Neden bir kız ile konuşurken çekingen davranıyorum?

Merhabalar. 19 yaşındayım ve üniversite okuyorum. Tiyatro ve dizi sektöründe bulunmuşluğum var o yüzden komik, sempatik, soğukkanlı ve canayakın birisiyim. Rol yapma yeteneğimle insanları eğlendirebiliyorum. Birsürü tanıdığım var bu sebepten dolayı. Asıl sorunum tabi ki kızlarla ilgili. Eğer ben bir kız gelip benimle tanışmışsa arkadaşlarımla konuştuğum gibi rahat konuşabiliyorum fakat durum tam tersi ise, utangaç ve çekingen oluyorum. Hatta geçenlerde bir erkek arkadaşım, benim için kendi sevgilisi ve onun bir arkadaşıyla buluşma ayarladığını söyledi fakat ben yine çekingen olacağımı düşündüğüm için teşekkür ederek reddetmiştim. Bugüne kadar hiç sevgilim olmadı. 1-2 tane teklif eden oldu fakat onların uzun süreli ilişki için uygun olmadıkları biliyordum ve reddetmiştim. Uzun süreli ilişki yaşayanlara o kadar imreniyorum ki, bunlar birbirlerini nasıl bulmuşlar deyip iç çekmiyor değilim. Soruma tekrar değinmem gerekirse; Neden bir kız ile tanışmaya çalışırken çekingenim ya da psikolojik baskı hissediyorum?
Neden bir kız ile konuşurken çekingen davranıyorum?