Bir kürde aşık oldum, ne yapmalıyım?

Çok büyük konuştum, böyle bir şey yaşıyacağım aklıma bile gelmezdi, ailem, arkadaşlarım duysa delirdiğimi düşünürler. Her zaman sadece nefret duygusuyla yaklaştığım ırktan bir insana aşık oldum, körkütük deli gibi aşık oldum. Hdp'li, birkaç kez gözaltına alınmış, hayatı darma dağınık bir adama aşık oldum; hem de o başkasına aşıkken... şu an da en yakın arkadaşıyım onun, her zaman da yanında olucam, hep destek olucam; hayatlarımız, ailelerimiz, düşüncelerimiz, hayallerimiz taban tabana zıt... Ama ben vazgeçmiyorum, en azından yanında olmak istiyorum bu bile mutluluk veriyor bana, hiçbir zaman da vazgeçmiycem. Belki hiçbir zaman duygularımı söyleyemiycem ama yanından hiç ayrılmıycam. Size söyliyceğim büyük konuşmayın, insanları sadece ırklarıyla, düşünceleriyle yargılamayın; sonra biri çıkar karşınıza, kaşına, gözüne, parasına puluna değil kocaman kalbine aşık olursunuz, o karanlıklar içindeki adamın tertemiz, ışık saçan kalbine aşık olursunuz. Siyasi görüşünü, yaşam tarzını, bulunduğu kapkaranlık hayatı görmezden gelir, "Bu adam benim hayatımda tanıdığım en iyi insan" dersiniz; bütün tabularınız bir anda tamamen yok olur, söyliyceğim şu ki hayatta hiçbir zaman büyük konuşmayın...
Bir kürde aşık oldum, ne yapmalıyım?