- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılBak şimdi şöyle fazla lüks olmayan eski bina bir sitede oturuyorum . 400 lira kirası var küçük bir anadolu şehri diyeyim . Kışları yani bu kış aylık doğalgaz faturam 200'den aşağı inmedi . Yazlarıda 60-70 arası geliyor . Elektriğe 45-60 arası ödüyorum . Su 30 lira falan geliyor . İnternet 70 lira . Birde kapıcı aidat parası marası bilmemnesi oluyor 40 lira falanda oralara gidiyor . Yani düz hesap süpriz birşeyler çıkmazsa benim mutfak hariç eve ve faturalara giden masrafım 700-800 arası . Tek başıma yaşadığım için çok zorluyor beni . Öyle tanımadığım ev arkadaşlarıyla da anlaşabilen bir tip değilim . Maaşım zaten 1.000 lira . 200 lira param kalıyor cepte . Peder falan bazen 200 lira yolluyor 400 lirayla boğazımı mutfağımı görüyorum . Bir üniversite de bitiremedim adam gibi çalışıp yüksek maaş alayım ygsye gireceğim yarın . Bence hiç bulaşma ayrı eve çıkma olaylarına .
14 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun hakkımızda gerçi hiç çalışamadım işten güçten ya 2 yıllıklara kapak atacağız ya açıköğretim . Birden fazla kişiyle çıkacaksan sorun yok 2 kişi olsanız 800 lira fatura 400'e bölünür 400 zorlamaz mesela beni . Ama yaşayacağın şehirede bağlı bu büyük şehirlerde kiralar çok çok daha yüksek .
- +1 yıl
Rica ederim iyi geceler .
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı. Merhaba
ben ayrı eveçıktım ev de tek kalıyorum sanırım biraz fikrim var :D
hangi şehir olduğu önemli ?
büyükşehir belediyesi olmayan yani büyükşehir olmayan bir şehir ise eletrik ve su faturası gibi artılarıvar peki nasıl anlarsın ev tutmak istediğin şehirde otobüs gibi toplutaşıma araçları varsa orası büyük şehirdir.
dediğim gibi şehir önemli
300 Tl. sına ev bulursun 400 Tl ye de 500 Tl ye de şehir burda kilit nokta
mutfak masrafınıda üzerine koy az çok çıkar
bahtsizmotorcu arkadaş detaylı açıklamış12 Yorumla
+1 yılEv arkadaşınla çıkacaksan aylık en az 1000 kazanman gerekir diye düşünüyorum tabii kaç kişi çıkacağınıza da bağlı. Bende ayrı eve çıkmak istiyorum ve çıkmakta haklısın sonsuza dek ailemizle mi oturacağız.. Hangi şehir demişssin istanbul'da yaşamıyorsan orayı direkt ele. İzmir ya da Eskişehir olabilir hem Eskişehir öğrenci şehri olduğundan daha kolay ev bulursun ve rahat edersin. Artıları özgür olucaksın zaten yetişkinsin de rahat edersin. Eksileri ise büyük sorumluluk gerektiriyor ve çıkacağın ev arkadaşlarını iyi seçmen gerekiyor.
11 Yorumla
bursaya gel :) bende ev arkadşı olurum aylık 150 falan ev arkadşn olursa olmazsa 300
13 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılantalya çok pahalı bir şehir.izmir'i tavsiye ederim.ayrı evde yaşamanın kötü bir yanını görmedim.ama bir ev arkadaşı ile sanırım olumsuz durumlar ortaya çıkabilir.çoğunlukla arkadaş getirme ve harcamalar konusunda.becerebilirsen tek başına yaşa.her anlamda hayat akışın pozitif olarak etkileniyor.
13 Yorumla- +1 yıl
antalyada sadece sezonda iş bulma konusunda sorun olmuyor.onda da turizm hareketli olursa hakkını tam olarak alabiliyorsun.yazlık kışlık işlerin çoğu senin antalyada yalnız bir hayat kurman için yeterli para getirmiyor.zamanla dikiş tutturursun ama çok yıpranırsın.izmir bu anlamda daha gelişmiş bir kent ve ben 2009 yılında aylık 1500tl ile mutlu br hayat sürüyordum.şu ekonomik şartlarda bile 1500tl seni ayakta tutmaya yeter.
öncelikle sana tavsiyem evlende çık..
ama yok illaki cıkacam dersen öncelikle anlaşabilecegin birini bulmalısın
daha sonra şehrine ve mekanına göre aylık giderin değişiklik gösterecektir.
örnek vermem gerekirse samsunda benim oturdugum mahallede ev kiraları 500 ile 750 arasında değişmekte ona göre hesabını yap artık
bende fazladan bir ev var kiraya vermeyi düşünüyorum kirası 600 lira mesela..
sözün İstanbul gibi bir yerdeysen eger 750 ye bulursan öp başına koy derim..
bunların dışında yakıt paran olacak mutfak masrafın olacak giyim masrafın olacak vs..
hatta iletişim ve yol masrafların olacak
bana göre tek olarak ayrı bir hayat yaşamak istiyorsan en düşük 750-800 aylık para gelirin olmalı derim..10 Yorumla
+1 yılkız git evlen bir yuva kur daha iyi olur,yaş da gelmiş,başka evde ne yapacaksın,senin anan baban yok mu sana nasihat etmiyor mu? bak kızını dövmeyen dizini döver,hani büyük konuşmayalım da, evde huzurun mu yok? rahat mı tepti Allah akıl fikir versin...
24 Yorumla- +1 yıl
amaç ne ? neden ayrı ev ?
- +1 yıl
yav şuna gezip tozacam,rahat yaşayacağım de sana!
Merhaba Rapisa Eğer Bursa yı düşünürsen ki sanayi şehridir istanbulun yarısıdır Tarım olarak gıda sebze meyve ucuzdur tekstil şehride sayılır giyim kuşam da ucuzdur kiralar semtine göre değişir ama burda 400 liraya 3+1 daire tutulur 4+1 bile bulunur şehir merkezinde uzaklaştıkca biraz daha ucuzlar tek başına yaşamayı düşünürsen 300 tl ye bir daire bulur 300 de masraflarına harcarsan 100 de esktradan gitse yalnız olarak kaldığın takdirde bursada kim ne derse desin 1000 tl ile yaşarsın gül gibi tabi ev arkadaşın olursa bunları yarı yarıya kırarsın 1000 tl den 600 net kalır eline birikim olur sana
01 Yorumlaçok sıkıntılı bir durum.kumardan daha beter bir şey.insanlar normalde yediği içtiği ayrı gitmeyen kardeşim dedikleriyle eve çıkıp ev hayatında geçinemiyolar.kaldı ki anladığım kadarıyla sen rastgele biriyle çıkcıaksın ? eğer yanlış anladıysamda daha önce beraber bir evde kaldığın bir arkadaşınla çık.ev yaşantısıyla sokak yaşantısı başkadır.işini sağlama al :)
12 Yorumla
+1 yılne antalya ne İzmir ne Ankara hiç biyer değil gelebileceğin en güzel yer didim dir türkiyenin her tarafını gezmiş biri olarak neyin nerde nasıl olduğunu biliyorum
17 Yorumla- +1 yıl
didim bütün sahil kesimlerinin tam ortası aydın muğla İzmir bodrum milas marmariz selçuk kuşadası bunlara 1 saat uzaklıkta deniz ve kumsal bakımından dünyada ikinci seçilmiş güzel biryer ev bakımından istediğiniz kriterde istediğiniz bütçede bulmanız mümkün pahalı denecek hiç bişeyi yok
- +1 yıl
orda ne işsiz kalırsın nede ekmeksiz öyle bir yer ben yaptığım iş gereği bütün illeri biliyorum hatta tatil için hep oraya giderim
- +1 yıl
nedemek rica o teşekkür benden
- +1 yıl
insanlar herşeyi düşünür sen takma oraları boşver
+1 yılistanbul için diyorum aylık en az 1200-1300 tl kazanırsan ucu ucuna yeter tabi eve biriyle çıkman şart yoksa 2000 tlye yakın kazanman lazım.ben olsam bursaya yerleşirdim çünkü hem kira ücreti çok aşırı değil buradaki evlerden daha uygun hem de büyük bir şehir.trafiği falan oluyormuş ama ist kadar olacağını sanmıyorum.
01 Yorumla
+1 yılBekarsin galiba :) en önemlisi ev arkadsinla kafan uyuşacak 400-600 kira olsa 500 de senin harcaman desek 500 de yastik alti yapsan rahat rahat gecinirsin 2 kisi diyorsan 250-250 kira bölüsülecek .. gecinmek zor ne yalan söyliyeyimm
13 Yorumla- +1 yıl
Hangi sktorde çalişiyorsun ?
- +1 yıl
1000 kazansan bile yarisina yakini ev harcamana gider .
+1 yılBir kere maddi açıdan iyi bir gelirin olması lazım. Ev kirasını 500 tl düşünsen aylık 250 tl kira ödeyeceksin. Evin elektriği suyu doğalgazı mutfak masrafı vs.. 600 ü geçer. kendi masrafların vs.. 1500 tl para kazanman lazım. Tabi eve çıkacağın arkadaşın cinsiyeti de önemli :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 907 cevap paylaştı. ankarada 1+1 50 metre kare evde yalnız yaşıyorum. ev temiz, amerikan tarzı mutfak var. çok lüks değil ama bence son derece temiz ve düzenli. 2 ay öncesine kadar iş yerime çok uzaktı gidip gelmek zor oluyordu. ama 2 ay önce iş yerim taşındı şimdi eve daha yakınım.işten çıktıktan yarım saat sonra evdeyim. kira olarak 330 TL + 100 TL aidat veriyorum. yakıta ayrıca para ödemiyorum hepsi aidata dahil.
10 Yorumlayaşadığın şehre göre kiralar 350-500 arasıdır
elektirk 40-60
dogalgaz 100-150
su 30-60
internet 60-80
sen hesap et gerısını :)
sadece evin masrafı eve çıkarsan temızlıgınden esya derdınden bahsetmıyorum bıle :)12 Yorumla- +1 yıl
Internette olmasin :)
+1 yılşehirden şehire değişir o hatta semtten semte ve hatta doğalgazlıdan kömürlüye genel bir fiyat aralığı istiyorsan 300 ile 1000 bin tl arası masrafın olur bu sadece ev için olan masraflar.
14 Yorumla- +1 yıl
turistik yerler kiralar yüksek olur ama uygun olan yerlerde bulabilirsin 2+1 yeterli bence 3+1'e filan gerek yok.
- +1 yıl
niteliklerin neler bilmiyorum ama izmirin iş piyasası antalyadan daha geniş.
yani ayrı eve çıkmayı anlıyorum ama farklı şehirler olunca iş değişir İstanbul İzmir Ankara gibi şehirler biraz pahalı oluyor istersen ne istediğini özetle öyle cevap verelim
16 Yorumlaizmirde en az 1500 tl kazanmalısın ve bir ev arkadaşı bulursan gayet iyi olur...izmirin bütün semtleri güzeldir diyebilirim güzelyalı urla bornova bölge bostanlı karşıyaka gibi kalabilirsin
11 Yorumla
+1 yılİstanbul,Ankara,İzmir gibi büyükşehirlerde tek başına çıkman zor olur... Antalya falan uygun olabir senin için... ev için ne kadar ayırabilirsin ?
112 Yorumla- +1 yıl
ohhooo güzel... 2 kişi, kişi başı 300 koyun, Antalya'da deniz kenarında çok güzel evler var... ama ist,ankara ve izmirde 600'e gecekonduyu zor bulursun :)
- +1 yıl
Antalya sana göre... :)
- +1 yıl
ne gibi bir iş düşünüyorsun ? asgari ücretli bir işte çalışşsan, evde 2 kişi oturduğun sürece sorun olmaz... :)
- +1 yıl
rahat bulabilirsin... hatta sekreterlik falan istersen daha çok bulursun, çünkü iş yerinde sekreter arayan çokça yer ver burada asgari ücretle... gelmek istersen yardımcı olabilirim bir kardeşin olarak sorun olmaz:)
- +1 yıl
otel tarzı yerlerde sezonluk işler oluyor.. diğer yerlerde normal :) 1200 tl maaş veren yerler var da; dil ve iyi eğitim ister... :S
- +1 yıl
rica ederim, iyi geceler
paradan önce bence güç lazım böyle bir yata geçmek için yaşam gücü gerekir her şeyden önce para işi nasıl olsa halledilebiliyor bir şekilde
10 YorumlaBen ayrı eve çıktım 3000 liraya yaklıaşık maaşım var 650 lira kira veriyorum biraz taksitlerim var sıkıntı olmuyor ama .
10 Yorumla18 yaşındayım şimdi yaşın 28 sana öneride bulunamam ama fazladır yaşından dolayı ihtiyaçlar falan.
21 Yorumla
+1 yılSemt olarak nerede olduğuna göre değişir lakin en az 1500 lira aylık (istanbul için)
13 Yorumla- +1 yıl
İzmir eskiden ucuzdu.Antalya daha yaşanılası bir yer.Orayı tavsiye ederim.
ankaraya ya da izmire git. hem yaşanılası hem de ucuz.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçıkmaaa ben 3 senedir ayrıyım ailemden ve 1700 tl alıyorum aylık yetişmiyor bile...bide şehir değiştiricem diyorsun..Gerçi ben evden ayrıldığımda yutdışına çıkıp geri gelmiştim 6 ay sonra sen insallajh yaparsın ama bir kere çıkarsan dönmek yok haberin olsun ben hala dönmedim evime gerii..yaş:23 bu arada...
00 Yorumlaşu an yurtdışında yaşıyor gibi sormuşsun, nerede yaşıyorsun?
13 Yorumla
+1 yılMerhaba ben 3 yıldir ayri evde yasiyorum tek basina cok zor oliyor kira fatura aidat gelirinin iyi olmasi ya da ev arkadasi gerekli ben beylikdüzunde oturuyorum evim kucuk o yuzden ev arkadasi alamiyorum bu sebepten genis bir yere tasinip ev arkadasi alacagim yanima
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı. yaşadığın şehri söyle önce. sonra ev aradığın semti ve nihayet tutmayı düşündüğün evin niteliklerini söyle ki yardımcı olunabilsin. diğer türlü söylenenler atmasyon olur
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir soru sormuşsunki hani sanki evden kaçıp neresi olsa gidecek ve tanımadığı biriyle aynı eve çıkacak gibi anladım!
13 Yorumla- +1 yıl
ne bilim hangi şehire gideyim deyince aklıma bu geldi:)
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. yaşayacak şehrin yok, evin yok destekçin yok işin yok. hıhı
11 Yorumlaheves etmeyin böyle şeyleri. Baba ocağını, ana sevgisini boş hayaller yüzünden kaybetme. Ailenin değerini bil yanlarında kal hayata gözlerini yummadan onlar.
10 Yorumla
+1 yılBence sana biraz değişiklik şart :) gel bu taraflara :)
10 YorumlaBulunduğun şehre bağlı.Bizim burda yaşarsan Kirası flan filan dahil hepsi 600 en fazla.
21 Yorumlaayrı eve çık ama etkende çık bence bu en doğrusu bence bu saat den sonra
10 Yorumla
+1 yılevlen koca bul bnce en kolayı parası da olsun tabe ;)
10 Yorumlasen ayrı eve falan çıkamazsın.. o kadar olgunlaşamamışsın.. buradaki yorumlara bakarak mı tercih yapacaksın? hem senin kişisel ihtiyaçların, masrafların vs ne kadar bunu kim bilebilir? bazı sorulara acaip ayar oluyorum müdür !
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılankaraya gelme kalabalık etmeyin güzelim şehri ::) saka bir yana ank gel iyi ucuz yerleri var
10 Yorumla
+1 yıl28 yaşına gelmişsin artık git evlen bence
13 Yorumla- +1 yıl
:)) o da mesele bu devirde adam gibi adam da yok gerçi ya eğer ayrı eve çıkma niyetindeysen kendin yalnız çık derim
Aşk İlişkileri konusunda 708 cevap paylaştı. norveçe git. ayrı ülkeye çık asdafdsadfadf
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı. 1000 liraya küçük şehirlerde geçinirsin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. New York,Manhattan'da yaşa.
20 Yorumlaİstanbulda 1800 tl yeter yerine göre
10 YorumlaMaaşın ne kadar nerde yaşıyorsun?
10 Yorumla
+1 yılkaç yaşındasın hala bir ergen tripleri anlamadım valla
01 Yorumlaşuan ailenlemi yaşıyorsun
06 Yorumla- +1 yıl
arkadaşım bnce ani bir karar vermişe benziyorsun galiba aile baskısından kurtulmak için mi böyle bir yol arıyorsun.kusura bakmayın özel bir soru oldu ve sorunuzla alakası yok ama.bursada kiralar üniv civarında biraz uygun 450 tl ye eşyalı ancak tek ya da en fazla 2 kişinn kalabileceği havuzlu siteler bu bahsetıklerim.iş de genlde tekstil üzerine tabiki
Gizli Üye(30-35)+1 yılevden kaç hemen kurtul bu hayattan
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılistanbul iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılişin gücün yoksa ne ayrı eve çıkıyonki...
00 Yorumla
+1 yılen az 2000 tl
00 Yorumlagel bende kal
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem