Önce derim ki, kariyer ne evlilik ne. İkisi birbirine çakışan şeyler değil, evlenelim kariyerini yine yap. Evlendikten sonra okula başlayan bile var üniversiteyi kazanıp, hele çocuğu bile olduğu halde..
Eğer ki buna rağmen "yok önce kariyer" derse.. Miktir git derim çünkü onun niyeti evlenmek değildir, kolpa yapıyordur ;)
Saygı duyarim da anlamadığım yüzüğü sen mi teklif ettin evlen benle diye. Öyleyse çok garip. Saygı duyman gerekir bir erkeğin evlenmesi yuva kurması için işini gücünü kurması lazım kendini bir yerlere oturtması lazım çocuk oyuncağımı ask sadece gönül doyurur karnını neyle doyuracaksin. Aferim çocuğa..
Aslında her 2 cinsi de ilgilendiren bir soru; Erkeğin teklifinde kadın kariyer diyebilir veya kadın evlilik teklifi beklerken erkek kariyer diye israr edebilir.
Elbette beklerim. Bence doğru olanı yapıyor. Sonuçta emek vermiş ve güzel yerlere gelmek istiyor. Bunun için sevdiğim insanı desteklerim. Fakat işin boyutunu artırmış ve gözünü hırs bürümüşse o kişi ile karakter yapım uyuşmadığı için yollarımı ayırırım.
keşke herkes sızın gıbı olsa ben yuzugu taktım evlenelım dedım 2 sene sonra evlenelım ev yapılıcak daha ıyı olucak dedım beklemem ben 2 sene padişahın oglunu beklemem dedı 5 ayda buldugu bırıyle nısanlandı bıle
Kariyerini de al yıkıl karsımdan der çeker giderim. s. carım kariyerine de ona da. yüzüğünü geri çevirecek kadın , benim hayat arkadaşım zaten olamaz.. Para ve güç hırsını alsın münasip bir yerine montelesin öylesi.. İsim olmaz :)
@haskafkas yüzüğü kabul eder , sonra tarihi vsc erteler.. ama yüzüğü geri çevirdiği an, hiç bir erkek o yüzüğü tekrar aynı kadına uzatmaz.. Bir kadına bir kez o şekilde evlenme teklif edilir..
@haskafkas kendisine hakaret etmem zaten.. yorumunda da kişinin yüzüne hakaret yok.. yıkıl karsimdsn, hakaret değildir. diğerini gıyabında dedim zaten.. Yoldan geçen kadına evlenme teklif etmiyoruz bunu da gozonune alın.
@haskafkas kendi kendime söylemenin kime ne zararı var ki :) artı burada anlatilan sekildr idealleri olan kadının zaten para ve mevkiden başka bir şey gormez gözü.. aile kurmak falan anlamsizlasmistir.. Yatakta rapor hazırlayan kadın tipi.. zaten evlenilmez böyle kadınla.. Evlenip de kariyerinde ilerleyen çok kadın vardır ama.. çoğu firmada bekar çalışanları değil evli olanları yüksektirler.. bunu bilmeniz gerekirdi..
Kadınların idealleri paradan ibaret değil 😄 Kadın başarıyı seviyor ve ev ile işi istediği sürece ayırt edebilir. Eğer ki mutsuzsa yatakta rapor hazırlar. :-)
@haskafkas o tip bir kadının bir aile hayatında mutlu olabileceğine inanmam zaten.. Eşinden önce işi gelir öyle kadının :) kadınlar değil zaten kastim.. soruda geçen kadın. Yüzüğü kariyer uğruna reddeden..
Yüzüğü teklif ettiğiniz kadını ne kadar iyi tanıdığınız önemli☺ ve onunla idealleri yolunda ne kadar yürüyeceğinizi göstermeniz kesinlikle kararında etkili.
@haskafkas benimle evlenmeyi redediyorsa, ya da süresi erteliyorsa,,, yüzüğü reddedip.. zaten o kadın bu hayatta benimle yürüyemeyecek bir kadındır.. idealler maddiyat ve iktidar hırsı olduğunda.. ben o kadının zaten aile kurmak istediğinden ve beni sevdiğinden şüpheye düşerim.. kadının çalışmasına karşı değilim.. ama bunca insan aile kurupi o aileyi mutlu ve güçlü bir hale sokup, sırt sırta ilerleyip büyüyorken, yok şekerim ben almıyım yüzüğünü.. önce bilmemne holdinginde ceo olacağım olayına giriyorsa, o kadının aile fikrinde bir terslik vardır bence.. asıl başarı, mutlu ve kuvvetli bir aile kurunca yakalanır.. bunu atlıyor hemen herkes..
Sizler kadın size bağımlı olsun istemiyor ve sizi her şeyden önce düşünmesini istiyorsunuz. Peki siz ne kadar fedakarsiniz? Kariyer anlamında fedakarlık yapan kadınların birçoğu zamanla pişmanlık yaşıyor. Bakış açınızı değiştirin ve kadınınıza destek olun. O da size güvenerek kariyer ve evliliğini bir arada yapsın. Seçim yapmaya zorlamanız işleri çıkmaza sokacak ve pişmanlıklara sebebiyet verecektir☺ Birbirini destekleyen eşler hem aile hem de iş hayatlarında başarılı oluyorlar☺
@barraquda +1 sana hak verdim. Sen bütün güzel duygularınla yüzüğü uzat sonra cevap olarak "Kariyer yapcam beenn" cevabını al, ben erkek olsam bir daha o kızın suratına bakmazdım açıkçası. Kadın böyle bir şey yapıyorsa adamı sevmiyordur ki, bence evlilikten kaçmak için bir bahane olarak bile görülebilir. Kariyer hayali olan bir kadın bile olsa, eğer sevdiği erkeğin onunla ciddi düşündüğünü görürse, yüzük uzattığı zaman sevinç çığlıkları ile o yüzüğü kabul eder bir kadın, aklına başka hiç bir zımbırtı gelmez. Kariyer bahanesi ile yüzüğü ileriye iten bir kızın bana sevdiğini söylemeyin inanmam kesinlikle... O kız bence içinden "Ihı yüzüğü şimdi uzatacak, iş ciddiye mi biniyor ne, napsam da bir çıkış yolu bulsam" diyordur. Bir gün bir adamı gerçekten sevdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Şu hayatta güzel olan hiç bir şey ertelenmeye gelmez. Sen kariyer yapacağım diye sevdiğin adamı ertelersin , gün gelir ne sevdiğin adama kavuşabilmişsin ne kariyerini tamamlayabilmişsin...
@şekeykız işte benim derdim zaten bu.. anlatmaya çalıştığım bu.. seven kadın çığlıklar atıp boynuna atlar.. Gerisi zaten hikâye.. Ne kabaligim kaldı ne fedakar olmayisim burada.. O yüzüğü geri çevrilen bir erkek o yaşayacağı travmayı senelerce atamaz üzerinden. Yahu millet kendini asiyor reddedilince üzüntüden.. Allah kimseye o yüzüğü geri cevirttirmesin...
Amin! Reddedilme duygusu çok ağır bir duygudur, hele ki sevdiğin kadının mutlu olacağını ve teklifini tüm içtenliği ile kabul edeceğini düşünürken karşılaşmış olduğu reddedilişin tarifi mümkün değildir. Allah kimseye yaşatmasın böyle hayal kırıklıkları
onun kariyeri benim için de önemli. evliliğin kariyerine engel olabileceğini sanmıyorum. çoluk çocuk engel olur der ise acelem olmaz. evli olsam da desteklerim zaten. ikna olmazsa canı sağolsun ne diyelim. ha tabii onun da benimle evlenmek istediğini varsayıyorum. beni oyalamaya çalışıyor ise ve anlarsam ne yapacağımı kestiremiyorum şu an.
Herhalde bir daha evlilik teklif eden ben olmam. Baktım olmuyor ayrılırım bile... Ne demek ya, ben onca hazırlık yapıp evlenme teklifi etmişim, kariyer diyecek. Eee ben daha devam ettirir miyim o ilişkiyi? Gitsin kariyerine odaklansın o zaman hanımefendi...
Para kazanılır, kariyerde yapılabilir, lakin 2 cihanlık vede ömrülük eş hayatımızda ya 1 kere çıkar ya da çıkmaz, çıksada boşanmadan geçinilme garantisi yok..!
Kısacası : çölde sudan değerli bir şey varmı? hayattada ömürlük olup uyum içinde evlenilecek bir eşten önemli kariyer ve maddiyat varmı?
Ismarlama evlenilecek yaş takıntısıyla, kariyer ve maddiyat hesaplarıyla yola çıkanların kaçı mutlu sona ulaşmış?
Bence kariyer falan hikaye eyerki gerçekten seviyorsa kabul eder ve yine kariyerine devam eder şahsenben evlenmede gözü yok diye düşünürüm ve çok zorda olsa ayrılmayı denerim yani evlenince kariyer sürdürülmüyormu hatta evli insanların kariyelerinde yükselmeleri daha kolay olur tabiki bu bemim fikrim
Gayet normal. Sırf kibarlık olsun diye aklında kariyer yapma düşüncesi varken evlenme teklifi kabul edecek hali yok ya. Bence mantıklı olanı yapıyor. Evlilik emek ister hele ki ilk yıllar güzel geçmeli kariyer de aynı şekilde emek ister bu yüzden kariyer beklenilmeli. Ben kesinlikle beklerim
Vallahi beyler ben aslında muhafazakar bir erkeğim he gencim 23 yasındayım ama kız arkadaşımda cok seviyorum oda güvenilir seviyeli ahlaklı okumak istiyorum dedi buyur dedim elhamdulillah bana saygısı var bende evlenmek istiyorum işim gücüm var cok şükür askerliğimide yaptım ama saygı duymak zorundayım bence karşı taraf güvenilir olduktan sonra ve içinde Allah korkusu varsa zaten korkulan başa gelmez işte okulda gözü başkasına kayar falan bunlar sıradan çocukça ilişkilerin bitiş sebepleridir gerçekten seven Adam çorap değiştirir gibi sevgili değiştirir mi yav böyle tutarsız olur mu?
o an gerçekten çok üzülürdüm bambaşka şeyler düşünürdüm yıkım olurd benim için ama biraz sakinleşip düşününce aslında bu kötü birşey değilki seni sevmiyorum demedi sadece bir kaç sene daha bekleyelim dedi belki o da evet demeyi istedi ama daha iyi bir düğün , ev, hayat için hadi bunları da geç birbirinizi daha iyi tanıdığınıza emin olmak için evet demedi
O kariyer meselesi yaşınıza bağlı. 30 yaşına gelmişseniz beklemeyin kim olursa olsun, özellikle de çocuk istiyorsanız. Kadınların çocuk sahibi olması 35 yaşından sonra zorlaşıyor. Ondan öncesi sıkıntı değil. Erkek için durum nasıldır bilemem tabii, onu erkekler bilir.
ama kariyer diyenler evlilikten korkan kişiler bana göre gerçi ben güzelliğe bakmiyorum huyu güzel birini ariyorum bulduğumda kismetse evlenmek niyetindeyim yaşim 30 bu arada
Allah yolunu açık etsin ona kariyerinde başarılar diler ve o yüzüğü takması için başka birini bulurum kendini ne sanıyor bulunmaz hint kumaşı mı. Ben bir erkek olarak okadar şeyden vazgeçip evlenmek gibi büyük bir karar vericem ve bana karşımdaki kız arkadaşım yok ben kariyer yapıcam diyecek (bu arada böyle bir kızın Türkiye'de olduğunu sanmıyorum) o an ayrılırım birdaha yüzüne bakmam
Kariyer sahibi zengin başarılı insanlar hep bekar insanlardan mı çıkıyor? Hem evli olup hem kariyer yapılamıyor mu? Bence mutlu bir evliliği olan insan daha bile başarılı olur işinde Böyle bir yanıt veren erkek kesinlikle oyalıyordur kadın ise geçiştiriyordur
Evlilik kariyere engel değil ki evlenelim yine yapsın kariyerini sadece çocuk biraz geç olmuş oluverir konuda bu zamanda zaten herkes evliliğin tadını çıkaralım biraz deyip 2. plana atıyo normal bir durum yani
Gercekten icten seviyorsam veya asıksam nişanlanmayı teklif ederdim onun en azından benim nisanlım olduğunu bilmek icime birazda olsa su serperdi nasıl olsa sevgi karsilikliysa ikimizde mutlu olurduk bu sekilde
Evlilik pek düşünmüyorum genelde Ama böyle bir şey olmuş ise işini bahane ediyor ise ben o kişi ile evlenmeyi düşünmem bugün işini öne süren yarında iş kolik olur çıkar çocuklarına ve eşine vakit ayırmayan birine gerek yok
karıyer yapıcak bı ınsanın hayatında bırı yer bulamıyor ıstesende olmuyor ben denedım. yasamıs gormus bı ınsan olarak 3 sene gecırdım. ötesi yok. olmaz olmuyor. ıstedıgın kadar sevgı olsun. o zaten secımını yapmıs
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
iki kere evlenme teklifi ettiğim ölüp bittiğim bir herif vardı ama ne aşığım varya eriyorum sakız gibi sonra bu bana yukardakine benzer şeyler söyledi bendeki hayal kırıklığını fay hatlarını toplasan oluşturamazsın yer kabuğunda mahvolmuştum sonra aynaya bir baktım herife bakmaktan kendime bakmayı unutmuşum la 5 kuaför randevusu 8 alışveriş hoop ben oldum cillop herif bana evlenme teklifi etti dedim ki artık standartlarım altında bir ilişki istemiyorum üzgünüm! ne gündü be :D
Erkek demez bunu diyen erkek hiç duymadım ama diyen bayan duydum arkadaşım evlenme teklifi etmiş oda daha zamanı var işimde daha iyi yerlere gelmek istiyorum demiş doğal birşey aslında nişan yap evlenme sonra evlenirsin
demez diyemezde zaten onun hayatindaki 1. oncelik benim benim hayatimin 1. onceligi o oldugu gibi :) zaten benim kazandigim para benim degil bizim onyn icin bizim aramizda paraninn lafi olmaz @Thetugra
Bu sorunun tüm dünyaca "evet"tir. Kalkıp, kariyer diyorsa ve kariyerini bana tercih ediyorsa ona kariyerinde başarılar diler ve ben onu kalbimden silerim.
"Hayatım, evlenelim sen kariyerine devam et. Ben sevdiğimi asla engellemem. Ama ben seni çok seviyorum her an birlikte olalım hemde kariyer yaparsın tatlım." derim.
Yalnız kaldığın geceler kariyerine sarılıp huzur içinde uyuyacağına inanıyorsan ne senin yerin var kalbimde, nede senden doğacak çocuklarım ister sen gibi bir anne der defolup gitmesi gerektiğini söylerim.
zamanında bir kıza aşıktım kendisi hemşire. çalıştığı hastaneye gidip ona kendisini çok sevdiğimi ve evlenmek istediğimi söyledim bana ''ama ben sözleşmeli hemşireyim'' dedi. bende ne alaka ya ben seninle mesleğin için görüşecek değilim önemli değil demem üzerine bana ''ya benim gerçekleştirmek istediğim ideallerim var'' dedi. bende neymiş o idealler birlikte gerçekleştirelim dedim ne dese beğenirsin ''motosiklet alacam'' oha ya ideale bak cevaba bak aklına s oktuğumun kızı
zaten kariyer yapmadan düşünmüyorum evlenmeyi :) meselaki aşık oldum evet teklif edebilirim :) yok ben daha kariyer yapmak istiyorum derse tamam ne halt edersen et derim giderim ordan :D
Tabii ki beklerim, ben de kariyer peşindeyim çünkü. 😊 evlilik için erken olsa dahi nişanlı olabiliriz ciddiyetinizin bilinmesi için ailelerin haberdar olması en doğrusu
Kariyerinle sana mutluluklar bir kadının eğerki kariyer sahibi olmak istiyorsa ilgileneceği en güzel alan annelik hem saygı hem sevgi hemde takdir kazanır ve cennette annelerin ayakları altındadır.
Kariyerini, cocuklarinin üzerinde yaparsin büyüdüklerinde de hem övünür hemde lezzezine bakarsin, derm ve Durmak yok Yola devam derim 😀 Maddi konusunda da skintimiz olmayacagi icin cinsiyetli hakkinda tatli tartismaya baslayabiliriz derimm 😇
işiyle evli bir sevgilim var. bende de durum aynı. aynı sektörde olmasak sanırım ilişkiyi yürütemezdik. geçen akşam bir küçük açtık, sohbet edicez sözde, iş dışında konuşmadık pek. yazık yani.
Günümüz insanlarının para ve makamla evlenir insanla evlenmez. Para=hayat mantığında oldukları için son zamanlarda boşanma oranların almış başını gidiyor. İnsan olarak ne zaman para ve makam yerine huzur dersek o zaman işler düzelir...
Gayet normal karşılarım çünkü bunu ileri de ben de yapacakmışım gibime geliyor. Çünkü evlenince bir şekilde işler bozulabilir ve engeller çıkabilir. Önce işim ve kariyerim diye düşünüyorum,. Herkesin düşüncesi farklıdır tabii
Evlilik teklifine evet diyince ertesi gün evlenilmiyor. Teklife öyle cevap verip romantizmi poka bulayan birine daha da birşey demem. Çocuk istemedik evlenme teklif ettik. İnsan niyetinindeki cevabı verir sonra da zamanı için fikrini belirtir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En azından söz yapalım der adı olsun kimse bakmasn sevdiğime der. kariyer yapayım evlenelim derse normal. Ama hiç aile ile tanışma söz bile demiyo sa bunda bir iş var düşünürüm. aşık değildir düşünürüm. evlenmeyi düşüncek kadar sevmiyo düşünrm
Tabiki de beklerdim... Bu çok saygı duyulacak bir karar, işini, kariyerini halledebilmeli ki evlenildiğinde kafası rahat olsun, yaşamaktan da, beraberlikten de zevk alınsın.
Bunu nasıl söylediğine bağlı, eğer cidden buna önem verdiğini ve beni kırmak istemediğini farkedersem tamam bekleyeyim. Ancak hani böyle sanki oyalar gibi derse yok ona beklemek falan. -_-
Beklemek yok. Hemen çocuk yapmayalım dese anlarım ama bekliyelim dese, başkasını ararım. Ülkemizde olmasada, diğer Türk ülkelerinde güzel ve namuslu kız bulmak mümkün.
En İyi Cevaplar