ve ben aleviyim
Seven adam ailesi istemeyince pes eder mi? Sebebinide yazarmısınız?
ve ben aleviyim
valla bu günümüzün bir kısmında sık yaşanan bir sorun.Öncelikle senin aleviliğin kimseyi ilgilendirmez aslında ama bazı kişisel geri kafalılıklar engel oluyor.Hani bir laf varya milletinden almayan illetinden ölür.Bence çok saçma bir yaklaşım.Ha şöyle bir durum var sen istenmeyecek bir kız değilsin ailesinin de seni sevmiyor değil.Bizim toplumumuzda el neder yaklaşımı vardır.Ailesi seni alır ama sonra şunu derler alevi bir kız mı aldınız diye korkuyor.Bazı alevi ailelerde de alevi olmayanlara kız vermezya da kız almazlar...Bizlmiyorum bu zincirin kırılması lazım.Her zaman derim İNSANIN HASI VEDA ANINDA BELLİ OLUR.sen sana yakışanı yap en azından vijdanım rahat de güçlü dur onurlu dur...ben evlenecek olsam karşımdakinin mezhebi soracağım en son şey olur ama ailemin soracağı ilk şey olur ...
valla karşındaki buna değcek kadar seni seviyosa ailesini çok rahat karşısına alır bir erkek. aileyi karşıya almak hiç de iyi bir durum değil ama. aynısını abim yaptı çünkü ondan biliyorum.şuan evliler ve annem onların yarında torununu seviyor. benzeri bir durumu da ben yaptım. ama karşımdakini iyi tanımamışım tabi. bizimkiler gene affetti beni. ha dersenki bir daha yapar mısın diye; karşındaki sana senin ona verdiğin değerin yarısını bile veriyorsa yapılır. tabi bunun için de biraz tecrübe gerekiyomuş bunu da geç kazandık
ben pek mücadele etmedim ama oda böyle yapmasaydı eyiydi
senin verdigin cevapla benim sorumun uzaktan yakından alakası yok
Bahane etmiştir aileyi,yoksa nişanlanmazdı en azından.Ne seninle devam ederdi,ne de başkasını kabul ederdi.Unut o itoğlunu yoluna bak.Nişanlandığını sevmese,seni unutmasa nişanlanır mıydı? Böyle aptallardan koca olmaz zaten,iki gün sonra annesi ayrıl dese boşardı seni,boşver.Erkek annesini sayacak,sevecek ama her dediğini de Allah'ın emri gibi yapmayacak.Şimdi ahını aldılar,bakalım evliliği ne olacak?
birincisi hakaret etmezsen ona sevinirim. ikincisi bahane olup olmadıgını bilemezsin. gerçekten istemediklerini biliyorum. annesi bana pek iyi davranmıyordu. ve yaptıgı bir hata var ise nişanlanmak ve ailesini dinlemekti
Devam et o zaman,senin durumundaki kızlar o tip erkeklere laf ettirtmiyor,adam gidip evleniyor.Mutlu mesut karısını koluna takıp eski sevgilisinin önünden geçeni gördüm ben.Sen laf edilmesini şimdi istemiyorsun,ama o sana bunu yaptığında göreceksin...O seni sevmemiş yürekten,önce bunu anlaman gerek.Zor ve üzücü ama hakikat bu.Sevseydi asla bırakmazdı.Artık nişanlı üstelik,ayrılıp sana dönmek istese kabul edecek misin?Üstelik madem ailesi seni baştan istememiş,neden devam ettirdin?
Evet haklsında önemli olan bir yerde soranın mutluluğu bunu göz ardı etmenin kime ne faydası var.
Birbirlerini sevmişler olmamış diyelim. Herkes mutlu olsun..
