nikahla olmaz mı?
Düğünsüz evlenir misiniz?
nikahla olmaz mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Düğün istemeyen kızı bir bulsam bugün evlenicem.. Dünyanın en saçma seramonisi.. Dediğin gibi herkes eğleniyor sen inek gibi para harcayıp üstüne bir de yoruluyorsun. Yetmezmiş gibi o düğünün kredisini ya da borcunu ödemek için aylarca extradan çalışıyorsun..
Halbuki o parayla al hatunu git 10 numara tatil yap..
Ama işte sadece kızın istememesi de olmuyor, aileleri de ikna etmek lazım.. Yani bu adetler, gelenekler kafayı yedirtecek parasızlık yüzünden evlenemicez :D
alla alaaa son 2 sevgilime de bunu söylediğimde tepkileri:
olmazzz olmazz ne demek düğünsüz... düğünsüz evlendi dedirtmem oynicaz hem
aile kolay yaa sonuçta evlenen katlanacak olan gelin damat cidden gereksiz masraf ama yaa
bak mesela 3-5 bine bir takım alana kadar ikea ya gideceksn sevdiğin şeyleri alıp ev dizeceksin
doğru diyorsun bir salon en az 3 bin ₺ yazık değil mi
😄😅yok o kdr da hesap ödetmeyelim az kişi ztn
😄😄😄👍🏻mantıklıııı
ohhh miss bende yaptım😄
tamamm bende bulunca sana pasliyim az aklına gir düğün nedir yaaa
işlee tabiii yaaa o parayla ne gezeriz heee bir karavan Tr turu missssss
sen bilirsin eşine sor😄😅
yapılır vallaaa bir venedik gondol keyifisii selfiside atılır😄😄
💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻👍🏻
Hem evet hem hayır evet gelinimi hayatımı geçireceğim ömrümü adayacağım kişiyi herkesin görmesini isterim, hayır herkesin olumsuzgörüşte bulunup eğlence malzemesi olmaktan nefret ettiğimden bu sebeple sade bir nikâh töreni ile kalabalığın arasında eveet dendikten ve imzalar atıldığı gibi motorsiklete binerek balayı amaçlı Türkiye gezisine çıkmak olurdu.
Dugun ne ya cidden. Hala borc oduyoruz ve bana o kadar sacma geliyo ki dugun cd mi bir kez bile izlemeye tahammul edemedim. Dugunden geriye ayakta duramayacak kadar cok yorgunluk ve bir dunya borc kaliyor sadece.
dimiiii neden başkalarına gösteriş olsn diye borç harç ypılsn para harcansın kiii
sonuçta az uz para değil
Ama ailen ve cevrendekiler baski yaptgi icin olmak zorunda oluyo o dugun
bana baskı işlemiyo işte😄biraz değil baya dik kafalıyım eğer evlenirsem ikna da edersem onu düğünsüz evlenmeye aileler ve çevre umrumda olmaz
Iste evlenme konusunda ayni dik basliligi yaptgm icin dugun konusunda kirmadik ailelermizi. Ikimzde ailelermzn ilk cocuklariyz heveslerini kirmayalm dedik. Bide esimin annesi babasi dugunsuz evlenmis onlarin hayaliyms. Kiramadm.
duygusal etkilemişler senii hmmm
ne kadar masraf yaptınız toplam
Altinlari da sayarsak 60bini buldu
ooo fenaaa para
Düğün isterim. Başkalarını eğlendirmek için değil bu neyin kafası. Her zaman olan bir şey değil bu kadar cimri olmayın.
cimrilik olsa sadece maddiyattan bahsederdik😄
benim görüşüm başkasını eğlendirmek gösteriş yapmak için yapılan gereksiz yorgunluk abidesi çalgı çengi😄o yüzden istemiyorum
amaa tabiii isteyene de saygı duyuyoruz bizim kadar senin gibi düşünen de var bir kere olacak isterim diye
Bence yanlış düşünüyorsun. İlerde pişman olursun. Çok kalabalığa gerek yok ama sade bir düğün, sevdiklerinle bir eğlence, gelinliğindi, dansıydı vs. bunlar olmadan evlenmek eksiklik.
Ama olacaksa güzel olacak öyle basit çirkin bir mekandayda herşey öylesine ise yapılmasın daha iyi.
bahsettiğim şey şu;gelinlik damatlık bir nikah ardından sevdiklerinle yakın arkadaş vs ufak bir eğlence
illaaa kalabalık tanımadığımız akrabalar komuşular va olmadan uzun zmn almayan bir zmn
Cevap
41Cevap
Zinhar düğünsüz olmaz belkide dünya ilk defa böyle bir düğün görecek
bu arada ilk bencemi yazdım bakabilirmisiniz www.kizlarsoruyor.com/.../a61346-kiz-abisi-olmak-zordur-ey-ahali
Düğün denilen şey para toplamak için yapilan birsey. Gereksiz ama gerekliliği olan bir şey.
nikahtada toplanır bence
Hayatımda bir kere evleniyorum yahu düğünsüz olur mu :D
Hem düğünü başkalarını eğlendirmek için değil kendimi eğlendirmek için yaparım :D
yorgunluk beee bir sürü masraf kendini eşinle de eğlendirirsn
😄😅😅👍🏻peki bakalımm
o kadar düğüne takı taktık ki evlenemezsem en son yeniden sünnet düğünü yapacam sen ne diyon
nikahta taksın
daha gençsin
Başkalarını eglendirmek olarak gormuyorum kendim icin istedigim konsepte , istedigim sekilde olmali, o benim ozel gunum ve hayatta 1 kere olmasini temenni ediyorum, bu nedenle normal bir gunden farkli olmali ve herseyden onemlisi dugun olmali bence
Aynı kafadansz düğüne vb saçmalklara karşm onun yrine balayına giderim milleti eğlendrmek yerine esimle keyfime bakarm
dimiiiii dimiii
düğün istemiyorum ama nikahtan sonra 1 saat halay olmazsa olmaz bence abartıya gerek yok 4-5 saat anlamsız oynamak saçma sapan oynamak saçmaa geliyor hemde dolu insan düğünde kafayı buluyor o kadar insanın günaha girmesinide istemem
Düğün istemiyorum ben zaten kendime göre makul adam bulmak istiyom
ahhh nerdee
helal olsun senin gibi kıza onun yerine bir yerleri gezmek en mantıklısı
edit:düğün eski adet artık dünyada millet gezerek evleniyor mahalle kültürü yok kimsede düğünü oldu bitti sevmem
adetten ziyade ben ne oynamayı seviyorum ne kalabalığı ne de insanlarla uğraşmayı
sevmiyorum*
bende aynen:) hele zordan oynatmaları yok mu
he yaaa
Düğün istemiyorum gerçekten gereksiz. Sırf adet diye yapmak zorunda kalacağım bende 😏
sormaaa aynenn
Salon düğününe 300 kişi çağırmak yerine, herkesi nikaha çağırıp yakın akraba ve arkadaşlarımla dibine kadar eğlence. Bizim aile düğünlerde iyi eğlenir, o düğün olacak halay çekilecek :D
Sanki dulmuş gibi mi evleneceğim düğünsüz olmaz tabisi :D
bunu söyleyen erkeklerde var hee😄😅
😄😄
düğün başkasını eğlendirmek değil ki mutluluğunu en sevdiklerinle paylaşmak
işte sevdiklerimizle ufak bir nikah ertesi eğlence yeter kafasındayız
Düğün evet isterim ama artık soygun sektörü resmen. Kuaföründen mekan sahibine dışarıdaki esnafın soyduğu yetmiyormuş gibi bitmeyen adetler masraf kapıları can sıkıyor.
Yani olabilir düğün yerine küçük bir kokteyl yapılabilir düğüne harcayacağın masrafla balayını çok daha güzel bir yerde yapabilirsin veya gezersin evliliğin ilk zamanlarını güzel geçirirsin
düğün yerine gider maldivlerde 1 hafta balayı yaparım milleti yedirip içirip doyuracağıma kendim mutlu olurum :)
Senin gibi düşünen bir kız lzm bana evliliğe -50 binle başlamak büyük saçmalık bence kime neyin şovu bu evleniyo 2 ay sonra boşanıyo çoğu kişi giren girdiğiyle kalıyo
Düğün gereksiz kesinlikle, kıy nikâh git yurtdışında balayina mis..
Boş yere ve cok aptalca düğünler gereksiz.
Düğünsüz evlenirim banada gereksiz geliyo ama halay çekmeden olmaz
halayı ufak eğlencede çekeriz😄😄👯
Ben başı çekerim ama :Ddd
çekk snn mutlu günün😄😄😄teyteytyy
aynen yaa sonra gerdek gecesinde yorgunduk falandi filandı
nikah ertesi beraber olun ne düğünü bekliyonuz dicem😄
dimi yaa nikah gerdek :D
aynenn😄😄
yangından mal kacırıyopz :D
😄😅niyeee
30 sene bu anı bekledim :D
ana rahmine düştüğünde mi açlığın başladı töbeee yaaa😄😄😄😄😄😄
tamam be 16 sene :D
helee bir kere sen 14 yaşındayken ayıptı bunlar ulu orta konuşulmazdı biraz daha in😄😅
ortaokuldayken 13 14 yaşlarında başladı mast yaptıgımı iyi hatırlıyorum :)
ii tamamm hadii 14 kalsın😄😄
16 senenin acisi iste hihihi 😍
Olur ama 30 kisilik bir dugun partisi yapmak isterim. Oyle abartili seremoni sevmem.
Bizde dugunsuz evlenmek icin kizi kacirmak gerek. Oda kizin aile tarafi gelmeyecegi icin magdur etmemek icin kizi
Normalde düğün sevmemde olmasa da olmaz gib, i havuz başı sakın bir düğün istiyorum
Benim Doktor Bir Bayan Arkadaşım Var Aileleri İstanbul'da Sayılı Zenginlerden Diyebilirim Aynen Bunları Söyledi Düğünü Yapmadı..
Bende istemiyorum ama nisanlim istiyor, herkesin bana bakmasi ben utangacim
OLURMU öyle şey sonra akrabalara gidince tuhaf tuhaf bakarlar mk siz ne ara evlendiniz diye
nikaha gelecekler
Düğün istemeyen bir kız bulsam evlenecem. Neredeyse tek kriterim bu.. Düşün artık ne kadar karşı olduğumu
Çağ ötesi iğrençlik ya. Düğün masrafı yapcağıma o para ile tatil yaparım eşimle. Nikah töreni yapar takıları toparım. 💵💶
Evlenirim, şart değil farz değil, takı takacak olan nikah da takar.
Düğün parasını başka şeye harcarım daha iyi. Mesela Avrupa gezisi...
Olabilir, düğüne ne lüzum var ki. Oynama şıkıdım şıkıdım. Ah yanar döner Aacayipsin.
Ben sedece bir nikah kıyılsın isterim.
aynenn nikah olsn oraya gelsnler
Valla düğün falan gereksiz şeyler
👍🏻👏🏻👏🏻💃🏻📌
İnan bende aynı şekilde düşünüyorum düğün masrafıyla evi döşüyelim istediği gibi :D
Ben oynayan insan sevmiyorum ya :)
Sen oynamayi severmisin
bende sevmiyorum
Düğünsüz evlenmeyi istemem.
Evet düğünleri sevmiyorum
Düğünsüz olsun mümkünse.
Evlilik hiç düğünsüz olur mu?
çırağan beni kesmez :D
Dugun istemem yani sadece sade bir tören
Düğün isterim ve yaparım :)
Aynen bende istemiyorum
Evet Katılıyorum sana.
Olsun gene çalgı çengi :D
gönüller hoş olsun gerisi fasa fiso
Zaten düğün istemiyorum.
İki tarafta aynı düşünürse Evet düğün yapmam
aslında ben de istemiyorum
Evlenirim dügün sart değil
evlenmeyi düşünmüyorum
Düğün şart yaw
niye yaww
Düğün sacma buluyorum nikah yeterli
Seve seve evlenirim
nikahsız bile evlenirim imam olsun yeter...
yok artık saçmalama
Düğün dediğin başkalarını eğlendirmek :)
Düğün istemiyorum balayı lüks olsun
Düğün istemem
Düğünsüz olmaz
düğünsüz olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar