• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Evlilik öncesi imam nikahına bakışınız nasıl?

evrin
evrin Takip Et
Xper 7 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Son zamanlarda sıkça duyuyorum nişanlı çiftlerin düğüne kadar imam nikahı kıymaları ne derece uygun siz de yapar mısınız nişanlıyken?
Evlilik öncesi imam nikahına bakışınız nasıl?
Nişan Soruları Evlilik Soruları Çift Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• hhkkxx
    hhkkxx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 59%
    +1 yıl

Bence çok güzel bir şey.
    Tabiki etrafındaki insanlar başka düşüncelere sahip oluyorlar *bunlar azmis* felan filan ama hiç Takmamak lazım. Sonuçta ALLAH önünde evli sayiliyorsun. Bir düşünsene bir kadın ifettini korumadigi sürece ve avrat bölgelerini kapatmadigi sürece her erkekle zina etmiş gibi oluyor. Bide düşün nisanlin la el el yürüyorsun çok günah. O yüzden dini nikah çok güzel bişey inşallah istiyenlere ALLAH IM nasip eder

5
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• PianistKadın
    PianistKadın Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

sırf günah yazılmasın diye ergenlerin rahat br sekılde yiyişebilecegi bir ortam sunmak aptallık.

10
    1 Yorumla
    • realsanalvefa
      realsanalvefa
      +1 yıl

Merhaba, siz denizi az çok tanıyor ve saygı duyuyorum.

Bu konuda yeterli bilginiz olmaması ve hatalı bir analizinizi düzelterek gerçeği öğrenmeniz ve vebale girmemeniz adına açıklama yapmak istiyorum : İzninizle ve anlayışınıza sığınarak..!

Dini nikah : evlenmek için şart ve farz olan, sadece cinsellik veya geçici bir süre birliktelik niyetiyle vede sonrası boşanma adına kıyılması söz konusu olmayan ve 2 cihanlık bağlayıcılığı olan kıyamete kadar geçerli bir farzdır..!

Günümüzde bu farzı , kanunen geçerli olmadığından dolayı nefsani ve kötü niyetle kullananları olabilmekte :( lakin dinimiz resmi nikahında kıyılmasını ve bayanın güvence altına alınmasınıda ön görmektedir..!

Dini nikahla birlikte resmi nikahta olmalı, diyelim resmi nikah olmadı ve cinsel ilişki dini nikaha dayanarak gerçekleşti ve erkek bir sebebten öldü kanunen bayan ne olacak?

En doğrusu riske girmeden resmi nikah ile birlikte yapılması, ya da resmi nikaha dek cinsellik yaşanmaması.

Yorumla
  • Er-Kek
    Er-Kek Takip Et
    Guru Yaş: 47
    +1 yıl

Bir müslüman yani İslam dinini kabul eden ve inanan insan Allahın emir ve yaaklarını kabul etmiş demektir. Dini nikah yani evlilik için çiftlere yapılacak dua da şarttır. Bunu kabul etmeyen ya da gereksiz görüp ben Müslümanım diyen insan müslümanlığını inancını sorgulamalıdır. Nikah öncesi çiftlerin dini nikah kıyması birbirlerine yakınlık açısından seçim sebebir.

9
    4 Yorumla
    • sonsuz_ask
      sonsuz_ask
      +1 yıl

Helal olsun en guzel aciklama

Yorumla
    • Er-Kek
      Er-Kek
      +1 yıl

@sonsuz_ask ve @evrin teşekkürler

Yorumla
    • sonsuz_ask
      sonsuz_ask
      +1 yıl

Ben teşekkür ederim yüreği güzel insan

Yorumla
    • Er-Kek
      Er-Kek
      +1 yıl

@sonsuz_ask Allah razı olsun :)

Yorumla
  • NesliTükenmişErkek
    NesliTükenmişErkek Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 39%
    +1 yıl

Resmi nikah olmasa bile olur aslında bana çok gereksiz gibi geliyor hani kağıt üstünde evli yazsa ne olur yazmasa ne olur ama yasalar gereği yapmak durumundasın bence imam nikahı kafi seven insan için bu yeterli bence sadakat yoksa sevgi yoksa resmi nikahta olsa bir kalemde boşanırsın insan kafaya koyduğunu yapıyor bir şekilde bence önemli olan ruhların birleşmesi

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

39

Cevap

84

Cevap

• Melissa_
    Melissa_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 40%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 582 cevap paylaştı.

Niyete bakılır. Buna sadece cinsellik acısından bakmak veya yaklaşmak yanlıştır.. Normalde dinimizde kadın ile erkeğin nikahsız başbaşa dahi kalması bile günah. Bilinçli insanlar tarafından nişan döneminde yapılmasını uygun buluyorum. Ama maalesef dini nikahı cinselliğe kılıf olarak uydurmaya çalışan cok fazla insan var

2
    0 Yorumla
  • BirSorumVarDı
    BirSorumVarDı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

evlilik öncesi imam nikahı gereksiz... ölmeden önce kefen giymek gibi bir şey... ölmedin ki sen neden kefen giyiyorsun ve evlenmedin ki neyin nikahını yapıyorsun... evlen sonra nikahını yap ... ve ne yapmak istiyorsan sonra yap ama evlilik öncesi hiç bir şey yapma bu benim şahsi görüşüm...

1
    0 Yorumla
  • SibelErdem
    SibelErdem Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 78%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

İmam nikahı resmi nikaha birkaç gün kala ya da resmi nikah kıyıldıktan sonra hemen sonra da imam nikahı kıyabilir. İmam nikahı kıyılmalı mıdır? Bana göre inancıma göre kıyılmalıdır. Bu kişilerin tamamen inancı ile alakalı birşeydir tabiki.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bilgisi olmayan yorum yazmış. Öyle yapanlar da yanlış yapıyor. Resmi nikah olmadan imam nikahida olmaz çünkü biz seriatla yonetilmiyoruz. O yüzden resmi nikah olmadan islamin gerekli kıldığı nikah şartları sağlanamiyor. Bu yüzden tek başına resmi nikahın ya da tek başına imam nikahinın hiçbir geçerliliği yok. Bunlari bir imam hatip mezunu olarak söylüyorum, olayin doğrusu budur

1
    0 Yorumla
  • Eliinaa
    Eliinaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

bir programlamacıyım ve bu bana bir hacekerın bir şirketin websitesindeki açığı bulup oradan sızması gibi geliyor. adam sistemin açığını bulup seksi öyle yapayım diyor. :)

1
    2 Yorumla
    • Er-Kek
      Er-Kek
      +1 yıl

bende programcıyım ama soruyu okuduğumda hiç senin gibi düşünmedim. soruyu nasıl okudunuz da böyle anladınız hayret ediyorum! soruyu soran kişi seksten zinadan bahsetmemiş sadece öncesinde yapılan nikah hakkında ne düşünüyorsunuz diye sormuş. aklınız nerelere çalışıyor hemen yok hacker lıkmış yok açık bulmakmışta :D siz ne içiyorsunuz abisi

Yorumla
    • evrin
      evrin
      +1 yıl

Bende çözemedim halbuki cinsel anlamda hiçbir kelime geçmiyor soruda... herkes o yöne çekmiş tuhaf

Yorumla
  • TunçEmir
    TunçEmir Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 42%
    +1 yıl

Resmi nikah olmadan imam nikahı yapılmamalı. Kaldı ki imam nikahı artık hükmünü yitirmiş miafını doldurmuş deniyor din büyükleri tarafından. Zira önceden imam nikahı kadının haklarını koruyordu ama günümüzde öyle değil, günümüzde kadının Hakkı'nı resmi nikah koruyor. Resmi nikah yapılırsa imam nikahına tefek bile kalmaz. Ama kadınlar bazen kendilerini düşünmüyor.

1
    2 Yorumla
    • gokhangenc
      gokhangenc
      +1 yıl

gardasss imam nikahini kiymazsan obur tarafda ne bik yiycekler pkii yalan donen dunyanin yanlis insanlari

Yorumla
    • TunçEmir
      TunçEmir
      +1 yıl

@gokhangenc bugün islamla ilgili bütün kişiler Nihat Hatipoğlu vs hepsi resmi nikahın imam nikahından önemli olduğunu söylüyor. İmam nikahı duası diye de bir dua yok zaten

Yorumla
  • SiyahEjder
    SiyahEjder Takip Et
    Guru Yaş: 44
    +1 yıl

Dini nikah çiftlerin birlikte olmaları için asıl olan nikahtır. Resmi olan cumhuriyetimizin mecburi kıldığı bir şeydir. Evliliği belgeler. Günah yapılmaması adına nişanlıyken dini nikahta bana göre sakınca yoktur. Zaten o durumda aslında nişanlı değil karı koca oluyorlar.

1
    0 Yorumla
  • beratbaran
    beratbaran Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34
    +1 yıl

İmam nikahı olmayan evlilik Allah katında geçersizdir. Kağıt üzerinde karı koca bile olsanız Allah muhafaza zinakar olursunuz. O yüzden gayet normal. Ama ülkemizde bildiğim kadarı ile bu dediğin mümkün değil. Resmi nikah olmadan İmam'lar nikah kıymıyor diye biliyorum.

1
    0 Yorumla
  • staples
    staples Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36 , eic 45%
    +1 yıl

bir erkekle gözgöze gelmek dahi zina kadar günahtır. şimdikileri kastedmiyorum. bundakı amaç yani günümüze geliş hikayesi nişanlılar sık görüşürler bundan yana Allah günah yazmaması için yapılan nikahtır yoksa sana evli gibi kapıları acan bir olay değildir. Gayet mantıklı bir olaydır.

0
    0 Yorumla
  • çatlakMona
    çatlakMona Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 30%
    +1 yıl

dini nikah gerekli ama günümüz şartlarında kadını güvence altına alan resmi nikah. E dini nikahla demek ki güvence altına alamıyorsun. Kısmen geçerliliği yok. Dini bilen insanlarda bu işi resmi nikah olmadan yapma taraftarı değil. Sonuç olarak resmi nikahından bir hafta önce yapmak lazım bence. Sonra açmamışgonca güller benim karımsın ayağına soluyor. Yok ööyle bir dünya arkadaş.

0
    0 Yorumla
  • Melismari
    Melismari Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 37%
    +1 yıl

Ben uygun bulmuyorum. Çünkü düğün için kızın istekleri bastırılabiliniyor. Nasılsa imam nikahını kıydık istese de düğünden vazgeçiyorum ayağına yatamaz tarzında düşünenler oluyor. Kızın isteklerini gözardı eden oluyor yani. Bu yüzden yanlış bana göre

1
    0 Yorumla
  • denemekistiyorum
    denemekistiyorum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 555 cevap paylaştı.

kadının sesi bile normalde haramdır. dokunmak ya da diğerlerini kast etmiyorum bile. eğer iki insan nişanlı ise ve evlilik tarihleri belirlenmişse daha fazla harama sebebiyet vermemek için yapılması uygundur.

1
    0 Yorumla
  • NikotinKolik
    NikotinKolik Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 34%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Cidden evlilik için düşünülüyorsa olabilir.
    Lakin cinsel açlıklarını tatmin etmek için bir numara ise...
    Hiç gerek yok!
    Bir söz var... ''Önemli Olan Niyet'' diye...

1
    0 Yorumla
  • yarenbirsen
    yarenbirsen Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.

OLUMSUZ buluyorum cünkü nişanlıyken daha rahat olabilmek için evlenmek saçma bence çünkü o zaman Gerçekten işin olmuş oluyor yani Nişanlım diyet anlatmana gerek kalmıyor insanlara insanlar kullanmak için ne yapacağını şaşırdı Ayrıca değil Dini nikah arkadaşım

0
    0 Yorumla
  • alala1905
    alala1905 Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl

Eğer amaç nikahı kıyıp cinsel ilişki yaşamaksa zinadan ne farkı var.

3
    0 Yorumla
  • Füfü34
    Füfü34 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Nişanlıyım ama biz istesek de ailem izin vermez buna ama bence doğru çünkü elele tutmak göz göze gelmek bile günah o kadar günah işlemektense imam nikahım olsun isterdim

2
    0 Yorumla
  • yakamoz383
    yakamoz383 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

muslumanlık resmı nıkaha bakmaz ımam nıkahı kıyıldıgı zaman o kadın helalındır karındır bırlıktede olursun aynı evdede kalırsın resmı nıkah gunumuz gergı yapılan bısey ama tabıı bu ımam nıkahını aptalca fıkırlere alet etmemek gerek kızı kandırmak ıcın yapanlar falan oluyo vay onların hallerıne

0
    0 Yorumla
  • Belinelli
    Belinelli Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl

Seksi islami usule uyarlama çabası, iki duadan sonra, sevismek icin uygun iç rahatlağını sağlama çabası.

3
    0 Yorumla
  • CiddiOlalim
    CiddiOlalim Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 63%
    +1 yıl

Evlililk öncesi yapmadık ama yapmakta bir sakınca görmüyorum. Önemli olan insanın karşısına hayırlı insanların çıkması ve bu kişi ile evlenmesi. Önce olmuş sonra olmuş ne farkeder. Kendini bilen biliyor sonuçta...

0
    0 Yorumla
  • SavcıBey
    SavcıBey Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Ancak kız için sakıncası var. Şöyleki; erkek kızı bırakıp, gitse kız hiç bir şey ileri süremez. Çünkü resmi eşi değil. Ama, dini nikahta resmileşse bu sıkıntı kalmaz.

1
    0 Yorumla
  • bayramvan
    bayramvan Takip Et
    Guru Yaş: 53
    +1 yıl

imam nikahının kıyılması güzelde; fakat uygulanış biçimi yanlış. imam nikahlı nişanlılar ne kadar ayrı kalsalar ebeveynlere o kadar günah yazılır. o kız artık o adamın eşi olmuştur. imamlar bunun vebali altında kalkamazlar...

1
    0 Yorumla
  • gokhangenc
    gokhangenc Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

gunumuzde insanlar evlenmeden bazi deneyimler yasiyor aralarunda dinen zina izlemis oluyor budurumda niyet cidiyse amelde o sekilde olur helalin loark oruyorsan kiymak iyidr bence

1
    0 Yorumla
  • nvllivs_in_verba
    nvllivs_in_verba Takip Et
    Yoda Yaş: 109
    +1 yıl

resmi nikah olmadan imam nikahı olmamalı tövbe haşa Allahı kandırmaya çalışmakta üstümüze yok sevişmek için imam nikahı kıyıp 1 ay sonra olmadı canım bb

2
    0 Yorumla
  • neo-ist
    neo-ist Takip Et
    Guru Yaş: 45
    +1 yıl

Zina yapmıyorum yaradanı aldatıyorum demenin bir başka şekli. Kendilerini aldatırlar sadece

1
    0 Yorumla
  • greeneyes
    greeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 47%
    +1 yıl

Tum sartlari yerine getirilmisse evet yapilmali.. ancak ailenin haberi yok toplumun haberi yok gunaha girmeyelim diye utanmadan allahi sahit tut.. allah koymaz yanlarina

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı.

Olumsuz bakıyorum... Zaten resmi nikah dini nikahın bütün unsurlarını içinde taşır.. Dini nikahta asıl olan aleniyettir.. Yani şahitler olacak ve gizli olmayacak. Dua olsa da olur olmasa da.

0
    0 Yorumla
  • nedesembilemedim33
    nedesembilemedim33 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 110 , eic 69%
    +1 yıl

Kayınbabacım ve kaynanamın önünde 90 derece eğilip selamlayarak bir bakış atıyorum, mis gibi kız çocuğu yapmışlar tabi ki onlar ne derse o olacak. Tşklr annecim babacım.

Cayırt.

0
    0 Yorumla
  • hayal-kırıklıgı
    hayal-kırıklıgı Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Biz de nişandan sonra yapmıştık dini nikahı. helalin olmadan gözüne bakman bile zina çünkü. evliliğe kadar niye günaha girelim ki. insan kendini bildikten sonra yapılmalı bence..

0
    0 Yorumla
  • mehmetdemirr
    mehmetdemirr Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

imam nikahı olmadan 100 kere resmi nikah kıydırsanda asla evli sayılmazsın her birliktelik bir zina olur sadece kağıt üzerinde evli olursun ama Allah nazarında birbirinize helal olmayan 2 yabancısınız

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Inancli bir insanim ama cok asiri namazmda niyszimda degilim buna ragmen isterim nisanliylen imam nikahim olmasini.. bilmiyorum ama sarilinca öpüsünce kendimi vicdanen rahat hissetmem icin cok iyi olurdu

1
    0 Yorumla
  • engenheiiro
    engenheiiro Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 62%
    +1 yıl

Bakış açısına göre değişir, sonuçta allahın şihitliğini almış oluyosunuz, ya da insanlara göre cinselliği meşrulaştırıyorlar hangisi sizce?

0
    0 Yorumla
  • MuratCaglayn
    MuratCaglayn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

ben yapilmasi taraftariyim sonuçta opuceksin belki ileride gdiecek belli olmazki o isler almican birinede nikah kiymak gereksiz nisanliyken uyusmuyorsaniz kiymayin boşa derimm ben

0
    0 Yorumla
  • doganmertdokuzlar
    doganmertdokuzlar Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 41%
    +1 yıl

valla imam nikayı olabilirmi olur!!! ama aynı evde durmam ben.! aynı yastıga baş koymam evlenmeden o imzayı atınca ayrı..!

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eğer sonu kesinlikle evlilik ile bitecekse bence çok güzel birşey. Hem dini tam anlamı ile yaşayan kişilerinm yapması mecburi bir durum. Çünkü Allah katında imam nikahlı olmayan kişilerin birbirine dokunması haram.

0
    0 Yorumla
  • AmalAmber
    AmalAmber Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 58%
    +1 yıl

Ben evlenmeden kisa zaman önce yanayim. Nisanli iken istemem acikcasi.

1
    0 Yorumla
  • şestra
    şestra Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.

Hayır düğüne kadar ne olacağı belli olmaz o yüzden aynı gün ya da bir iki gün önce yapılmalı

1
    3 Yorumla
    • evrin
      evrin
      +1 yıl

Ya neden herkes cinsellik olarak anlıyor dinimzden haberiniz yok galiba el ele tutmak bile haram bu yüzden nişanlı iken dini nikah yapıyorlar siz yapr mısınız dedim cinsellik için yaparmısınz demedim

Yorumla
    • şestra
      şestra
      +1 yıl

Cinsellik için söylediğimi nerden cikardiniz? Kastım ayrılıktı! Düğünden bir gün önce ayrılan çiftler biliyorum.

Yorumla
    • evrin
      evrin
      +1 yıl

Olabilir cinsellik olmamış ise ayrılık bence büyük bir problem değil

Yorumla
  • -Eyll-
    -Eyll- Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

Mantıklı buluyorum günaha girmektense normal nikaha kadar dini nikah olmalı.

1
    1 Yorumla
    • denemekistiyorum
      denemekistiyorum
      +1 yıl

Bu nedenle sözden sonra yapılmasında fayda var. Aynı fikirdeyim. Neden helalime haram katayım. Ayrıca bir kadına helalimsin demek bir ayrıcalıktır.

Yorumla
  • Unupp
    Unupp Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 51%
    +1 yıl

Gereksiz.

sözde dindarların yaptıkları her şeyi meşrulaştırma zırvası.

0
    0 Yorumla
  • engin_dolphin
    engin_dolphin Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

o da olsun sıkıntı değil ama şart da değil yani olsa da olur olmasa da olur

0
    0 Yorumla
  • KurabiYe
    KurabiYe Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Niyet önemli , zinaya kılıf bulmaksa amaç doğru karşılamıyorum ama el ele tutmak vs. gibi nedenler söz konusuysa o başka

0
    0 Yorumla
  • livaneli
    livaneli Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 49%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

sanmıyorum, dini nikahı öyle bir şeye alet edeceğimi.

0
    0 Yorumla
  • serel34
    serel34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 32%
    +1 yıl

Olmazsa olmazö resmi nikahın hemen öncesinde yaptırılsa daha iyi olur

0
    0 Yorumla
  • dijitalkoala
    dijitalkoala Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

imam nikahını önce kıyamazlar ki devlet nikahından önce. öyle biliyorum yani

0
    0 Yorumla
  • cankall
    cankall Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.

Ne demek olduğunu bilmediği için bir çok insan onun için sakıncalı ben yapmam yapınca eşim olacağı için benimle kalması gerekiyor çünkü

0
    0 Yorumla
  • first_class_aviator
    first_class_aviator Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Nikah şartları yerine geldiyse yaparım yoksa zaten o nikahın pek bir anlam yo.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Dini nikah olmalı ; aslında ilk evvel onu yaptırmak en güzel her şey helal dairesi içinde gerçekleşiyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bu yöreden yöreye değişiyor bazı kesimler istiyor bazıları istemiyor. Benim yaşadığım yerde yok mesela böyle bir şey.

0
    0 Yorumla
  • Mhmtozc
    Mhmtozc Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Evlendiğim kişinin isteğine göre değişir isterse olur ama şu an dinende bir hükmü yol cunku resmi evlilik var

0
    0 Yorumla
  • angelov
    angelov Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.

Ben hiç bir zaman kılmam öyle bir nikah. Ama kılan kılsın, kendi tercihleri...

0
    0 Yorumla
  • hasnicktiirr
    hasnicktiirr Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Oylesine yapiyorlar iste bence bir hukumlulugu yok.

0
    0 Yorumla
  • SanatveAşk
    SanatveAşk Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

imamların ya hepsi haksız kazanç yiyo yan gelip yan yatıyolar neyse onların ya

0
    0 Yorumla
  • Dea-Tacita
    Dea-Tacita Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Sacma buluyorum imamıda nikahinida. Bayildisi güzel oluyor imamın.

0
    0 Yorumla
  • ibrahim3846
    ibrahim3846 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 51
    +1 yıl

olması gereken o aksı halde nısanlınla aranda gecen hersey haramdır elını tutman bıle na mahremdır

0
    0 Yorumla
  • oksuzyay
    oksuzyay Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Ailelerimiz nasil uygun gorurse oyle yapariz daha simdi dusunmek erken

0
    0 Yorumla
  • Hustla
    Hustla Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl

Müslümanlıkta şart. İmam nikahı değil onun adı dini nikah

1
    0 Yorumla
  • cimariva
    cimariva Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 494 cevap paylaştı.

Bakış açım

https://i.hizliresim.com/B0ZP7Q.gif

0
    0 Yorumla
  • Parkprensi
    Parkprensi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 50
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.

öncelikle imam nikahı değil dini nikah olarak düzeltirsek sevinirim. evlilik öncesi nikah bence sakıncalı. evlilik gerçekleşmezse kadın madur olabilir.

0
    0 Yorumla
  • JackqueeLıne
    JackqueeLıne Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

sırf yiyişmek için imam nikahı kıyıyolar işleri bitince boşal boşal boşal :D

0
    0 Yorumla
  • Buse-naz
    Buse-naz Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Bizde adet görüşülcekse sözden sonra nikah yapılir aynı zamanda düğün tarihide belirlenir

0
    1 Yorumla
    • denemekistiyorum
      denemekistiyorum
      +1 yıl

Bizdede adet budur. Dini nikah her ülkede var. Hiristiyanlar kilisede papazlar, yahudiler sinegogta hahamlarca evleniyorlar. Sadece bizde nikah memuru var. 4 hak dininde farz olan birseyi bazı arkadaşlar nasıl anlayamıyorhayretle okuyorum

Yorumla
  • spotter
    spotter Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

resmi nikah olmadan yapılmamalı. özellikle bayanın hayrı için

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlilik öncesi imam nikahına bakışınız nasıl?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Üniversitedeyken, evlenmeden önce imam nikahı hakkında ne düşünüyorsunuz? 16 cevap verildi
Nişanlilik döneminde imam nikahi mantıklı mı? 7 cevap verildi
Sizce imam hatipliler nasıl tipler? imam hatip mezunu biriyle evlenir misiniz? 33 cevap verildi
Dini nikah kıyımı hakkında imam nikahı? 7 cevap verildi
Evlenmeden önce imam nikahı ... 30 cevap verildi
Evlenmeden imam nikahı kıyarlar mı? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kızlar neden olgun erkeklerden hoşlanır, bu durum normal mi?
  • Bugünün küçük mutluluğu: çilekli dondurma, sizin ki ne?
  • Mesajlara bakmayan erkekten sevgili olur mu, ilişki yürür mü?
  • Kendinde en çok beğendiğin şey nedir?
  • Kadınların göğüs dışında fiziksel olarak en dikkat çeken bölgesi nedir?
  • Aşkı kalıcı yapan şeyin tutku mu, yoksa arkadaşlık mı olduğuna inanıyor sunuz?
  • Birinin değişmesini beklemek sevgi midir, yoksa kendini kandırmak mı?
  • Birinden hoşlandığınız zaman ona nasıl hissettiriyorsunuz, bu konuda başarılı mısınız?
  • İlişkilerde erkekler görmek, kadınlar da duymak mı ister?
  • Ayrıldıktan sonra karşı cinsi unutmanız ortalama ne kadar sürüyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