Bence de,çözemediğimiz herşeye kısmet demiyor muyuz zaten? Kısmet değilmiş...Allah karşısına daha hayırlısını çıkartır da o zaman kısmeti olur diyelim...
ailesi beni baştan istemedi degil. biz sevgiliydik ve ailesi evlenme kararı aldıgımızda evlenmemize izin vermedi. ve nişanlandıgı kızı istediklerini duydum. mücadele edelim dedi ama ben gururumdan geri çekildim. o ne mi yaptın , o gitti nişanlandı..
bunları yaşamak buraya yazmak kadar kolay degildi elbet. kimisi dagları deler sevdigi için. evet öyle bir adamı sevmedim biliyorum. ama bahane neden etsin ki, istemiyorum seni derdi. mücadele edelim demezdi
Canım benim,sen kardeşimiz sayılırsın.Kimse kötülüğünü istemiyor.Bir yaşanmışlığım var ki konuşuyorum böyle. ;) Nişanlanmak çok önemli bir adımdır,evliliğin nişanı işte...Hiçbir erkek,ailesi istedi diye ömrünü beraber geçireceği kadını sevmeden evlenmez.Soğumuş senden,iş ciddiye binice de bitirmiş.Mücadele etseydin de sonuç değişmezdi,çünkü bu tip erkekler önünde sonunda aileyi seçer,Allah korumuş seni.
benden sogumuş olsaydı mücadele edelim, seni alıcam dermiydi?
bende çok seviyordum onu ama gururumdan mücadele etmedim, ben şimdi sevmiyormu oluyorum
ailem istemiyor ayrılalım demedi ki zaten
Bir benim sana ne kadar korumacı yaklaştığıma bak,bir de senin bana ettiğin hakaretlere...Ne diyebilirim ki artık? Yaşa ve gör...Hadi Allah'a emanet ol.
hakaret derken? ne hakareti ettim ya allahım sen sabır ver
evliligin nişanı ne demek ya
Evliliğe giden ciddi adım nişandır.(Nişan:Alamet,işaret) Beni kimse kazıklamadı ki...Senin mezhebini önceden erkek arkadaşın ve ailesi bilmiyor muydu? Belli ki oğulları evlenene dek oyalansın diye ses etmemişler,çocuk da baktı ki sıkar onları çiğneyip senle evlenmek,kızla nişanlanmış.İş erkekte biter...Annesine diyecekti ki;anne ben bu kızla çıktım,sevdim,Allah razı olsun beni doğurup büyüttün ama bu benim sevdiğim kızdır.Sana da iyi bir gelin olur,razı olun diyecekti.
o ayrılmadı ki zaten. ailem istemiyor ama mücadele edicem dedi bende bir daha aramadım kapattım telefonumu. peşimden koşcak sandım ama öyle olmadı. ya aslında bunları yazmak istemiyorum ama mecbur kaldım artık ne yapayımm ufff
birde oyalansın demen hoşmu şimdi. ben oyalancak bir kız degilim
Kızım,onlar öyle düşünmüş diyorum,sen öyle bir kızsın demiyorum. :) Ayy ne ters anlıyorsun kız sen bu kadar?Sinir geldi valla :D Diyorum ki;sen naz yapmış dahi olsan sevseydi peşinden ayrılmaması gerekirdi.Mücadele edeceğim demekle olsaydı,şimdiye ilk çocuğunuzu doğurmuştun..Lafta kalacak mücadelenin sonunu gör işte...Gidip nişanlanmış adam.Def-i bela derler böylesine yavrum,ne mert sözünün eri erkekler çıkar daha karşına.Dua et,hayırlısı çıksın.
ama ben nişanlısını aldattıgını duydum demekki onunla mutlu degil
birde nişanlanmaya 3 ay kala aradı beni mücadele edelim dedi
ama böyle yapması bahanesinden degil, biraz kişiligine baglı. o kızı ailesi istemeseydi onunlada yürümezdi. zaten onu sevseydi bana bu kadar vaadde bulunmazdı ki kız akrabaları zaten, tanıdıyordu benimle birlikteykende. bende seviyorum ama peşinden gitmedim sevgimin
Bak diyorsun ki bir de nişanlısını aldatmış...Seni aldatmayacağını nereden biliyorsun? Demek ki aldatmaya meyilli.Hadi bir halt yedi,bunu aleni anlatmayı bilen ve ailesinin nişanlısının kulağına gitmesinden çekinmeyen bir erkek konu sen olunca mı çekiniyor ailesinden?
aldatmak başka evlenmek başka. bak biz daha öncede ayrıldık, beni istemese istemiyorum der zaten. ailem istemiyor neden desin ya. sebebi ne ki böyle desin. hadi dedi diyelim. mücadele edelim dermi. ben telefonumu kapattım diyorum ya. aslında degmez buraya yazmaya ama sana bir daha yazmıcam. çatlattın beni. kimseye kanıtlamak zorunda degilim. ismimi vericem nerdeyse o kadar anlattım. hala anlamadıysan bye
Şu yorumlar nereden siliniyor arkadaşlar? Kim ne hali varsa görsün...Bana ne ki?Sileceğim...
silinmiyor zaten bende bir daha cevap yazmıcam bye
sanki soruyu ben degil sen sordun. nerdeyse adamın ismini vericeksin
sana şu kadarını söyleyim, bir erkek kendi kararlarını vermekten acizse, surekli ailesinin etkisi altında kalıyorsa, ailesi seni istese bile o evlilik/ilişki yürümez
kendi kararlarını vericek cesaretde olup olmaması umrumda degil
bahane olmadıgını ve ailesinin tarafından ayırıldıgımızı biliyorum ya yeter
Cevap
7Cevap
önemli olan sevmeyi blmek ve karşındaki insanın neyine aşık olacagini bilmek bunlar gerçek ve doru ise her yol mubahtır :P ve insan kendini yapmak zorunda hisseder yapar ve yaptıkları bir hiç miş gibi kalır sevdiği insann daha fazlasını hak ettini düşünür. eğer tabi doğru şeye aşık ve sevmeyi biliyorsa :PP
dogru birşeye aşıgım hadi mücadele ediyim diye birşey yoktur. o dünyadaki en kötü adam ise bile ona aşıksındır sen. bundan vazgeçemezsin. ailesi istemeyincede ayrılan varsada bu kişiden kişiye göre degişir. herkesin ailesi ve herkesin sevgi anlayışı sence bir olurmu. ben ailemi dinlemem ama o dinlediya da soguttular benden bilemem
aşık olduğum kişiyi,tam 3 ayda anneme ısındırdım,sonra annem benden daha aşık oldu kıza ve ben kızı bıraktıktan sonra bile 3 ay gene onu istedi.
ikinci bir ilişkide de benzeri oldu.
sonuncusunda, ailecek defol git dedik nerdeyse kıza...
eee burdan varmak istedigin yer neresi
sen ikna etmişin, o edememiştir
herkes bir olmuyor
bence senin ailen fazla rahatmış
senin ailen öyle ne mutlu. bunun ailesi öyle degil. bahane demen dogrumu. ailesi beni zaten istemiyordu
alevi oldugum için
sevmiyor, bahane ediyor diyorsunuz ama neye dayanarak bunu söylüyorsunuz. çevremdeki herkes seni sevdi ailesi yüzünden oldu herşey diyor. ve sevmese zaten benimle neden sevgili olsun ki, sevmese sevmiyorum derdi, bahane etmesine sebep nedir
son cümlem hangisi
birde neden bahane etsin ki. istemiyorum diyebilir. daha önce ayrıldık birçok kere
yine ayrılırdık
neden ailesini öne sürsün
ailesini bahane etmiş diyen kimdi
etmemesi gerekir ama edeni gördüm bizzatda yaşadım ailesi istemedi diye ayrılmıştı sebebide şu; açık gelin istememeleri çok acı çekmiştim ama kısmet değilmiş iyikide bitmiş.. şuan daha mutluyum :)
senimi istemediler
ewt okumuş olduğum için wede kapalı olmadığım için sebepler bu başta iyiydi iş ciddi olunca bunu söylediler ama üstünden çok zaman geçti şimdi daha mutluyum çok şükür :)
bahane ettigini düşünüyormusun sende sevgilinin? ama seninkisi direkt ayrılmış, ayrılan bendim. peşimden gelmedi ama mücadele edelim dedigindede oralı olmadı, heralde peşimden koşucak zannettim
artık hiç bişi düşünmüyorum hatta iyiki diyorum şuan 1 senelik bir ilişkim war daha hiç bir sorun çıkmadı çok şükür bence peşinden gelmediyse sende braz bekle we wazgeç istersen daha iyileri çıkar karşına kimse senden daha önemli değil senin şuan ne kadar üzgün olduğunu biliyo we hiç bişi yapmıyo.. yok öyle bir dünya..
üzgün oldugumu bilmiyor
nerden bilicek
ayrldğnza göre üzgnsndür
ayrılan bendim diyorum ya
bu sitede kimse beni anlamıyor
aile cok önemli örf ve adetlerde günümüzden buyana hep böledir Ama iki gönül bir oluncada aileyede birazcık mesafe koymak gerekir şahsi fikrim seviyosam ailem izin vermiyosa beklerim sevgime sahip cıkarım ama beklerim . Sana gelince erkek arkadasın seni gerçekden seviyosa ailesini ikna edicek . sevilmicek bir kızsan seninle zaman geçirmek için cıkmıs olabilir bilmiyorum .
gerçekten seviyorsa onu ne anası etkiler ne babası ne danası. pes ediyorsa o adamdan zaten cacık olmaz. sktrolup gidebilir.
ben aynı problemle karşılastım sayılır fakat biz kopmadık hala devam ::::::d nişanlıyız tabuları yıkarak ilerliyoruz
ailen istemiyorsa nasıl nişanlandınız
senin sevidign bir kızı ailen neden bu kadar istemiyor, birde nişanlıyken
sallıon
böle olamsına inanıyorsan akisni idda etsem değişek bir şey olmaz olsada snnya da bur daki insanlar için önemi yok bunun sordun söyledim. bilmediğin bir geçmişe sahibim buna inanmamak hakkın saygım sonsuz ayrıca teşekkür ederim yorumu mu dikkate aldığın için basit insan vurgulamam da özürlü olduğu için onu hakir gören insalardı. bunuda söylemk istedim
Mutluluklar dilerim sizlere ..
benım sevgilim pes etmedi ve yaklasık 2 bucuk senedır bırlıkteyız. aile önemli ama gercekten seven adam bırakmaz sevdiğini ailesinin istediği kişiyle evlenince mutlu olabiliceğinimi sanıyo salak
milyonuncı soru. erkekse bırakmaz esevdiğini.sevgisinin arkasında duramıyosa ne işe yarar o sevgi.
en kötü ihtimal minik bir ev tutar evlenir gider yani.
milyonuncu?
benim ailem sevdiğime karışmaz karışırsa unutmasınlar ki her koyun kendi bacağından asılır
o senin ailen
Ya sen bu adamin ailesiyle mi evleneceksin adamin kendisiyle mi? Ailesi istemiyorsa ve bu sebeple senden ayriliyorsa salla gitsin! Emin ol o kaybeder. Sen kendini bil yeter ki. Birde duzgun bir hayat yasa!
Bahane ailem istemiyor demek.. Sonuçta o da ölçmüş biçmiş ailesinin gözü ile bakınca olmayacağını anlamış.. Bunu anladığında da senden soğumuş..
hayır o mücadele edelim dedi ben oralı olmadım
olayı bilmeden yazıyorsunuz, herşeyi anlatamam tabikide. anlatabildigimi yazdım. bahane ettigini nerden biliyorsun, bunu bilemezsin. herkesin ailesi herkesi isterdi öyle olsa. bahane olurmu. bir sürü insan var böyle
Senın yazdıklarına göre yorum yapıyoruz. Neden kızdın bu kadar ? Sonuçta senden vazgeçip başkası ile nişanlanıyor ise olay bitmiştir.. Tamam hem artık olan olmuş nıye bu kadar üzülüyorsun,direnseydın o zaman. Anne babadır onlarında kendilerine göre istekleri olması gayet doğal. Buna evlatları uyar uymaz o ayrı..
kızmıyorumm bahane etmiş diyorsun ya neye dayanarak söylüyorsun onu merak ettim?
istemeyen adam istemiyorum der, ailem istemiyor neden desin onu anlamadım
yapanlar varsada onun öyle yaptıgını ordan anlıyabiliyormusun
nerden anladın söyle bende anlayım o zaman o kadar ise anlamak
Yahu bize neden kızıyorsun.. Biz senin yazdıkların bakıp 3. göz olarak yorumluyoruz. Sana göre bahane değil ise öyledir. bana göre de bahanedir.
.
nerden bahane oldugunu
ailesinin bana kötü davranıyordu zaten. heralde onuda kendi tembih etmiştir dersin
sebebini söyleseydin dedim ama söylüyecek bir sebebin yok
dinledi ailesini işte bahane degil
Ne kadar ilginçsin. bahaneya da değil şu anda onları dinlemiş ve gitmiş. Olan olmuş. hem biz insanların gerçek niyetlerini nerden bilelim.. Sen bence beni seviyordu aılesı ayırdı dıyerek huzurlu oluyorsun. tamam öyle hisset öyle yaşa bunun kıme ne zararı var.. Sorunu sorunca gördüğün gibi genelde bahane cevabını alınca boşuna uzuldun .Uzme kendini boşuna.. Değmez olan olmuşş
ya ben kendimi kandırmıyorum. sen hala lafın arasından söylüyorsun bahane etti diye. madem bilmiyorum ben diyorsun o zaman bahane oldugunu nerden biliyorusn. hadi söyle bakalım şurdan biliyorum dede görüyüm. söylüyebilcenmi? kendimi mutlu ediyorum ben ailesi ayırdı diye öylemi. öyle olsa idi mücadele edelim dermiydi bana?
ben gururmdan mücadele etmedim. ve bitti bir şekilde
şimdi bunları yazmak istemiyorum. fazla bilgi vermemek için. zorla söyletiyorsunuz
seninsoruna göre herkes cevap verdi
Seven adam ailesi istemeyince pes eder mi? Sebebinide yazarmısınız? Hayır anlamadığım bizi neden sana düşmanmış gıbı algılıyorsun. Sanada mutluklar dılerım
sen bu söyledigim soruların cevabını vermedin
bahane etmiştir dedin arkadaşım dikkatini çekerim
seven adam ailesini dinlemeyebilir
ama bahane etmiş demek başka birşey
sorumun içerigini okumadan sadece başlıga bakıp can sıkıntıısındanya da xper almak için öylesine yazan o kadar çok insan var ki bazen soru sormamayı düşünüyorum artık
sen ne niyetle yazdın bilemem ama
ailesinin gözü ile baktıysa zaten ailesi yüzünden bitmiş demek
ilk cevabındada çelişki var bu arada
sagol yinede
yokoylebisey,yerinde olsam daha fazla yazmazdım...:D Ne dense boş bu kıza,çünkü hala seviyor. :) Haklı olmamız da maalesef bir işe yaramaz.Keşke hiç sormasaymış...Çünkü verilen cevapları duymaya hazır değil,onun tek ilacı sevdiği erkeğin nikah masasına oturduğunu öğrenmek olacak...
ne demek bu şimdi. senin sevdigin başkasıyla evlense senin ilacın olurmu bu. bazen buradakilerin insan olmadıgını düşünüyorum. bana ne dense boş degil. sana dense boş asıl. aleviyim diyorum bahane etmiş diyorsun. bilip bilmeden neye dayanarak bunu söylüyorsun. bizim ne kadar mücadele ettigimizi biliyormusun. çok ayıp yaptıgın. laf torbası dolsun diye kendinin bile inanmadıgı birşeyi yazıyorsun. ben sana bu kadar cevap bile vermezdim ama masustan yaptıgınızı bildigim için sinirim bozuluyor
inşallah senin sevdigin adama oturur başkasıyla nikah masasına o zaman görürsün nasıl birşeymiş. nikah masasına otursa bile bu bahane ettigini göstermiyor. çünkü bizi ailesi ayırdı, ailesi beni çok sevse, bana bayılsa dedigin o zaman dogru olur. bir daha yazma
bana mı yazdık bunları
*yazdın
hayır oopsidid e
sen zaten önce bahane yazdın. sonrada o da ölçmüş biçmiş ailesinin gözü ile bakınca olmayacağını anlamış dedigin için sana yazmadım. ben ailesi istemiyor diye ondan ayrıldım o mücadele edelim dedi. ama sonra işin ucundan ikimizde gitmedik ve bitti. bu yüzden bahane demenize kızdım
bahane herkes der çünkü sens orunu yazarken yeteri kadar açıklama yazmadın. Bunu kendinden bilmelisin..
açıklama yapamıyorum cünkü anlasılıcak kim oldugum. fazla yazamadım
mücadele edelim dedigini yazdım işte
Bence artık sende kendi hayatına dön bak o hayatına devam ediyor. Öyleydi böyleydi derken sen kalbine başkasını alamayacaksın..
Mezhep farklılıklarını önemseyen çok insan var.. Yok demek hayalcilik. Yaaılelerekarşıgelip evleneceksin ya ayrılacaksın bu durumlarda.Kalıplaşmış yargıları kırmak zor.
o zaman bahane ediyor demeyin. sende diyorsun kendi agzında mezhep farklılıkları önemli diye
ailesinin benim istemedigini gördüm zaten. evine gittik annesi çok ters davrandı. ben belki mücadele edelim deseydim böyle olmazdı
hayatına devam ettigini nerden biliosun ki
benımi çin önemli diye bir şey demedim. neyse dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz iyi günler sana
Sana iyi şeyler yazıyoruz canım,ama sen beğenmiyorsan ve alacağın cevapları da kaldıramıyorsan sormayacaksın,nasılsa kendi bildiğin en doğrusu.Bu kadar insan aynı şeyi söylüyorsa bir nedeni vardır.Ayrıca,yeterli bilgi vermeden (biz ne seni ne de erkeği tanıyoruz) yapılacak yorumlar bunlardır.Eski sevgilinin nişanlanması buna delalettir.İlaç olmasından kastım,ümidinin tamamen bitip hayırlı bir erkek bulmana vesile olmasıydı,yoksa kötü bir niyetim olamaz sana karşı. :)
o zaman herşeyi iyicene anlattım. iyicene okuyup ondan sonra yaz. burda herkeste aynı şey yazmanı dikkatini çekerim. ve başkasının verdigi cevabının altına yazmaktansa kendi cevabının altına yaz, başkasınıda rahatsız etmeyelim degilmi? başkasıyla nişanlandı diye bana bahanemi uydurdu demek bu. sana herşeyi oldugu yazdım, yazmıcaktım ama mecbur kaldım, dogru cevaplar alabilmek için. ama okumaktan o kadar acizsin ki, söyledigin şeyi bana inandırma çabasındasın. yazık
sana daha fazla bilgi vermeme degicegini zannetmiyorum oopsidid. bir daha yazma lütfen
benim bildigim en dogrusumu? adam mücadele edelim dedi ben ayrıldım diyorum sen bu yazdıklarımı gördünmüde bahane ediyorsun diyorsun.. seni kim kazıkladı bilmiyorum ama hala etkisinden çıkamamışın. çok ayıp artık
Hep aynı bahane ileri sürülüyor nedense.
seninkisi bahanedir belki, bunun bahane olup olmadıgını bilmiyorsun.
Demek ki ailesi kadar sevememiş seni
ailesinde para vardır belki
Hiç bir şey değişmiyor tekrardan hatta daha kötü demek parayı sana tercih ediyo.
O daha kötü ya...Ailesine bağlı olup bıraksaydı(kalben) daha dürüstce olurdu.Para için bugün seni bırakan biriyle evlenmediğin için Allah'a hamdet yatıp kalkıp.Birgün karşına temiz,dürüst ve seni herkesin dilinden sakınıp sevecek gerçek bir erkek çıkacaktır,ama bunun gibiler uğruna görmezden gelme öyle bir adam bulursan. :) Herşey düzelecektir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar