Aşkı ve sevgiyi nasıl tanımlarsınız?
Sizce aralarindaki fark ne?
Sizce aralarindaki fark ne?
Gözlerin her dolduğunda hiçbir şeyin olmadığına inandıramıyorsun kendini öyle kolayca. Herhangi bir banyonun fayanslarına atılıp açtığın musluk da çığlıklarını gizlemeye yetmeyecek hiçbir zaman. Her şey yoluna girse bile, sen her seferinde aynı şekilde başka bir acıya kahrolmaya devam edeceksin. İşte buna Aşk diyoruz biz..
Guzel bir tanim. Peki sizce insan kac defa yasar bu duyguyu?
bir insan bir kere ölür ama cok defa öldüğünü sanar
Aşk karşındakinin görünüşüne, karakterine, inancına bakmaksızın duyulan hissiyatdır sevgi kendince oluşturduğun kriterlere uyan çoğunlukla karakterle doğru orantılı duyulan his bağdır. Bence
Aşk bir tutku, o karın karıncalanması, kelebekler ucusmasi falan. Sevgi daha sağlam, daha aklı basindalik, dolayısıyla daha sağlıklı olanı.
“Oysa bir bilse gülüşünün kıyısına sığınıp bir ömür geçirebileceğimi. Bilse sesini her duyduğumda içimden durmaksızın, bilmediğim ve unutulmuş dillerde şarkılar söylediğimi. Bilse adının geçtiği her yeri ve her şeyi durup durup, incitmemek için parmaklarımın ucuyla sevdiğimi. Bir bilse özlemek kere özlemenin imkansız dayanılmazlığıyla hiçbir yere sığamayıp kocaman gözlerine gıyabında öpücükler gönderdiğimi.
Ah bir bilse onu nasıl sevdiğimi hangi kelimelerle söyleyeceğimi bilemediğim zamanlarda kelimelerimin arasını gözyaşlarımla süslediğimi. Bir bilse ona ait, ona dair onunla ilgili ne varsa kelimelere dökülmüş, hepsini yüreğimin belleğinde sonsuza dek tutmak istediğimi. Bir bilse onun benim için ne demek olduğunu ve onu göremiyor olmanın varlığının büyüsünü hiç ama hiç bozamayacağını. Bir bilse onun en ufak can sıkıntısının bile beni tırnaklarıma kadar ağrıttığını.
Bilse bütün bunları, bilse
Sever mi o da beni?”
@Ehlivukuf evet bu sevgi ☺
Cevap
3Cevap
sevgi ; kalbi kalbe bağlayan ve kalpten kalbi hisseden özleyen duygu birikimidir. aşk ise gelip geçici güzellik ya da çekiciliğe bağlı olan duygu birikimidir
Yaradanın insana verdiği büyük nimetler
👍👍👍
İkiside boş
Aynenn sjsjsj :D
26 yaşında bölemi gülüyon sen :D
Yas 26 degil caktirma :D
Biliyom 16 17 18 falan :D
Bildigine gore senin yasinda o siralarda galiba 19 20 😄😄
23 :D
Hayirlisi 😂😄😄
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar