Eşimi 10 yıldır tanıyorum ve 7 yıldır evliyiz 3 yaşında da bir oğlumuz var ben ona karşı hep fedakar ve sevgi dolu oldum çünki aşıktım ama o hiç birzaman verdiğim değerin karşılığını vermedi. Mutlu olması için elimden geleni yaptım ama artık yoruldum kimse ile görüşmedim aldatmadım lakin biri çıktı karşıma beni dinliyor saygı duyuyor bende ona karşı öyleyim. Lakin uygun olmadı için görüşmüyoruz sadece netten yazışıp telefonda görüşüyoruz ve artık duygusallık ta başladı. Oğlum 3 yaşında onu babasız veya annesiz bırakmak istemiyorum benim yaptığım hataların cezasını o çekmemeli diye düşünüyorum. Eve giderken bugün ne diye tartışma yaşıyacağız diye stresle dönüyorum (çocuğun yanında tartışmıyoruz buna özen gösteriyorum) ama yoruldum artık ne birlikte filim izliyoruz ne sohbet ediyoruz aynı evin içinde iki yabancı gibi dönüp dolaşıyoruz. Evde çoğunlukla yemekleri ben yaparım temizliğine yardım ederim ama yinede ne yaptın ki olur maaşının yarısını kıyafetlerine harcasa yine ben savurgan olurum hiç bir konuda anlaşamaz olduk. Ama bahsettiğğim kişi ile konuştuğumda bile içim bir huzur doluyor ama bundan öteye gitmiyoruz ne yapmalıyım akıl verin lütfen ( kırıcı olmayın zaten moralim sıfır )
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılUtandigim icin gizliden yaziyorum inan.
Aynisini yillardir yasadim ve hala yasiyorum arkadasim.
Cocuklar kücük diye ayrilmadim ben.
Büyüdüler hala ayrilmiyorum biliyormusun?
Sebep evlat olunca diyebilecegim su ki; sen adam sin arkadasim.
Ben bir baskasini bulmadigim icin senin gibi zor durumda kalmadim.
Cocuklar az büyüsün dedim ; simdide okulunu kariyerini etkilemesin diye bekliyorum.
Son 4-5 yildir esimle zaten 2 yabanciyiz icimde nefretten baska birsey kalmadi ona karsi.
Iki oglum var. birisi asperge sendromlu. ben olmasam napar demekten baska birsey düsünemiyorum inan.
Esim benden daha yüksek okudugu halde psikolojiden hic anlamiyor.
Kücügünde yüksek okula gitmesine bir yil kaldi.
Inan senin yazdiklarini okuyunca yalniz olmadigimi anladim.
Ne bulasik ne camasir makinesinin nasil calisdigini bilir nede ögrenmek ister.
Alisveris yapmayi sevmezmis. yemek pisirme konusuna gelince cocuklar bir günde senin yemegini yiyelim demeseler onuda pisirmez.
En son benimle rahat ederim diye evlendigini duydum yikildim.
Eeee rahat etsede sevgi olmayinca mutlu olunmuyor demekki.
Inanci olan birisiyim ama kimseyi elestirmek haddim degildir.
Dertlesmek istersen beklerim inan.
Senin isin benimkinden daha zormus gercekten.
Sirf oglun icin katlaniyor olmanda adamligindan bence. bu bencillerle dolu dünyada senin gibilerle karsilastigima üzülsemde memnun oldum.
Yorumlarda birinin dedigi gibi avukata gitmekte fayda var.
Istersen kanunen hakkini sorumlulugunu ögren ondan sonra devam edelim derim.
Allah sabir versin güzel arkadasim22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim sıkıntımız aynı ve çocuklarımız için buna katlanıyoruz
Cevap sahibi+1 yılBaba olmak Allah vergisi ; olabilmekte her yigidin harci degildir.
Dünyanin en güclü bagi anne evlat arasinda diyenler bizim gibileri tanimadigindan diyor sanirim.
Ben ne annemden nede babamdan sevgi gördüm.
Esim herseyimdi benim. simdi de maalesef sadece iki oglum benim dünyam.
Esim böyle diye tüm kadinlar aynidir demedim hic
Seven insani bile dogduguna pisman edenlerin cinsiyeti zaten önemli degil.
Karakter olmadiktan sonra ha kadin ha erkek.
Evlilik emek ister caba gerektirir. keyf sürerek karsi tarafi sömürenler hesabini mahserde verecek Insallah.
On versem geri dönen bir le mutlu olmasini bilen biriyim.
O bile olmayinca insan hayata küsüyor inan.
Umarim esin gözünü acar yoksa oda mutsyz mutsuz yasamaktan ne anliyor acaba?
Derlerya: insan mutluyken icine sigmaz; mutsuzkende hic bir yere...
Onun gibi ne ictigin kahcenin tadi oluyor nede yedigin yemegin.
Benim cözümüm is harici pilim bitene kadar alisveris ev isi cocuklar
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılEşinizle geçmişiniz uzun bir süreye dayanıyor.
Severek ve bir birinizi isteyerek evlenmişsiniz.
Zaman ve yaşanılan şeyler evin içerisinden huzuru, saygıyı ve sevgiyi aşındırmış.
Ayrılmak kolay, karşılıklı karar verdiğinizde bu olur. Ancak; sizin bu kararınızın acısını zamanla çocuğunuz çekecek. Ailesi ayrılmış çocuklar hayatlarında nadiren sevgi dolu olabiliyorlar.
Sizde başlangıçta var olan sevgi ve saygı neden bitti acaba? Bunu sorgulayıp medeni iki insan olarak konuşarak yeniden bir başlangıcı düşünebilirsiniz.
Bu konuda Aile ve sosyal politikalar bakanlığının güzel çalışmaları ve sunduğu destekler var. Psikolojik olarak oradan destek alabilirsiniz.
Bence evliliği kurtarmak için henüz son çabayı göstermediğinizi sanıyorum.
Burada sorunlu olan kısım " henüz eşinizle ayrılmadan " bir başkası ile duygusal ya da fiziksel birliktelikten kaçınmalısınız.
Örnek olarak ;
Eşinizle de başlangıçta her şey mükemmeldi.
Şimdi uyum sağladığınız kişi ile de ayrılık mümkün olabilir. yanlış yapmamalısınız..
Bir evlilik terapistinden yardım almayı düşünebilirsiniz. Henüz zaman vardır umuyorum...25 Yorumla
Soran+1 yıliçimde ki herşeyi bitirdi çok denedik ama oğlum için sabırdayım
- +1 yıl
Çocuğunuzun Annesi.
Sizin ilk başlardaki sevgiliniz.
İçinizdeki şeyler öyle kolay bitmez. Şu an öfkelisiniz ve haklısınız da. Size hakkı ile eş olarak davranmıyorsa sonuç bu olacaktır. Ancak ; her şeye rağmen bir umut olabilir diye düşünüyorum ben. O sizin sevdiğiniz günlere geri dönebilirse neden olmasın?
Olmuyorsa ayrılık zaten kaçınılmazdır. Dediğim gibi o kolay olanı. Zor olan yıkılmakta olan bir yuvayı kurtarabilmek.
Yıkmak kolay...
Soran+1 yılevde tek değerli olan oğlum gerisi artık umurumda değil bu anlık bir durum değil 10 yılın birikimi
- +1 yıl
Tanrı yardımcınız olsun...
Soran+1 yılamin
+1 yılHayatta bazen cesaret cok sey degistiriyor. Boyle erkeklere boylesine dusuncesiz insanlarin denk gelmesini hic anlamiyorum. O kadar karakterli bir insansin ki butun bunlara ragmen hala sabredebiliyorsun ve bu kadar ince dusunebiliyorsun. Bsyleei ertelemek sadece ertelemeyi getirir. Sevmedigine inaninyorsan, onunda degismeyeceginden eminsen son karari ver. Bazi insanlar rahattir. Duygu nedir bilmezler. Sen cok duygusal birisin. Bu sekilde sevgisiz her gecen gun yipranirsin. Kendine daha fazla eziyet etme. Al karsina ciddi ciddi konus. A yok hala ayni mi? Bosanmak gibi bir niyetinin oldugunu soyle. Buradaki yakinmalarini (konustugun bayan haric) aynen soyle onada. Belki zor ama mutlulugun icin baska sansin var mi?
Cocugunu mahkeme baslangicta ona versede sonrasinda alabilirsin. Ayrica onda kaldigi surecte, yine sık sık gorusursun. Hatta her gun bile. Bu konular oyle zor ki... Hani bunu dusundurmek zorunda kalan esine cok kiziyorum. Senin gibi bir insani hakettiginede inanmiyorum. O guzel sevgi dolu kalbini bosa harcama. 😊15 Yorumla- +1 yıl
Buradaki bazilarinin yorumunu simdi okudum. Pardon ama onlar mi senin yerine cekecek butun bunlari?
Yok cocugun buyusun vs
O cocuk var ya her seyi hisseder. Babasinin mutsuzlugunu aynen hisswder mesela. Kendini bu dekilde feda ederek kimse daha fazla mutlu olmayacak inan. Ben evli degilim ama yakinimdan biliyorum. Ayrilmanin zorlullarina katlanmaktan korktugu icin omrunu mahvediyor
Kimsede ona aferin demiyor. Sorsan herkes ayni seyleri soylerde omur boyle harcanip gittikten sonra birileri ne demis ne onemi var? Allah yardimcin olsun. Zor surec gecince iyi ki diyebilecegin karari almis olursun umarim.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim Allah razı olsun ama Şu an oğlumdan ayrılma cesaretim yok o olmasa çok daha kolay olur her şey her akşam bana sarılıp uyumasını sabah yanından kalkarken babiş deyip sarılıp gözlerini açamadan gülümsemesinden mahrum kalamam Şu an :( çok sağol
- +1 yıl
Ya kalbini dinle. Buradaki aman dayan sabret diyenlere sakin bakma
Ztn bitanesi olumsuz birde senoryo yazmis 😊 sasiyorum ya
Icinden gelen neyse onu yap. Yasal olarakta arastir. Ben anne galn olmadgmdan bu konuda yorum yapamam ama ben de vazgecemezdim. Sen akl-i selim bir insansin. Uzunca dusunmen gerekebilir. Bu kadr buyuk bir karsr icin zaman sart ztn bir anda olmaz. Sakin kucuk beyinli dengesizler kagani karistirmasin. Onlar sevgisizde yasayabilr.
Soran+1 yılherkesin görüşüne saygı duyuyorum ağır ithamda bulunan da oldu halimden anlayan da çok sağol şun kendimi ölçeme tartma aşamasındayım odamı ayırdım bakalım inşallah hakkımda hakkımızda hayırlısı olsun
- +1 yıl
😊 .
+1 yılhayatı sadece cocugunuz yaşamıyor, sizin de kendi hayatınız var ve insanoğlu bencil olmalı.
yaptıklarınızı görmeyen, size değer vermeyen biriyle ömrünüzü tüketmemelisiniz.
önce konuşun, uyarın baktınız yine değişmedi boşanmanın vakti gelmiş de geciyor bile.44 Yorumla
Soran+1 yılçok konuştum evet haklısın diyor ama düzelmiyor :( burada herşeyi yazamıyor da insan. Oğluma çok bağlıyım oda bana bağlı düşünün çocuk ağlarken baba diye ağlıyor benimle uyumak benim ile oynamak istiyor ama ayrılırsak mahkeme ona verir ve buda beni yıkar.
- +1 yıl
prosedürü bilmiyorum ama biraz daha büyümesini beklerseniz ya da ayrıldıktan sonra iyi bir aile hayatına sahip olursanız cocugu alma sansınız olur.
Soran+1 yılinş. çok teşekkür ederim
- +1 yıl
çocuk doğurmasaydı o zaman bir çocuk sahibi bencil olamaz bu insanlık dışı bişey seni kınıyorum
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
14Cevap
+1 yılAbi senin yaşadığın şeyler inan her evde var her evlilik de oluyor hayatındaki kişi de teselliyi buluyorsun ama ne malum bir 10 yıl sonra onunla da aynı sıkıntıları yaşamıyacağını. Boşandığında ailenin ve çevrenin tepkisini çok alacaksın ve çocuğunu istedğin gibi göremez ve ilgilenemezsin artık çocuğu evine getirdiğinide yeni eşinin en ufak bir surat hareketi bile senin zoruna gidecek kavga etmeye başlıyacaksınız. Abi eşini al karşına herşeyi açık açık anlat nelerden şikayetçi olduğunu , ikinizinde nasıl davranması gerektiğini herşeyi konuşsun ve birbirinize öyle davranmak için söz verin. Bunu yapın yoksa açık açık söyle böyle giderse ya boşanıcam ya da sana ihanet edicem bunu mu istiyorsun de anlasın gerçekleri
15 Yorumla- +1 yıl
Abi boşanacaksın hanıma nafaka ödeyeceksin, çocuğunu kısıtlı zamanda göreceksin eee evde ki yeni hatunda başını yiyicek sen bir oraya bir de ona para yetişticen ve zaman ayırmak zorunda kalacaksın , çocuğun psikolojisi de cabası kendine gel abi dikkatli karar ver
Soran+1 yılkonuşmalar çok yapıldı artık verilen sözler tutlmadığı için bir anlamı kalmadı benim için tek değerli şey oğlum herşeye onun için katlanırım ondan kıymetli kimse olamaz ama o kişi çok farklı konuşmadan öte olamaz bizim ilişkimiz.
- +1 yıl
Sen gene de gayretini göster ve ona en son bu gerçeği söyle düzelmezsek böyle giderse ya boşanıcam ya da sana ihanet edicem bunu mu istiyorsun de anlasın gerçekleri
- +1 yıl
Baktın gene olmuyor oğlum biraz daha büyüsün şöyle 10 yaşları falan herşeyi anlayacak hale gelsin boşan o zaman
Soran+1 yılben de büyümesini bekleyeceğim artık kelimeler anlamsızlaştı verilen sözler tutulmayınca.
+1 yılAllah yardımcın olsun diyebiliyorum sadece evladın var evet onu düşüneceksin ama senin ve eşininde nir hayatı var bir şekilde ilişkiyi düzene sokmalı ya da son vermelisiniz sorunlu bie eş oöunca seni dinleyen anlayan huzur verir ama bir evde yaşamadan onuda anlaman zor evlilik kumar derim hep ya kazanırsın ya kaybedersin..
31 Yorumla
Soran+1 yılben kaybeden oldum tek kazancım oğlum buda her şeye bedel
İki yabancı evin içinde o çocuğa ne kadar yeterli olabilirsiniz? O çocuk kafasına evlilik aynı evin içinde yaşamak ve çocuk yapmak diye kodlarsa aynı durumu onunda yaşayacağını düşünmüyor musunuz? Evlilik çocuk yapmak demek değildir. Ha yaptınız bir hata o mutsuz evliliğe bir de çocuk getirdiniz. Şimdi ne yapayım diyorsunuz. 6 yıl birbirinizi deneme tanıma fırsatınız olmuş madem güzel gitmeyen bir ilişki var neden çocuk sahibi oldunuz? Çocuğunuz için ayrılmıyorsanız artık o büyüyene kadar evcilik oynayacaksınız birbirini seven saygı duyan birbirine bağlı bir aile tablosu çizeceksiniz yalandan da olsa. Yoksa ayrılmak aynı evin içinde düşmanlıktan daha iyidir.
Ayrıca hemcinslerimin evliliğe bakışından da tiksindim yani. Çocuk olur kutsal anne rollerine girer kocayı salar, evlenip kapağı attım rahatladım diye kendini salar. Evlenmeyin yaa ne bu.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılönce boşan kardeşim. sonra ne yaprsan yap. çocuk falan deme. bende boşandım. bir gün oturup konuşuyordum eski eşimle, normal bir şekilde çocuk çıktı geldi kavga etmeyin dedi. halbuki yanında hiç birbirimize bağırmadık, çocuklar herşeyin farkında. şimdi hafta sonları bende emin ol daha iyi psikolojisi, bir baba olarak herşeyi ile daha iyi ilgileniyorum, hatta eski eşimle bile diyaloğumuz daha iyi, çocuğumuzun geleceğini planlıyoruz. sen mutsuzsan emin ol çocuğunda mutsuz. önce boşan, ileride o seni dinleyen kız sana aşık olur iş daha çok sarpa sarar. allah yardımcın olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
unutmadan bir bayan arkadaşım evli bir adama aşık, oda senin gibi çocuk büyüsün vs diye diye 3 senesini yemiş halada yiyor, Şu an arkadaşım mutsuz, adam mutsuz, adamın evindeki karısı mutsuz, çocukları mutsuz, analar babalar mutsuz. senin diğer kadınla ilişkinde bu hale gelebilir dikkat et derim.
+1 yılSiz bunu buraya sadece vicdaninizi rahatlatmak için yazmış bir zavallisiniz. Bir insanla 10 yıl geçirmişseniz zaten onun karakteri başında neyse şimdi de öyledir. Gerçekten seven bir insan olsaydınız dediğiniz gibi şimdi bu şekilde gelismezdi zaten olaylar. Kendinizi mükemmel anlatıp kadını manyak göstererek aldatmanizi haklı çıkarma çabanız çok acinasi. Ne yazık ki bunu görmeyip hak verenlerde olmuş. Sanal ortamdan konuşup heyecan aradiginiz belli olan biriyle kariniza bunu yapmak yerine cocugunuza baba olum da karinizla sorunları bitirmek için ugrasin. Monoton ilişkinizi eften puften bahanelerle bitirmeye çalışıp güya başkasinda huzur bularak değil. Yüzünüz kizarsin. Tabi varsa. Hiçbir bahane aldatmayi veya buna tesebbusu haklı çıkaramaz. Aklınızdan gecirmeniz bile hata.
12 Yorumla
Soran+1 yılYorumunsa saygı duyuyorum lakin ne benim yaşadığımı biliyorsun nede benim yaptıklarımı ben hiç bir erkeğin yapmayacağı kadar fedakarlık yaptım feminist yaklaşımından anlaşılıyor tecrübesizliğin burda ki bir çok insanla görüş paylaşımı yapıyoruz erkekler dahil herkes ile aldatıyorum o zaman eşimi. Yazımın başlarında severek aşık olarak evlendim dedim zaten bu ona koz oldu ve bunu kullandı daha yaşın çok genç ileride tecrübe kazandıkça insanların kendini ona iyi davrarnan kişilere nasıl iyi bir maske takındıklarını göreceksin sevip evlendiğimde böyle değildi ama sonradan olaylar başladı çorap söküğü gibi geldi ben kimseye kendimi övmedim ne yaptıysam onu yazdım umarım sen evlendiğin kişi ile bir ömür mutlu olursun ve eşin hiç değişmez sana karşı saygılarımla.
- +1 yıl
Evlisiniz ve başkasını seviyorsunuz. Bu hangi karaktere sığar? Ne yaşamış olursanız olun önemli değil. Bunu o kadına yapmaya hakkınız yok. Gerisi bahane. Gerçekten dediğiniz kadar oğlunuzu düşünüyorsanız kendinize gelin. Annesi babası boşanmış ve o şekilde büyümüş biri olarak söyleyebilirim ki anne ve baba ne kadar kavga ederse etsin ayrı olunca sorunlar düzelmiyor. Aynı evde iki yabancı olsalar bile türlü türlü kavgalar etseler bile bir çocuk için aynı evde olmaları bile yeterli olabiliyor çünkü ben bunu ayrıldıkları zaman anladım. Çünkü siz ayrılınca onun gözünde illa ki anne ve baba yeri sarsılacak. Eskisi gibi olmayacak. Çocuk henüz küçük. Böyle olmayacak diyorsanız milletle konuşmayı kesin gidin ve boşanın ki çocuk o aile hayatına alışmasın yoksa eksikliğini hissedecek.
+1 yılKardeş aynını yaşadım üç yıllık ilişkimde, çocuk olmasa hemen kaç diyeceğim ama, psikolojik tedavi eşinize de size de belki de ilişki terapisi. Bu arada şöyle bir şey var Nisa suresinde her iki tarafın da ailesinden birileri hakem olarak gelip o çifti gerçekten barıştırmak isterse o ilişki düzelir diye. bu da denenebilir. Hem dini hem bilimsel açıdan iki görüş sana.
15 Yorumla
Soran+1 yılonu da denedik kardeşim ama düzelmiyor iki gün sonra yine aynıyız yine aynıyız oğlum olmasa inan bir dk durmam ev ve araba senin olsun oğlumun velayetini bana ver dedim onuda kabul etmiyor.
- +1 yıl
çocuk tamam senin sorumlulğun kardeşim ama senin de bir birey olarak hayatın var. mahvetme hayatı bir cesaret boşanmak istediğini söyle
Soran+1 yılsöyledim ben çocuğumsuz yapamam hacı harbiden farklı bir bağ var oğlumla ayrı yaşayamam
- +1 yıl
ankaradaysan gel buyur bizim ofise avukatlarımız bir değerlendirsin belki çocuğu sana verebilirler
Soran+1 yılavukata arkadaşım var çok konuştum bu konuyu yaş itibari ile çocuk onda kalıyor
+1 yılBak başka birini seviyor olabilirsin bu normal ama çocuğuna asıl şu anda kötülük ediyorsun bence dostça boşanmak istediğini söylemelisin boşanmış birsürü arkadaşım var çocukları olan ve boşanmış aile çocuğu olanda birsürü arkadaşım var en doğrusu bu gerçekten bir hafta sende bir hafta annesinde kalır bu annesiz babasız kalmak değil ona güzel bir dille demelisiniz ki bazen böyl şeyler olur annenle ben birbirimizi çok seviyoruz fakat birlikte kalınca sevmiyoruz ve birbiimizi sevmemiz için ayrı olmamız gerekiyor ve seninde buna uyum sağlaman gerekiyor çünkü sağlamazsan annenle ben hiç mutlu olamayız demen gerekiyor çocuğun çok üzülecek fakat atlatacak büyüyünce seni annesini aldatan bir pislik olarak görmesinden iyidir değil mi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak seni çok iyi anlayabiliyorum ama neden kendine bunu yapıyorsun? Neden kendi hayatını düşünmek yerine başkalarının hayatını düşünüyorsun. Kiminle mutluysan onunla birlikte ol. Çocuğunu da düşün. İleri de büyüyecek. Okulda herkes ailesinden bahsedecek. Belki diğer arkadaşları benim annemle babam çok yakın çok mutlular bende öyle aşk istiyorum derken çocuğun annemle babam birlikte ama hep bir sorun hep kavga demesini mi istiyorsun. Emin ol çocuğun böyle daha çok yıpranır. En azından kendine göre birisini bulup evlendiğin de çocuğun annemle babam ayrı ama babam annemin de hep yanında ayrılmalarına rağmen annemi üzmüyor destekçi ve yeni karısı da çok iyi hep yanımdalar ayrılar ama çok mutluyum diyebilsin. Bak önce kendini mutlu et daha sonra emin ol başkaları seni mutlu gördükçe daha mutlu olur. Yeter ki önce kendin mutlu ol
10 YorumlaHerks hayatinda buna benzer bişey yaşar. kimsenin evlilgi 4 4 lük degildir Biraz fedakarlık biraz sabır ister. elinden gelenin fazlasını da yapmk gerekir bazen.
Burdaki yorumlr senj nekdr mutlu etcek ya da size nekdr tesir etcek içinden geçeni mi yoksa kafana koyduğunu mu yapcksiniz
Doğru olan neyse onu yapmalısınız Boşanmak hiçbir zamn çözüm değildr
Aynı şeyi kendi evladınız karşılaşsa ne cevp verirsiniz bunuda düşünün
Karar verdiğiniz boşanmanın garantisi var mı
ÇocuğunuZn hayatı için sadece tek yöne dönün iki türlü olmaz
Ozamn çocuğunuza karşıda vazifenizi yerine getoremz vijdan azabı duyarsınız00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGenelde erkeklerin bu konuda vurdumduymaz oldukları söylense de senin yazını ve yorumları okudukça her zaman öyle olmadığını görüyorum. Yakın şeyler yaşamışız. Yıllar süren tartışmalardan sonra eski eşimle yürümeyeceğine ikna olmuştum ama kızıma kıyıp boşanamıyordum. En sonunda kendi kendime kızım 15-16 yaşına gelip bunları anlayabilecek kadar büyüdüğü zaman boşanacağım diye erteledim. Hayatıma kimseyi almadım ama boş boş yaşadım. Sonunda başka bir problemden kendisi boşanmak istedi ve iki hafta içerisinde boşandık. Ama bu arada ben o kararı verdikten sonra 7 yıl geçmişti. Şimdi boşanalı 10 seneden fazla oldu.10 senedir hep keşke buna karar veridğim zaman boşansaydım diyorum. Umarım bir şekilde sorunlarınızı çözüp mutlu olabilirsiniz, fakat olmuyorsa emin ol çocuğunu da mutsuz bir hayata mahkum ediyorsun.
10 YorumlaRuhsal bir çöküntü var dostum sende. iyi gitmeyen evliliklerde ısrar etmenin anlamı.. ama önce konuşmak gerek eğer defalarca konuştuk olmuyor diyorsan bence son konuşmanızıda yapın 2 medeni insan gibi ve güzelce ayrılın çocuğunuz için ondan sonra herkes kendi mutlu olacağı yola gitsin
17 Yorumla
Soran+1 yılçocuğa bakabileceğine inansam dediğini yapardım ama emin ol sanki ben anneyim o baba
Soran+1 yılyaşı küçük ya anne çocuğu olduğu için ona veriyorlarmış avukat arkadaşım enine boyuna araştırdı olmuyor malesef :( hakim bilmiyorki çocuk benimle mutlu o dışarıdan baktığıyla karar veriyor o da kendince haklı içimizi bilemez
Soran+1 yılyok sorun değil kardeşim her fikire saygı duyarım ama inan bana onun ailesi ile kalırsa o çocuk mahvolur
Soran+1 yılamin cümlemizin inşallah.
Bende benzer seyleri yasiyorum venim cocugum yok boyle bile zorlaniyorsam sizi dusunemiyorum bile yasamadan konusanlar var bu konu yasanmadan asla anlasilamayacak bir konu Rabbim yardimcimiz olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılamin cümlemize inşallah
Guzel siyorsun kardesimde. O netten tanidigin kizi sen bide yakindan gor bir dus kalk zaman gecir. Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler.
22 Yorumla
Soran+1 yılo kadar olay yaşadım ki artık insanların konuşmasından karakterini çözer oldum o kişide sıkıntı yok çok iyi ve düzgün biri sadece dertleşmekten öteye gitmiyoruz
+1 yılAbi sen kendini mükemmel eşini dengesiz biri olarak anlatmışsın bu işte bir terslik var. Hiç bir tartışma tek taraflı olmaz. Madem bu kadar geçimsiz bir insandı; 10 yılı nasıl geçirdiniz, he birde çocukta var ortada demekki bu eşiniz hep geçimsiz değildi neden bu noktaya geldiniz bir bak derim. He birde eşimi çok seviyodum demişsin. Birincisini çok sevseydin ikincisine gözün kaymazdı der şair bilmem anlatabiliyor muyum
01 Yorumla
Soran+1 yılSen yazimi okumamissin ben sana hem kisa bir ozet hemde biraz aciklama yapayim. Severek evlendim ama ilk gunden problemlerimiz oluyordu yok nissn sitresi yok yeni gelin stresi alisir duzelir esim soz veriyordu hatalarimi tekrarlamiyacagina vs evliyken universiteyi devam edip bitirdi kpss kursuna gitti ders calisiyorum is yapam dedi tamam dedik hakli bunlar bitti ama yemek temizlik hala yok ilgi sevkat 2 gun varsa 5 gun yok kendi oz sblalari kuzenleri beni hakli goruyorsa demekki ben hakliyim ama oglum icin katlanirim cocuguda aile buyuklerine kanip yaptik cocugunuz yok sizin bundan tartismaniz dediler cocuk. oldu bir fark yok ins sana hayirli es verir rabbim
ne yaparsan yap, çocuk için o evliliği bitirme derim abi. durumuna üzüldüm ama çocuk olduğu için her şekilde evinde kalman gerekli diye düşünüyorum. hakkında hayırlısı olsun
13 Yorumla
Soran+1 yılamin cümlemiz için hayırlısı olsun. bende yanı düşüncedeyim çocuk için her zorluğa katlanırım
Soran+1 yılAllah bozmasın cümlemizi
eşinle birlikte bir psikoloğa gidip bu sorununuzu çözmelisin onun dışında diğe bayanla konuşmayı dahi bitir
15 Yorumla
Soran+1 yılbunu denedik ben kimseyle konuşmam diyor ve bu konuyu kapatıp uzaklaşıyor.
Soran+1 yıltabiri caizse elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadım inan yapabileceğim başka birşey kalmadı artık ben ben olmaktan çıkıyorum o mutlu olsun diye ama tükendim hiçbirşey yapmak gelmiyor içimden
Soran+1 yılallah razı olsun
Zaten hep mutluluk uzaktadir aileni dagitma sen asik oldun diye o cocuk niye mutsuz olsun.
23 Yorumla
Soran+1 yılbende aynı kanıdayım o yüzden devam ediyorum ama tükendim inan hayattan zevk alamaz oluyor insan evde huzur olmayınca :(
Soran+1 yılkıskanmaz o en güzel tep kisi ayrılığa gelince oğlumu alır giderim nasıl olsa mahkeme bana veriyor der sanki normalde ilgileniyormuş gibi
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunlar sadece hoşlantı kadın erkeğe değer vermeyince erkeklerde dışarıda arıyor artık mutluluğu bu sevdadan vazgeç arkadaş evli barklı adamsın çocuğun var eşinle konuş yani konuşmadan yanlış şeyler yapma pişman olursun ileride
11 Yorumla
Soran+1 yılçok konuştum kardeşim tamam düzelicem diyor ama yine aynı yine aynı ayrılırsak çocuk la tehtit ediyor yok göstermem vs. merak etme zinada felan gözüm yok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadin erkek esitliginin getirdigi bir durum iste.
Esinle konus birlikte aktivite falan yapin ne biliyim gezin ikinizde birbirinizden beklentinizi soyleyin ve birbirinizi en az kitmaya calisin deneyin ¡12 Yorumla
Soran+1 yıl7 yıl bunun için uğraştım düzelmesi iki gün sonra yine aynıyız :(
Cevap sahibi+1 yılBide bugün eve giderken çiçek al.
+1 yılNe olusa olsun çocuk olmasaydı haklsın lakin boşaldığında çocuğun bir yanı her daim eksik olacak ve o boşluk hiç kapanmayacak unutma üstadım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZor bir durum Allah yardımcın olsun çoçuğun çok küçük ikinize en çok ihtiyaç duyduğu dönem
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun evet ve bana çok bağlı annesinden daha fazla.
Cevap sahibi+1 yılGenede olurunu bulmaya bakın size bağlıysa çok daha zor olur
Soran+1 yıloluru sanırım çocuğun büyümesini beklemek kendi hayatımı feda etmek en doğrusu geliyor Şu an
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı olsun Allah yardımcınız olsun
Soran+1 yılamin cümlemiz için
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bayan olarak eşime karsi çok fedakarlık yaptım ve ayrıldım cunku olmuyor bir yerde tıkanıyor
33 Yorumla
Soran+1 yılçocuk olmasa bir gün bile durmam ama oğlumdan ayrı kalamıyorum elimi kolumu bağlayan da bu :(
Cevap sahibi+1 yılHaklısın seni anlıyorum allah yarımdcn olsun
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir başkasıyla daha mutlu olacağınıza inanıyorsanız ayrılmalısınız.
32 Yorumla
Soran+1 yıloğlum benimle kalsa
- +1 yıl
Bence mahsuru yok ama bir garantisi de yok işin o kısmının.
Olayi ne kadar dramatize ederseniz edin. Aldatmanin göz yumulur bir yani yok. Anlasamiyorsaniz bosanirsiniz, sonra ne yapiyorsaniz yaparsiniz.
14 Yorumla
Soran+1 yılaldatma yok sadece uyum sağladığım biri var ve onunla netten yazışıp tel de sohbet edip dertleşiyoruz
Soran+1 yılaldatma nedir biliyormusun benim için bir insana seviyorum der ve gider başkasıyla birşeyler yaşarsan bu aldatmadır ben sevgi görmüyorum artık aramızda ve diğer insanla da dertleşmekten başka ileri bir adım yok ama benim iç dünyamda ona sevgi var duygusallık var bu aldatma değil bence
+1 yılSaklama içinde evlilik iyi ya da kötü birbirinden bişey saklamamayi gerektirir. Çocuğun çok etkilenir belki onunla aynı kaderi yaşıyoruz benim alemde de aynilari yaşandı yaşanıyor. Saklama eşinden oturun karşılıklı bireylerin yolunda olmadığını konuşun. Hergün mutsuzluk yaşamaktan sa bikere yasa kurtul. cocugunu düşünüyosun büyüyünce de olursa böyle şeyler o öğrenirse çok daha fazla üzülür. Kardeşim sana tavsiyem bu konuşmalasin uygun bir zamanda.
00 YorumlaEe sen erkeksin bir gün ona bir gün buna yuhhhh bea madem tek taraflı aşktı nie evlendin çok saçma
01 Yorumla
Soran+1 yılyazıyı okudun mu hiç sanmıyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynı sorunu yaşıyoruz yüzlerce defa konuştuk değişen bir şey yok aynı çıkmazın içindeyim çocuklar küçük olunca insan ne yapacağını bilemiyor sen çocukların için kendini feda ediyorsun karşındaki bildiğini okumaya devam ediyor
07 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle haklısın boşan demesi çok klay ama oğlumla olan bağım farklı sabah onu uyandırmam gece uyutmam sarılıp gülüşmelerimzi bunlar olmadan yaşayamam
Cevap sahibi+1 yılBu sebepden eşinde çocuğunu koz kullanıyor sen de Hayatını çocuğun için feda ediyorsun insanın zoruna gidende eşin hiç bir şey yokmuş gibi hayatını sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca Boşanıp başka biri ile evlensen evlendiğin insan çocuğuna ne kadar sahip çıkacak ve çocuk eşinde kalsa ayrı bir ailede yetişen çocuğun pisikolojisi nasıl olur. Ben de bu soruların çıkmazındayım açıkcası
Soran+1 yılaynen birde o çocuğun benim hatalarımın ceremesini çekmesini istemiyorum elim kolum bağlı ömür tüketiyoruz
Cevap sahibi+1 yılAçıkcası kardeşim Eşler bu dünyada birbirlerinin sınavı ben Allaha sığındım sınavım diyorum. Ama Çıkar yolda aramıyor değilim.
Soran+1 yılbende aynıyım kardeşim her duam da hayırlısını diliyorum verirse Rabbim veriri hayır da şerde Allah (c. c) dan gelir
Cevap sahibi+1 yılKardeşim Sonuçta Kelin ilacı olsa misali Hakkımızda hayırlısı diyebiliyorum umarım sana hayırlı bir cevap verecek çıkış yolu gösterecek bir haber alırsın
Soran+1 yılamin inşallah cümlemize hayırlı haberler gelir şu mübarek cuma günü Allah a emanet ol
+1 yılBence ayrilmalisin cocuk icin daha iyi olur yaninda sey yapmasaniz da o her seyi biliyor
08 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum çok kararsızım oğlumsuz nasıl yaparım bilemiyorum elimi kolumu bağlayan o
- +1 yıl
Cocugu görebilirsin buna hakkin var
Soran+1 yılbiliyorum ama akşam gidip oyun oynamak onunla yatıp onunla uyanmaktan mahrum kalacağım
- +1 yıl
Hayir bunlari yapabilirsin
Soran+1 yılavukat arkadaşım sadece hafta sonları bende kalabileceğini söyledi
- +1 yıl
Cocugun yanina da gidersin
Soran+1 yılayrılınca eşler düşman olur sanmıyorum beni alacağını ve kanuni hakkın neyse o zaman gör der
- +1 yıl
Sen onunla bir konus
allah yardımcın olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun
kendimi tokatlarim, ve allahtan korkuyorum zaten yani o duruma dusmem ben
00 Yorumla
+1 yılO zaman boşanma davası aç sonra o sevdigin kızla konuş evliyken bunu yapman çok yanlış resmen aldatıyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaynı durumdayız görüşmedik iki yıldır herşeyi net üzerinden yaşıyoruz
sen onunla beraber olmak görüşmek istiyormusun00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbir çok kişi bu problemi yaşıyor demekki. Benimde durumum aynı bendeki fark ben hala seviyorum ama ayrılmak istiyorum çünkü olmuyor bir türlü anlaşamıyoruz ama çocuklarımı bırakamıyorum yapacak bir şey yok sabır ALLAH yardımcımız olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin cumlemize
Aşk İlişkileri konusunda 359 cevap paylaştı. Abi senden ricam bana bir özelden mesaj atar mısın
00 Yorumla
+1 yılO evlilik biter bence..
11 Yorumla
Soran+1 yılçocuk olmasa :( çoktan bitirirdim
+1 yılKarınla oturup konuşmayı denedin mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO asik oldun kac yasinda
03 Yorumla
Soran+1 yıl24 bu çok önemli değil ama önemli olan fikirleri düşünceleri
Cevap sahibi+1 yılEvlisin be
Soran+1 yılŞu an seninle de fikir ve düşünce paylaşımı yapıyoruz farkındasındır umarım
+1 yılOda aldatiyordur yoksa böyle olmazdı
01 Yorumla
Soran+1 yılaldatma yok ki bende dertleşme var ve benim içimde ona karşı sevgi oluştu
+1 yılHer zaman derim: Çocuk yapmayın arkadaşım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKınamayalım kötü durum esının esseklıgı.
00 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem