Utangaç bir kızı nasıl konuşturabilirim?

Merhaba herkese.
Yaklaşık 2 senedir tanıdığım güzel bir kız var. Sevgilisi var diye biliyordum ya da vardı ama şu son zamanlarda ayrıldığından veya sevgilisi olmadığından kesinlikle emin haldeyim.
Kızla günlük mesajlaşıyoruz merhaba şeklinde.
Arada bir yüz yüze görüyorum ama tanıdıkları olduğunda gülümseyip geçiyor, bir iki defa dışarda denk geldik arkadaşları vardı beraber oturduk filan hatta utangaç olduğundan pek konuşmuyor bir konu açmaya çalışıyorsun dışarda kalıyor. Tamam bir miktar bendede vardır utangaçlık ama ben yinede az biraz konu açar konuşurum hele ki aklıma koyduktan hedef seçtikten sonra saçmalasamda konuşurum.

Kızla şimdilik merhaba merhaba konuşuyoruz sms den olsun netten olsun. Az çok ortak tanıdıklar da olduğundan sürekli rastlaşıyoruz. Veya dışarda bir yerde beni görsün mesaj atar şurada napıyosun gördüm gibisinden.

Canı bişeylere sıkılıyor gibi soruyorum evet ama boşver diyor paylaşmak istemiyor. Kısa cevaplar veriyor.
Ne yapabilirim bana bir yol gösterebilir misiniz? Bayan ya da erkek farketmez. Herkesin düşüncelerine açığım.

Teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Kızın yakın zamanda bir sevgilisi olduğunu biliyorum. Ve kızın bunu bildiğimden haberi var. Arada sırada sosyal medyada ayrılık içerikli şeyler paylaştığında duygusala bağladın yine gibi şeyler söylediğimde boşver deyip konuyu geçiştiriyor.

Sadece benim yazmamla değil. Kendisi de mesaj gönderiyor ama çekiniyor gibi geliyor. Mesajlarıma anında cevap verirken durduk yere mesaj attığı çok nadir. bir konu bulması gerekiyor illa ki.
Güncellemeler
+1 yıl
Cevap bekliyorum :/
Utangaç bir kızı nasıl konuşturabilirim?