Kürtler '' Türk erkek-kız '' ile Kürtlerde ''Türk kız-erkek''ile evlilik düşünürmüsünüz? Gelenek görenek kültür açısından soruyorum. Faşistsin demeyin yorumlarınızı merak ediyorum sadece.
Cevabın nedir?
bak arkadaşım ben türk hemde öz türk yedi ceddimin nereden geldiğini orta asyanın neresinden kalkıp Türkiyeye geldiğimiz yeri hangi rotayı seyredip sülalem nerede olduğunu bilen bir türküm. nişanlım kürt anne kürt baba arap... neyse gel gelelim sorumuza bir insana etiket takıyorsa biri ilk engel kendisidir. ve bu durumu topluma aman o ne der bu ne der yok yan yattı yok çamura battı gibi sudan sebepler çıkar şimdi türkler derki ama o kürt... kürtlerde derki ama o türk... bir bahçeyi güzel yapan şey sadece güllerin olması değildir... sana kendimi anlatmayacağım ama şu kadar bahsedeyim klavyede kahraman olanlar ne kadar gelebildi güneydoğuya. ister kız olsun ister erkek ister türk ol ister kürt vakti gelince can bedenden ayrıldığında o hayatı mutlu yaşayabildin mi mesela... siz birbirinizi seviyorsanız diğerleri ikinci planda ki zaten herkes bir geçim kaygısında... aşk denilen şey gönüllü tutsaklıktır.. var hayatını yaşa... kimseyi rengine postuna ırkına göre ayırma... Peygamberimizin sözü vardır beyazın siyaha siyahın beyaza üstünlüğü yoktur diye... kimseyide aşağılamayın... Allah sizi bir ana rahmine gönderken size sormuyor. kürt mü olacaksın ya da türk mü olacaksın diye... neyse bu yazdıklarımdan ötürü de küfür eden olursa aynen onlara iade ediyorum...
392 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur cümlesi evlilikler için geçerli değildir. Evlilikler ailelerin birleşmesi ve ortak bir kültürün yaşanması üzerine kurulur. Hatta bazen sevgiliyken çok iyi anlaşan çiftler evlendikten çok kısa bir süre sonra boşanırlar. Bunun sebebi işin içine ailelerin ve onların yıllar süren kültürleriyle de evlenilmesidir. Diğer yandan söyledikleriniz de tamamen haksız değilsiniz. İnsanlar farklı kültürden dahi olsa birbiriyle birleşip ortak bir can olabilirler.
En İyi Cevaplar
bence çok zor kendi açımdan söyleyim kürt bir kızla evlensem belki kızla sorunum olmayabilir fakat kültür farkı olmasından dolayı iki taraf sorun yaşayabilirler akrabaalr arasında buda evliliği etkiler evli çiftlerin hayatına müdahale etmeye kalkarlar sorun olur hemde IRKI bozmamak lazım o yüzden TÜRKle evlenirim
138 Yorumla
Soran+1 yılKürtlerin ırkı bizlerden farklı mı_?
Soran+1 yıl22
- +1 yıl
sen düşünüyorsun ki türkte kürtte tek ırk sordugun sorudan öyle anladım ama türk tarihi asya hun uygurlar göktürk geçmişi olan bir ırktır ve en önemli özelliği gözleri çekiktir ana vatanı asyadır uzak doğu moğol çin coğrafi konumudur ama kürtler böyle değildir ne kendilerine ait devlet vardır tarihten beri nede türkle benzerlikleri türk ile kürt farklı birer ırktır
Soran+1 yılteşekkür ederim yorumun için..
- +1 yıl
Al işte Kürtlerin ırkı m. ö 3000 yılına dayanır ve evet farklıdır kürt tarihi diye araştır.
- +1 yıl
@Erosunoku35106521 detaylı anlatılmıyror hem kürtler bir birlik olmamışlar devlet kuramam8şlar o yüzen çok bilinmiyor ama dağ aryanları deniliyor yani oranı kavim deniliyor ama bilmiyorum
farklı kültürler olduğu için her ıkı aılenın buyuklerı de kendı kulturunden bırıyle bır evlılık gerceklessın ısterler.farklı kulturden bırıyle uyumun,onlara alısmasının,o kulture uyum saglamasının zor olacagını hatta olmayacagını ve huzursuzluk cıkacagını dusunurler.ne yazık ki ortada bırbırını seven ıkı ınsan oldugunu,onların bırbırlerıne uyum sagladıklarını,bırlıkteyken huzurlu mutlu olduklarını görmek ıstemezler.
ben evlenılmesı taraftarıyım,aile istemese bıle saygı gösterebılır.zamanla o kısıyı tanıyıp sevebılır de ve önyargılı davrandıklarını da dusunebılır.
ama herkes boyle dusunmuyor ne yazık ki...50 Yorumla
+1 yılCok Zor.. Zor dedisem, bir kürtle türkün kavusa bilmesi kolay degil. Ben almanyada yasiyorum Trakyaliyim o ise Kürt. 4 seneden beri birbirimize sevdaliyiz lakin ikimizde hep yarim elma gibi kalicamizi biliyoruz, asla bir bütün olamicaz. Aileme her zaman derim " MÜSLÜMANIZ - KÜRT TÜRK LAZ AYIRIMI OLURMU? HEPIMIZ KARDES DEGILMIYIZ?" ama dinlemiyorlar. Belki onlarinda bir nedenleri vardir, lakin genellikle haber - Sozial Mediada görünen haberlerden etkileniyorlar. Cok yazik. Onun yaninda okadar huzur buluyorken.. Olmuyor. Arkadaslar lütfen ayirim yapmayin, düsmaliga yürümeyin.
83 Yorumla- +1 yıl
Sonuç ne oldu merak ettim
- 1 yıl
@Radrg ben yaşadım oraya gittiğinde bambaşka oluyorlar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
16Cevap
+1 yılben yazılarınızdan sunu anladımkı siz türk degıl bir kürt kızısınız. ama türkler pek okumadıkları ve araştırmadıkları gibi tek bılgı ortamalrıda nette chatlesmek ve tv olduğu ıcın bunu anlayamayacak kapasitedeler. sundan adınız gıbı emın olunkı dünyada eşine canı kadar değer evren tek halk kürt erkeklerıdır. kürt erkegı hem karızmatık hemde sevgılısı ve çocukları ıcın hayatını feda edebilecek yapıdadır. bir kürt kızıyla türk erkegı asla mutlu olamaz. ama bir kürt erkekle türk kızı mutlu olabılıyorlar. kafadan konsumuyorum bılımsel araştırmalara dayanıyorum. ama burdan hepsını yazamıyorum tabi. hoşçakalın.
915 Yorumla
Soran+1 yılBen Türküm Kürtleri de sevmem merakınız kalmasın dıye söyluyorum
- +1 yıl
sizi anlı-yorum... Fakat şunu cok ıyı bılmelısınızkı: sizin kürtleri sevip sevmemenız, kürtlere birsey kazandırmaz veya kaybettirmez. ama bir kürdün sizi sevmesi, size cok sey kazandırır... hoşçakalın.
Soran+1 yılİşte bu yüzden sizi sevmıyorum.
- +1 yıl
teşekkürler:)
- +1 yıl
Kürtlerde san hastaydı zaten
- +1 yıl
Ben bilimsel konuşuyorum diyorsunda aslan parçası nerde kaynak nerde :) Atıyorsun be hewal :)
- +1 yıl
Kürtler seni mi şey yaptı? Yoksa anneni babanı kaçırıp öldürdüler mi? Ya da hiç bir Kürt ile çay içip sohbet ettiniz mi? Şu cahil kafanızı bir salın artık. Sen de ettensin ben de ne farkımız var? Dil olarak bak hem Kürtçe biliyorum hem türkçe eminim Türkçeyi zor konuşan birisin yazışından belli acıyorum. Sana tavsiyem kendini geliştir. Kültür, edebiyat, tarih öğren de gel.
- +1 yıl
Kendini yücelten Mezopotamya essegi konuştu türk erkekleri olarak emin ol sizden çok daha yakışıklıyız bı kere sizde yakışıklı erkek yok ve anca arada tek tük bizim ailemiz için kendimizi feda edemiceğimizi kim söyledi türk kızları türk olduklarına göre erkeğin nasıl olduğunu biliyorlardır delikanlı türk gençlerinin en başta vatanı içi onlar geceleri rahat uyusun diye nasıl cephede şehit düştüklerini biliyorlardır sen gitte esseklere anlat o dediklerini siz küçük baş hayvan alır gibi 3-4 kız alırken türk erkeğinin gönlü 1 kadına aittir dağdaki hevallerinizi parçalıyoruz diye bu kadarda kıyas yapıp yüceltmeyin kendinizi kuyruk acınız olduğunu bu kadar belli etmeyin zaten sizinle evlenen türk kızlarıda ya devşirmedir ya da Türklüğünü kaybetmiştir sizin ne bok olduğunuzu iyi bilirim içinizde herzaman bölücüsunuz ama dışarıya sanki kardeşiz havası verirsiniz bunu gören beyinsiz türk kızı sizinle evlenir ve terörist karılığı yapar bunuda türk kızları iyi bilsin kim kendi soyu yerine başkasının soyunu devam ettirirse artık kendine türküm demesin
- +1 yıl
Bir dediğin diğerini tutmuyor ha bunu yukarıdaki kişiyi savunmak için demiyorum gerçekten bir dediğin diğerini tutmuyor soruyu sorduğuna göre merak ediyorsun Kurd erkeklerini üzerinden 1 yıl geçmiş ama yine de söyleyeyim git biriyle tanış ha yok istemez diyorsan sen sadece kendinle çelişen bir manyaksın demektir
- 1 yıl
@Bozkurtonur ya tipini skyim turko yakışıllı diyor birde ahahaha soyu belirsiz devşirme seni
- 1 yıl
@Bozkurtonur onca şey yazmıştım gitmemiş enerjimi tüketmicem beyinizler için düşük iqlu max turko
- 1 yıl
Gittim Diyarbakırlı ile evlendim oraya gidince dünyamı cehennem etti Türkiye de sizin kadınlara karşi hiç merhamet vicdan ve acıma duygunuz yok yillar öncesinden gelen o kin ve nefret var içinizde burada iken söyleyiz böyleyiz oraya gidince görüyoruz soyleyi boyleyi
- 1 yıl
Bilimsel arastirmani paylaş buraya görelim ben gördüm gorecegimi haykircam gücüm yettiği kadarıyla kızları kandirmaniza müsade etmicem
+1 yılBen bir kürt ile evliyim. Hayatimda ömrümde bukadar mutlu oldugumu hatirlamiyorum. Bir konuda söz vermesine gerek yok tamam dedigi an tamam olur evini cocuklarini ailesini. En once ke dinden bile önce. Ben ilk kez erkek tarafindan kadina bukadar naif davranıldını gördüm. Gece gunduz caliamasina ragmen evde herseyime koşar. Keza aileside oyle ve hepsi okumus kültürlü hayatin siyasetin tam icindeler. Bos konusan bir kisilerini bile görmedim. Bizim 17 yasindaki turk gencleri sigara pesindeyken bos isler pesindeyken onlarda hepsi elinde illa bir kitap var. Konusmalari ve anlatim tarzlari muhtesem. Ben turk olmama ragmen beni iclerine aldilar ve gercekten kiymet veriyorlar. Biz türkler-de olsa sen surdan gelmesin sus derler ya da en ufak bir tartismada sen su degilmisinki ne bekliyoruzki derler. Bunlarda tam tersi. Ben incineyim hemen ogullarini uyarirlar. Yani demem oki gercekten çok farklılar...
122 Yorumla- 1 yıl
@Radrg bunlar Kürt erkeği zaten burlara gelip kendilerini dünyanın kahramanı gösteriyor ben yaşadım paylaşım bile yaptım inşallah kızlar bir an evel kendilerine gelir oraya gittiğinde her şey çok geç oluyor
+1 yılMeraba benim sevgilimin ailesi zamanında bazı nedenlerden kaçmak için batmadan batıya gelmişler ailesi batmanda doğmuş batıda büyümüş sevgilimde batıda doğmuş batıda büyüdü biz 6 senedir tanışıyoruz ailesi öyle çok katı kurallı öyle tam kürt gibi değiller sevgilim kürt gibi büyümüş ama batılı yani ve birbirimize karşı çok saygılıyız görüşlerimiz pek benzemiyor ama saygılıyız birbirimize karşı ve hoşlandığımız şeyler bazı kafa yapımız çok uyuyor ve ailesi beni seviyor dediğim gibi tam kürt ailesi değiller ama gene içlerinde bişeyler var sizce yapabilirmiyiz?
21 Yorumla
+1 yılkültür farkı var. belki çiftlerde olmasa bile ailelerde kültür farkı olur. anlaşamazsın boşanmaya kalkarsın töre diye vururlar maazallah :) bu yüzden zor olur. evlenilmez diye birşey yok ama gönül aşık olunca ırk,dil,din dinlemez.
103 Yorumla- +1 yıl
Töre diyebişeymi kaldı vurmamı kaldı yok kalmadı ha tabi urfa dan birini sevme ozmn bilemem
- 1 yıl
@Erosunoku35106521 urfalılar napmış sana?
Kürt kızları tatlı oluyorlar hepsi için demiyorum, ama genelde hoşuma giden esmerleri mevcut gel gelelim ben türküm o kürt kültür farkı var bu evlilik olmaz diyecek kadar geri kafalı değilim yani seviyorsan olabilir. Beni tek rahatsız eden konuşma aksanı türkçeyi düzgün kullanamadığı için çoğu o yüzden tercih katagorime girmiyor.
21 YorumlaNeden evlenmeyeyim. Karşımdaki insanın sevgisi, saygısı ve insanlığı önelidir. Irkı dini, dili, mezhebi sıralamama bile giremez.
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim sevgilim kürt ve çok da mutluyuz sevdikten sonra bunun pek bir önemi kalmıyor
67 Yorumla- +1 yıl
Peki Ya Çocuk Kürtmü Olcak Türkmü Olcak?
- +1 yıl
Evlendiniz mi noldu
- 1 yıl
@HüseyinAga01 ne olacak melez olacak
- 1 yıl
@Leo03 1 yıldan fazla olan bu soruyu nasıl buldun ya 😂😂😂
- 1 yıl
@Radrg kim ben mi
bence eger müslüman sa sorun yok, ama 1 sartla, cocuk Türk olarak yetisecek !
113 Yorumla
Soran+1 yılNeden Türk olarak yetişicek kiç Eşin Kürtse. Haksızlık değil mi bu
- +1 yıl
ona göre evet biraz haksizlik ama ikisinden birisi mecbur secilmek zorunda, ya türk ya kürt. ee kürt olarak yetismesi yetmek ve ikiside bir arada olmaz bence. onun icin pasaportu neyse devlet ne diyorsa o :-)
hem dinimizde de gecer bu VATAN VE MILLETE HAYIRLI bir evlat yetirmek icin elimizden geleni yapmak zorundayiz - +1 yıl
benim azeri sevgilim var eğer olurda evlenirsek benim çocuğum da benim gibi kürt yetişecek.
neden düşünülmesin kürt türk sorunu yok siyasetçiler sorun yaratanlar
70 YorumlaKürt kızları ordan kaçmak için can atıyor bizim dangalaklar özgürlük istiyoruz diye cirpinirken gittikleri yer hayatlarını zindan edecekleri yer haberleri yok :) Sadece düşünün doğuda erkek başına 3 kız düşerken çıkıp gelip sizle evlilik kurmaya çalışıyor Normal sağlıklı birisi olsa kendi bolgesinde rahatça konuşacağı kişi seçer sizi napsin türk kızları zeki sanardim ama alakaları yok alakaları Kürt erkekleri işi biliyor canım oldukları için kullanıp atiyorlar 🤣
10 YorumlaKültür farkı olur diye zırvalayanlar var. Sanki çok medeniler türklerin çoğunun yobaz araplardan pek farkı yok. ama hepsi aynı değiliaynı şekilde kürtlerde herkes aynı değil. kişinin ırkına değil karakter ve ailesine bakacaksın. birde aynı üşkede yaşıyoruz nasıl kültür farklılığı olsun ya
10 Yorumla
+1 yılValla benim babam en iyi Kürt ölü Kürt diyip durdu ama ikizime bende bir Kürt erkeği seviyoruz benimkinden kimsenin haberi yok ama istemeye. geldiler ikizimi ama babam kabul etti kızım sevmiş diye erkek tarafı Türk diye gönüllü olmadı hala bekliyorlar iki genç
61 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt türk evliliği sorun olmaz iki kişi birbirini sevmişken ama işte işin içine aileler girince iş öyle olmuyor ya aileni karşına alıyorsun ya da sevdiğini unutuyorsun keşke ırk ayirmi hiç yapılmasa...
90 Yorumla
+1 yılseversem isterse ermeni olsun.hoşlandığım kürt kızı da çok oldu.
70 Yorumla
+1 yılbir kız arkadaşım olmuştu malatyalı çok da sevmiştim evliliği düşünüyordum sevdikten sonra sıkıntı yok
31 Yorumla- +1 yıl
Malatyalı herkes Kürt olmuyor ki
soru tamamen provokatörce sorulmuş soru yorum falan merak ettiğin yok senin
34 Yorumla
Soran+1 yılYemın ederım ciddi soruyorum tek istediğim yorum
Soran+1 yılAyırım yaptığımı nerden çıkardın yok öyle bir şey sorum Kürtlere ve Türklere.
- +1 yıl
Ama üstte bir yorumda Kürtlerden nefret ederim tarzında bir seyler yazmışsın :) bencede değil.
+1 yıleğer aşıksam tabii evlenirim ama çocuğum kesinlikle bir TÜRK olarak yetişir!
54 Yorumla
Soran+1 yılAma bu haksızlık
- +1 yıl
neden?
Soran+1 yılEşin Kürt o da kürt olucak der o zaman.
evliliğim boyunca benimle kürtçe değil türkçe konuşacaksa neden olmasın :)
32 Yorumla
Soran+1 yılSen Kürtçe bilmediğine göre elbet Türkçe konuşursunuz
+1 yılseviyorsam diye düşünmeyeyim Türk te Kürt te insan;)
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir Kürtle asla evlenmem Türkmü kalmadı ülkede
Ne Mutlu TÜRKÜM diyene
cCc123 Yorumla- +1 yıl
mal ya biz nerde yaşıyoz peki canım?
- +1 yıl
Aman Kürtlerde sana hasretti zaten allahtan sizin gibileri çıkarmıyor karşımıza rabbim. Sana tavsiye sen evlenme olur mu? Bu kafayla evleneceğin kadın seni iki günde boşar ne ahmak bir herifle evlendim diye :)
1 yılSütümü haram ederim ne oğlum ne kızım asla evlendirmem doğulu biriyle apayrı bir dunyayiz pişman olacağına annem yüzünden desin cocuklarim bir şey kayıp etmem
21 Yorumla- 1 yıl
Gittitinde bölgeye bambaşka bir adam olacak şaşırma hepside aynı yaşadım gördüm
Hayır...
Kürt biriyle asla evlenmem...114 Yorumla
Soran+1 yılNedenn
- +1 yıl
kürtler szin gibi göçmenleri zaten asla almazlar. ınan bır kürt gencı istesın koşa koşa varırısın. burda kendını avutma:)))))
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt aynı zamanda alevi bir sevgilim var.Çok da mutluyuz evlilik yakındır.Böyle seylere taklmam ben
22 Yorumla- +1 yıl
Alevilerle genelde evlenilmez tutucudurlar ve abbeb babanda ve etraf8ndakilerde birşey derler
- +1 yıl
Sen takılmiyorsun bende takılmam ama aileler cok guzel takılıyor yani ben kendinden biliyoRum yol yakınKen vazgeçmek
+1 yılYav Bisi Dicem Şimdi Erkek Türk Kız Kürt Sonradan Hamile Olan Kürt kızı Çocuk Kürtmü Oluuor Türkmü?
01 Yorumla- +1 yıl
Türk Kürt karışımı olur.
ya bu zamana kadaro lmuyormuydu da şimdi soruyorsun bunu
10 YorumlaMusluman ise evlenirim
30 Yorumla
+1 yılne Türk kızı ne Kürt kızı Forover Russian Girls :D
50 Yorumla
+1 yılMümkansız
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolur olur merak etme
00 Yorumla
Devamını Gör(14)