Sevgilim ateist oldu

Kız arkadaşım uzun zamandır hayattan beklediklerinin olmadığı için hiç bir şeye umudu kalmadığını, Allah'ın onu sevmediğini ve bir dine inanıp hayatını ona göre yönlendirmenin aslında çok saçma ve gereksiz bir şey olduğunu söylüyordu. Bense uzun zamandır işsiz güçsüz olduğu için depresyonda ve bu yüzden böyle konuştuğunu zannederdim. Ama bugün bana 'ben artık Müslüman değilim, ateistim' deyince ne kadar ciddi olduğunu anladım. Şok oldum tabii. Sebebini sordum, ' eğer Allah var olsaydı bana bunu bir şekilde belli ederdi, o kadar dualar etmeme rağmen istediğim şeyler olmadı artık bir şeylere inanacak gücüm kalmadı, İslam inananlar için çok güzel bir din herşeye rağmen ve ben artık inanmadığım halde müslümanım diyerek dine saygısızlık edemem' dedi... Aklını başına topla saçmalama sonra çok pişman olursun çocuk oyuncağı değil bu gibi şeyler dedim ama kararı kesin. Babası falan 5 vakit namaz kılan bir insan, kızı nasıl böyle oldu anlamadım adamacağız duyarsa yıkılır. Sevgilim için çok endişeleniyorum, onu nasıl yola getirebilirim?
Sevgilim ateist oldu