Arada yollar, zaman dilimleri, engeller... Uzaklıktan ne anlıyorsanız, size kalmış. En büyük sorun sanırım "güven" sorunu. Daha sonrasında özlem duygusunun çiftleri saldırganlaştırması geliyor olabilir.
En büyük sorunu güven sonrada özlem duymaları veaaa bu yüzden zaldırganlaşabiliteleri var. Senden kopya çektim çok mu belli oldu ^_^ Olsun maksat bişiler yazmak. Ama güzel yanı yanında olmadığı için yüzde yüz partnerini çözemezsin ve aşkın hep daim kalır. Yüksek tempolu bir aşk yaşantısı. Güvensizlik esasında saçma. Yanında olsada günenini sarsacak kişi zaten bunu gerçekleştirir. Bu tür endişeler ile ilişki yürütmez zor sanırsam. Aklında bir ton soru işareti ile ilişkimi yürür :) Çüktür et uzakta olması esasında daha heyecanlı ve eğlenceli... Tabi bu belki belli bir yaşın üzeri için eğlenceli olabilir. Ergen veya gençsen bu kötü bir durum. İlla yaramazlık vea en azındın dokanma ihtiyacı falan, anyway... you know that all alonge...
Bunu birkaç kez yaşamış biri olarak seni temin ederim ki en büyük sorun bunun tamamen bir aldatmaca olması. Birinden uzak kalmak ona kavuşmak istemek, özelemek çok güzel duygular. Ama insanı aldatıyor hep. Aslında karşındaki kişiye değil de kafanda var ettiğin kişiye aşık oluyorsun. Kusurlarını görmüyorsun yanlışları gözüne batmıyor ve hep içinde bir umut büyütüyor bir şeyler. Sonra bir araya geldiğinde bir bakıyorsun ki, ne içinde büyüttüğün gibi ne beklediğin gibi. Büyü bozulunca bitiyor zaten. Yoksa güven sorunun kişinin kendiyle alakalı ve kolay aşılacak bir şey. Söylediğimin yanında devede kulak kalır.
Teşekkür ederim. Ben yaşadıklarımdan örnek verdim sadece. İki kere de yaşadım bunu. İlişki özellikle araya mesafe girmeden hemen önce veya hemen sonra başladıysa tam olarak anlattığım şeyin karşılığı oluyor. Direkt uzaktan başladıysa yalan zaten, inanmayın, ilişki yaşıyorum demeyin.
Uzun zamandır ilişki içinde olursunuz, 6 ay ya da bir yıllık bir ayrılık söz konusu olur onu yine anlarım ama onda bile geri dönüldüğünde hiçbir şey bırakıldığı gibi olmayabilir..
hircinlastiriyor ne kadar guvenirsen guven paronayaklastiriyor. yuzyuze olmadigin icin daha yuzeysel oluyor o an karsisinda olsan belki o an dediklerini sana diyemez ama gormedigi icin diyor. birde daha cabuk vazgeciliyor. sokak basinda karsina cikmayacak biliyorsun. birini hayatina alirsa en fazla duyacaksin gozunle gormeyeceksin bunun rahatligi da var.
Valla seven insan mesafeleri kaideye almaz. Seviyosan kardesim gider istersin anasindan babasindan. Surekli gorusursunuz ondan sonra. Sevmiyosan oyalama yoluna bak oda yoluna baksin. Mesafelerin ne onemi var. Sevdinmi umursamazsin bile mesafeyi. Unutur gidersin. ha bir mesafe varsa o uzaklik olamaz olsa olsa o kisiyi sevmiyodur bu mesafe engel olabilir
Günümüzde internetten tanışıpta 'internet sevgilisi' olan çok. Tabi uzaktan aşk böyle olmuyor. Haliyle ilişkiler bir hafta sürüyor, sürmüyor. Ama yüz yüze, yan yana geçirilmiş onca zamandan sonra ama okul ama iş dolayısıyla uzaktan aşk yaşayanlar, temellerini güvene adamış, saygıya adamış ilişkilere kolay kolay bir şey olmuyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
genel olarak herkes yan yana olamamak demis... bence yan yana olmak ile yakininda olmak arsindaki farki anlamak lazim. Arada ne kadar mesafe olursa olsun yn yana olabilir insan. Sevdicegim gece lambam acik uyirken ben benim horlamami dinledigini ve beni izledigini biliyorum mesela. ya da ben; sevgilim uyurken bazen konusuyor, dinliyorum onu, anlamaya calisiyorum. Yemek saatlerimiz bile birbirimize uyumlu. Tek sorun yakininda olamamak, dokunamamak, koklayamamak. Onu cok ozlemek. Ama bikiyorum ki sevgilimi ozlemekte cok guzel birsey. Onu ozledigim icin sansliyim
Güven değil aslında. Bazı problemler telefonla çözülmüyor belki yan yana olsanız sarilacaksiniz ve bitecek o problem ama telefonda olunca küslük yaşanıyor. Güven konusunda da karşındakinin sana verdiği güven önemli bence benim o açıdan çok sukur problemim yok
İki kişi de duygularından emin, özgüven sahibi, onurlu ve saygılıysa güven sorunu olmaz. Mesafelerin getirdiği en büyük sorun, sevgilinin yanında olmasını istediğin zamanlarda iç geçirmekten başka bir şey yapamamaktır. Güzel bir manzara gördüğünde bunu onunla paylaşmış olmayı hayal etmek buruk bir gülümseme verir yüzüne.
Eninde sonunda elinde var kocaman bir 0!!! Sütçüye ya da bakkalın çırağına takılsan bin kat iyi çünkü ne zaman alev alsan elinde bir kova su ile hızır gibi yetişip söndürür. Uzun mesafede ise bütün görüp göreceğin kendi parmağından başka bir şey olmaz. Söylemediler bana deme çünkü artık biliyorsun. Artık tercihi sana kalmış )))
sorun mesafe değil aslında kim nerde olursa olsun ne kadar uzakta olursa olsun AŞK denilen duygu onu bastıra biliyor * bizler yetinemiyoruz her zamn daha fazlasını istediğimizden hep kaybedeb biz oluyoruz karşı taraftan yapamayacağı şeyler istemeye başladığımız an o ilkinin temellerine zarar vermeye başlıyoruz...
Mesafe sadece aşkta değil.. Aradaki uzaklık ister istemez insanı soğutur, senin bilmediğin bir yerde tanımadığın insanlar onun kalbinde yer edinmiştir, sen onu teselli edemezken yanındaki eder, senin yerine onun omuzunda ağlar, senin yerine onunla kahkaha atar ve eğlenir. Bir bakmışsın ki iki yabancı olmuşsunuz. Mesafe tüm dengeleri bozar, sancılıdır...
sevince güven oluyor ya ben 9 ay görmedim yurtdışındaydım sanaldan konuşmayı sevmediğimide biliyordu sadece haber veriyordum gece evdeyim diye öte yandan annem ve babam kendimi bildim bileli başka ülkelerde yaşıyor özlüyorlar ama alışıklar gibi birbirlerinide deli seviyorlar maalesef
Erkek arkadaşım geçici görevle ankaraya gtti Emniyetten olduğu için izin alamıyo ve iki aydan beri birbirimizi göremedik nisanda gelicek temelli ilk başlarda özlemden kaynaklı üzüntüler oluyodu ama şimdi özledikçe ilişki daha fazla değer kazanmaya başladı ve sevgimiz daha çok arttı
güvenin mesafeyle bir ilgisi olmadığını düşünüyorum yakınındakine çok mu güveniyor yani insanlar? Güveni şu şekilde de düşünmeliyiz biz ne kadar güveniliriz ki karşımızdaki insanın güvenini sorguluyoruz önce buna cevap verelim özlem konusuna gelirsek özlemek dünyanın en muhteşem duygularından biridir kıymet bildirir aşkı yüceltir evet uzaktan ilişki sürdürüyorum ona olan güvenim sonsuz aşkımda öyle
Uzak mesafe ilişkim bitti. Güven vardı herşey vardı. olmuyor işte. zamanında çok baktım sözlüklere araştırdım herkes olmaz üzülürsün diyordu. inanmadım bir şansta olsa denemek istedim. saçma sapan bir sebepten bitti. olmuyor yani, seven sevdiğini yanında istiyor. mutsuz oluyor sürekli. bir zamandan sonra da kaldıramıyor yanında birini istiyor. he ben bunları istedim mi hayır. bilmiyorum ya sevilmemişiz kandırılmışız ya da ben çok iyimsermişim.
3 sene biriyle çıktım aynı okulda aynı sınıfta aynı sıradaydık nerdeyse her gün her saatim onunlaydı ve ben bu sene baska bir ilceye tasındım ve aramızda bir sogukluk hissettim ve baya aramız acıldı o beni unuttu baska kızlarla fotograf felan cekinince ve bide benim sinir kaptığım kızlar olunca çıldırdım resmen ve ben her gün acı çekiyorum farkında değil :(
. Nereye gittiğin önemli değildi. Binlerce kilometre uzakta da olsan, iki metre ötemde de farketmiyordu. Artık yoktun ve asil bu düşünce beni felç ediyordu. Kurtulmalıydım. Kurtulamadım... Gittin... Unutulanların arasına katılmalıydın. Anıları bir sandığa koyup hayati bir yerinden yakalamalıydım. Bu aşk noktalanmalıydı, bu sevdadan vazgeçmeliydim. Yapamadım...
evgi öyle bir şeydir ki karşındakıne ne zorluklar olsa da bağlanabilmeni -sıkıntılara ğöğüs gerebilmeni-öğretir. Bana sevgi bunu öğretti. Ben sevgilimi 2 yıldan berı 2-3 defa gordum farklı sehırlerdeyız. Hıc haberım de yok denılebılır. Ama sevıyorum mu sevıyorum, sevmeyen ınsan bekleyemez. Ben bı erkek olarak 3-4 yıldan berı onunda ıcınde oldugu hayaller kuruyorum. Bazen kendıme kızarım neden o, başkası mı yok dıye. Eğer bir insan da gercekten sevgı varsa o ınsan herseyın ustesınden gelebılır. Zamanında koşullarında... Onunla şımdi hıc gorusmuyoruz aklımda acaba bırını bulmusmudur dıye soru işaretleri yok çünkü sevgi güvenide beraberinde getiriyor. Ben hayatımda ılk defa bırıyle cıktım oda bu sevgılımdı. Sımdı hıc bı kıza bakamam neden dıye sorucak olursan;ben hıc bır kızı guzel bulmuyorum. Bunun nedenı de ıcımde kı sevgı olsa gerek. Diyecegim o ki AŞK SINIR TANIMAMAKTIR.
Guveniyordum güven veriyordum ama kandirilmisim ben uzaklik nedir bilmem sevdikten sonra onu en güzel haliyle dolu dolu sevgiyle yaşarım bana engel olmaz sadakatimle onu beklerim bekliyor böyle de seviyordum ama onun niyeti de yaptiklari kötüydü ve Allah bunu bana gösterdi çok şükür sıyrılıp önüme bakıyorum çok şükür yani uzaklik diye bir engel yok insanlar kendince engel koyar sen sevsende karşındaki öyle olmuyor
Evli eşler bile mesleklerinden dolayı gün içinde ayrı kalabiliyor ama sevgililer için uzak mesafe ilişkinin tuzu biberi daha çok özlenmeye kıskanmaya sebep oluyor ve o duygu sevgiyse bile aşka dönüşebiliyor.
Yüreğinde hissediyorsan mesafe yoktur. Bahane çoktur
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet ozlem ve birbirini tam olarak taniyamiyosun maalesef birlikte bisiler yapmak istiyorsun cok uzakta olunca gorusmek zor tabi ayda bir iki sefer. Benimde sevgilim ankarada ben kocaelideyim 4 senedir birlikteyiz. Ama soyle dusunuyorum yakinimda olsaydi belki bu kadar uzun surmezdi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayrı ülkelerdeyiz ama onun sevgisini hissedebiliyorum. Elbette elini tutmak, saçlarıyla oynayıp gözlerinin içine bakmayı çok istiyorum. Özlediğim anda yanında soluğu almak istiyorum. Ama olmuyor, en ağırıda kokusunu bilmemek. Bazen çok zor oluyor onun yanımda olmayışı, sonra nekadar güzel sevdiğimiz aklıma aklımıza geliyor. Gülüyorum, ve tekrar buluşacağımız günü hayal ediyorum...
güven duygusu bence, eğer uzaktaki insana karşı o sadakti vermezseniz en büyük duvarları kendinize örmuşsünüz demektir birini sevmek için onun yakın olması gerekmez. . mesafeler sadece bahanedir ve hiç bir sevgi buna neden olarak gösterilemez
Uzak mesafe ilişkilerinde sorun birlikte olamamak ve bunu sürekli sorun etmek güvensizlikle bunu desteklemek ve bir yerden sonra kıskançlık krizleri geçirmek birbirini seven ve uzak olanlar uzaklıklarını kafaya takmayı bırakmalıdırlar
Güven faktörü çok önemli, hele bir de kırmışsan onu off çatlaklar döner depreme çıkamazsın işin içinden. Uzaktan ya arkadaş kalınmalı ya da bitmeli ilişkiler.
Özlem duygusu sürekli göremiyorsun vakit geçiremiyorsun bu hafta sonu şöyle olsun ya da aniden gün içinde hadi çıkalım aşkım şuraya gidelim diyemiyosun yani bundan başka zorluğunu görmedim
Mesafelere rağmen birlikte olabilmek zor bsey. Güven sorunu kesinlikle oluyor, telefonla görüşülsede yüzyüze görüşülmeyince zamanla ilişki manotonlaşıyor ya da arkadaşlık gibi bsey oluyor.
İletişimsizliktir bence, sadece yazışarak ya da telefonla konuşarak iletişim sağlanmaz jestler ve mimikler olmadan vücut diliyle karşımızdaki insanı izlemeden sağlıklı bir birliktelik kurulamaz.
mesafeli ilişkilerin en büyük sorunu özlem bu özlem hasrete çeviriyor hasrette nefret sonra aşırı kıskançlıklar ve kavgalar ilgisizlik başlıyo ondan dolayı uzaktan ilişkiye karşıyım
Bizde güven sorunu yok ama insan uzak olunca sevgiyi hissetmekte zorlanıyor tabi kıskançlık artıyor üstüne kıskançlıkta eklenince zulüm oluyor geçen günler.
benim uzakta yürüttüğüm bir ilişkim var ve çok zor uzaktan insanları anlamak. Her akşam facetime ile uyuyoruz. iş ve okulun el verdiği zamanlarda msjlaşıyoruz ama hep birşey eksik sanki özlemde araya girince bir insanı bu kadar vahşi olabilecegını goruyorsunuz. ve bu ilişkide ki insanların hata yapma olasılığı yok çünkü alttan alma diye birşey kalmıyorb:(
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Güven bazen sorun olabiliyor. Kız konusunda güvenim tam ama içme vs. Gibi konuda bazen emin olamıyorum. Onun için bazen tam yerinde görmek istiyorum onu ama yapamıyorum tabii Başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum sevdikten sonrası boş bence. O kadar tatlı ve heyecanlı bir telaş geliyor ki bana.. Her gün daha da yaklaşıyor buluşma gününüz. Hep hep bir kavuşmak var aklınızda ayrılıktan ziyade. Çiftler hem güveni hem de sevgiyi rayına oturttuktan sonra aralarında bir sorun kalmıyor.
bir insanı dünyada en çok ne yıpratır? sorusuna cevaptır. bir rüya için ağıt adlı filmden alınan bu foto biraz alakasız olmuş ama güzel bir paylaşım :)
Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Ama güven başta yer almaktadır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dokunmaya dayalı her şey. Birde telefonda ki samimiyet buluşmalarda olmuyor. Sanki ilk kez konuşuyor ve ilk kez yakınlaşma oluyormuş gibi bir durum oluyor. Uzak mesafe çok can sıkıcı bir şey.
Özlem tabikide guven iliskinin temelinde sağlamsa bu mesafe araya girdiginde de degismez sadece özlem 😕
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
4 yıllık uzaktan yürüttüğüm bir iliskim var gerçekten çok mutluyum tek problem tartışmalarda sakinleşmek zor oluyor yüz yüze olsak daha kolay olur diye düşünüyorum :/
Güven sorunu olabiliyor benimde uzun mesafeli ilişkim var o biraz güven problemi yapabiliyor. Araya özlem falanda giriyor baya sıkıntı oluyo ama şükür bir şekilde hallediyoruz.
Komünikasyon sorunu en büyüğü! İletişimi sağlıklı kuramadığın zaman güvensizlikte oluyor aldatmada vs. vs. vs. herşeyin başı iletişim... (yoksa o sağlık mıydı tam bilemedim şimdi :))
En İyi Cevaplar