Bu soruyu eminim hemen hemen herkes tabiki de hayır diye cevaplayacak ama bir oturup düşünmek lazım.. Sen karşındakinin görüşünü tartmadan reddediyorsan, olaylara farklı açılardan bakamıyorsan bu dar görüşlülük değilde nedir? Neden insanlar bir şeyi sorgulamadan körü körüne inanır, ya da tuttuğu takım, oy verdiği siyasi parti dışındakilere yanlış gözüyle bakar? Biraz daha esnek olsak ve sorgulasak belki de şu an ülke olarak çok farklı bir yerde olacaktık. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum umarım seviyeli bir tartışma olur. Biraz beyin fırtınası yapalım.
Cevabın nedir?
Ya şurada kızın biri "canım seks yapmak istiyor" desin dinden aforoz edenden tut ta, ne ahlaksızlığı kalır ne de bilmemneliği...
Şu dediğimi yazsın bir kız gör o zaman dar görüşlülüğün toplumumuzda ki oranını :))
hatta bak şimdi benim şu yazdığıma da bir yığın kötü cevap gelebilir, eğer uyanık birileri varsa.
Toplum olarak çok çok dar görüşlüyüz, herkes toplumun kendi istediği gibi olmasını istiyor, kimsenin kimseye tahammülü yok,
Bir ara iş için Cihangir'e gidip geliyordum, orada 2 tane resim sergisi vardı, Çukur Cuma mevkiinde, halk segileri bastı ressamları ve konukları dövdü, kaçabilen kurtuldu, sebep te ne biliyor musun? Resim sergilerinde adettir şarap içilir, 1 bilemedin 2 kadeh, e tabi hava da güzel, özellikle sigara içmek için insanlar serginin dışına sokağa çıktılar, ellerinde kadehlerle,
Neymiş efendim, sokakta içki içiliyor muş! hayvanlıktan başka bir şey değil.
Şimdi bu durumda ben de dar görüşlü oluyorum neden mi ? İslami görüşe sahip insanlar benim gibi sanatçı tayfasını sevmezler, yolunu bulursa linç ederler!
Bak gördün mü, bir gurubun dar görüşlülüğü saldırıya uğrayan gurubu da diğer kesime karşı tahammülsüz yaptı
Eğer saygı görmek istiyorsak saygı göstermeliyiz, bizim millet bunu anlayamadı işte!24 Yorumla- +1 yıl
TÜRKLER O TÜR BATI DAVRANIŞLARA HALK ARASI 'İNGİLİZ KAŞIĞIYLA ALMAN B... YEMEK ' diyor !
- +1 yıl
Çok haklisin, ama bazi konulara da saygi gosteeilemiyor. Örnegin islami yanlis yorumlamadan ortaya cikan üzücü olaylar.. Ve o insanlara göre bizim kinadigimkz şeyler dogru. Böyle bir paradoks oluyor.
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 379 cevap paylaştı. Çok yerinde ve güzel bir soru olmuş tebrik ederim. Bu güne kadar burda gördüğüm en güzel soruydu belkide. Neden hep kendimizi haklı görürüz. oy verdiğimiz partinin tuttuğumuz takımın hiç mi yanlışları yoktur. arkadaşımız tanımadığımız biriyle tartıştığında neden konuyu bilmesek bile arkadaşımızın haklı olduğunu savunuruz. çünkü ait olduğumuz şeye sahip çıkmak dürüst olmaktan önemli midir bizim için? kimse kusura bakmasın ama yüzde 90 oranda dar görüşlüyüz hepimiz. önce kendimize itiraf etmeliyiz bunu. tarafsız düşünüp vicdanen tarafsız düşünüp herşeyi tartıp ona göre karar vermeli ona göre konuşmalıyız. doğru olduğunu düşündüğümüzü konuşmalıyız ama zihin süzgecinden geçirmeden değil. bir düşünelim karşı taraf haklıdır belki. aaa evet böyle düşünememiştim afedersin diyebilmek çok mu zor bizim için. birisi hakli olduğunda yüzde 20 de olsa haksızlık payı olduğu taraflar olamaz mı? konu da tam bana göreymiş içimi döktüm resmen :P
11 Yorumla- +1 yıl
Benim içimi de dökmüş oldun. :D
+1 yılHerkes tek tip olsaydı hayat çok sıkıcı olurdu. Aynı fabrikada seri üretime geçilmiş ürün gibi... Fikirlerimizin hep aynısı olursa çevremizde, bir süre sonra kısır döngüye girer zaten. Gelişmeye kapalı olmaz mı insan bu durumda? Empati kurmak önemli ve aslında olay empati de değil, "düşündüğümüzün dışında da düşünülecek bir şeylerin olması". Sadece bizim olmamamız. Başkalarının da olması. Dünyanın sadece bizim etrafımızda dönmemesi. Sınırın olmaması.
Mesela bir dizi izliyorsunuz siz 3. sezondasınız geriden takip ediyorsunuz. 5. sezondalar. hadi diziyi bitiriyoruz diyorlar ve bitiriyorlar. 4. sezonu izlesen de izlemesen de sonu aynı yere varacak. Aynı olması...Farklı olmaması... Sınırlı olması...Korkarak kendime geldim. İyi ki dünyadaki herkes var. İyi ki varsınız :)20 Yorumla
- Sağlık konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBazı konularda evet ama ben yeni fikirleri yeni düşünceleri ne kadar benim düşüncelerime ve hayatıma uymuyorsa bile şans verip dinlerim.Hakaret etmeden susarak karşı tarafın düşüncelerini sonuna kadar dinlerim sonra benim düşüncelerimi söylerim.Sonuçta genellikle kavga olur :) çünki kendini özgür düşünceli sanan dar görüşlü olmadığını sananlar kendi fikirlerini savunduklarında ve kendi düşüncelerinin başka insanların düşünclerinden üstün olduğunu kanıtlayaminca saldırmaya başlarlar.Çoğunlukla böyle olur ama bazı konularda yaşadığım olaylara bakarak dar görüşlü olabiliyorum.Hayırlısı
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
32Cevap
+1 yılEgo herşeyden önce!
Fiziksel hormanlarda etkili.. sıkı bir tartışma esnasında birden anlıyorsun ki karşı taraf haklı, yüzüne kan hucum ediyor.. beynin bulanıyor.. kekeliyorsun bazen.. sinirleniyorsun! hafif karna kramp.. sonra karşı taraf bunu çakarsaaa.. eyvahh.. o yüzündeki sırıtma, gevşeme halleri daha çok sinirlendiriyor!
Dar görüşlüyüm, çünkü tartışmaya gireceğim konular hakkında mesai harcadım, bilgi topladım.. ŞİMDİ NASIL YAAA! yıkıldımı emeklerim... başarısız mı oldum ben, daha mı az zekiyim karşımdakinden.. KABUL ETMEK ZOR!
Ama eğitiyorum kendimi bu konuda... çünkü karşındakinin fikrinin doğruluğunu kabul edebilmekte büyüklük, olgunluk , ender bulunan bir BAŞARI! bu bir ERDEM.10 Yorumladar görüşlü olmak göreceli bir şey bence.bu değişir yani sana göre bazı konularda dar görüşlü olabilirim ama bir başkasına göre ya da kendime göre bu dar görüşlülük değildir. herkesin fikrine saygı duyarım. hiç kimseyi düşünmeden reddetmem. yani tek doğru benim düşüncemdir demem. bende insanım elbet yanlışım olabilir. eğer karşımdaki insan benim düşüncemin yanlış olduğunu bana gösterebilirse bunu kabullenirim. takım tutma olayı çok farklı. ben tuttuğum takıma aşığım. yani diğer takımlara sempati duymamam gayet doğal. seçimim bu yönde sonuçta diğer takımları da desteklesem takım tutmanın bir anlamı kalmzdı. rekabet olmayan bir ortamın tadı tuzu olmaz. oy verme konusundada oy verdiğim parti dışındakiler kötü partidir diye düşünmüyorum. sadece benim düşüncelerime en çok uyan partiyi seçiyorum. sen bir mağazaya gittiğinde kendine bol gelen elbiseyi alır mısın? bu da onun gibi.
03 Yorumla- +1 yıl
Dar görüşlülükle görüşü karıştırmamak gerek. Bilgi sahibi olmadan körü körüne inanmak dar görüşlülüktür diye düşünüyorum.
- +1 yıl
bilgi sahibi olmadan körü körüne inandığımız bir şeye örnek ver mesala? dar görüşlülükle görüşü karıştırmamak gerek diyorsun. görüşün olmadan bunu dar mı yoksa esnek bir görüş mü diye nasıl ayırt edecektin? ben dediğin gibi düşünmüyorum. dar görüşlülükle görüş diye ayrım yapılamaz. sonuçta senin bir görüşün vardır ve bu görüş ya dardır ya da esnek.
- +1 yıl
Bilgi sahibi olmamaktan kastım yeterli bilgi idi. Örneğin yaratılış, insanların var oluş sebebi? Sadece tek bir kaynaktan ya da hep aynı görüşü savunan kaynaklardan bilgi alıp bunu görüşünüz yapıp ve bu görüşü körü körüne savunmak dar görüşlülüktür. Dar görüşle görüşü karıştırmamak gerek, çünkü senin yazdıkların dar görüşlülük değil görüş, saygı duyduktan sonra kimse sana dar görüşlü demez ki aksini ispatlayan olursa kabullenirim diyorsun.
Sağlık konusunda 514 cevap paylaştı. bak ben önceden cok dar görüslü bir insandim. kendi acimdam yanlismi olay bitmistir. ta ki sevdigim kizi bulana kadar. nolduysa ondan sonra oldu. baktım bu durumda onu üzüyorum değişmeye ihtiyacim oldugunu düsundum ve değismeyi basardigimida düsunuyorum.. iste bir olay oldugunda önce ne kadar sinirli olsamda sakinleşmeye calistim ve ben onun yerinde olsam napardım? baktım onun yaptıgi seyleri bende yaparmısim iste ondan sonra anadım insan karsisindakinide biraz once düsunmeli... ha sonra ne mi oldu? o beni terketti ayrılalıda 1 hafta oluyo obeni bırakali tam bir hafta oluyo. ama ben on birakamadim.
not olarakta. yazayim telefondan girdigim icin karisık yazdım k.bakmayn..00 Yorumlabazı konularda dar gorusluyum oyle de olması gerektıgını dusunuyorum ama kendı fıkırlerımı karsı tarafa empoze etmeye calısmam.herkesın hayatta kendı dogruları vardır ve bu dogrultuda yasarlar.bır takıma korune korune baglanırım ama sıyası anlamda ulkemızın gelecegını ılgılendıren bır secımde koyu bır taraftar olmam.kendımce artıları eksılerı deglendırırım ona gore adım atarım
10 YorumlaBen bireyselliğe inandığım için ve herkesi ayrı bir birey olarak algıladığım için benden farklı düşünmelerine rağmen eğer ki kendi fikirlerini bana empoze etmeye çalışmıyorlarsa onları oldukları gibi kabul edip düşüncelerine saygı duymakta problem yaşamıyorum. Toplumsal tabulara inanmıyorum. Önemli olan insan olabilmek. Kaç milyar insanız dünya üstünde. Eğer hepimiz aynı şeyi düşünürsek kim çıkıp da bir fark yaratacak cesareti gösterebilecek?
05 Yorumla- +1 yıl
Zaten problem karsi tarafi hice saymak, farkli dusunmek degil.
- +1 yıl
Bayirr dar gorusluluk hice saymak dedim :)
- +1 yıl
Telefondan girdigim icin harfler karismis kusura bakma lutfen. :)
neyi niye yaptığımızı bilmediğimiz sürece dar görüşlü olmaya mahkumuz.mesela niye müslüman olduğunu bilmeyen insanın gayrimüslim birine tahammülü olmaz.çünkü inançlarını savunabilecek alt yapıdan yoksundur.ya da bir siyasi ideolojiyi niye benimsediğini bilmeyen insanın başka siyasi görüşe tahammülü olmaz.çünkü tartışabilecek gücü kendinde görmez ve kavga eder.ama özellikle sırf açık görüşlü olmak içinde art niyetli düşünce ya da eylemlere tahammül etmemek gerek.
10 Yorumla
+1 yılhayatımda aldığım kararlara aklımın bir şeylere erdiği yaştan beri sonuç odaklı yaklaşmaya çalışıyorum.yapmış olduğum şeyin bana ne yararı olur,ne gibi zararları olur.sonucunda zarar göreceğime inandığım şeylerden uzak durmaya çalışırım.Biraz ileriyi düşünerek yaklaşmak belki anı yakalamama engel olabilir fakat,o andan alınan hazzın sonucunun nereye varacağını bilmeden hareket etmenin bir manası yok benim görüşüme göre.
10 Yorumla
+1 yılinanç meselesinden bahsediyorsan kimse kimseyi öyle aşırı yadırgamaz. sadece uzak durmaya calışır . tutup da inanan birisi inanmayan birisiyle sürekli bu konuları konusmaz. ya da uzak durur. bunu ne abartıyorsun ki?
tuttugu takım ?
fbli bjkli gs li yan yana dolasabiliyor gayet
partiler de futbol gibi
daha örnek verirsen cevaplarım
ne kadar farklı biryerde olmak istiyorsun ki?
Türkiyede inanc faktörü olmasaydı bil ki millet birbirini lime lime keserdi emin ol01 Yorumla- +1 yıl
Emin misin? Siteyi biraz inceleyip dini sorulara bakmani �neririm kim ne cevap vermis.. Üniversitelere bak mesela, ülkücülerin ve koministlerin kavgalarina, mezhebi yuzunden katledilen insanlara bak. Bunlar neden dolayi oluyor biraz düşünün..
Dar görüşlü değilim, olaylara, insanlara at gözlüğüyle değil, her açıdan bakarım.Bir aralar bazı anketler yapılırdı, ''Eşcinsel, yahudi, hristiyan, ateist komşunuz olmasını ister misiniz?'' türünde,
bence olabilir, onlar da insan. İnsanları şucu bucu diye ayırmam, herkesin her tür görüşü, hayata bakışı kendisini bağlar bence.00 YorumlaBen bazı konularda tabuları olan biriyim bu nedenle, bazı konularda görüşlerim dışına çıkıp esnek davranamıyorum ama kısıtlı konular 3-5 adedi geçmez :)
12 Yorumla- +1 yıl
Bence karşı tarafa saygı duyduktan ya da en azından lafta saygı duyduktan sonra bir kaç konuda tabu olabilir ki bu kaçınılmaz. Ama o konuyu bir yönden inceleyip araştırmadan sabit fikir edindiysen biraz dar görüş oluyor.. (senli konuştum ama genel konuşmak amacım :D)
+1 yılherkese zavallı gözüyle bakabildiğim zaman bunu ayırt etmek zor olmuyor. Enteresandır genişmi yoksa darmı düşündüğünü kestiremiyosn bir sana bunu söylemeli ki anlamış olasın. o biri de zavallı sınıfına koyduklarından olacak illaki dolayısıyla öyle bir görüş yok herkes eşit :D
00 YorumlaEğer birşeylere bakış açınızı değiştirirseniz baktınız şeylerin değiştiğini göreceksiniz..
10 YorumlaHerkesin fikrine saygılıyım ama benim gibi düşünenelere daha saygılıyım:)))
20 Yorumla
+1 yılHer attigimiz adimi düsünerek atsaydik belkide herkezin hayati çok farkli olabilirdi...
10 Yorumla
+1 yılSenin derdin ne ya kim ne yazsa tatmin olmuyosun.Aradığın cevap ne ? Beyin fırtınası yapalımda bunun için gerekli koşullar yok sende.
13 Yorumla- +1 yıl
Kime ne dedim de ben bu sonuca vardin?Beyin firtinasi her görüşe tamam demek degildir.
- +1 yıl
Tamam demektir demiyorum zaten. Ben neyin ne demek olduğunu senin gibi sözüklerden öğrenmedim.Senin sorunda problem var o yüzden seni kimse tatmin edemez.
- +1 yıl
Bir seyi sozlukten ogrendigimi nerde uydurdun vesorumun problemi neymis? Bir sey diyorsan aciklamasini da yapmalisin.
+1 yılSiyasetle ilgilenmiyorum,takım tutmuyorum.Bir şeyi tutmayı zaten sevmiyorum.Bu tarz şeyleri niye sahiplenirler anlamıyorum gerçekten."A* koduğum A takımı" dediğimde niye şahsına küfür edilmiş hissediyorlar bunlar :/
Ben çüklemiyorum böyle şeyleri.00 Yorumla
+1 yılVallahi ben dar görüşlü değilimde geçen konuştuğun üzre sen gerçekten yanlış bir yorumcusun dadlum
07 Yorumla- +1 yıl
O senin görüşün
- +1 yıl
o benim görüşüm tabiki
senin yazdıklarında senin görüşün ama senin görüşün benim görüşümü kapatmak üzre bir strateji ile kurulmuş . yapısı buna yatkın yani . sorun sende demiyorum - +1 yıl
Bende tam aksini düşünüyorum. Hatırlarsan orada ben olabilir demiştim sense kesinlikle hayır.. Ayet yazıp durmuştun peki islami kaynaklar dışında bir yerden bilgi aldın mı ya da islamı savunan ve diğer dinleri kötüleyen kaynaklar dışında? Bunları mukayese etmeden, tartmadan tek bir bilgiyle sahaya çıkarsan üzülerek dar görüşlüsün diyeceğim.. Aksini yaptıysan tabiki de değilsindir ki buna saygı duyarım
- +1 yıl
bu alan çok geniş olabildiğimiz bir alan değil . yani dinde dışına çıkmamamız gereken kısımlar olduğunu düşünüyorum. yani Dilinden tanrıya inanmak cümlesini geçirip içinden dine küfretmek kabul edilemez bence din açısından . ha adam yapar beni ilgilendirmez . ama kabul etmeliyim ki mavi nickli arkadaş cidden kaba saba düşünen biriydi . hristıyan damgasını yapıştırdı hemen :D
- +1 yıl
Evet haklısın bende eskiden bir satanistle konuştuğumda Yasin suresinden ayetler paylaşıp durmuştum adam deli olmuştu. :D Orada yaptığım onun fikrini değiştirmekten ziyade ortamı kızıştırmıştı. Ben islamı çok güzel buluyorum ama şeriat hayır, tekrar baktıysan mesela o arkadaş fuhuş yapana 100 sopa fikrini savunuyor, bazı şeyleri aşabilsek harika olurudu..
- +1 yıl
zaten Kur'anda çoğu yazanların mecazi anlamda taşıyor sadece 100 kere vurmaktan öldürün anlayanlarda var :D çok kesik bir görüş açısı . bir yolun gördüğün bazı kısımlarında parazit olması gibi :D
- +1 yıl
Aynen öyle :)
Hindi gibiyim çok düşünürüm. Kendimi karşıdakinin yerine koyarım sonra kendi halime sonra bir daha benım gozunden onun gözüne :D Kılı kırk yararım :D Çoooookkk düşünürüm :D Sürem doldu mu ya elendım mı :P
00 YorumlaSağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. hayır değilim olabıldıgıne genıs dusunurum olup bıtenı
10 YorumlaSağlık konusunda 654 cevap paylaştı. konuya göre değişir.konu benim tabu saydıklarımla alakadar ise dar görüşüm kaçınılmazdır.
00 Yorumlasabit konularda sabit fikirli olmak dar görüşlülük müdür?
01 Yorumla- +1 yıl
Bence konudan konuya değişir
+1 yılDar görüşlü değilim ve bu görüşte olan insanalara tahammül edemem.
01 Yorumla- +1 yıl
Bunun dar görüşlülükle bir alakası yok?
Güzel soru 5* Bu biraz kolaycılık biraz cahillik biraz da sabit fikirlilikten kaynaklanır.
10 Yorumla
+1 yılMesela erkeklere grup seks sever misiniz diye soracak olursanız.Sadece kızlarla diyecektir.Erkek istemeyecektir.Peki sizce bu dar görüşlülük mü?
01 Yorumla- +1 yıl
bu tercih dir.
nasıl işime gelirse öyleyim.bunuda açıkça itiraf ediyorum :)
00 Yorumlasoruya soruyla karsılık vereyım dar goruslu olmak ne demek ?
03 Yorumla- +1 yıl
açıklama kısmında gayet güzel anlatmış bence!
- +1 yıl
Bir konu hakkinda benzer jaynaklardan fikir edinip bunu gorusun yapmak ve gelen diger gorusleri hice saymak, onlar ustunde dusunmeden yadirgamak. Sence dar gorus nedir peki?
+1 yılülke filan hikaye..devletten nefret ediyorum ama milletimi seviyorum.evet dar görüşlü insan lar.çünkü açgözlü ikiyüüzlü ve dürüst değiller.
00 Yorumladar değil global gorusluyum her fikre saygı duyarım seversem gorusum darlaşır tayt giydirmem mesela :)
00 Yorumla
+1 yılya hep ya hiç benim bakış açım. aslında iyi birşey değil ama böyle işte
00 Yorumla
+1 yılBence ınsanlar akıllarını kullanmak yerıne basıt yontemler kullanmasını tercıh edıyor
00 Yorumla
+1 yılBen dar görüşlüyüm bunun yobazlıkla da alakası yok her saçma sapan düşünceye saygı göstermek zorunda değilim :))
Gay lere mesela01 Yorumla- +1 yıl
Su an sen biraz sacmaladin..
- Sağlık konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılsen dediğin dar görüşlülük değil, sen dediğin kendini beğenmedir, Dar görüşlülük, çağdaş olayları anlamayanlardır
03 Yorumla- +1 yıl
Kendini begenmekle neden alaka kurdunuz aciklar misiniz?
- +1 yıl
yani senin dediğin kiminse fikrini beğenmemek resmen kendini beğenmektir, dar görüşlüğe kaba tabirle cahil de denilebilir
+1 yılçünkü kabullenmek kolay.
01 Yorumla- +1 yıl
daha farklı bir sey kastettiydim.
+1 yılpis yobazlarla isim olmaz
00 Yorumlao kadar darki kendime biile yer bulamıyım
08 Yorumla- +1 yıl
Kedi seni
- +1 yıl
Ne :( Kedin çok tatlı o yüzden seni dar görüşlü saymıyorum kedisi olan bir insan dar görüşlü olamaz bir daha düşün.
- +1 yıl
Görmedim
- +1 yıl
üzüldüm.. :(
+1 yılat gözlüğü var tüm insanlarda
00 Yorumlabütün görü$lere ve dü$üncelere saygim var
00 Yorumladar görüşlümüyüm hayır
ön yargılımıyım evet...00 Yorumla
+1 yıldar görüşlüyüm ben
00 Yorumla
+1 yılHayır, değilim.
00 Yorumlaköpeğime baktınmı