Abim ve evlenmek istediği kız... Uzun biliyorum ama lütfen okuyun?

Abimin yaklaşık 6 aydır bir sevgilisi vardı. Sadece ben biliyordum aileden ama sadece ismen ve aile olarak biliyordum. Dün abim seviyorum tanıştırmaya getircem dedi anneme annemde babama söyledi hep birlikte konuşurken abim kızdan bahsederken daha önce kaçarak evlendiğini 19 yaşında kaçıp (kız şimdi 22 yaşında) sonra yapamadığını 2 ay sonra ailesinin yanina döndüğünü söyledi ve kıyametler koptu. Abim 25 yaşında işi var gücü var ama bugüne kadar hiç evlenmedi ve hatta abim bugüne kadar 3 kişiyle görüştü ailem de bunu göz önüne olarak kesinlikle istemiyoruz dedi abim benim için sorun değil dedi babam bağırdı tartıştılar odaya gitti abim hazırlanıp çıkcam ben dedi annemle arkasından gittik annem de normal bir evlilik olsa belki bizim için de bu kadar çok problem olmazdı zor da olsa kabullenirdik ama bu kız ailesini çiğnemiş kaçarak evlenmiş olmaz oğlum bizim rızamız yok dedi abim iyice sinirlendi ama babamlar kesin bana söyle o abine o kızla evlenirse reddederim onu düğününe de gitmem dedi. Sonra kızı biraz daha araştırınca da hakkında pek de iyi şeyler duymadı iyice sinirlendi. Açıkçası ben ailemin tutumunu çok desteklemiyorum ama abim de tamamen haklı değil. Yine de bugün annem babam konuştu sadece cahillikten olmuş bir evlilik olsa neyse kimse hayırlı konuşmuyor hakkında ya ayrılsın ya da silsin bizi dedi. Abim telefonunu açmadı onlara ama yarım saat sonra biz buluşcaz babam git söyle dedi nasıl söylüycem ben şimdi ona bunu nasıl bir tavır izliycem? :( Sizce kim haklı? Off
Abim ve evlenmek istediği kız... Uzun biliyorum ama lütfen okuyun?