yerleri de atıyor sana söyleyemediği için.
Maddi alacaklarını al, sepeti koluna herkes yoluna de ve ayrıl.
İnan ki, kazanan sen olacaksın.
Adam çok pişman olacak ama iş işten geçecek.03 Yorumla
Soran+1 yılAralarin da 14 yas var kadınla.. kadina ilk defa senle yaşadığımı hissediyorum demis.. bana zaman ver.. kurtulucam bundan demis... bana da nerdeyse inkar edecek nolucak ben sadece ihtiyaçlarını goruyorum.. diyor:((
Soran+1 yılBoşanma korkusumu yaşıyor sence. benden boşanmak istemiyormu... yoksa blöfmü yapiyordur
- +1 yıl
Hanımefendi,
yaş farkı olan bir kadın erkekten maddiyat bekler, güven bekler.
Senin adam da bunun garantisini vermiş olmalı.
Sen dünya güzeli de olsan, adamı ağına almış o kadın.
En iyisi mi, senin elinde kozlar varken yapacağını yap ve gönder gitsin.
Hayatı ona da kendine de zindan etme.
45 yıl daha yaşama ihtimalin var mı?
Yok...
O halde hayatını bir düzene sok.
Bırak yaşasınlar günlerini...
Hayır işle.
Kocan boşanmadan korkmuyor aslında.
Hala içinde bulunduğu oyunun sarhoşluğunda.
Boşandığında görür hanyayı konyayı ve kenyayı.
Tabikide boşanmalısın abla. Benimde annem aldatıldı, babam başka biri için evi terketti. Nasıl zor oldugunu, nasıl hissettirdiğini annemden biliyorum annem uğraştı günlerce ağladı kardeşim ve benden uzaklaştı. Burda yara alacak tek kişi sen değilsin sen ve seni seven insanlar. Bence bırak gitsin. Sen kendi ayakların üstünde durabilen biriymissin zaten. Öyle bir adamın senin gibi birinin yanında yeri var mı sence? Süründürmeye bile değmez.
04 Yorumla
Soran+1 yılBaban sonra pişman oldumu..
- +1 yıl
Bilmiyorum onun yüzünü görmüyorum. Bazen görmek zorunda kaldığım oluyor çünkü para veriyor bize. Şu an hala o kadınla, çevremizdeki herkes biliyor artık gelipte bizimle kalması saçma olur. Zaten istemeyiz de. Ona karşı beslediğim tek duygu nefret. Annemi üzüp yıprattığı için kızıyorum en çokta. Seninde çocukların öyle düşünmesinler.
Soran+1 yılResmen boşandimi annenle baban
Valla okuyunca cok üzüldüm durumuna yerinde olmak istemezdim abla diyecegim senin kadar hayat tecrübem yoktur ama nacizane fikrim bir kere aldatılmıssın bunun affı olmamalı ki biz kadınlar bu kadar aciz insanlar degiliz bir kızın yasındayım üzerime düsmez belkii maddi durumunda yerinde süründürmek isterswnde bosarsın boşarkende ne var ne yok afedersin gerekirse donuna kadar al gözünün yasına bakma derim
04 Yorumla
Soran+1 yılGözumde sevgi yerine nefretle doldu.. kadinada sevmiyorum bosanmak istiyorum. bir turlu bosanmiyor.. psikolojik tedavi goruyor idare edirum demis:((
Soran+1 yılYok benden için kadina demiş.. banada sadece cocuk olunca idare ediyorum ihtiyaclarini karsiliyorum.. yok sevgi mevgi diyor.. ama tatiller dudak dudaga resimler ve o kadin oyle demiyor.. birde kadin 14 yas kucuk kendinden
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum gizli saklı yapılmış bir evliliği senin ve çocuklarının haricinde herkesin bilmesi seninle oyun oynamaları gerçekten şerefsizce kadının ayrılmanızı istememesi türkiyede kalmak rahatça yaşamak kimseye özlem hasret duymaya cesareti yok halinden hoşnut ama kocan olacak adamın yüzüne baktıkça sinirlenecek üzüleceksin bu yüzden ayrılmak en doğrusu herkes sana hak verir çocuklarının ve senin geleceğin için hakkını al sonra bırak ne hali varsa görsün.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Boşarsan ceza olmaz adam seni kaybetmekten korksa gidip başkasıyla evlenmezdi
Süründürmekten kastın ne bilmiyorum ama sanırım Adama ceza olsun diye yapabileceğin pek fazla birşey yok
Canını yakmak istiyorsan sende başkasıyla beraber ol diyeceğim ama o Zaman'da kendini basitleştirmiş olacaksın01 Yorumla
Soran+1 yılYok aslin da bosanirsam o kadinla evlenir diye nikahimi vermek istemiyorum..
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbla senin de hayatı yaşamaya hakkın var. Umarım o hıyardan boşanmışsındır. Kendine yeni bur sayfa açmışsındır. Çevrene bak ve mutlu olabileceğin insanlara kapını kapatma. Bu yaşta sen de aşık olabilirsin. Ve mutlu olmaya en çok ihanete uğrayan kadınların hakkı var. Neden başka bir adamı sevmeyesin ki?
00 Yorumla
+1 yılAbla ayaklarinin üzerinde duruyosun ve cocuklarin büyük anlayacak yaşta. Hayatta neler oluyor yapilan her hareketin bir karsiligi var ha bu dunyada ha öbür tarafta sıkma canını o yüzden
02 Yorumla
Soran+1 yılBosan hayatina bâk diyorsun yani
- +1 yıl
Yapacağın baska bisey var mi kendini üzmekk dışında?
+1 yılBana kızcaksınız ama, kabullenin ve öyle mutlu olmaya çalışın.
Böylece
Sen mutlu
Kocan mutlu
Çocukların mutlu
Kocanın diğer karısı da mutlu...
Olacaksınız...
Aksi halde...
Herkes MUTSUZ...
Şmdi... HANGİSİ?113 Yorumla- +1 yıl
Sacma bence...
- +1 yıl
@cumartesii bu benim görüşüm.
Herkes aynı şeyi düşünecek diye birşey yok... - +1 yıl
illa ki , saygisizlik olsun diye yazmadim. Yanlis anlasilma olmasin.
Ama bu saatten sonra yukarida mesaji yazan insanin karsi taraftan acisini cikarmadan mutlu olacagini sanmiyorum. Bir de uzerine kuma alarak hayatina devam etmesi kotu bir durum... - +1 yıl
@cumartesii iki kadının da hayatları farklı yerlerde...
Tek ortak noktaları
Kocaları...
O da bunu zaten istiyor...
MUTLU
kalmak için tek yol
KABULLENMEK...
- +1 yıl
Peki tamam sen haklisin :)
- +1 yıl
@Gizemsevim beni takip eder misin?
Soran+1 yılYok devam edersem de mutsuzum..
- +1 yıl
Ben kazandim :)
Sizin bu saaten sonra yapacaginiz sey parayi catur cutur, emmeli gommeli yiyip bitirmek...
Soran+1 yıl@cumartesii bir yanım öyle diyor aslinda cok modern ve sosyal bir kadınım... devaam etsem on dokunamam dokunduraamm kendimi.. zamanla daha çok seviyesizlesecegiz surekli tartisma lavga tatsizlik.. sonucta bir bebek bir hayat var onlri birakmaz
- +1 yıl
Bence bebegi dusundugun kadar kendini de dusunebilirsin...
Soran+1 yıl@cumartesii bosanip kendi mutluluguma bakmam lazim degilmi... cevremede rezil oldum
- +1 yıl
Tabiki kendi hayatını düşüneceksin. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hayatta her zaman tek olduğunu en azından şimdi bir kez daha görmüşsündür.
Ib. ne bir de cocuk yapmis üstüne he :/
Soran+1 yıl@cumartesii evet aslinda en büyük ceza kapi disari edip tek celsede bosayip hic bir sey yokmus gibi hqyatimi yasqmak
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence boşanmalısın. Size dair bir ilişki kalmamış ortada. Resmi olarak seninle evliyken başkasıyla nasıl evlenebilir ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılYapan yapıyor maleseff ablasm
Onu süründürürken kendinde sürünürsün, sana yapılan muamelede ortaya çıkar.
Bence kov boşan para konusunda canını yak. Taviz verme yani, nafakanıda iyi al afedersin ama onun ağzına... :)00 Yorumlasüründür bu süre zarfında içinden tamamen soğut onu ama boşanırsan giğer tarafa gidebilir bir pişmanlığını yaşamalı kadınla irtibata geç
02 Yorumla
Soran+1 yılNe diycemki kdina ben kocami seviyorum hayattada birakmam diyor.. diger sorunlarinizi kendi araniz da hallledin beni rahatsiz etmeyin deyip tel. i kapatti.. acmiyorda arayinca
Soran+1 yılBosansam da bosanmasam da kadin kocami sahiplenmis iyice biz birbirimizi seviyoruz aşığız ölürümde birakmam diyor. Her şekilde devam yani... olan bana oluyor sevgi yok ilgi yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılBosanma. Gidip onlarla yasasin ama resmi nikah kiyamazlar en azindan. Evden gonder ama nikahini verme
10 Yorumla
+1 yılyani boşanmak en dogrusu olur bu aşamada..
süründürüp ne yapacaksınız.. yani..
eve gelmesine engelmi olacaksınız?00 YorumlaBİr nabız yokla boşanmak mı onun işine geliyor evli kalmak mı... Ona göre tersini yaparsın
213 Yorumla
Soran+1 yılEsiminmi.. kadininmi
Soran+1 yılBen bosansam bile duydugum kadariyla kadin evlenip buraya gelemezmis... onun da baska cocuklari var iki tane
Soran+1 yılYaniii
Soran+1 yıl4 yildir kadiinlaymis iki yildir aleni herkes ogrenmis evlilik yapali iki yıl olmus.. bebek 8 aylik
Soran+1 yılKadin kendinden 14 yas kucuk 38. galiba
- +1 yıl
Ortada çocuk olmasa çok iyi olurmuş. Anladığım kadarıyla kocan bu işi kabullenmeni bekliyor. Kabullenince böylelikle rahat rahat her iki tarafada gidip gelebilecek. Ayrılsan bu seferde karşı tarafa gün doğacak.
Olaya bence şöyle bakmalı. Sen üzülüyorsan karşı tarafıda üzeceksin bunu da en iyi evli kalıp kocanın burnunda getirerek yaparsın. Ama yok ben zaten üzülmüyorum ne halin varsa görsün diyorsan yol ver gitsin tabi bu yaptıklarının da bedelini ödemesi kaydıyla.
Soran+1 yılKadin bosanmamizi istemiyor.. oda ikimizi idare etsin diyormus.. kendisi turkiyede eski esinden cocuklarini birakip buraya gelemezmis. en azindan kocamin islerini yapiyor ona bakiyor baska kadinlara gitmiyor.. boylesi daha iyi diyormus.. nasil bir zihniyet bu kadininki anlamadimm
Soran+1 yılKendimi kkullanilmis asagilanmis hissediyorum malesefff... evli kalmakla daha cok kullanilicam yani...
Soran+1 yılEvet biliyorlar onlar bana birakiyorlar... esim turkiyeye donemez isinden dolayi mecbur burda yadamaya ben bosarsan yalniz yasamaya turkiyeye o kadinin yanina ara sira gidebilir ancak
+1 yılBence dava tazminat olarak herşeyini al, donuna kadar varını yoğunu al hakkındır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılGenc bir erkek bularak parasini catir cutur yiyebilirsin...
00 Yorumla böylesi süründürmeye değmez bence yol ver gitsin hem sende yoluna bak bence abla daha uzun bir hayat var bence seninde önünde
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Malların hepsini sat. Nasıl olsa senin üzerine. Güzelce de ye.
00 Yorumla
+1 yılİki ucu boklu deynek dedikleri böyle bir şey galiba
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yıl53 yasında amcaya bak insan çolugundan çocuğundan utanir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılsakin ol canım... olan olmuş bir çanya para al ve İzmire gel tatil yapalım
00 Yorumla Boşarsan karşı tarafa istediğini vermiş olacaksın ablam. Akıllı düşün
00 Yorumla
+1 yılDegisik hayatlar.. surundur yapabiliyosan ayip yani kaldrabiliyorsanda yașa..
00 YorumlaDirek vur tekmeyi popona gitsin seni enayi yerine koymuş ne utanmaz insanlar varya
04 Yorumla
Soran+1 yılİşin acisi bunu herkes biliyormus gorumcelerim. kayinvalidem hepsi saklamis kadinla oturup kalkiyorlar.. bana da biz bilmeyiz haberimiz yok yapiyorlar
Soran+1 yılYani defedip hic bir sey yokmus gibi kahkahami atip kendimi yenileyip hayati. i yasamak galiba en buyuk intikam olur.. oda evlensin bebek buyutsun bu saatten sonra
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşanmak akıllıca
Uğraşmaya değmez Allah indan bulsun10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence seviyeli bir şekilde ayrıl.
Hakkın olan mal varlığını al gerisini iade et.
Özgür bir kadın olarak hayatını sürdür.10 Yorumla
+1 yılbu yaştan sonra boşanıp ne yapıcan apla? boşandığın gibi daha kötü olacaksın. hiç birşey olmaz sabret senin yanında zaten çoğunlukla.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeye sabredicemki o kadini birakamaz bebekleri var.. anca kabullenip oturmak var.. kendi ayaklarim uzerinde duruyorum.. maddesel ozgurum calisiyorum da... her bana dokunusun da kadin gelecek aklima
- +1 yıl
hiç birşey olmaz ablacım. sen milletin ne diye dediğine bakıyorsun? ben burda 2 3 hanımı olupta huzuru gayet yerinde olan onlarca aile biliyorum.
sahi bu huzursuzluk düşüncesini ortaya atan kimler? ne diye bizim yerimize karar veriyor ki bu insancıklar?
senin kocan onca yıl çalışmış çocuklarına bakmış seni dövmemiş snei zora sokmamışsa sana iyi davranmışsa bu tip bir şey için milletin galeyanına gelip bitirme.
heleki bu yaşta insana gülerler güler
emekliliğinin tadını çıkar.
çocukalrını olacak torunlarını düşün eşinlede iyi geçinmeyhe bak. hayat devam ediyorum
Allah aşkına sen burda o orda beraber yaşayına getiren bir adamı ne kadar süründürebilirsin? Boşan
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 24,4b cevap paylaştı. En güzeli bosan canım zaten bir çok şey üstüne işimi muhtaç olmazsin sende kadınsa senin de duyguların sevilmeye kadın olduğunu hissetmeye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşa niye uğraşiyorsun ki. Kendi hayatini yaşa sende. Değmez onunla uğraşmaya.
00 Yorumla
+1 yılal eve bir adam sok yatak odana onada deki kardes kardes yasayın ne olcakki:D
00 Yorumla
+1 yılSüründür. Aldatılan insana her şey mübahtır saldır
00 Yorumla
+1 yıldemekki kocanı doyuramamışsın ablacım. iyi günler
00 Yorumla
+1 yılsen de kendine genç erkek bul ye parayı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı. Ayrılmak mantıklı olan
02 Yorumla
Soran+1 yılBeni boynuzlayan bir adami niye durutayim degilmi... ne hali varsa görsün... ayrilma konusunu etmiyor demekki istemiyor. en iyi onu boşamak
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllah ından bulsun.. boşan gitsin..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılBU yazdıkların gerçek mi abla ya
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke olmasaydiii
- +1 yıl
Abla boşa bırak ya
mal varligini sat g. tunede tekmeyi bas postala
00 YorumlaZaman akıp gidiyor biran önce at başından
00 YorumlaYerinde olsam 1 dakika düşünmem boşanırım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılAh be annem bosan gel buraya
00 Yorumla
+1 yılSurundur bence hak ediyor
00 Yorumla
+1 yılDonuna kadar al Teyze😀
00 Yorumla
+1 yılsende oyaşlarda genç bir delikanlı bul bence;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDonuna kadar herşeyini al o adamın.
00 YorumlaBoşayın..
00 Yorumlaboşamak mı diye soruyormusun halâ?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 658 cevap paylaştı. Bosana bilirsin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Boşa kurtul
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenden esirgediğini yenisine vermiş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSende yap aynisini
00 YorumlaBoşan ninecigim
00 YorumlaSende evlen
00 Yorumla
+1 yılSurundurmek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSüründür
00 Yorumla Kov boşa
00 YorumlaAblacım zıç ağzına
00 YorumlaKısmeti varmış demek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılvay anasını
00 Yorumla Boşan.
00 YorumlaEvlenir tabikide
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım