30 yaşındayım edebimle, ibadetlerimle bu yaşıma kadar yaşadım. Ne olacaksa eşimle helalimle olsun diye bekliyorum. Bir erkeğe asla dokunmadım. Hem fizik , hem yüz güzelliğimiz de var. Aşçıyız da. Üniversite tahsili, işi gücü olan da biriyim. Sakin, güler yüzlü, hanım biriyim. Yaşıtlarımız yuvasını kurdu çoluk çocuğa karıştı. Nerede hata yapıyorum bir bilsem :( Karşıma doğru biri çıkmadı gelen teleplerimi de öyle çok eleştiren biri değilim. Hayırlısı herşeyin ama üzülüyorum artık.
Cevabın nedir?
Selamun Aleyküm Mübarek. Evlilik Allah Resulü'nün Büyük Sünnetlerindendir.
Hz. Aişe (r. a) anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Nikah benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir.
Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz (in çokluğunuz) ile iftihar edeceğim.
Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin.
Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır."
(Kütüb-i Sitte, 6527)
Günümüzde hanımlara fazla fazla talipler geliyor isteyen kimse evde kalmaz. Kafana gore birini arama "İmanı ve Takvasina Gore Birini Bul. Güzellik Geçicidir. Yüzü güzel olana 40 günde doyarsin, Huyu Güzel Olana 40 Yılda geçse doyamazsin buyuruyor Hazreti Ali.
Tamam Kader İşi Bu İşler Fakat Allah-u Teala şöyle buyuruyor; " Biz İnsanların Kaderini Kendi Çabalarına Bağlı Kıldık. " (İsra\13)
#VesseLam020 Yorumla
Soran+1 yıltalip biri varsa o talip kişi için istihare yapılıyor diye biliyorum
Soran+1 yılözelden yazmak istemiyorum ne diyorsanız burada söyleyin
- +1 yıl
Bak ilim çok önemli. İstihare namazıni kendi isteklerinin de hayr'lımı hayr'sızmı olduğunu öğrenmek içinde kilabilirsin. "Ayakkabının bağına kadar Allah'tan isteyiniz" buyuruyor efendimiz. Bunu Allah'tan iste ve sor Allah'ım benim evlenmem hayrlımı diye. Bizler bilemeyiz Allah bilir. Unutma Allah herşeyi hakkıyla bilendir hüküm sahibidir. O senin için en Hayr'lı olan hükmü verecektir İnşâAllah
Soran+1 yılAnladım. Bu akşam bu niyetle istihare yapıcam o zaman sizi yazırım
- +1 yıl
Hanımefendi özelden yazmak istemiyorum diyor? Yaşça büyük bir hanıma hitap şeklin hoşuma gitmedi!
- +1 yıl
@Yiğit_Emre Büyük olması ya da hanım olması birşey farketmiyor. Ben onun kardeşimin ve senin değil Allah'ın nasıl hoşuna gidiyorsa öyle konusurum. Bence sen nefsini biraz teskin et ki burada Allah rızası için konusuldu. Sense hala gelmiş buradan pay kopartirim derdindesin. Bence sen konuşmalarını ve dusuncelerini düzelt. Sana gore hanım efendi olabilir benim sadece kardeşim aradaki farkı anla kardeşim benim olurmu
- +1 yıl
Büyük ve hanım olması çok şey fark eder, bu bir. Yazılarını daha edepli yazmak Allah'ın daha da hoşuna gidecektir, bu iki. Ben senin kardeşin değil, ağabeyin olacak yaştayım, bu üç. Kalbimdekini bilecek kadar erdiysen, bunu ifşa etmemen gerektiğini de bilmen gerekir, bu dört. Önce kendine bak, eksiklerini tamamla ve öyle gel, bu da beş...
- +1 yıl
@Yiğit_Emre Kusur Arayan Kusura Boğulur Buda Altı. Üstünlük Sadece Takvadadır Bu Yedi. Biz Bu Yolun Kıtmîriyiz bu sekiz. Kimsenin ağabeyi olmak bizim haddimize değil nefsim adına bu dokuz. Madem ilimlisin burada benim kusurumu aramak yerine bu hanım kardesimize İslami yönden derdine deva olacak tavsiyelerde bulun bu seni daha samimi kılar buda on.
- +1 yıl
Ne kusur arıyorum ne de üstünlük taslıyorum, öncelikle yazdıklarımı oraya buraya çekmeyi bırak. Türkçe'yi doğru kullan. Hanımefendiye tavsiyede bulundum, sen de bulundun, istihare tavsiyende hemfikiriz. Hitap şeklin hiç hoş değil, biraz düşünmeni tavsiye ederim; nokta..
- +1 yıl
@Yiğit_Emre bu benim üslubum. Bana haram olan birine yumuşak davranmam mekruh hatta haram sert tavırlarla davranman ise daha caizdir. Bence ilim ogrenmelisin bu ayıp birşey değil. Hanım efendi diye birşey yok. Kardeşimiz var. Hanım kardeşim var. Konuyu saptıran sensin ben değil dostum.
- +1 yıl
Sana haram olan birine yumuşak davranmak mekruh hatta haram"? Bunu kaynağı nedir? İlmin ayıp olduğunu kim söyledi? Öküz altından habire buzağı çıkarmaya çalışan ben değilimki! Konu gerçekten saptı sayende ama bu şekilde davranmana izin vermem. İslama boynum kıldan ince, senin üslubun, hitabın yanlış ve hala diretiyorsun. Düşünmüyor ve aklını kullanmıyorsun...
- +1 yıl
@Yiğit_Emre bekle kardeşim hemen kaynaklarıyla beraber en sahih hadisleri yazacağım :)
- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim
Resulullah'ın eşlerinden ihtiyaçlarınızı perde arkasından İsteyin. Ahzap\53
Namahreme bakma günah olduğu gibi konuşmakta günah ve haramdır. İki hadisi şerif meali şöyledir;
(Ey kadınlar, ancak mahreminizle konuşun. Namahreminizle konuşmayın.) [Ramiz, İbni said]
(Yabancı kadınla, şehvetle ve yumuşaklıkla konuşana, Her kelimesine cehennemde azap vardır.) [R. Nasıhin]
Kadınların yüksek sesle veya yumuşaklıkla konuşmaları caiz olmadığı gibi namahremleriyle konusmalarida caiz ve uygun değildir.) [Redd-ül Muhtar]
Kadınların seslerini erkeklere duyurmaları haramdır. Ancak Bazı Alım ve İlimliler, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup Fazlası yine caiz olmaz Haram olur. Buyurmuşlardır. [Tezkiye-i Ehli Beyt]
Ben değil Allah Resulü ve Allah'ın veli kulları bunu söylüyor. Allah söylüyor. Şimdi bunları okudun ve uygulamakla yükümlüsün. İlminle amel et İnşâAllah.
- +1 yıl
İnceleyeceğim. Hitap şeklin hala kışkırtıcı. Akıllı ol, adam gibi düşün.
- +1 yıl
@Yiğit_Emre yahu sen adam gibi düşün gormuyonmu Allah bir erkeğin bir kadınla nasıl konuşması gerektiğini söylemiş. Kusura bakmada Allah'ı bırakıp senin terbiyene mı tabii olayım? Doğrusu senin hareket ve dusunmende sıkıntı, kalbinde de büyüklük var. İnsanlara büyüklük taşlama. Akıl yaşta değil ilimli baştadır. Nefsine yediremiyorsan benden duymayı git hadis kitaplarını oku oradan duy. Bir erkek kadınla ancak ve ancak bu şekil konuşur. (Nokta)
- +1 yıl
Aklını başına, edebini takın, terbiyeni bozma! Kalbimde büyüklük varmış da bilmem ne! Sen daha atanın ceddinin edebine sahip olmadığın gibi insanlara saygın hürmetin de yok! Bu ne haldir arkadaş! Habire benim nefsimle uğraşacağına kendine bak. Seni git bildiğin gibi konuş, ben ilim ehli değilim ama çok gördüm, velilik seviyesinde olanlar da vardı. Hiç biri senin gibi konuşmaz ve davranmazdı. Bayramlık ağzımı açtırma benim!
- +1 yıl
@Yiğit_Emre yahu hemşerim ben buyum. İstediğim kişiyle istediğim gibi konuşurum. SA NA NE yanı? Sana mı kaldı milleti eleştirmek? Ağzını açtırmaymıs. Açsan neolacak? Nabacan yani soyle bakalım. Ha illa bir derdin varsa buyuracaksın Ankaraya geleceksin. Efendi gibi ağırlanır yollanırsın. Sende varda bizde ağız yok mu. Benim konuşmam sanamı kaldı düzeltmek? Yürü git işine bak.
En İyi Cevaplar
+1 yılDayan be gönIüm! Biçare değiIsin Yaradan sana yar. Kimsesiz değiIsin, Yanında KimsesizIer Kimsesi var. BiIiyorum, Sığmazsın hiç bir yere bu sevdayIa. Dünya sana dar. Ama dayan gönIüm! Dayan ki Her gecenin mutIaka bir sabahı var.
128 Yorumla
Soran+1 yılSiz de yanlızsınız galiba
- +1 yıl
:( :(
Soran+1 yılKader biraz da insanın elindedir çaba gerektirir ben elimden gelen çabayı bazen gösteriyor ama olmuyor
- +1 yıl
Aşk da tıpkı EIif gibidir. İsminde gizIidir, ama okunmaz. O oImadan da besmeIe sese geImez. O her şeyin içindedir ama hiçbir şeyde görünmez :( :(
- +1 yıl
Çok guzel tarif edilmiš ašk. Bravo:)
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife Ey fâni sevgiIi! Sana yükIediğim mânâIarı sakın oIa senmişsin gibi düşünme, inan ki aIdanırsın.. Sen o anIamIarIa sadece zâhirde varsın, sen gönüI dünyama yansıyandan ayrısın.. Ben seviyorsam sen bahanesin, asıI sevdiğim Hakk’tır (C. C) unutmayasın. :( :(
- +1 yıl
Alinti mi bunlar? Oyleyse kitap adi pliz :)
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife :( :(
- +1 yıl
Neden bu kadar hüzünlüsünuz?
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, Her türlü amelde çok ahesteyim, Kabrim. beni bekliyorken dünyalık hevesteyim, Uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim.
- +1 yıl
Wao. :(
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife UIaşamayacağını biIe biIe neden O’nu arıyorsun? derIer. Bende derim ki; ÖIecegimi biIe biIe neden yaşıyorsam, o yüzden.
- +1 yıl
Mecnun musun? Destan gibi konusuyorsun. :(
- +1 yıl
arılmayı bilirmisin? Sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı? Sen bilirmisin aşık olmayı? Bölünebilirmisin ikilere, üçlere, gerekirse binlere? Yapabilirmisin? Gerçekten sevebilirmisin? Sevmenin demesi olmaz. Unutma; ya çok seversin bir kere, ya da hiç sevmezsin.
@MyBabyIsMyLife :( :( - +1 yıl
Bilirim. Cok seviyorum :)
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife Ey AŞlK! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye. Bil ki sevgilidendir özlemin özü. Odur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi, kimsede olmaz ateş. Ve AŞK ateşi önce sevilene, ondan sonra sevene düşer.
:( :( - +1 yıl
@Paçenko Ey Can! Edep nedir diye arar sorarsan eğer, biI ki edep, her edepsizin edepsizIiğine sabır ve tahammüI gösterebiImektir!
- +1 yıl
Hmmm yorum yok. Ne diyeyim, šair gibisin ve ya šairsin.
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife :) :) nereliyiz
- +1 yıl
Bilmem, nerelisiniz ;)
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife bu sordum ama :)
- +1 yıl
Biraz uzak bir kardeš ülkeli diyelim ;)
- +1 yıl
@MyBabyIsMyLife :) :)
- +1 yıl
@Paçenko Bir şeyden kaçacaksan yılandan, akrepten, arslandan, kaplandan kaçma da, bedenden kaynağını alan nefsanî isteklerden, heveslerden kaç! Çünkü başımıza gelen bütün belalar, çektiğimiz bütün zahmetler, meşakkatler boş ve olmayacak heveslerden meydana gelir.
- +1 yıl
@Paçenko sevdim seni hacı
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal misiniz? Yani beğenebileceğiniz insanların bulunduğu ortamlara giriyor musunuz? Çünkü maalesef insan oturur dururken bir yerden kısmet çıkmıyor, gelip zili çalmıyor.
Nasıl ortamlardasınız? Kimlerle muhattapsınız? Arkadaşlarınız eşleriyle nasıl tanıştılar? Onların yapıp, sizin yapmadığınız nedir? Bunlara da cevap bulmak lazım. Hayırlısı deyip köşeye çekilmek olmaz. Biraz düşünün bakalım bunları.00 Yorumla
ama bu nasip işi. bnde bekarım ama hiçbirzamanda dert etmedim bunu tabiki bnde istiyorum güzel bir evililik yapmayı heerşeyi eşimle yaşamayı ama demekki rabbimizin bize biçtiği bir süre var. bir bakarsın olmuş. hayılrlısını dilemek lazım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
57Cevap
+1 yılBu dertten bende muzdariptim..
Fakat bir yazı okumuştum..
Allah bazı şeylerin tamamlanması için bekletiyor olabilir diyordu..
Bu yazıyı okumalısın:
https://suffagah.com/neden-hala-evli-degilim11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim okurum
+1 yılHer insanı tamamlayan bir "diğer yarısı" vardır. Bazen geç gelir, bende de olduğu gibi. Üstelik evlenip yanlış insanla evlendim ve ayrıldım. Halinize şükredin. Evliliğim yedi yıl sürdü ama birinci yıldan sonrası hep kurtarmaya çalışmakla geçti. İşte o "diğer yarısı" insanın bu yüzden çok önemli. Bu devirde iyi adaylar ya çabuk kapılıyor ya da çok iyi saklanıyor :) Umudunuzu yitirmeyin ve dua etmeye, sabretmeye devam edin. Siz kazananlardansınız :)
02 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı herşeyin
- +1 yıl
Hayırlısı, kesinlikle. Allah "düşünün ve aklınızı kullanın" diye de buyuruyor, okuyun, öğrenin diye de buyuruyor değil mi, hayatımızı gözden geçirmekte fayda var. Sorular sormaya başladığımızda cevaplar gelir, ardından farkına varır insan. Derken kabullenirse yakaladığı problemleri, ardından çözüm için çaba göstermeye başlarsa çözümler gelir. Allah'ın nimetleri her zaman muhteşem olmuştur :)
1. Allah Korkusu ve Güzel Ahlak,
2. Zeka ve Entelektüel Kapasite (en az lisans seviyesinde kayda değer bir bölüm mezunu),
3. Bakımlılık ve Güzel Giyinme,
4. Anaç Ruhlu ve Geyşa Anlayışına Sahip,
5. Cesur ve Güçlü.
Bu beş maddeye sahip hanımı bulursam evleneceğim diyenlerdenim.00 Yorumla
+1 yılSosyal misin peki? Yani arkadas cevren nasil? Bazen aširi tedbirci davranarak kismetimizi uzaklaštirabiliyoruz bizler. Her kesin bir ruh ikizi varmis. Çift yaratilmišiz ya, o da seni ariyordur. Umarim bir an once bulusursunuz:)
21 Yorumla
Soran+1 yılİşim var çalışıyorum canım sosyal biriyim. Amin inş.
bende 38 yaşındayım yüksek lisans mezunuyum işim de var cana yakın yardımsever romantik kiabr nazik espirili yerine göre ağır oturkaklı halden anlayan çok okuyup araştıran kötü alışkanlıklardan uzak durmaya çalışan ibadet etmeye çalışan kalp kırmayan biriyim ama karşıma hiç ama hiç kimse çıkmadı maalesef kızlar kötü söz kaba saba kötü giyinen pasaklı asabi sinirli psikopat tiplerden hoşlandığı için evde kaldık :(
02 Yorumla
Soran+1 yıl:((
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken hem mutlu oldum hem üzüldüm, böyle terbiyeli masum olmanız mutlu etti ama yalnızlıktan evlenememekten dert yakınmanız üzülmeniz benide üzdü. İnşallah en hayırlısı sizin karşınıza çıkar.
Haberlerde görüyoruz eşini öldürdü şöyle oldu böyle oldu diye. Yani hiç araştırmadan evlenip yanlış biriyle beraber olmaktansa doğru kişiyi beklemek daha iyidir.04 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Cevap sahibi+1 yıl24 yaşında biriyle evlenirmisiniz, ben mesela :))
Soran+1 yılteşekkür ederim olmaz :)
Cevap sahibi+1 yılAbla kardeş gül gibi geçinirdik 😄😄
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Umarım doğru insanla karşılaşırsın, insanlar herşeyi yaşayıp tükettikleri için sizin gibi bayanları eleştirmeyi görev edinmişler sanki, takmayın kimseyi...
11 Yorumla
Soran+1 yılamin sağolun
+1 yılbir erkeğe dokunmadım derken. tamam günah dinimizce faakt evlenmden flört etmek gerek. normal olarak iyi niyetli lört olursa kötü bişey göremioeum ben. ne bu havalar falan yok ben erkeğe dokunmadım falan?
00 Yorumla
+1 yılDemekki daha zamani gelmedi.
Bunda üzülecek birsey yok.
allah kuranda ne diyor? Zamani geldiginde rabbin kalbindekini sana verecek.
Oyüzden isyan etmek yerine sabr ve dua etmelisin.00 Yorumlasenin tek suçun gizli kullanıcı olarak soru sormakdı :))
eğer gizli olarak soru sormasaydın profilini açsaydın mutlaka talip bulurdun :)))
belki düzgün biri denk gelir siteden belli mi olur..
5 parmagın beşi bir değil00 Yorumla
+1 yılHızlı randevular var İstanbul'da, yurt dışında o filmlerde izlediğin gibi hızlı randevuyu deniyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılBen de bakirim. bendensin sıkma canını herşeyin hayırlısı. çıkar elbet biri karşına :)
01 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı
+1 yılsenin gibi biri çıksın karşıma inş ama ben 19 um :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi ama ben yanlızım hala inş çıkar
senin gibi biri çıksın diye kaç bölge dolaştım ama maalesef henüz senin gibi birini bulamadım dünya güzeli :)
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılhakkında hayırlısı vardır bundada bir hayır demek lazım gizli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 671 cevap paylaştı.
+1 yılAllah elinde ki nimeti korur gözetir. Seninde vardrı bir kısmetin inşallah. o zamana kadar bizimlesin , bekarsın :)
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılbeni ekle ben yakışıklı biriyim çevrem çok, sana yardımcı olurum. tabi güvenirsen.
00 Yorumla
+1 yılBelki kendini size layık görebilen bir insan çıkmamıştır karşınıza
00 Yorumla
+1 yılİlk üç cümlede neden hala yuva kuramadığını yazmışsın :))
00 Yorumla
+1 yılbutun problemi zaten yazdigin soru ve aciklama ile anlatmisinzaten... en bastan oku yazdiklarini... hepsi probleminin baska boyutlari... sorun kendinde yani disarda arama..!
00 YorumlaRabbim hayırlısını versin inşallah sabret hep böyle devam et kendini değiştirme.
sakın isyan etme kardeşim Çünkü Rabbim herşeyi en hayırlısı ile bilendir.00 Yorumladısardan biraz fazla ulaşılmaz gibi duruyor olabilirmisin acaba.. bu konuda eleştirdin mi hiç kendini?
00 Yorumla
+1 yılKimseyi beğenmediysen zamanında ondandır çok geç kalmışsın ama evlilikte marifet değil boşver kısmetin çıkar illeki biryerden
00 Yorumla
+1 yılOlupta uzulmektense , olmamasi daha hayirli
Belki buymus senin hakkinda hayirlisi01 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı
+1 yılAcele etme bende aynı yastayim da vardi r bir kısmet geç olsun güç olmasin
04 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı artık
- +1 yıl
Evet hayırlısı sen nerdensin
Soran+1 yılDoğu
- +1 yıl
Bende batı en uç
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbirincisi cidden bu yaşa kadar nasıl bekledin ama umarım en kısa zamanda olur ya yaş geçiyo çünkü
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah dan korkarım zina yapmam. Sağol canım inş.
- +1 yıl
benim gibi salaklarda acele eder yaptığı bir hata yüzünden bu yaşta kimseye güveni kalmaz inşallah çok çok iyisiyle karşılaşırsın
bende aynı senin gibiyim yalnızlıktan kurtulamıyorum 30 yaşındayım yıllardır çıktığım bile yok çok iyi niyetliyim ama kaderde alnımıza birşey yazılmamışta olabilir güçlü olmaktan başka çare yok..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 yaşında hala bakire olmak bir kadın için eksikliktir. ben o yaşa kadar bakire kalmayı asla istemem. zaten kimseyi bulamamışım ne için kim için saklıorm bu bakireliği daha?
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah tan korkuyorum asla zina yapmam. Evlenemezsem de edebimizle yaşayıp ölüp gideriz.
Cevap sahibi+1 yılbir erkek için yapmıyorsun yani kocana bakireyim demek için yapmıyorsan hata dicektim. allah içinse o başka
Elbette kismetde ne varsa o olur senide bekleyen biri vardir ama bira cevrene bak
00 Yorumla
+1 yılAynen muhendis olduk ev araba is hersey tamam demek ki olmayinca olmuyo 😕
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bende 31 oldum ama hiç hayıflanmadım. kriterlerin çok yüksek demek ki gelenleri bir şekilde reddetmişsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılÜzüldüm gerçekten inşallah karşına senin gibi birisi çıkar mutlu olursunuz
01 Yorumla
Soran+1 yılamin inş sağolun
+1 yılBende henz bulamadım istediğim birini eğer gerçekten anlattığın biri gibiysen tanışabilmeyi çok isterim sizinle efendim
00 Yorumlaiçine kapalı biriysen ya da bu durumlarda agresif tavırlar sergiliyorsan kimse yaklaşamıyordur belki
00 Yorumla
+1 yılCokta güzel yazmissin biraz daha sabir et illaki karsina iyi insanlar cikar sende mutlu olursun
00 YorumlaAblacim belki böyle daha idir dusunsene ewlenmissin mutsuzsun herseyde bir hayr vardir bence
00 Yorumla
+1 yılVar bisi sende bence bisi batio gelmiolar cozemedim
00 Yorumlakısmetse olur değilse evlenme ne olacak canım takılacak bir şey değil
00 Yorumla
+1 yıldemekki anlattiklarinin bir yerinde yalan var
01 Yorumla
Soran+1 yılhepsi doğru canım
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Cok secicisin demekki
00 YorumlaOlursa bir hayır , olmaz ise bin hayır ara.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. yuva evlenmedende kur ama gunah diye yapamassin
00 YorumlaGenelde cok seciciler bu duruma geliyo
00 Yorumla
+1 yılyoo 21 yasindayim daha erken yani
00 Yorumladiyorum zaman zaman kısmet ıste hayırlısıysa olsun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı. Demek ki zamanı değilmiş
02 Yorumla
Soran+1 yılhayırlısı
Allah hayırlısını nasip etsin
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin sağolun
- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayırlısı olsun acele işe şeytan karışır
00 Yorumla knk gecmis olsun evde kaldin
00 YorumlaHaklısınız tabi😌😌😌😌👍👍
00 Yorumlauzulme bende oyleyim :)
00 Yorumlasenı alan adam yaşadı desene seçiçisn glba
00 Yorumla
+1 yılŞans bu acele etme gençsin daha
00 YorumlaBekle bekle biraz daha sabır :)
00 Yorumlahakkınızda hayırlısı olur inş.
00 Yorumlahiç isteyen olmadı mı?
02 Yorumla
Soran+1 yıloldu tabi ama istediğim gibi değillerdi
Çirkinsindir.😇
02 Yorumla
Soran+1 yılYoo gzeül bir bayanım
Uzulme
Herseyin hayirlisi
35 e kadar yolu var00 Yorumla
+1 yılNasip ve hayırlısı nasip değilmiş ki olmamış
01 Yorumla- +1 yıl
gerçekten nasip işi sizin gibi biri yaş farkı çok olmasa kaçırmazdım