Evlilik hayatında otorite kimde olmalıdır arkadaşlar ?
Karı koca hayatında otorite olmaz
Kadında olmalı
Erkekte olmalı
Her ikisinde olmalı
Evi en iyi idare edende olmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evde otorite olduğu zaman en sonunda bir patlak verecektir. En iyisi fikirler tartışılarak ve hangisinin daha mantıklı olduğu anlaşılarak bir sonuca varılmalıdır. O zaman ne kavga olur ne gürültü. Ayrıca haksızlık ve '' hep sen, hep ben '' olayı ortadan klakacaktır.Tabi bir de ikisinin ayrı ayrı kendine veya duruma göre bir dereceye kadar söz hakkı olmalıdır.Yani aşırıya kaçmayacak derecede
evlilikte otorite olmaz ortak konularda ortak karar bireysel yaşamda kararlar kişiseldir önemli olan bireysel yaşamı es geçmemek
Bir gün Cengiz han bütün hanlarını toplar ben hepinizin Han'ıyım, sonra da yanında oturan Börte Kadın a O da benim Han'ım dır demiş.
Otorite görünürde erkektedir, ama son söz hep bayanlarındır. örnek gerekirse Kadın bir şey söylesin erkek ise son söz olarak peki karıcım der. :) bu böyle sevgilisinde de görücüsünde de değişmez
"ben"lerin yerine "biz"lerin hakim olduğu bir evlilik daha münasiptir.
Cevap
27Cevap
Karı koca hayatında otorite olmaz..sevgi ve saygıyla hareket edilmesi gerek..karşılıklı anlayışla birlikte herşey karar verilmesi gerek..evlilik aile demektir sen ben yok biz kelimesi vardır..bir devlet değildir yönetilsin otorite bir kişide olamaz
karıkoca hayatında otorite olmamalı ama kadında duracağı yeri bilmeli..nekadar yuvayı yapan dişi kuş olsada ekmeği getiren kocadır..adı üstünde baba :)
elini masaya vurduğunda içi ürperecek ki ilişiki düzgün gitsin
otoriteyi kaybettiğimiz an o ilişkiden hayır gelmez daha...
bence doğru cevap her ikisi veya hiçbiri...yani her ikisi de otoriter olmalıdır bazı konularda ama birçok konuda karşılıklı kararlar verip sevgi saygı çerçevesinde anlaşmalı.
Otorite mutluluğun önüne geçer sadece, başka işe yaramaz.
ikisindede olmalı,ama oran verirsek eger %51 erkek %49 kadın
eşitlik presibim,evlilikte sorumluluğu bir taafa yüklemek dogru değil
Benim genlerim herzaman baskın gelir... Ben sus dediğimde susacak o kadar :P dada
Çiftler birbirlerine otorite kurmaya çalışırsa zaten evlilik olmaz o.
Sus dedim mi konusucak. Otur dedim mi kalkicak te okaa.
:D
Evli olmam için önce hayırlı bir eş ' e ama ondan önce çok sevdiğim bir adam olması gerektiğini ama bundan önce benim hayatımı paylaşacağım briini bulmam grekiyor. Maalesef otorite şuan bende :) .
erkekde saniyoruzda kadinin elinde evin otoritesi altdan altdan suyu yurutuyolar:))
on planda erkekte erkegın arkasında kadında erkek dunyayı yonetır erkegı kadın :))
kadında olmalı söz dinlenmeyince adamın keline keline vurmalı odunu
ahhhah sesli güldüm :D
sevgi saygı hoşgörü olursa otoriteye gerek kalmaz :)
valla birlikte karar verilmeli diye düşünüyorum ben
Otorite mi? Siz evliliğe nasıl bakıyorsunuz ben anlamadım. Okul mu bu, eş mi alıyorsunuz müdüryardımcısı mı.
Herşey kadında biter.
Ne demişler ; Karı rezil de , vezir de eder.
evde kadın dışarda erkek. bu kadar basit:)
her ikimizde de bıktım baskın olmaktan nan:D
iki ttarafta eşit olmalı bence
bence eşit olmalı heriki taraf için geçerli.
Tartışmasız erkekte olmalı.
erkekte olmalı ama abartmamak gerekir
kadın ve erkeğin karakterine göre değişir
Karı koca hayatında otorite olmaz
en son sözü erkek söyler peki hayatım :)
elbette bende
otoriter evlilik olmaz
eşit olmalı :)
erkekte :)
Bayanda olsun :)
A dedim.
kadında olmalı
bilmem kimde olmalı
Her ikisinde olmalı
erkekte olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar